CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Včera jsem si stáhl Ex 544 od Dana
Nooo. to jsem zvědavý, kam v ORCZ dojedeš, Právě makám na téhle aktivitě pro ORCZ, komplet celá přepracovaná a mimo hutníka se svezeš zpět až do Žiliny s Bezručem + mnoho navíc. Kvůli tomu právě dělám i na vozech, už asi vím, kde je chyba, ale budu se muset naučit s jiným programem než FFEDIT. A to nebude jen tak.

Ahoj Iciku,
díky za to, že textové hlášky zmizí po stisknutí Esc, ale narazil jsem na problém. Včera jsem si stáhl Ex 544 od Dana. Hned po startu aktivity mi naskočila hláška, tu jsem pomocí Esc odkliknul a i když měly chodit další hlášky o brzdě apod., tak se nic nezobrazilo. Dneska jsem si aktivitu zapnul znova, první hlášku jsem potvrdil myší a začaly se objevovat i další hlášky. Mrkneš na to prosím? :)
JJ, koukám. Už jsem to opravil a maká to. V update...

To nemá žádnou souvislost. Vzduchotechnika se upravovala ve smyslu Master-Slave, ale to je silně oddělené a do samotné loko to vůbec nezasahuje. Pokud máš brzdič v závěru, na ARR se nerozjedeš. Ale pro plnění válce parkovací polohou to vliv nemá.
O.k no teraz neviem.Buď sa to nejak spravilo ďalším update,alebo som svedomitejšie viedol vlak :D ale mašinka potom šlapala,ako hodinky,ale sa mi to za tú dobu,čo brázdim koľaje v OR ešte nestalo....

Já to s ARR dělám tak, že při dojezdu zaparkuji "P" ještě při pohybu vlaku. Na x6x se sama parkovací poloha aktivuje až při podkročení určité rychlosti, myslím, že 2-3 km/h. Ale pozor, tahle praxe nejde uplatnit na ARR 754, ta zaparkuje kdykoliv i za jízdy.

A když jsem odstranil z podsložky Openrails include pro odstavený noc, tak se mi zobrazil v cztku 3. vůz screen výš, když dám zpět include do podložky, vagón zmizně a to ve vag přepíšu jen cetu k s souboru, dopíšu v name odst.noc a v hlavičce vagón připíšu on, stejně jak je upraven název. To už je fakt vysoká dívčí. :)
Dane mám ten istý problém zo ZSSK,balík s odst.noc stiahnutý z webu,v súprave jeden voz 4x a zobrazí sa 3x,mierne nechápem :D

Přílohy

• consists.jpg
    consists.jpg
    433.2 KB · Zobrazeno: 0
  • Os8502.jpg
    Os8502.jpg
    581.8 KB · Zobrazeno: 0
Na webe pristál balíček Elektrických jednotiek kde sú zatiaľ dve verzie ZSSK 671 + 971
V balíčku sú upravené zvuky pôvodne z 380 ale verím že sa čoskoro dočkáme originál zvukov takže tie berte len ako čisto pracovnú verziu.
Taktiež som vytvoril 2 verzie kabíny. Pôvodne to mala byť iba jedná s ETCS displejom ( nefunkčným ) ale Kevin ma ukecal.
Na verzii -A sa dá meniť podsvietenie displeja tlačidlom kontrastu nad displejom. U -B verzie táto možnosť nie je pretože na takúto baviačku treba naozaj riadne veľa nálady a chuť.
Nejdem viac už písať tak prajem pekné zvezenie. V readme pri balíčku je všetko popísané či už kl.skratky alebo popis sprevádzkovania do nášho OR.
Ak by bol nejaký problém ( čo by nemal byť keďže som s tým jazdil teraz každý deň ) tak píšte do SZ keď tak teda čo sa týka kabíny a ladenia. Čo sa týka programu tak naďalej píšte sem do vlákna.

Na ČD 471 sa nepýtať prosím je v pláne ale ako som vyššie spomenul zas treba nabrať chuť, motiváciu a hlavne čas.
ZSSK671_01.jpg
ZSSK671_02.jpg
ZSSK671_03.jpgZSSK671_04.jpg

Na webe pristál balíček Elektrických jednotiek kde sú zatiaľ dve verzie ZSSK 671 + 971
V balíčku sú upravené zvuky pôvodne z 380 ale verím že sa čoskoro dočkáme originál zvukov takže tie berte len ako čisto pracovnú verziu.
Taktiež som vytvoril 2 verzie kabíny. Pôvodne to mala byť iba jedná s ETCS displejom ( nefunkčným ) ale Kevin ma ukecal.
Na verzii -A sa dá meniť podsvietenie displeja tlačidlom kontrastu nad displejom. U -B verzie táto možnosť nie je pretože na takúto baviačku treba naozaj riadne veľa nálady a chuť.
Nejdem viac už písať tak prajem pekné zvezenie. V readme pri balíčku je všetko popísané či už kl.skratky alebo popis sprevádzkovania do nášho OR.
Ak by bol nejaký problém ( čo by nemal byť keďže som s tým jazdil teraz každý deň ) tak píšte do SZ keď tak teda čo sa týka kabíny a ladenia. Čo sa týka programu tak naďalej píšte sem do vlákna.

Na ČD 471 sa nepýtať prosím je v pláne ale ako som vyššie spomenul zas treba nabrať chuť, motiváciu a hlavne čas.
A to jsem si myslel, že projekt realisticky sladěného Jánošíka (671) a Slona (471) definitivně upadl v zapomnění. Aspoň tohle jsem si odvodil, když jsem jednou z čisté zvědavosti šmejdil po fóru, a narazil na starší zmínky ohledně tohoto projektu. Vzhledem ke stáří těch příspěvků jsem usoudil, že projekt upadl v zapomnění a nikdy nebude dokončen, ale jak vidím, spletl jsem se.

A to že má Jánošík zvuky od Messerschmitta, jsem poznal hned. Prozradil je brukot trafa, když je Jánošík napojený na AC napětí. Trafo Jánošíka v Open Rails totiž zní, jak starý mrazák z 80. - 90. let (díky tomu si 380 vysloužila přezdívku "Mrazák"). Samozřejmě, ale vím, že ty zvuky jsou jen dočasné, a časem budou kompletně nahrazeny

Jinak musím uznat, že Jánošík jezdí skvěle. Nic nezvyklého jsem během jízdy neshledal. Jen na můj vkus je Jánošíková EDB trochu slabší, ale není to nic, s čím bych si neporadil. A samozřejmě vím, že se jedná o pracovní verzi Jánošíka, takže se to časem doladí.

Pro Doda: Co se jedná o Slona, tak s ním nemusíš spěchat. Aspoň si na Jánošíkovi potrénuju řízení, a až vyjde Slon, tak už to budu mít (třeba i do určité míry) naučené a Slona zvládnu řídit taky. Možná moje předchozí věta zní divně nebo šíleně, ale ve faktu níže to vysvětlím.

Fakt: Víte, že Slon a Jánošík jsou v podstatě "bratři"? Obě dvě jednotky vyrobil stejný výrobce (Škoda Transportation v Plzni) a také mají stejný design. Rozdíly mezi těmito jednotkami jsou:
1. Stáří - Prototyp Slona byl vyroben v roce 1997. Prototyp Jánošíka byl vyroben v roce 2009
2. Napěťový systém - Jánošík může jet jak na DC napětí, tak i na AC napětí. Slon může jet jenom na DC napětí.
3. Provozovatel - Slon patří jenom ČD, Jánošík patří jenom ZSSK.
4. Maximální rychlost - Slon má maximálku 140 km/h. Jánošík má maximálku 160 km/h

"Půjčím" si tedy pod své pražské depo Jánošíka a vyzkouším to, i když moje domovské stroje jsou Potkani a nulková ESa (Gorily). :cool:

Matěj B.: Že by 380 měla přezdívku mrazák, jsem nikdy neslyšel, možná mezi šotoušskou komunitou. Já ho znám oficiálním názvem Zátopek, pak už zmíněný Messerschmitt a ještě Zázrak.

"Půjčím" si tedy pod své pražské depo Jánošíka a vyzkouším to, i když moje domovské stroje jsou Potkani a nulková ESa (Gorily). :cool:

Matěj B.: Že by 380 měla přezdívku mrazák, jsem nikdy neslyšel, možná mezi šotoušskou komunitou. Já ho znám oficiálním názvem Zátopek, pak už zmíněný Messerschmitt a ještě Zázrak.
Jen Jánošíka provětrej. Třeba na trati potká svého "staršího bráchu" Slona. :D

A ta přezdívka pro 380, ta opravdu existuje. Podívej se na tuhle stránku a najdi si tam 380. Ale jinak je ta přezdívka "mrazák" používaná dost vzácně. Já sám taky používám pro 380 přezdívku "Messerschmitt".

Jen na můj vkus je Jánošíková EDB trochu slabší
No vidíš a človek čo na tom reálne jazdí povedal že je na jeho vkus až moc silná. Mne zas tiež príde slabšia ale je to ako tak v pohode by som povedal. Dokážeš s tým krásne zastaviť do zastávky bez použitia vzduchu.

No vidíš a človek čo na tom reálne jazdí povedal že je na jeho vkus až moc silná. Mne zas tiež príde slabšia ale je to ako tak v pohode by som povedal. Dokážeš s tým krásne zastaviť do zastávky bez použitia vzduchu.
Mám dojem, že to je čistě individuální. Někomu může EDB připadat silnější, někomu slabší. Ale jinak ti musím dát za pravdu. Je silná dost a zastavování do zastávek s ní jde opravdu nádherně. ;)

A možno niekto postrehol už z môjho Youtube čo sa chystá. Aj keď fotky na kabínu sú, bohužiaľ nie moc použiteľné a preto som sa rozhodol urobiť kabínu takú ako má Kiski v TS. Zatiaľ to ide fajn a v našom OR to kvalitovo stačí. Kabína ma ako inak 2 pohľady.
cabview361_1.jpg
cabview361_2.jpg

Zobrazit přílohu 37192
Zobrazit přílohu 37193
Zobrazit přílohu 37194Zobrazit přílohu 37195
Moc moc moc díky, vypadá to prostě parádně. Hluboce smekám před autory. Parádní kousek. Ještě jednou děkujeme...

Back
Nahoře