Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Přesně takto se to dělá. protože mě už nebaví vymýšlet jaký náhradní podobný domeček u trati umístit. Opravdu je lepší, když někdo nafotí a vymodeluje se originál. Ale samozřejmě fotografování má svá pravidla. Nesmí tam být stíny, tedy nejlépe fotit když je pod mrakem. A samozřejmě kolmo na objekt. Sice umím srovnat i šikmý pohled, když to jinak nejde, ale už to není ono, deformace nejde vždy srovnat úplně. Tedy děkuji Martin S.

Přesně takto se to dělá. protože mě už nebaví vymýšlet jaký náhradní podobný domeček u trati umístit. Opravdu je lepší, když někdo nafotí a vymodeluje se originál. Ale samozřejmě fotografování má svá pravidla. Nesmí tam být stíny, tedy nejlépe fotit když je pod mrakem. A samozřejmě kolmo na objekt. Sice umím srovnat i šikmý pohled, když to jinak nejde, ale už to není ono, deformace nejde vždy srovnat úplně. Tedy děkuji Martin S.
Takže taková automatická samostavba. Pomocí osazování trati objektama zdarma přispívajících uživatelů postupně rozšiřovat svou trať. To je dobrý model :)

Pomocí osazování trati objektama zdarma přispívajících uživatelů
Co to je zase za hloupý výrok? To je tím vedrem? Asi ano. Běž raději se někam zchladit do bazénu. Jestli neumíš číst, tak jsem jenom chtěl, aby namísto "já chci" dotyční zvedli zadek a šli nafotit nějaký významný objekt u trati, který by tam měl být. A jelikož jsem se to už naučil, tak vymodeluji. Tedy pokud to nebude nějaká šílenost. Ale jinak pro tvé info, většinu modelů vymodelovali modeláři speciálně pro tento projekt. Protože chtěli, abych jim tam položil koleje. Asi tak nějak. Opravdu mi to připadá, jako by si někdo jen hledal záminky, aby mohl prudit. S takovou docílíte jenom opaku, že se dotyčný na další stavění opravdu už vykašle.

No nic teď mám na chvíli pauzu, tak si udělám další cedulky na perony. Před obědem jsem zvládl Coswig (b Dresden) a tím připravil šablonu na další. V Německu mám alespoň klid, většina staveb po trati jsou moje vlastní modely.

Polotovar všech popisek mezi Dresden a Berlín mám konečně hotový. Tloušťka se ještě upraví podle místních poměrů. Na peronech dál jsou jiné lampy, tedy musím něco podobného ještě vymodelovat, protože téměř všechny cedule jsou nalepené na stožárech lamp. A samozřejmě čísla kolejí a ty jejich výstražné trojúhelníky. No je toho víc než hodně. A to se mi původně zdálo, že mezi Dresden a Berlinem moc zastávek není. :)
DB_Popisky.jpg

Pokus o německé vlaštovky, jen podle fotek a videí. Ale z čeho mají střechu, netuším. Jestli plech nebo beton. Také osvětlovací lampy mimo HBF a Neustadt bylo nutné udělat další variantu. A na tyto přidělám ty cedulky s názvy i čísly kolejí.
Takto pomaloučku si vše chystám. Konstrukci vlaštovek jsem zkušebně osadil ve stanici Coswig. Pak nadělám klony pro každou stanici na míru. Protože lepit cedulky na sloupky v editoru, hlavně ty drobné, to už je minulost, když mám své zdrojáky hlavních modelů.
vlastovkyDB.JPG

Asi tak by to mohlo vypadat, zatím bez cedulek. Jenom test, jak to bude sedět. Sedí. :) Udělal jsem dvě délky, jedna 30m, druhá 60m. 30 se hodí do oblouků jako zde, ale někde jsou jen krátké 30m vlaštovky. Dal jsem tam pod střechy svítící lišty.
1707Coswig.JPG
Koukám. Můj vlastní model originál nádražní budovy, moje modely peronů, moje modely vlaštovek. Před několika lety něco absolutně nepředstavitelného. Zřejmě učit se člověk může i v důchodovém věku. Asi nikdy není pozdě. Stačí jenom chtít.

Asi tak by to mohlo vypadat, zatím bez cedulek. Jenom test, jak to bude sedět. Sedí. :) Udělal jsem dvě délky, jedna 30m, druhá 60m. 30 se hodí do oblouků jako zde, ale někde jsou jen krátké 30m vlaštovky. Dal jsem tam pod střechy svítící lišty.
Zobrazit přílohu 39109
Koukám. Můj vlastní model originál nádražní budovy, moje modely peronů, moje modely vlaštovek. Před několika lety něco absolutně nepředstavitelného. Zřejmě učit se člověk může i v důchodovém věku. Asi nikdy není pozdě. Stačí jenom chtít.
Ještě se musíš naučit trávu. ;)

Můj vlastní model originál nádražní budovy, peronů, vlaštovek,... Před několika lety něco absolutně nepředstavitelného. Zřejmě učit se člověk může i v důchodovém věku. Asi nikdy není pozdě. Stačí jenom chtít.
A mít obrovské moře volného času.. Závidím ti... :) .
Ale máš odsloužíno, takže proč ne...

Dnes jsem měl zrovna náladu vyzkoušet importovat stavební prvky do modelu Dresden - Piechen, který už existuje jako komplet, ale bez vlaštovek.
Dal jsem tam i novou dlažbu. Jinak ještě chybí lavičky s tou zástěnou a tabulemi odjezdů, ale to zase až někdy. Kromě cestujících je vše jako jeden objekt. Ausgang bohužel nemám s šipkou na opačnou stranu. Třeba něco někde najdu. Anebo namalovat.

1807Pieschen1.JPG
1807Pieschen2.JPG

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře