Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Tak to udělej, ne?
Takhle to opravdu nefunguje. Na rozkaz nic dělat nelze. A navíc jsem už důchodce a chci mít svůj klid. tedy budu si tvořit jak budu mít náladu a motivaci. Však tady máš hafo spících aktivitářů, tak někoho požádej, zaplať mu, protože na rozkaz ti nikdo nic budovat nebude.

Jestli ani ty nepřečteš, co je tam na cedulce napsáno, tak mi to nepomůže. Ale jak jsem se vyjádřil, tak tam bude z druhé strany jen Blankenfelde bez malých písmenek v závorce.
mno tam je právě to Blankenfelde (kr Teltow - Fläming). Protože už to stavíš po rekonstrukci. Po staru bylo jen Blankenfelde.

Sice nevěřím, že někdo bude aktivní, ale co kdyby, raději se přiznám. Už mám hotové popisky názvů stanic. Ale jak se dívám, stejně tam mám chybky, které vidím vždy, až to dávám na fórum. Ještě že se tady prezentuji. :) Modely nebudou samostatné cedule, ale rovnou většinou jako součást osvětlovacích lamp. Jen pod vlaštovkami závěs a asi jen ve stanici Zossen na samostatných sloupcích. Ale editor tratí jsem ještě neotevřel, zatím si jen ve volných chvilkách hraji. :)
popiskyDB.jpg
DBcedule.jpg

Já se zase leknul, že už všichni jsou na prázdninách včetně našeho aktivního zpravodaje pro Německo. Třeba se ještě ozve. Asi ještě v koupelně vyvolává fotografie z Berlína a čeká až to uschne. :) Uvidíme, ale iluze si nedělám.

Já se zase leknul, že už všichni jsou na prázdninách včetně našeho aktivního zpravodaje pro Německo. Třeba se ještě ozve. Asi ještě v koupelně vyvolává fotografie z Berlína a čeká až to uschne. :) Uvidíme, ale iluze si nedělám.
Ahoj.
Na PC moc nejsem, teď píši na tel., mám dovču a na FIP jsme odjeli zas na severovýchod k moři.
K Berlínu, s dovolením tě cituji :)
„Spíš by mi pomohly fotky na textury, ale zrovna Berlín HBF ani Sudkeuz nic nepostrádá. Po cestě asi vystupovat nebudete......hodila by se nafotit stavědla po trati a všelijaké domky u nádraží. Také nějaké lepší fotky Lídlu (odkudkoli) a jiných jejich typických obchodňáků, co jsou všude. Ale jak svítí slunce, tak je to většinou o ničem. Není to tak jednoduché.”

Slunce svítilo o 106 po celý „výlet” kromě dvou hodin, kdy u Siegessäule v Berlíně přišla průtrž sr**ek.

Fotil jsem, samozřejmě na mobilu, foťákem jako takovým nedisponuji.
Abych byl přesný, Berlín, pamatky, jídlo, pivo, cesta přes noc do Švýcarska, čtvrtý den na sever k moři, pátý den přes Berlín domu.
V Berlíně nic nepostrádáš, po cestě jsme nevystupovali, i když zrušena stavědla jsem postřehl např. (myslím, že to byl Hannover, Kassel, ale než stihneš vytáhnout mobil...je fuč.
Lidl jako takový co máme v Česku jsem nikde neviděl. Většinou např. LIDL buď součást OC jako např. ve Weil am Rhein, nebo usazený v řadové (littleLidl) jako např. v Berlíně.
(jo zrovna mě nenapadlo mu cvaknout vstup).
Na Německo je nárok jednou za rok. Zbytek neomezeně za 50% slevy.

Jestli tedy má někdo zájem jet přímo do jedné destinace pro pořizování materiálu do hry, prosím.
To nebyl náš případ, respektive nebylo co fotit pro game, zvlášť když jsme se nacházeli úplně někde jinde, kam spíše tvé koleje se nikdy nedostanou.
Německo je velká země.

Jestli chceš fotky z výletu, no proč ne :D, hádám, že tohle tě zajímat nebude.

Když už se tady řeší nějaké ty fotky na textury, tak jsem se nedávno pokusil nafotit alespoň něco na Všetatském nádraží, přikládám ukázku... Jestli to bude použitelné, rád poskytnu vše co odtamtud mám, případně nemám problém v rámci možností dofotit, pokud bude potřeba něco navíc. Ono těch asi 35 minut případného čekání na navazující spoj se musí nějak využít... :D

Přílohy

• 20240614_185113.jpg
    20240614_185113.jpg
    298.7 KB · Zobrazeno: 0
  • 20240614_185628.jpg
    20240614_185628.jpg
    390.3 KB · Zobrazeno: 0
tak jsem se nedávno pokusil nafotit alespoň něco na Všetatském nádraží
To by šlo. Máš toho víc? Hlavně ta středová část. Model Všetaty bych měl jinak zvládnout. Tak to má být a ne plno řečí, proč to zrovna nešlo. :) Děkuji. Četl jsem, že to tam mají bourat. Tak ještě zavčas zachránit alespoň v modelu.

To by šlo. Máš toho víc? Hlavně ta středová část.
Tu zblízka nemám, pouze takhle "přes půl nádraží". Do SZ vám to pošlu vše zazipované a pokud bude něco chybět, tak můžu zítra doplnit, přefotit... ;)
Ještě se rozepiš jaké bylo počasí, jestli jsi tam byl pracovně nebo na dovolené, jestli sis kupoval jízdenku nebo na režijku, kdy je na ní nárok, a tak ... :D
Bylo příjemné letní odpoledne, trochu pod mráčkem. Pro cestu jsem použil PID Lítačku na 4 vnější pásma a dále jsem dokoupil jízdenku Hovorčovice - Praha hl. nádraží. A byl jsem tam za stahovacími okny. :D Cílem bylo dostat se z Milovic do Prahy, kdy se čeká asi 20 minut při přestupu v Lysé, 35 ve Všetatech, ale ten poslední kus cesty ze Všetat do Prahy za to stojí. ;)

Když už se tady řeší nějaké ty fotky na textury, tak jsem se nedávno pokusil nafotit alespoň něco na Všetatském nádraží, přikládám ukázku... Jestli to bude použitelné, rád poskytnu vše co odtamtud mám, případně nemám problém v rámci možností dofotit, pokud bude potřeba něco navíc. Ono těch asi 35 minut případného čekání na navazující spoj se musí nějak využít... :D
A nestačilo by se domluvit s autorem budovy Všetatského nádraží do RW? Tam je za mě poměrně pěkná.

A nestačilo by se domluvit s autorem budovy Všetatského nádraží do RW? Tam je za mě poměrně pěkná.
Já RW nehraju, takže posoudit nemůžu. Ale pro mě je směrodatné, že v trati BP není. A tu půlhodinu čekání tam absolvuju i kdybych nefotil. :) Nicméně je zajímavé, že máme v trati Všetaty už od 4.12. 2022, akt. BP 96.00, ale nevím o tom, že by pro ty Všetaty (budovu) někdo něco udělal. A to se možná stačí "jen" domluvit... ;)

Děkuji moc za fotky. Vidím to reálně. Konstrukčně jsou nádraží podobná, jenom se upraví rozměry. Například Pirna nebo Weinbohla. Samozřejmě jenom jednotlivé díly. Já si právě proto nikdy neukládám v gmax finální budovy, tedy vždy stav před Attach a export do MSTS (pak už se to ukládat ani nesmí, jinak model už neotevřu). Jenom těch modelů už mám tolik, že zapomínám co kde mám za stavební díly. Ale nečekejte žádnou piplačku s podrobnostmi. Nikdy jsem tam nebyl, ale to co vyleze bude určitě stokrát lepší než náhrada, co tam straší už téměř dva roky a nikomu to zatím nevadilo. Foťte dál, pokud i jinde straší nějaká náhradní budova a bije do očí.
A nestačilo by se domluvit s autorem budovy Všetatského nádraží do RW?
Budova nemusí vůbec lícovat a kolikrát je jednodušší udělat nový model přesně na míru než složitě konvertovat. A navíc vůbec nemám tušení, co kde do jakého simulátoru kdokoli vymodeloval. Viz:
Nicméně je zajímavé, že máme v trati Všetaty už od 4.12. 2022, akt. BP 96.00, ale nevím o tom, že by pro ty Všetaty (budovu) někdo něco udělal.
Tedy najednou až Martin S nafotil a dodal tak je tady návrhů jiných plno. Ale zase nic konkrétního. :)
Ani nevíte jak jsem rád, že už umím alespoň základy modelování a po nikom nemusím nic škemrat. :)

nebylo co fotit pro game, zvlášť když jsme se nacházeli úplně někde jinde
Mě to bylo jasné, že máte s partou svůj program. odpovídal jsem proto, že jsi se nabízel s nádražním rozhlasem. Jo jo, to se lehce plánuje, pak je člověk na místě a zjistí "to je moc velké nádraží, to mne do objektivu nevejde. (Chtěl jsi přece i to horní kolejiště, ne? Stačilo to tam nafotit) U Lídlu jsem chtěl nějaké ty jejich stěny s nabídkami zboží, abych mohl ten svůj model doplnit od parkoviště a také udělat model bez té přístavby. (Pro Německo) Lídl v Česku čeká na místní fotografy. Určitě chodí někdo okolo Lídlu někde u nádraží ve svém městě. Nebo jiného malého obchodního domu. Ale asi problém budou lidi. Jedině v 6 ráno tam určitě nebude u dveří fronta důchodců. :) A nebude svítit slunce. :) Anebo být organizátor a motajícím lidem kolem naznačit, aby na chvíli uhnuli ze záběru. :) Ale možná by ani nevadili. Doplní se do popředí figurky a vše splyne do 3D. :)

Mě to bylo jasné, že máte s partou svůj program. odpovídal jsem proto, že jsi se nabízel s nádražním rozhlasem. Jo jo, to se lehce plánuje, pak je člověk na místě a zjistí "to je moc velké nádraží, to mne do objektivu nevejde. (Chtěl jsi přece i to horní kolejiště, ne? Stačilo to tam nafotit) U Lídlu jsem chtěl nějaké ty jejich stěny s nabídkami zboží, abych mohl ten svůj model doplnit od parkoviště a také udělat model bez té přístavby. (Pro Německo) Lídl v Česku čeká na místní fotografy. Určitě chodí někdo okolo Lídlu někde u nádraží ve svém městě. Nebo jiného malého obchodního domu. Ale asi problém budou lidi. Jedině v 6 ráno tam určitě nebude u dveří fronta důchodců. :) A nebude svítit slunce. :) Anebo být organizátor a motajícím lidem kolem naznačit, aby na chvíli uhnuli ze záběru. :) Ale možná by ani nevadili. Doplní se do popředí figurky a vše splyne do 3D. :)
Lidli jsem vlastně potkal jen dva, jeden v Berlíně, byl součást řadovky v běžné Berlínské rušné ulice (takový mini-lidl) něco jako u nás MiniBilla...
Druhý ve Weilu, (větší Lidl) který byl usazen v podzemní části obchodního centra kousek od nádru.

Hlášení je také menší problém, určitě by to nějak šlo. Krásný výsledky jsem našel na YT, kde je vyčištěn okolní ruch.

Např. v tom Berlině a nejen tam funguje princip staničního hlášení tak, že se hlásí z reproduktorů pouze na tom nástupišti, kam má vlak přijet.
Jinak řečeno např. Vlak ICE 101 Ber.Ostbf - Ber.Hbf - Basel - Zürich, který má přijet na kolej č. 14. nahoře uslyšíte hlášení jen na tom horním peroně a pouze jen na tom jednom ze tří.
Z vedlejších peronů to slyšíte slabě (zvláště při tom ruchu).
V patře (-2.) hlášení o tomto vlaku není.
Údajně tento způsob hlášení mají nejen v Berlíně, ale já osobně jsem hlášení jsem ani nevnímal.

Na YT jsem našel pěkné hlášení....Tomu se ale musíte vyloženě věnovat nějakou dobu.

Je k tomu i popisek:
„Tato stanice, rovněž jako většina stanic v Berlíně, je rozdělená na několik částí - nástupiště pro regionální a dálkové vlaky, dále rozdělené na nadzemní a podzemní část (Tief) a nástupiště pro městské vlaky (připomínající spíše nadzemní metro). Hlášení je prováděné automatickou činností a hraje vždy pouze na tom nástupišti, ke kterému daný vlak přijíždí (což ztěžuje pořízení nahrávky a často se podepisuje na kvalitě záznamu) Vlaky FlixTrain jsou obvykle hlášeny živě. V blízkosti stanice je možnost přestupu na městskou hromadnou dopravou.“

Uff, jsem se napoprvé leknul, že to je hřbitov a nějaký hrob s náhrobním kamenem "Klasdorf"
Jen tak, ty hřbitove s náhrobním kamenem, :) Každý i neznalý ví, že dorf je německy vesnice a klas je třída. :) Však je dobré si všimnout, že dorf končí několik obcí na tabulkách.

Jen info. Zatím nic nedělám :) Až nebude takové vedro, tak zkusím ty Všetaty. V rámci možností. A samozřejmě všechny ty cedule.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře