CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Ahoj všem! Dá se v ORCZSK nějak udělat, abych měl více tratí? Někde jsem četl, že stačí do složky OpenRails v trati přesunout TSection.dat z Globalu. Máte někdo zkušenost nebo platí starý způsob z dob MSTS? Předem díky.

Ano, jinde otevře. Tak já nevím, celou dobu se otvíraly a taď ne, jde jen o jednu situaci v Praze na hlavním na trati 321. Mám za to, že nejde o dveře AI, ale o to, že začal ORCZ vyhodnocovat platformu příliš krátkou, neboli, vlak zastaví v 1. Polovině (Bobule RJ ve 2. a neotevře ani jeden RJ) u návěstidla (dělenÿ perón) a jakoby nezabere zadanou stanici (střed), až když se postaví volno, aniž by se hnul, otevře, nabere lidi a odjede. Tady se muselo něco změnit, ta Praha fungovala, projeto předtím aspoň 10x. Iteřel vždy po zastavení. Měl celou dobu otevřeno, hráč odjel a vlak se pak rozjel a na konci trasy zmizel. Ale ty Bobule ne, ty jedou do Smíchova. Naštěstí tam je rezerva, takže se zpořděním, bo naberou Paxy až po návěsti volno,

Mám blok 3xxxx před klackem, ale místa tam bylo dost a vždy otevřel hjzlík, tedy oba. Ta situace je stejná, já vím asi co se děje, on prostě ten AI od určité aktualizace bere, že není na středu platformy.

Já si myslím, že AI zastaví dřív na tu červenou než aktivuje akci s nástupem pasažérů. Zkrátka zastaví příliš brzy, než aby zabral platformu.

Dej sem Dane screen z diagnostiky v době, kdy si myslíš, že má AI nabírat cestující, a napiš číslo AI, ať se vidí jaký má status (co zrovna dělá). Správně bys tam měl mít AI režim - STA.
1.jpg

Zdravím,
u 671 ZSSK, v automatickém režimu, nefunguje nastavení poměrného tahu pomocí kombinace Shift+A/D. Poměrný tah lze nastavit pouze myší.

Dobrý deň, stiahol som si pack ZSSK 671 + 971, problém mám s tým že keď vytvorím súpravu tak mi nechce v hre ukázať 971. V consists editore TSRE5 mi ju ukáže v pohode. Vopred ďakujem.

Dej sem Dane screen z diagnostiky v době, kdy si myslíš, že má AI nabírat cestující, a napiš číslo AI, ať se vidí jaký má status (co zrovna dělá). Správně bys tam měl mít AI režim - STA.
Ahoj, tady je video + obrázky z editoru, jak se tvoří aktivita, Hele fakt to doteď jelo. Ono si uděláš výseč v daném místě a zkoušíč, až to klape, jdeš v tvorbě dál. Ale tady to otvíralo i když jsem už pak jel aktivitu několikrát vcelku a teď jsem dodělával pouze Žilinu a jedu a v Praze ty RJ prostě neotevřou, oba dva.
Zde video:

Kontroluješ a pracuješ v AE MSTS tak, že si prvně umístíš jakoby Loose con k perónu a dáš jej na střed mezi modré čáry a koukáš, že ti vleze na střed před blokující WP 3XXXX:

vrata6.jpg

A WP je dostatečně daleko, vlastně až za modrou čárou perónu, jak jsem psal, fungovalo to vždy až doteď. Narazil jsem zatím na tento problém, jen v té praze, kde jsou jakoby dva peróny za sebou a uprostřed je návěstidlo:
vrata5.jpg

vrata4.jpg

Takže se proste muselo něco domršit, tohle fungovalo VŽDY.

Má tam WTP, takže čeká až vyprchá WP a pak otevře dveře, protože je zřejmě i v zóně perónu. Pořád nemám co opravovat respektive nevím co. Nic tam v tomto smyslu měněno nebylo. Zkus lehce posunout ten WP dopředu k návěstidlu. Možná se změnila délka vozů.

Ahoj
To je ale kokotina, takže on čeká až se postaví volno, aby pustil cestující?! :-) To přeci s nástupem nijak nesouvisí a je to totální unreal. :-) . Takže tam je změna. WP 3XXXX by neměl mít na otvírání dveří žádný vliv. Opak je píšťalka (vyprava vlaku). Tam ano.

Jinak projeto: Návsí - Praha Praha - Čadca a vše OK. Ten revers jsem upravil a funguje.

100x otevíral a nyní ne, a s AI jsem ani nehnul. Celá souprava je mezi modrou hranicí a WP je až za ní. Tohle musí fungovat.

Wp je na délku skoro celé mašiny před ním, koukni na obrázek z editoru aktivit. Iciku, tohle nesmí ORCZ zkreslovat. Ano, pokud by WP zasahoval do toho, že souprava nedojede na střed toho oddílu mezi 2 modrýma čarama v editoru, tak je to jasné, jak facka. Ale ta souprava stojí mezi něma a WP je až za těma čárama vyhrazujícíma stanici. A vozy už byly i v include a otvíraly normálně, já jsem tam s ničím nehýbal. Otvíraly a WP je kus za tou čarou ve směru jízdy. Dál už jej neposunu, to by nezabral klacek. Tam to vypadá, že zabírá blok WP, daleko dřív, než by mél. Prostě my se u tvorby aktivit řídíme, jak jsem dával na obrázku výš. A fakt to i v téhle aktivitě do nedávna fungovalo. Mohu se na to vykvajznout a zryšit stanici a držet jej jen na WP. Ale dle editoru aktivit je ta souprava v pohodě a rozměrově tam vejde a fyzicky v aktivitě fungovala, ale to už jsem psal.

Ty se Dane v něčem pleteš. Při WP 3xx má vlak definovanou natvrdo minimální vzdálenost, na kterou musí dle potřeby (zde délky) zastavit u návěstidla. To se týká právě dlouhého vlaku, který se nevejde do oddílu platformy stanice a má před sebou absolutní WP a signál stůj. Proto ti posouvání WP není nic platné. To jsem až doposud také nevěděl. Vždy takový dlouhý vlak zastaví na stejné pozici před návěstidlem na stůj. Koukám do kódu a sakra já s tím nic nedělal! Je tam vše původní. Jakmile ten vlak bude kratší než platforma tak ti i zastaví dříve před návěstidlem a dveře otevře.
Problém je, že testování platformy se přeruší, když je vlak nuceně zastaven na stůj. Podle debugu mi to ukazuje, že proměnná AtStation je false a vlak tedy není označen, že stojí na platformě. Nehádej se kua se mnou. Vidím, co mi ten kód v debugu ukazuje.

Udělal jsem proto nucený test platformy i pokud bude vlak nuceně zastaven na stůj. Je to v update.

Back
Nahoře