Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
..a já se třeba někdy dočkám i té Plzně. :p Nebo Budějouc via Tábor.:cool: I když severní část 090 je ZATÍM krajinově a zástavbou lepší v 321, Praha-Beroun a Bohumín-Břeclav, je zase k nezaplacení v BP.

už se těším až posuneš další kilometry do Berlin Hbf
Já také. :) Hlavně, aby se něco nepodělalo. Snad generování terénu až tam bude aktivní. Podle mapy.cz jsem si vytrasoval profil a jede se tam přes dva kopce a pak do Berlína to jde jen dolů. Generování fotomap snad funkční bude. Ale nejprve chci udělat aktivitu. Nápad už mám. Když ty Drážďany daly tolik práce v modelování, tak proč to tam trochu neprojezdit. Včera jsem už udělal trasu, ale až na třetí pokus, vždy se mi to v Drážďanech pořádně zasukovalo. Bude to zase taková šílenost, aby nešlo jen o jízdu z A do B.
oni ty pravidla jsou skoro na každém rohu
Němci si vždy potrpěli na disciplínu, tak asi proto mají všude připomínáno, jak se mají na nádraží chovat.

Dobrá zpráva je, že v aktivitě, kdy je Dresden HBF plný vlaků a k tomu jezdí sem tam Sbahn do Schony a obráceně i ICEčka. Ani to neškubne a FPS se drží na 29. Na prvním obrázku mám ještě soupravu vpravo obráceně, už jsem opravil. Ale než jsem stihl vytáhnout fotoaparát, tak mi ujel S bahn v opačném směru (to červené v dáli). Byli všichni krásně vedle sebe.
Prvních 40 minut je pěkně akčních a posun v HBF bude hodně o umění, protože otočný bod se počítá na desítky centimetrů a musí se zastavit před výhybkou přehozenou do jiného směru na srdcovce, aby se neřízla. Ale také jak tam stojím u peronu na druhém obrázku, měl jsem problém odstavit tu červenou porouchanou lokomotivu. Jakmile jsem ji odpojil, tak mi spadlo návěstidlo na červenou a konec. Když jsem se opět spojil se soupravou, návěstidlo se rozsvítilo. Tak jsem zkusil vlézt na tu neschopnou lokomotivu a vozy odpojil odtud. Přelezu zpět a hurá, návěstidlo nespadlo. Dole ta druhá souprava vlevo vedle Desira, tu jsem převezl v rámci této aktivity. Aby se člověk mohl pokochat i jízdou do šturcu.
A pak dál po tom přesném posunu už to bude taková rychlíková nuda až do příští zápletky.
Aktivita je samozřejmě vymyšlená, jde jenom o zápletky.
0603Dresden.JPG
0603DresdenHBF.JPG

A tady asi po třech hodinách aktivita končí. Je zajímavé, že v Drážďanech to ani neškublo a před Prahou i když zatím nemám žádný provoz vlaků, tak se to pěkně občas rozkmitá. Asi je zaplněná paměť a chce to občas uložit a loadnout. Jel jsem to loadnuté od Ústí.
Ten polep na Vectronovi začíná být autentický. Dresden už mám a zbývá Berlín. Ale Hamburk už ne :) Tam ať si to odveze někdo jiný.

Objevil jsem chybu v tunelu Bílá skála za Holešovicemi. Není tam kus troleje a nějaké torzo troleje je mezi kolejemi. Nehlásit, opraveno. Respektive bylo nutné tunelovou kolej úplně smazat a osadit v msts Editoru novou. V TSRE5 neumím v tunelu osadit ani návěstidlo. Kolej už vůbec. :)
0703Onj.JPG

Začal jsem generovat terén do Berlína a skončil jsem tady. Ale očekával jsem to, data nemám nekonečná.
Sice by terén šlo srovnat ručně, ale vygenerovaný, alespoň orientačně kopíruje sklony. Nemá někdo možnost sehnat německé skenování NASA? :) Vždyť do Berlína to už daleko není. :) Ale mapy stále generovat jdou a to je základ.
konecDB.JPG
terenDB.JPG
mapa.JPG

Tady bude někdy Berlin Sudkreuz. A mohlo by i HBF. Ale to je celé pod zemí. Proto jsem generoval kreslené mapy. Tam ty koleje vedou pod řekou? A navíc do Sudkeuz je to kolejové staveniště. Snad to tam dostaví dřív než se tam dostanu já. Jedině sehnat výkresy, jak to tam bude vypadat. Jinak těch nových vygenerovaných fotomap je 106. Ale všechny jsem nedělal, jen na čtvercích, kde vedou koleje. Zatím je to vše na placce, snad data terénu DB někdy budou.
Sudkreuz.JPG
BerlinHBF.JPG

Nemá někdo možnost sehnat německé skenování NASA? - Měl jsem celej svět,mrknu na externí disky zda to tam mám. Jaké případně čtverce potřebuješ?

Aktivitu jsem dotestoval, doplnil nějaké zapomenuté hlášky a tedy co nejdříve ji dám ke stažení (i s vozidly, protože byly úpravy, aby se nekřížili nárazníky, někde byly i špatně kabiny, jinde zbytečné duplicity) . Do vlákna trati info píši z toho důvodu, že kvůli aktivitě byly nutné nějaké doplňky do trati nebo jsem objevil testovací jízdou nejaké anomálie k opravě.
Pak jsem zapracoval i opravy z hlášení o chybách. Tedy musí být současně i aktualizace trati.
Jestli někdo má nějaké další nalezené chyby, dejte zavčas vědět.

Ty jsi něco dělal v Bratislavě? Já jenom, že jsem si stáhnul aktivitu, která začíná tam, a hlásí mi to nějakou chybu v Tiles.

Před aktualizací jsem ještě doplnil kolejiště nádraží Coswig. Jednak je to vidět z hlavní trati a aby také koleje od S bahn někam vedly. Ještě nějaké manipulační koleje chybí, ale základ je. Celý ten kříž také je už sjízdný až po Labe. Ještě co s úzkokolejkou v Radebeul? Existují modely vozidel ? Napadlo mne osadit jen statické úzké koleje a na ně dát odstavená vozidla. Ale to až ve finále. Nejprve "dobytí" Berlína.
Ale jinak i to kolejiště nádraží Coswig je opět spolupráce obou editorů. Jak TSRE5, tak MSTS. Ani jeden by to samostatně tak rychle nedal.
1503Coswig1.JPG
1503Coswig2.JPG

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře