Na
webe pristál balíček Elektrických jednotiek kde sú zatiaľ dve verzie ZSSK 671 + 971
V balíčku sú upravené zvuky pôvodne z 380 ale verím že sa čoskoro dočkáme originál zvukov takže tie berte len ako čisto pracovnú verziu.
Taktiež som vytvoril 2 verzie kabíny. Pôvodne to mala byť iba jedná s ETCS displejom ( nefunkčným ) ale Kevin ma ukecal.
Na verzii -A sa dá meniť podsvietenie displeja tlačidlom kontrastu nad displejom. U -B verzie táto možnosť nie je pretože na takúto baviačku treba naozaj riadne veľa nálady a chuť.
Nejdem viac už písať tak prajem pekné zvezenie. V readme pri balíčku je všetko popísané či už kl.skratky alebo popis sprevádzkovania do nášho OR.
Ak by bol nejaký problém ( čo by nemal byť keďže som s tým jazdil teraz každý deň ) tak píšte do SZ keď tak teda čo sa týka kabíny a ladenia. Čo sa týka programu tak naďalej píšte sem do vlákna.
Na ČD 471 sa nepýtať prosím je v pláne ale ako som vyššie spomenul zas treba nabrať chuť, motiváciu a hlavne čas.
A to jsem si myslel, že projekt realisticky sladěného Jánošíka (671) a Slona (471) definitivně upadl v zapomnění. Aspoň tohle jsem si odvodil, když jsem jednou z čisté zvědavosti šmejdil po fóru, a narazil na starší zmínky ohledně tohoto projektu. Vzhledem ke stáří těch příspěvků jsem usoudil, že projekt upadl v zapomnění a nikdy nebude dokončen, ale jak vidím, spletl jsem se.
A to že má Jánošík zvuky od Messerschmitta, jsem poznal hned. Prozradil je brukot trafa, když je Jánošík napojený na AC napětí. Trafo Jánošíka v Open Rails totiž zní, jak starý mrazák z 80. - 90. let (díky tomu si 380 vysloužila přezdívku "Mrazák"). Samozřejmě, ale vím, že ty zvuky jsou jen dočasné, a časem budou kompletně nahrazeny
Jinak musím uznat, že Jánošík jezdí skvěle. Nic nezvyklého jsem během jízdy neshledal. Jen na můj vkus je Jánošíková EDB trochu slabší, ale není to nic, s čím bych si neporadil. A samozřejmě vím, že se jedná o pracovní verzi Jánošíka, takže se to časem doladí.
Pro Doda: Co se jedná o Slona, tak s ním nemusíš spěchat. Aspoň si na Jánošíkovi potrénuju řízení, a až vyjde Slon, tak už to budu mít (třeba i do určité míry) naučené a Slona zvládnu řídit taky. Možná moje předchozí věta zní divně nebo šíleně, ale ve faktu níže to vysvětlím.
Fakt: Víte, že Slon a Jánošík jsou v podstatě "bratři"? Obě dvě jednotky vyrobil stejný výrobce (Škoda Transportation v Plzni) a také mají stejný design. Rozdíly mezi těmito jednotkami jsou:
1. Stáří - Prototyp Slona byl vyroben v roce 1997. Prototyp Jánošíka byl vyroben v roce 2009
2. Napěťový systém - Jánošík může jet jak na DC napětí, tak i na AC napětí. Slon může jet jenom na DC napětí.
3. Provozovatel - Slon patří jenom ČD, Jánošík patří jenom ZSSK.
4. Maximální rychlost - Slon má maximálku 140 km/h. Jánošík má maximálku 160 km/h