Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Já jsem tak rád, že jsem už aktualizaci vydal.
Víkend, žádné sezení u PC, ale kolo (klasické neelektrické, abych si dal do těla), dnes Lednice, sice trochu zničený, ale nějak ty počítačové tuky musím dostat z těla ven. :) V Lednici si vždy dávám Zubra, abych doplnil tekutiny. :)
IMG_3056.JPG
Také jsem po vydání aktualizace trati ráno vyzkoušel aktualizaci počítače na Win11. Obavy se nepotvrdily. Vše proběhlo jako klasické aktualizace desítek. Vše funguje včetně starého MSTS.

Už jsi fakt trapný. Ať jsi má každý názor jaký chce, ale hlavně nevnucuj ten tvůj nám. Asi nejsem sám, ale mám tě plný zuby.
V žádném případě nikomu nevnucuji názor jak by se mělo/nemělo.
Pouze konstatuji, respektive odpovídám, že nemám žádný problém s tím, jak se věci vyvíjí, bohužel o některých se toto říci nedá a mají s tím veliký problém, že? ;) viz předchozí strany.
Ovšem číst tu stále opakující hesla, jak je současná práce autora BP „na nic“, stačí listovat, s tím problém nikdo nemá.

Že vám to nepřijde vůbec blbý. Vůbec bych se nedivil, kdyby si autor BP dal na velmi dlouhý čas pauzu, případně celý projekt zakonzervoval.
„-Jestli nemáte peníze na jízdenky do Německa, nebo jinam, běžte si k dráze a po roce za 50 Kč si můžete jezdit týden po cizině.
Já tam byl nedávno a byl jsem ohromen, jak tam železnice funguje. Tam 21. století skutečně je-“.
Tohleto jediné „-xxx-“ je můj názor. Vnucovat netřeba, přebrat si to v makovici můžete jak chcete.

Hodně štěstí v „lajkování“ a bůhví co ještě.
Hau

...
Ovšem číst tu stále opakující hesla, jak je současná práce autora BP „na nic“, stačí listovat, s tím problém nikdo nemá.

Že vám to nepřijde vůbec blbý. Vůbec bych se nedivil, kdyby si autor BP dal na velmi dlouhý čas pauzu, případně celý projekt zakonzervoval.
....
Mensch, seš sám jak zaseknutá deska. Strč si ty svoje rozumy, poučování a dlouhé bláboly bez užitku za Hosenlatz, vlákno je jimi totálně zasviněné.

Já pokud teda mohu přispět do diskuze, čímž nechci říkat, kterým směrem se má trať vydat, to je jen a autorovi a kdyby se rozhodl po Berlínu udělat šlus a konec nikdo mu nemůže nic říct. Postavil něco co možna velikostí nemá obdoby. Takže když už si jí bude jen vymazlovat je to jeho věc. Na druhou stranu pokud řikáte, že když něco postavite, za pul roku to udělají nové, já to nevidím jako špatně. Když se na tu trať podívàme zachycuje stav tratí jaky tu byl dejme tomu deset a třicet let zpět. A je spousta tratí na síti které by se ke stávající siti dali připojit a nejsou ještě reko, nebo reko jen kosmeticky. A tudíž ke stavu v jakém trať BP je by ladily. A až to bude reko, to může postavit někdo za 15 let. :) A když si vezmu jak dlouho sem za Dřísy smutně koukal do bílé plochy, že mi chybí k Mělníku jen 15 km a za dva roky jste v Berlíně, jak vám to jde od ruky. Ale řikam, je to na vás, jak vas a co bude bavit, své už jste si i tak odmakal. A za to dík.

„Jestli nemáte peníze na jízdenky do Německa, nebo jinam, běžte si k dráze a po roa 50 Kč si můžete jezdit týden po cizině.

Já tam byl nedávno a byl jsem ohromen, jak tam železnice funguje. Tam 21. století skutečně je-“.
Tohleto jediné „-xxx-“ je můj názor. Vnucovat netřeba, přebrat si to v makovici můžete jak chcete.
K bodu 1:
Já na jízdenky určitě mám, ale mne konkrétně německé tratě nijak neoslovují. Ale je mi jedno, že tam Zbyněk staví, jeho věc a jeho volba. Nějaké IC z CZ tam spáchám určitě.

K bodu 2:
Strč si svoje 21. století někam. Mne koridory a betonová monstra nádraží vůbec neoslovují, ani jízda 160 až 200 km/h. To si mohu jezdit závoďáky na nějakém okruhu a ne vláčky. Jsem rád za stará místa na trati, kde mohu jezdit v rozsahu většího časověho rozmezí a ne jen konkrétní časové období. V tom je trať BP naprostá bomba a unikát, který zachoval železniční romantiku a staré nádherné úseky, které jsou nenávratně pryč.

Strč si svoje 21. století někam.
Ono se to nelíbí ani Němcům - fandům do železnice. Když jsem analyzoval videa bylo z toho až smutno, že kdysi na trati bývaly velké stanice a nádražní budovy jsou už jenom ruiny se zaplechovanými okny i dveřmi. Zkrátka si z klasické trati dělají VRT, asi to vyjde levněji. Ale tohle je už opravdu příliš, viz obrázek: Mě se u nich naopak líbí v okolí Drážďan čtyřkolejka a dvě koleje vyhrazené pro regionální dopravu. Jenom se tam nedá moc přejíždět. Něco podobného bychom potřebovali i u nás. A ne aby regionální vlaky měly pobyt ve stanicích kvůli předjíždění rychlíky.
Ruckerdorf.JPG

Jasně, však každý má rád něco. A vidíš, třeba já rád, když stojím ve stanici s nějakým tím osobákem a předjede mne rychlík, kouknu na modely hezkých vozů a vůbec rád potkávám v aktivitách jiné AI vlaky různého druhu a ne jednu a tutéž soupravu. Je to věc pohledu. Ale do toho Německa kouknu taky určitě.

Já spíš očekával reakci, jak ti funguje nejnovější aktualizace a jak se ti jelo do Berlína, tentokrát ve hře. Když jsi byl tak zklamaný, že aktualizace je zrovna v den Tvého odjezdu do Němec.
V sobotu večer jsem aktualizoval a hned jsem si projel (178-čku).
Jako uživatel smekám klobouk :) .

Místy kde je dvoustovka jsem 200 jel a do Berlina jsem dojel s 20-ti minutovým náskokem. Reálně ale „naši“ jezdí pouze 160km/h a tudíž lze pohotově napsat, že „ve hře“ vše sedí jak má.
(mimochodem fotbalový „denní sv“ EC 259 Berlin-Praha (23:40-05:24) jel kvůli noční výluce ze Südkreuz do Drážďan přes Ludwigsfelde rovno na Jüterbog, Lutherstadt Wittenberg Hbf., Bitterfeld, Rackwitz (Leipzig), Leipzig Mockau spojkou přes Thekla mimo Hbf a dále přes L.-Engelsdorf, Riesa, Coswig, mimo D.-Neustadt do Hbf. (kde tedy jel ve 2/3 cesty i 200km/h), jen taková zajímavost).

V reálu architektura budovy Berlin Hbf. mě fascinuje, snad nikde v Evropě takové nádraží není.
Podlaží -2. vjezdy vlaků v podzemí s přístupem na S a U-bahn.
Následující 3 podlaží - obchody a odbavení cestujících, (pokladny á´la Reisezentrum otevřeny 07-21.hod. (Hlavní město Německa) a nejen tam, překvapila otevírací doba, žádné řady, čekání s pořad.lístkem jako na poště, na nějaké rezervačky tedy myslet dopředu, i když většinou nejen vlaky ICE nejsou povinně místenkové). To jsem odbočil.

poslední horní patro +2 se jedná o 3 mostní konstrukce.
Každý ostrovní peron = jedna mostní konstrukce.

Ve hře lze spatřit tedy patro -2. a -1. Po cestě z výletu jsem měl budovu stále tzv. před očima, mírně mě to tedy překvapilo, ale neber to jako výtku.
„Pragotrony jsou moc vysoko a chtěl bych dodat, že místo klasické sestavy trakčního vedení je použita tzv. pevná trolej pro snížení výšky tunelů a to tedy nejen v tunelech, ale i v oblasti peronů v patře -2. (tedy i ve hře, kde máš prozatím klasickou sestavu). Je mi jasné, že to nemáš definitivní, ber to jako informativní připomínku :)

Jízda mě potěšila.
Skvělá práce ;)

K bodu 1:
Já na jízdenky určitě mám, ale mne konkrétně německé tratě nijak neoslovují. Ale je mi jedno, že tam Zbyněk staví, jeho věc a jeho volba. Nějaké IC z CZ tam spáchám určitě.
Máš, plus pro tebe. Nejsi sám na světě, neosloví tebe, osloví jiné, ať jsou zde na fóru či nikoli.
K bodu 2:
Strč si svoje 21. století někam. Mne koridory a betonová monstra nádraží vůbec neoslovují, ani jízda 160 až 200 km/h. To si mohu jezdit závoďáky na nějakém okruhu a ne vláčky. Jsem rád za stará místa na trati, kde mohu jezdit v rozsahu většího časověho rozmezí a ne jen konkrétní časové období.
Já, já, já. Znovu, nejsi sám na světě. Tebe baví retro, kde jezdí omnibus, nebo pára či zkrátka retro-železnice.
Nevidím v tom nic špatného.
Já zase patřím do skupiny těch co rádi jezdí tak, jak se jezdí dnes.
Proto třeba v aktivitě, která odpovídá grafikonu např. 2010 si např. přestavím consisty tak, aby řazení odpovídalo současnosti.
Místo peršana a 3x Bdmtee tam dám pantera. (tam, kde nehrozí objíždění sv.), místo 810 vložím Stadlera, někde 810 nechám, tam kde jezdí 843 a je 850 vložím 843, neboť 850 tam už prostě nejezdí a místo Bastarda a zelených vozů, nebo místo nočního rychlíka na Berlin nebo Košice vložím aktuální soupravu Nightjet nebo EN Slovakia.
Ano, jízdní řád stále odpovídá grafikonu v této aktivitě, proto současný Metropolitan přijede v čase bývalé Avaly nebo Jeseniuse, ale to snesu.
A co, a nic.

Jinak řečeno ne všichni jezdí jako já a ne všichni jezdí jako ty.
Podle tebe může rovnou každý hráč smazat např. trať 321 případně si instalovat BP bez posledních X aktualizací a všichni modeláři, co modelují vozy 21. století rovnou skončit, smazat net stránky a jít do kytek.
Snad se nebudou mazat troleje a protihlukové zdi, jen abys tam poslal Polární expres. (ale mašinka Baldwin 284 S3 to zas jako pěkná je ;) ).
Proč, k čemu tohle vede?
V tom je trať BP naprostá bomba a unikát, který zachoval železniční romantiku a staré nádherné úseky, které jsou nenávratně pryč.
To bude zřejmě hlavně tím, že autor trať staví ne 5, ale 21 let. Copak před 21 lety mohl stavět někde koridory s rychlostí 200km/h na českém území?
Velice ztěžka. Nevidím v tom nic zvláštního. Staví to tak, jak to zrovna je, proto každé zákoutí tratě odpovídá jinému ročníku.

Každý ostrovní peron = jedna mostní konstrukce.
Tak doufám, že jsi vše pečlivě nafotil a tu horní konstrukci pak mohu vymodelovat. Tu jen kulisu pak vyměním. Poté se tam mohou i položit koleje.

Jinak o pevné troleji tady všichni už dávno víme. Přišel s tím KimiR. Já ji mám jen v tunelech, protože v hale podle jednoho videa po jedné koleji to osadit nemohu. Tedy věřím, že jsi to tam vše pěkně u každé koleje nafotil, jak je to uchycené. Právě na tohle se čeká.

Jinak model HBF není můj, tedy výšku pragotronů neovlivním. Ale navíc mi nevadí, protože z oken mašiny nejsou vidět. Stejně ukazují pro nás nezajímavé nesmysly. Žádnou Prahu tam nemají. :)

Trochu si hraji s popiskami stanic a zastávek. Celkem šlo vše vyčíst, až na Blankenfelde..
Z jedné strany cedule je Blankenfelde (kr Teltow - Fläming), ale co je v závorce z druhé strany? Asi těžko to bude někdo vědět, tedy kromě Mikuldy. Ale když bude nejhůř, tak tam nechám jen Blankenfelde.
Podle fotek to tam stejně už modernizují a brzy to bude jinak. Také si nedají pokoj, než to tam dokončím. :)

Trochu si hraji s popiskami stanic a zastávek. Celkem šlo vše vyčíst, až na Blankenfelde..
Z jedné strany cedule je Blankenfelde (kr Teltow - Fläming), ale co je v závorce z druhé strany? Asi těžko to bude někdo vědět, tedy kromě Mikuldy. Ale když bude nejhůř, tak tam nechám jen Blankenfelde.
Podle fotek to tam stejně už modernizují a brzy to bude jinak. Také si nedají pokoj, než to tam dokončím. :)
Možná ti pomůže toto

Jinak Blankenfelde je pro S-Bahn, Blankenfelde (kr Teltow - Fläming) je pro regionální vlaky.

Máš, plus pro tebe. Nejsi sám na světě, neosloví tebe, osloví jiné, ať jsou zde na fóru či nikoli.

Já, já, já. Znovu, nejsi sám na světě. Tebe baví retro, kde jezdí omnibus, nebo pára či zkrátka retro-železnice.
Nevidím v tom nic špatného.
Já zase patřím do skupiny těch co rádi jezdí tak, jak se jezdí dnes.
Proto třeba v aktivitě, která odpovídá grafikonu např. 2010 si např. přestavím consisty tak, aby řazení odpovídalo současnosti.
Místo peršana a 3x Bdmtee tam dám pantera. (tam, kde nehrozí objíždění sv.), místo 810 vložím Stadlera, někde 810 nechám, tam kde jezdí 843 a je 850 vložím 843, neboť 850 tam už prostě nejezdí a místo Bastarda a zelených vozů, nebo místo nočního rychlíka na Berlin nebo Košice vložím aktuální soupravu Nightjet nebo EN Slovakia.
Ano, jízdní řád stále odpovídá grafikonu v této aktivitě, proto současný Metropolitan přijede v čase bývalé Avaly nebo Jeseniuse, ale to snesu.
A co, a nic.

Jinak řečeno ne všichni jezdí jako já a ne všichni jezdí jako ty.
Podle tebe může rovnou každý hráč smazat např. trať 321 případně si instalovat BP bez posledních X aktualizací a všichni modeláři, co modelují vozy 21. století rovnou skončit, smazat net stránky a jít do kytek.
Snad se nebudou mazat troleje a protihlukové zdi, jen abys tam poslal Polární expres. (ale mašinka Baldwin 284 S3 to zas jako pěkná je ;) ).
Proč, k čemu tohle vede?

To bude zřejmě hlavně tím, že autor trať staví ne 5, ale 21 let. Copak před 21 lety mohl stavět někde koridory s rychlostí 200km/h na českém území?
Velice ztěžka. Nevidím v tom nic zvláštního. Staví to tak, jak to zrovna je, proto každé zákoutí tratě odpovídá jinému ročníku.
Znovu - nejsi sám na světě. Tebe baví retro, kde jezdí omnibus, nebo pára či zkrátka retro.
Nevidím v tom nic špatného. Naopak. ... Pane, nejsi sice autor této aktivity, ale prosím Tě... zkus obnovit funkčnost aktivity "Topírna noc" na této trati. ... Autor už se do toho (z jemu objektivních důvodů) nepouští. .. A tak se ptám - je to v reálu ještě možné? Anebo máme tento majstrštyk hodit konečně do koše a za hlavu? ( nechci!) :)

zkus obnovit funkčnost aktivity "Topírna noc" na této trati.
Ta opravdu obnovit nejde. Musela by se naprojektovat celá znovu, tedy od okamžiku, kdy se jede směr Všetaty. Koleje tam už vedou jinak. A pak by byla škoda jí otočit v Dřísech, když už vedou dál koleje. Nabízí se Všetaty a pak to vzít přes Neratovice do Kralup, ne? Pak do Hněvic a vozy na vlečku Štětí. :) Anebo ve Všetatech najet na chcíplou Saxonii a odvézt do Drážďan. Ta myslím tenkrát jezdila do Lipska. Nějaký letní spacák od moře. Zkrátka to chce nápady. A hlavně motivaci. Teď v těch vedrech se vůbec nechce přemýšlet a zmohu se maximálně na ty hloupé cedulky. :)

Ta opravdu obnovit nejde. Musela by se naprojektovat celá znovu, tedy od okamžiku, kdy se jede směr Všetaty. Koleje tam už vedou jinak. A pak by byla škoda jí otočit v Dřísech, když už vedou dál koleje. Nabízí se Všetaty a pak to vzít přes Neratovice do Kralup, ne? Pak do Hněvic a vozy na vlečku Štětí. :) Anebo ve Všetatech najet na chcíplou Saxonii a odvézt do Drážďan. Ta myslím tenkrát jezdila do Lipska. Nějaký letní spacák od moře. Zkrátka to chce nápady. A hlavně motivaci. Teď v těch vedrech se vůbec nechce přemýšlet a zmohu se maximálně na ty hloupé cedulky. :)
Tak to udělej, ne? Budeš mít na svědomí dalšího šťastného člověka, který si tu starou parádní aktivitu moc dobře pamatuje... Prosím! :)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře