Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Jen tak namátkově jsem se podíval do IDOS na jízdní doby do Berlína a zjistil, že se tam jezdí jako za starých časů přes Ostkreuz a Lichtenberg. Když jsem zadal natvrdo Sudkreuz, tak mne to hnalo přes Lipsko. Ještě že jsem to nevěděl :) Protože z videa, když jsem viděl, že se jede poslední úsek tunelem, tak jsem zajásal, to dám. Ale také jsem se dozvěděl, že Vindobona zastavuje v Elsterwerdě a Doberlug-Kirchhain. Proto tam mají fotky s českými vlaky.
Kolik je to tedy vlastně kilometrů přes Teltow a Sudkreuz? Kde se to dá odečíst? Asi budu muset podle kilometrovníků.

Jen tak namátkově jsem se podíval do IDOS na jízdní doby do Berlína a zjistil, že se tam jezdí jako za starých časů přes Ostkreuz a Lichtenberg. Když jsem zadal natvrdo Sudkreuz, tak mne to hnalo přes Lipsko.
Protože je výluka.
Stačí zadat Německo na stránkách cd.cz.

viz.:

Ve dnech 21. května až 10. června 2024 probíhají opravné práce na v uzlu Berlin. Po dobu výluky budou dotčené vlaky vedeny po odklonových trasách a nemusí být zajištěna všech obvyklých stanic! Informace o trasách vlaků v den plánované jízdy ověřte bezprostředně před jízdou v elektronických jízdních řádech.

Vlaky EC linky Praha – Berlin – Hamburg ve dnech 21. května až 6. června jsou v uzlu Berlin vedeny odklonem mimo stanice Berlin Südkreuz a Berlin Hbf. Vlaky náhradou zastavují ve stanici Berlin-Lichtenberg (kromě období 27. 5. – 2. 6.) a Berlin-Gesundbrunnen.
Pro vlaky EC 170, EC 171, EC178, EC 179, rj 257, nj 456 a nj 457 je stanice Berlin-Gesundbrunnen výchozí/konečnou stanicí.“

Tedy jedná se o dočasný stav.
Od 10.6 opět Südkreuz a Hbf.

Tedy na IDOSu si zadej datum až 10.6.24. abys zjistil jízdní doby :) .

To jsou pro mě nějaké neznámé názvy. Z Blankenfelde jedu vlevo přes Diedersdorf až na "kulaťák" a tam se otočím o 270° a napojím na trať od Lipska u zastávky Grossbeeren a dál přes Teltow na HBF.
Takto to jezdí normálně, jak píšeš.

A když je teď ta menší výluka, tak to jezdí takto:
Červená: Lichtenberg
Černá
: Gesundbrunnen

Otevřený EC 27/17700/175
Berlin stops Gesund-Lichten.jpg

Ale já tudy právě koleje položené nemám ani nijak neplánuji. Proto mi tyto odklonové trasy nic neříkají a nemají pro mou trať žádný význam. Zkuste si stavět tratě a do toho modelovat, pak mnozí pochopíte, že se vše jednoduše nedá. :)
Já chápu, já jen reaguji celkově na to, jak jsi hledal a ukázalo ti to vlastně toto.

„A když je teď ta menší výluka“, tak to jezdí chvíli jinak. Je to jen informace, žádný námět na stavění odklonů...

Po obědě, než jsem vypil kávu, tak jsem vymodeloval Luckau-Uckro. Podle fotek jsem našel, že i zde zastavil nějaký expres z Česka.
Ale nutno poznamenat, že to kafe jsem dopíjel už studené, když byl model hotový. :) Nejdéle trvá první model, pak už se dělají jenom variace.
Tedy zbývá ještě Elsterwerda, ale tam nemám žádné textury, tak dám nějakou náhradu. Ale ostatní ruiny jsou podobné jako Uckro, tak jen dám pryč nápis a budou další nádražíčka, ale to už jsou spíš jenom zastávky, bývalá nádraží.
0406Uckro1.JPG
0406Uckro2.JPG

První je Walddrehna a to druhé je naše oblíbené odstavovací nádraží Brenitz-Sonnewalde?
Oblíbené je proto, že má dvě dlouhé předjízdné koleje a "oblíbené" je proto, že tam nic nestaví a není tam signál na mobil. Tam něco odstavovat je za trest.

Doplnil jsem k modelu nádraží vlaštovky i když zjednodušeně. Tam jsou takové zakulacené sloupky vlaštovek, snad někdy příště. Zábradlí ještě doladím. Měla by tam být ještě taková kukaň a dveře do výtahu. Také by tam měly být pod střechou i schody. Někdy příště, až bude víc dokumentace.
Také jsem vymodeloval DB vodárnu. Tato patří do Elsterwerdy a má v průměru 7m. Jenomže v Doberlug je trochu vypasenější s průměrem 10m. Tak ještě udělám tuto variaci. Výšku mám snad dobře.
0606Doberlug.JPG
0606Doberlug1.JPG

K modelu jsem ještě přidal zábradlí, sektory na sloupky a dveře do té cihlové šachty se stříškou. Zábradlí bych mohl trochu snížit a nepatrně natáhnout.
0706Doberlug.JPG

Ale pak potřebuji poradit. Chtěl jsem si přejmenovat v gmax bloky modelů defaultní Box na v tomto případě Budova, ale nebyl jsem v okně popisky, stiskl jsem B ... u a to znamená nějaký příkazy a tím se mi přenastavilo, když ručičkou potřebuji přesunout se po obrazovce. Jakmile aktivuji ručičku tlačítkem myši, tak mi zmizí textury a objeví se jen obrysy a tak nějak mi to vadí. Jak to vrátím zpět? Protože se to děje všude. Děkuji.
0706Gmax.JPG

Otevřu gmax doma už jsem na to přišel. Musí být aktivní ty dvě tlačítka dole, jak jsem udělal šipky. Ale čím jsem je deaktivoval, nevím. A mohu konečně dokončit modely v Elsterwelda Biehla. Budova s přístavky a skladiště. Foto od kolejiště nemám, ale tam stejně nikdo nepojede. I ty štíty nemají mít okna, ale zase podkroví je originál. Zbytek baráků zítra.
gmax.JPG

Když se jede kolem německých návěstidel, tak to vydává zvuk jako přestavník výhybky. Neví někdo, jak se to dá odstranit? Nebo název souboru a změnit jej třeba na ptáčky. Protože mne to už hrozně irituje. Žádné návěstidlo zvuky nevydává, tedy co to Němci vymysleli za nesmysl. Jedině, že by znaky na návěstidle přepínali mechanicky nějakou vrzající kladkou.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře