Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Ještě jsem prozkoumal Streetview, co by ještě šlo. V plánu je Zossen a něco šlo vyfotit v Elsterwerdě na tom horním nádraží.
Dnes jsem vymodeloval obě nádraží v Grossenhain. Ale nějak jsem zapomněl jak se dělá střecha zkosená do všech stran, tedy na nádraží v Cottbuser ji ještě opravím. Také v další fázi některé textury doretušuji. Zatím jsem byl jen zvědavý, jak to bude vypadat. Samozřejmě pohledy od kolejí nemám, tak jsem to nějak naimprovizoval :)
2202CottbuserBahnhof1.JPG
2202CottbuserBahnhof2.JPG
2205Grossenhain.JPG
2205Grossenhain1.JPG

Ještě jsem prozkoumal Streetview, co by ještě šlo. V plánu je Zossen a něco šlo vyfotit v Elsterwerdě na tom horním nádraží.
Dnes jsem vymodeloval obě nádraží v Grossenhain. Ale nějak jsem zapomněl jak se dělá střecha zkosená do všech stran, tedy na nádraží v Cottbuser ji ještě opravím. Také v další fázi některé textury doretušuji. Zatím jsem byl jen zvědavý, jak to bude vypadat. Samozřejmě pohledy od kolejí nemám, tak jsem to nějak naimprovizoval :)
Zobrazit přílohu 38517
Zobrazit přílohu 38518
Zobrazit přílohu 38519
Zobrazit přílohu 38520
Nejsou zrovna tam perony vytrhané, minimálně v tom středu? Tam žádný vlak ani snad nestaví. Přesněji na Berliner bahnhof.

Nejsou zrovna tam perony vytrhané, minimálně v tom středu?
To já nevím, jak to tam vypadá dnes, Mikuldovo video je už hodně let staré, bylo to tam zarostlé, jako by se tohle nádraží nepoužívalo, ale řešit nebudu.

Dnes jsem vymodeloval nádraží Zossen. Bohužel fotka jen z dálky přes parkoviště, tak to není tak ostré, ale určitě ostřejší než mnoho starších modelů nádražích po BP.
Opět bude retušování nejen to autíčko, ale i Hostel, protože od kolejí to tam neladí. :) Ještě jsem tam zapomněl otexturovat štíty zdivem.
Nechcete někdo nafotit i ostatní nádraží, co ještě zbyla? :) :) Elsterwerda, Luckau-Uckro, Coswig ....
2305Zossen.JPG
2305Zossen1.JPG
2305Zossen2.JPG

To já nevím, jak to tam vypadá dnes, Mikuldovo video je už hodně let staré, bylo to tam zarostlé, jako by se tohle nádraží nepoužívalo, ale řešit nebudu.
Tak pardon. Peron uprostřed tam je, značně zarostlé. Viz video rok 2018

Popisek: přeloženo: Včera jsem navštívil nepoužívané nádraží Großenhain Berlin a postavil se za závorový plot, pak jsem natočil EC, které jel opravdu velkou rychlostí.

Včera jsem navštívil
To si snad děláš legraci. :) A to jsi nemohl nafotit nádraží od kolejí? To video je pro potřeby stavění k ničemu. A můžeš si pak odskočit i do sousedního Priestewitz nafotit nějaké lepší textury na model nádraží. :) :) :) Já vím, ty jsi tam nebyl, jen jsi přeložil popisek k videu. :)
Čelo mám jakš takš, ale boky jsou odjinud a zadek je z dálky od parkoviště s mizerným rozlišením. A lávku pro pěší si asi udělám svůj model, protože ten německý je strašný. Navíc tyto ocelárny na této trati nejsou. Jen se mi nechce drbat se schody.
2305Priestewitz1.JPG
2305Priestewitz2.JPG

To si snad děláš legraci. :) A to jsi nemohl nafotit nádraží od kolejí? To video je pro potřeby stavění k ničemu. A můžeš si pak odskočit i do sousedního Priestewitz nafotit nějaké lepší textury na model nádraží. :) :) :) Já vím, ty jsi tam nebyl, jen jsi přeložil popisek k videu. :)
Nějak nechápu. Jen jsem sdílel video staré 6 let od „nějakého autora” na YT a přeložil jeho popisek k videu. Jen jsem to dal kvůli peronům, ty tam nakonec jsou, však zanedbané a jak autor píše, nádraží už neslouží pro komerční zastavení pro cestující. To je vše.

Na netu se dá najít všechno. Chce to jen správně zadat ty pravá slova.

Vždyť píši, že vím že jsi tam nebyl, jen to tak na první pohled vyzní. :) Musíš to dočíst do konce a máš to i v citaci. Ale jsou šílenci, kteří jsou schopní jet na jeden den do Německa a něco nafotit a šup domů.
Na první pohled to vyzní, ano.
Přišel mi ten začátek zbytečný, proto ta reakce. Jinak do konce jsem to čet :).
Hele, tak buď se můžeš zkouknout ještě na Großenhain Berliner, nebo to nechme být :). Ono dle fotek to nevypadá špatně, jen ty perony když už jsou tak čisté, můžou být zarostlé travinou ;). To by šlo, ne?

to má Mikulda asi novejší
Nebýt Mikuldy a jeho videí, tak bych do Berlína koleje nikdy nepokládal. On má asi i v pohotovosti kameru a když jej berou nějakou jinou paralelní trasou, tak točí a posílá. Zrovna nyní jej brali od Berlína po trase přes Cottbuser Bahnhof a Priestewitz. V Coswig jej uhnuli vpravo a do HBF přijel přes Dresden Friedrichstadt. Velmi cenné video. Možná to i tudy někdy propojím. A na té jednokolejné propojce do Cottbuser je první vypínačka na mých tratích DB. Jinde jsem žádnou neviděl, tedy kromě státní hranice.

Jelikož některá nádraží jsou si hodně podobná, jako Cottbuser, tak jsem si vyrobil s fasádou kompatibilní záslepku názvu stanice, na kterou pak mohu psát názvy alternativních stanic, v tomto případě Coswig. Až teď vidím, že front textura je trochu nakřivo do výšky na pravé straně. Ale to půjde srovnat. :) Jinak střechu jsem už opravil.
Pak vyrábím ty lávky pro pěší. Zatím jen střed a později vyrobím i betonové schody. V porovnání s videem bych jí ještě trochu mohl ztenčit. A nějak vymodelovat to ochranné síto. Sloupek dodám až se schody. Ale i zapracovat na boční fasádě budovy v Priestewitz, možná stačí nalíčit na žluto (podle videa) . :) Je toho nyní nějak moc najednou. :) Ale venku stále nejisté počasí, tak je zatím na tyto práce čas.
2405Coswig.JPG
2405Priestewitz.JPG

Copak? Poznámka přímo k současné výstavbě. Trocha flóry neuškodí, zvlášť když tam je ve skutečnosti. Neříkám po celé štrece, jen třeba na těch nádražích a jen tam, kde to je. Když je nádraží nepoužívané, mohlo by to taky tak vypadat.

Je spousty práce na trati do Berlína, já vím, nebo jsem si toho vědom, jen mě napadlo toto, aby se dokázalo rozpoznat nádraží, které je „Off” od ostatních .

V Coswig jej uhnuli vpravo a do HBF přijel přes Dresden Friedrichstadt.
To já to právě tudy mám,to je to jak jsem ti tenkrát psal,že to mám točené tudy HBF - Friedrichstadt - Cossebaude - mostem přes Elbe (Labe) - v Coswig(b Dresden) doleva - až do Priestewitz - uhnuli doprava na Grosenhain Cottbuser - tam zpátky na hlavní trasu.Takto jsem jel do Berlína 1.jpg

Přílohy

• Takto jsem jel do Berlína 3.jpg
    Takto jsem jel do Berlína 3.jpg
    1.1 MB · Zobrazeno: 0
  • Takto jsem jel do Berlína 4.jpg
    Takto jsem jel do Berlína 4.jpg
    803.3 KB · Zobrazeno: 0
A není lepší po celé štrece? :)
Já měl na mysli spíše detailnější osazení flóry po štrece. To by stačilo jen tam, kde je to znát.
V Berlíně Süd. moc porostu nebude, ale na zarostlém nádraží, (perony apod.) které už neslouží, třeba ano.

Tak to bylo myšleno. Takhle by to bylo znát i pro ty, co stanici nebo štreku neznají, tedy nějak to dát najevo třeba tím porostem.

Ale je dobře, že se alespoň někdo těší na tento úsek.
Porost je to nejjednodušší, horší je to s baráčky. Němci nemají moc pěkné modely. A ty mé textury na nádraží Cottbuser, které má být i jako universální náhradní model (ještě udělám nějaké místní varianty), když jsem to včera projížděl, tak to vypadá strašně, jak to mám křivé. Ale to naštěstí půjde nejen opravit, ale pokud někdo nafotí, tak textury vyměnit. Kdysi mi jeden modelář tvrdil, že nějaký domeček má vymodelovaný za chvíli, ale práci dá upravit textury. Já po praxi tvrdím opak. Modely nádražích jsou celkem složité skládanky z boxů, ale texturování je spíš jen o trpělivosti nezapomenut na žádnou plochu a úprava ve Photoshopu také celkem odsejpá, tedy pokud tam nepotřebuji alfu. Jen některé nevhodně nafocené plochy se nemusí povést srovnat úplně přesně.
Na léto si dám asi pauzu a vydám aktualizaci Beta Berlín. Terén je vytvarovaný už dávno, vegetace se rozrůstá jako plevel po celém úseku, spíš řeším dopravní stránku, ta návěstidla ještě neposlouchají jak mají. Pak asi po hodině jízdy mi v obloucích vyskakují náspy nad pražce. Stačí save/load a už je to správně. Nechápu tuto anomálii. Že by to dělal německý model náspu? Nevěřím. Ale možná zkusím část jednoho oblouku vyměnit za naše náspy. Když jedu z Berlína, tak to začne za stanicí Luckau-Uckro. Pokaždé od stejného místa až do cíle. Tedy pokud neudělám save/load.

Ten trávník mezi kolejemi už dávat nebudeš?
Takto by to mělo stačit, ne?
2505Grossenhain.JPG
Ještě jsem udělal zkrácenou verzi universálního nádraží, a jak se dívám do map, ještě variantu zúženou část dát ještě z druhé strany. Záslepka názvu stanice je kompatibilní se všemi variantami (když mám stejný pivot). Textury front jsem nafotil znovu, aby to nebylo tak křivé a až teď vidím, že i ty boční by se také mohly lépe srovnat. V gmax je to bohužel poslepu, podrobnosti jsou na textuře rozmazané. Neuškodilo by i dát jiné fasády, ale kdybych prohledával streetwiev, tak zase nepostavím nic v trati. Tak někdy příště.
2505Uckro.JPG

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře