Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Myslím v Berlíně na hlavním.
Pravda, z kabiny není takřka nic vidět.
Při vnějším pohledu se dá rozpoznat i to kolejiště, kdy naštěstí model stanice je ve více patrech spojen pilíři, schodištěm, výtahy. Tedy nevypadalo by to jako např. ve stanici Warsz.Centralna, kdy je tam čistý strop. (nádraží pouze v podzemí).
Ale chápu, kolejiště v patře +2 prozatím nebude jestli chápu správně, jen mě to zajímalo :)

Ještě vymyslet zdvih sběračů jak na 5,7 tak na 6,2 a bude to dokonalé. Ale to by musel existovat ještě nějaký aktivní modelář, který má zdrojáky. (371, vectrony, taurusy i 380.
Neměl náhodou jeden model 371,zvednutý smetáky právě pro německou výšku?,myslím že to bylo u pikka ten model 371.Aspoň u Pikka na stránkách modely pro německo jsou https://pikku.msts.cz/elektricke.html

DB 180 009-3 (update with 6.2 m height pantographs) - Update modelu pro německou výšku troleje. Speciálně na přání západních sousedů vlastnících série Protrain.​

ČD 371 001-93 (update with 6.2 m height pantographs) - Update modelu pro německou výšku troleje. Speciálně na přání západních sousedů vlastnících série Protrain.​

380 do německa nezajíždějí,pouze Rakousko (Linz HBF,kdysi i Wien HBF) a Maďarsko (Budapest-Nyugati)

Mám dojem Vectron má 2 výšky, tedy Bastarda udělat podobně, tedy jeden zběrač naše výška a druhý zběrač Německo.

Nejde jenom o Německo, ale i po 321 do Vídně. Ale i tak by to byla paráda, kdyby modeláři dělali obě varianty. Vždyť přepnutí systému, laicky řečeno: Nahradí se v trati soubor trk s potřebnou výškou troleje a změní se u všech dotčených elektrických lokomotiv totožný "s" soubor s potřebnou výškou troleje. Netuším, jestli to jde za jízdy nebo na styku soustav bude třeba save/load a pojede se dál. V každém případě by to byl dobrý počin, protože i na zahraničních projektech tratí jezdí některé naše lokomotivy.

Není lepší jezdit (a stavět) u nás?
V čem je to lepší? Jestli ti chybí nějaká lokálka, tak si ji postav.
Mít tu dvacet takových jako ty, měli bychom komplet celou železniční síť ČR.
Zbyněk tu není na věčnost. Je fajn když se projekt rozprostře i do zahraničí. Nechceme mít z projektu jen stereotyp, že, + současné budování kopíruje současné linky, je fajn projet konečně celou trať nějakého EC.

(už jsi ale kdysi vyjádřil svůj názor, proč se opakuješ?).

Ty už se taky zklidni !!!
Je tě už docela dost, a už vůbec tady nemáš co mluvit v množném čísle za ostatní!
Mě je dost a proč?
Za ostatní psát nemusím, ale pokud nesouhlasíte, automaticky souhlasíte s ”Ali”.
Dávám příspěvky pod BP, protože se týkají BP a nemusím být editor, stavitel,...to není podmínka vkládání příspěvků pokud vím. Jsem hráč, co užívá tento projekt.

Vadí mi, že se najde někdo, kdo opakovaně píše jedno a to samé, jak je zahraničí k ničemu. Očividně s tím souhlasíš/tě.
Pravděpodobně čekáte, až s tím p.Šemora sekne, jinak nevím z jakého titulu rozkazuješ :)
Návody jak, proč, co se mohou psát kdekoli jako je Messenger, Telegram, Skype, Discord, nejen zde a myslím, že na dnešní dobu by to bylo mnohem otevřenější a praktičtější.

Teď můžem vidět, kdo teď souhlasí a nesouhlasí s tratěmi BP v zahraničí, kterou p. Šemora staví.

Nen
On mluví jen za ty co se těší a budu rád, když takových bude víc. :)
Ahoj Zbyňku, těší se nás víc, o tohle nejde. Mne spíš naštvala třeba tahle věta:
...Jestli ti chybí nějaká lokálka, tak si ji postav.
Ano, reakce na člena, který sice píše, že je lepší stavět u nás, ale za mne, nevím, proč bychom si měli stavět lokálky sami. I když trať BP jich obsahuje dost a dost a moc pěkných. Ale ne všichni milujeme IC a rychlost 160km/h.

Ale upřímně, za mne, je fajn, že jedeš Německo, ale pro nás CS trvůrce, stejně tam uděláme 2 až 3 aktivity a to IC, nebo nějaký nákladní vlak s kontejnery, ale 80% a možní i více, nezná tamní poměry provozu a nemá ani materiály k vlakům, co se SJŘ. týká. Ale nekomentuji, tvoje věc, kde stavíš. Já mám na téhle trati aktivit víc než dost a stále je kde jezdit, ale DE to bude snad jen jedna aktivita. Jeden vlak co jezdil z Brna a jezdil jsem s ním do Pardubic a jel až do Hamburku a to bylo někdy v roce 2010, jinak coby aktivitáře mne to tam netáhne vůbec. Právě z důvodů neznalosti provozu. Ale třeba si zajedu aktivitu do někoho z německých kolegů, co tam nějakou tu misi vyrobí. Takže neodsuzuji a nechávám na autorovi tratě, ať staví, kde jej to baví. Já bych aktivity na zakázku taky nedělal.

Ahoj Zbyňku, těší se nás víc, o tohle nejde. Mne spíš naštvala třeba tahle věta:
Ahoj. Promiň, že se do toho vkládám, ale mě o tohle jde. Snad nejsem v tom sám, kdo se těší, ale reagoval jsem zrovna na Aliho, neboť jeho komentář není první, co se k výstavbě v zahraničí týče.

Ano, reakce na člena, který sice píše, že je lepší stavět u nás, ale za mne, nevím, proč bychom si měli stavět lokálky sami. I když trať BP jich obsahuje dost a dost a moc pěkných. Ale ne všichni milujeme IC a rychlost 160km/h.
To bylo řečeno obrazně, aby si postavil vlastní „lokálku”.
Víme, že trať BP obsahuje jak hlavní tratě, tak i tratě vedlejší. Je to velká oblast a projet vše trvá dlouhou dobu.

Aliho napadání na budování v zahraničí není první, hrozně moc si přeje české tratě, kterých je požehnaně a i když ví, že autor BP má své stanovisko, znovu napadá tzv. Německo.

Nezbylo mi, než mu napsat, ať si tedy postaví svou vlastní „lokálku”, (asi si někdo slovo lokálka bere k srdci) a přestane psát něco, na co už předem zná odpověď z minula.

Stačí od Aliho pár slov a je tu nová stránka o ****. Myslím si, že Alimu jde o něco úplně jiného.

Celé bych to od Aliho reakce až po sem smazal.

ale 80% a možní i více, nezná tamní poměry provozu
Já také ne. A ta jejich návěstidla, nemají to moc vychytané. Když použiji rušení omezené rychlosti, tak když jedu na blok za vlakem, tak na odjezdovém návěstidle svítí červená s bílou a na monitoru je 40. Skutečné stůj je pak až na bodu, který ruší omezenou rychlost návěstidlem. Pak někdy nesvítí barva na návěstidle, když nahoře svítí indikátor rychlosti. Když se jede ve složitější stanici, kde se jezdí někde 60, někde 40, tak když je první výhybka na 60 a 40 je až dál, tak návěstidlo ukazuje rychlost 60. Možná to nějak jde doladit. Však i proto aktualizace.

Kdo chce, tak se už může povozit. Aktualizace je dostupná. Zrušil jsem aktualizaci 99.3, protože tato 99.9 navazuje na 99.2. Nechtělo se mi vyďobávat rozdíly. Kromě Berlína tam jsou i Milovice a Praha Vysočany, tedy originální modely od jednoho modeláře. Doporučuji projet testovací aktivitu z Pirny do Berlína. Nainstaluje se automaticky, ale kdyby něco chybělo, tak je tam i soubor apk. Jízdní řád pod f10, při rychlostech nad 120 je nutný monitor F4. Jen se neleknout, ve stanici Grossenhain je pobyt asi 3 minuty. Fíru pak probudí ICEčko jedoucí proti a za pár sekund je postaveno. Kdyby někdo měl nápady, jak vylepšit nastavení návěstidel, rád se doškolím. :) Proto hlavní název aktivity je "Test návěstidel" .

Další věc. Doporučuji vynulovat naklopení oblouků v nastavení. Jinak někde u stanice Luckau Uckro v obloucích vyskočí náspy nad pražce. Pak pomůže save/ukončení/load a náspy se vrátí na své místo. Právě při zrušení naklopení oblouků se tohle neděje. Třeba někdo znalý najde příčinu. Třeba je tam nějaká kritická rovnoběžka. :)

Ahoj. Promiň, že se do toho vkládám, ale mě o tohle jde. Snad nejsem v tom sám, kdo se těší, ale reagoval jsem zrovna na Aliho, neboť jeho komentář není první, co se k výstavbě v zahraničí týče.

To bylo řečeno obrazně, aby si postavil vlastní „lokálku”.
Víme, že trať BP obsahuje jak hlavní tratě, tak i tratě vedlejší. Je to velká oblast a projet vše trvá dlouhou dobu.

Aliho napadání na budování v zahraničí není první, hrozně moc si přeje české tratě, kterých je požehnaně a i když ví, že autor BP má své stanovisko, znovu napadá tzv. Německo.

Nezbylo mi, než mu napsat, ať si tedy postaví svou vlastní „lokálku”, (asi si někdo slovo lokálka bere k srdci) a přestane psát něco, na co už předem zná odpověď z minula.

Stačí od Aliho pár slov a je tu nová stránka o ****. Myslím si, že Alimu jde o něco úplně jiného.

Celé bych to od Aliho reakce až po sem smazal.
Tak to je k politování krásná ukázka, co jsi zač a jak to s názorem druhých myslíš a jak by jsi se s jiným názorem letitého uživatele BP vypořádal ("Celé bych to od Aliho reakce až po sem smazal.") Gratuluji, pane. A děkuju Ti.

Tak to je k politování krásná ukázka, co jsi zač a jak to s názorem druhých myslíš a jak by jsi se s jiným názorem letitého uživatele BP vypořádal ("Celé bych to od Aliho reakce až po sem smazal.") Gratuluji, pane. A děkuju Ti.
Názory respektuji. To co ty jsi tu psal naposled, je bohužel opakovaně. Z tvé strany jde tedy o doslova vnucování názoru, na kterou jsi už v minulosti dostal několikrát odpověď.
Tedy nyní nejde o tvůj názor, ale tvou provokaci a to zde do vlákna nepatří.

Není vůbec zač a děkuji.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře