Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Prosím neplevelit vlákno, je tady důležitá informace
Opravil jsem nahlášené chyby a aktualizace BP99.9 je nahrazená aktuálními změnami k datu 18.6. Jednak vypadl jeden německý baráček a také jsem zapomněl rozkopírovat terrtex i do Snow, aby v zimním období nebyly černé plochy nebo MSTS klasický stále dokola neřval.
Snad už bude vše OK a já budu moci si dát od editoru oddech. Tedy na chvíli. :)

"Dobrá" zpráva pro Dana. pro opravné aktualizaci už nefunguje editor aktivit. Ten bude mít "radost". Raději zatím nestahuj.
Za to mohou ty doplněné ranžírky na Smíchově, asi to mám někde bez zatržítek. A hledej Šmudlo.
To Fana je proti mne v pohodě, jak mi pracují nervičky.
Jojo, našel jsem jedno návěstidlo bez zatržítek. A pokud se takové návěstidlo vyskytuje, editor aktivit nespustíte. Jednou jsem takové hledal v celém úseku Kolín - Pardubice. To byla tenkrát pakárna, nejlépe když je to až to poslední prověřované návěstidlo.
.....

Hurá, už AE MSTS jede. Tedy jenom jedno návěstidlo.
Tak vyčkejte, nejprve musím znovu vyrobit instalačku trati, která trvá přes hodinu. Pak aktualizaci, protože v pět musím na poštu, naštěstí jenom jedna objednávka.

Názory respektuji. To co ty jsi tu psal naposled, je bohužel opakovaně. Z tvé strany jde tedy o doslova vnucování názoru, na kterou jsi už v minulosti dostal několikrát odpověď.
Tedy nyní nejde o tvůj názor, ale tvou provokaci a to zde do vlákna nepatří.

Není vůbec zač a děkuji.
Jaké vnucování názoru? Napsal jsem jen čtyři slova. Jednu větu. Tak už to konečně pochop, kamaráde. Není to boj, ale uznej sám, že stavět v Česku je pro Čechy jinej level, než stavět v Ger. A o to jde, pane, při vší úctě. Nezlob se, prosím.

Mně se ta nová trať líbí, díky Zbyňku. :)
V Berlíně, v místě stanic spojených tunely, jsou "průsvitná místa", kde paprsky slunce způsobují stíny a tyto místa pak vypadají trochu rušivě. Pomohlo by je komplet zastínit a to tak, že je obalíš dalším, nezávislým objektem. Třeba velkým válcem, který zakryje a zastíní tyto místa nebo i celé tuneliště se stanicemi.

jsou "průsvitná místa"
Tak toho jsem si nevšiml a jezdil jsem to mnohokrát. Jen před zastávkou v tunelu směrem na HBF se mi předčasně přepne osvětlení kabiny na den i když jsem to zkoušel překlenout modelem tunelu. (jinde je model tunelového portálu odmazaný z world, ale v databázi tunel jako takový zůstává). A dělá to jen jeden tubus. Jinak zadeklované to uprostřed nemám, protože zevnitř jsou stěny kolem dokola a venkovní pohledy v tunelu jsou bezpředmětné.

Jaké vnucování názoru? Napsal jsem jen čtyři slova. Jednu větu. Tak už to konečně pochop, kamaráde. Není to boj, ale uznej sám, že stavět v Česku je pro Čechy jinej level, než stavět v Ger. A o to jde, pane, při vší úctě. Nezlob se, prosím.
Já měl dojem, že opět nějaká novinka a ono tohle, asi to nepřešlo :D...
4 nebo 10 slov... prolistuj si vlákno, nebo zkoukni odpad.
Svůj názor píšeš stále dokola. Odpovědi jsi dostal také.
Zkus to psát přímo autorovi, (jestli mu to nebude vadit), mě uživateli to může být zcela u zádele co chceš nebo nechceš a neplň své vnucování („opakované vkládání stejného názoru” ) názoru do vlákna prosím.
Dík a čau. Konec

Ještě jedna drobná technická. Pokud někdo pojede aktivitu z Pirny do Berlína, omylem mi tam zůstala viset starší verze, která je bez traffic.
Tedy TestnavestidelDB nepoužívat a ve složce Activities si smažte TestNavestidelDB.act, aby to zbytečně nepletlo. Platí jen zs22_testnavestideldb.act. A pro úplnost si smažte v Paths "vstupOdbLeipzig.pat", který byl pracovní a je nefunkční i zbytečný.

Jediné řešení je, jak jsem psal Zbyňku. Zastínění musí způsobit další, nezávislý objekt přes celé toto místo. Tenkrát někdo psal, když jsem řešil tmu v tunelu, že tunel zastiňuje pomocí chladírenské věže. Tady bys musel nejspíš vytvořit model obřího válce nebo kvádru a celé to do něj šoupnout.

Tady bys musel nejspíš vytvořit model obřího válce nebo kvádru a celé to do něj šoupnout.
S tím problém nemám, ale potřebuji parametry.
Ale jinak "má pravdu, předsedo"
A já to neviděl. Ale tady ukazuji jaká je nad HBF dvojitá vrstva betonu.
Naopak zase Postdamer je kabriolet, tam jsem stropy nedělal, protože strop má původní model. Ale i tak jsou tam stíny jako venku. Až teď koukám, jak je to tam vlak/peron o prsa. Alespoň žádný cestující nepropadne do škvíry. :)
stropHBF.JPG
postSvetla.JPG

Také jsem si toho všiml, že ten stín ladí s kvádrem nahoře. Až bude chuť, zkusím je naskládat přes celý tunel a hlavně nad Postdamer, kde jsou také všelijaké stíny. Ještě by mne zajímalo otočené slunce, jestli je nějaká škvíra na druhé straně. Ale tam mám zadeklování až k výjezdu.

Vyřešeno. Opravu zvládne každý začátečník.
Editor TSRE5-teleport do Berlin HBF-select-označím dekl nad nádražím- Ctrl-C a kousek vedle Ctrl-V a pak jen šipkami umístím do správné výšky a nalepení k dosavadnímu stropu. Natáčet není třeba. Pak se posunu nad Postdamer a udělám ještě jednou Ctrl-V. Tady bude dobré označit nejprve blok této stanice, pak tlačítko CopyRot, označit ten stropní blok a tlačítko Paste, Tím se strop srovná a jenom jej zvedneme do správné výšky. Anebo vyčkejte do vánoc do další aktualizace. :)
Nad tunely není třeba dekl dávat. A hned to vypadá lépe, ne?
stinyDekl.JPG
stinyMetro1.JPG
stinyMetro2.JPG

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře