CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Ještě k těm 810tkám, ta BS2 není jedovatější, to je nasraná tchýně, stačí se blbě podívat a máš rozbitou hubu. Nemá to souvislost s tím, že je tam .inc brzdiče BS2 kalibrovaného pro 742? Kulový tomu rozumím, jen dotaz pro mé pochopení této věci, děkuji. :)

Zkoušel jsem v trati BP a v ORCZ Brejlovce 754 068 s rychlíkovou soupravou z Brna do Rapotic, váha soupravy cca 325 tun se zapnutým topením vlaku. A přijde mi, že, jakmile dám výkon nad 70 %, že se přehřívá olej v motoru až moc rychle. Vždyť v reálu Brejlovec tahal do stoupání i 7 vozů a ne vždy měl vypnuté topení vlaku. Nevydržel Brejlovec ve skutečnosti jet (ve stoupání Zastávka u Brna - Rapotice) delší dobu na vyšší výkon, než 70 % (nikoliv plný), aby vytáhl rychlík se 7 vozy do Rapotic? Pouze se slušně ptám;).
Někdy v druhé polovině 90. let minulého století jsem na brněnských 754 mezi Brnem a Jihlavou jezdil. Nepamatuji se, že bych měl někdy problém s chlazením vody nebo oleje i v těch největších vedrech. Jezdil jsem do 1000 otáček, což je asi 83%. Jestli to bylo zdařilou konstrukcí stroje, nebo kvalitní údržbou ( v těch letech končilo depo Brno dolní a údržba 754 se stěhovala. Do Hor. Heršpic provozní ošetření a do Maloměřic MM a MV ) neumím posoudit, stroje jiných dep jsem tenkrát nevyzkoušel.

Jezdím pidobně a olej letí nahoru a co mne dostalo úplně, teplota šla nahoru, ubral jsem výkon, musel jsem na nějakých 40%, teplita padala dolů a najednou, poškozaní motoru. :-)

Ještě k těm 810tkám, ta BS2 není jedovatější, to je nasraná tchýně, stačí se blbě podívat a máš rozbitou hubu. Nemá to souvislost s tím, že je tam .inc brzdiče BS2 kalibrovaného pro 742? Kulový tomu rozumím, jen dotaz pro mé pochopení této věci, děkuji. :)
BS2 je jen regulátor tlaku v hlavním potrubí, u něhož se z podstaty předpokládá proměnný objem, takže není důvod, aby se na jednotlivých mašinách v čemkoliv lišil.

Zkoušel jsem v trati BP a v ORCZ Brejlovce 754 068 s rychlíkovou soupravou z Brna do Rapotic, váha soupravy cca 325 tun se zapnutým topením vlaku. A přijde mi, že, jakmile dám výkon nad 70 %, že se přehřívá olej v motoru až moc rychle. Vždyť v reálu Brejlovec tahal do stoupání i 7 vozů a ne vždy měl vypnuté topení vlaku. Nevydržel Brejlovec ve skutečnosti jet (ve stoupání Zastávka u Brna - Rapotice) delší dobu na vyšší výkon, než 70 % (nikoliv plný), aby vytáhl rychlík se 7 vozy do Rapotic? Pouze se slušně ptám;).
Nejsi sám, koho trápí "vařící se" Brejlovci. V mým případě mám za Brejlovcem vypnutou, nečinnou elektriku (většinou Eso či Peršana) + 5 osobních vozů. Vjedu do většího stoupání, dám Brejlovci pořádně napít a olej se určitý době začne přehřívat. Vlakové topení mám většinou zapnuté, kvůli pohodlí cestujících, i když topení vlaku při jízdě do stoupání někdy vypnu na kratší dobu, když potřebuju všechen výkon Brejlovce.

Nicméně v mém případě se s přehříváním oleje dá počítat. Je to holt jedna z nevýhod mých vlaků s dvojsilovým pohonem, a tou je, že při jízdě po neelektrifikované trati představuje nečinná elektrika docela slušnou přídavnou zátěž pro diesel, což se při jízdě do většího stoupání může dost projevit. Navíc, nejsem takový dement, abych nutil Brejlovce funět na plný výkon po celou jízdu do většího stoupání. Jakmile mi to okolnosti dovolí, tak snížím výkon na přibližně 75%, ale to neznamená, že jej znova nezvýším naplno, pokud musím.

Skúste si stiahnuť aktualizáciu balíčku Diesel Pack a MSV 754 kde Igor ešte asi pred mesiacom upravil nejaké veci aj čo sa týka chladenia. Moja chyba, zabudol som to aktualizovať.
Mám otázku ohledně INC souborů uvnitř balíku [snd754] - jsou zde správně nebo se něco zatoulalo? Nějak by mi ty soubory víc pasovaly do common.eng / 754.
Dík.

Na webe je nahratý Aktualizovaný balíček ČD 810tok.
Do Packu boli pridané upravené modely od RicarCZ.
Kabína má teraz 2 varianty s poškriabanými sklami a bez aby si každý prišiel na to svoje.
Tak jsem to dneska zvládl stáhnout a měl jsem odpoledne aspoň asi 20 minut na to se projet a myslím, že se to fakt hodně povedlo! ;) Velká pochvala všem, co se na tom podíleli! ;) K mé smůle jsem dnes musel až do neděle mimo domov, takže budu celý víkend vyhlížet nedělní večer, až k tomu zase sednu :) Už se těším na Danovu opravenou aktivitu, až to pořádně potrápím v provozu... :cool:

Ještě něco málo k těm 810: Dala by se tam prosím aktivovat na klávesu B/N ta krátká houkačka? Případně délku sepnutí houkačky navázat na délku stisku mezerníku? ...možnost krátkého houknutí mi tam teď chybí asi jako jediná. :cool: Předem děkuji, jestli to půjde.

Edit.: A ještě jsem si vzpomněl, nefunguje dle manuálu topení stanoviště Ctrl+Shift+H, nic mi to nedělá.

Ještě něco málo k těm 810: Dala by se tam prosím aktivovat na klávesu B/N ta krátká houkačka? Případně délku sepnutí houkačky navázat na délku stisku mezerníku? ...možnost krátkého houknutí mi tam teď chybí asi jako jediná. :cool: Předem děkuji, jestli to půjde.

Edit.: A ještě jsem si vzpomněl, nefunguje dle manuálu topení stanoviště Ctrl+Shift+H, nic mi to nedělá.
Krátká houkačka jak píše Martin S. - stiskni a rychle uvolni mezerník a jen krátce houkneš.

To topení je brané jako celkové pro celý vůz tedy kabinu i prostor pro cestující. Mám to tak připravené pro motorové vozy. A funguje.

5.) Dal by se bod zařazení 1. stupně před rozjezdem, posunout těsně nad hranici polohy páky ve volnoběhu? Třeba 5% výkonu na páce, a teprve na toto sepnutí navázat zvuk zařazení? Je tam v mechanismu páky spínač a teprve ten sepne po lehkém přesunutí páky vpřed, převodovku - ozve se to typické buchnutí, rozsvítí se kontrolka I. stupně. Spínač 0 - J před rozjetím samostatně převodovku nezapne ("buch" se nemá ozvat).
Při rychlosti nad 20 km/h se kontakty rychloměru spínač v plynové páce přemostí a ve volnoběžné poloze páky je převodovka stále zařazená - vyřadit a zařadit lze jen spínačem 0 - J. Pod 20 km/h vyřadí posunutím plynové páky do volnoběhu i při spínači v poloze J.
Trochu jsem si pohrál s tím Idle režimem páky a blokování trakce. V update. :)

No, nato, že mi psal fíra 810, že to jezdí úplně shodně, kluci, ať to nepřekombinujete. Ml636, ty jsi s tím někdy fyzicky jezdil? Ale nic tím nechci shazovat, já v tomhle směru jsem lajk.

Co třeba Povolte brzdy úplně?
Povolte brzdy úplně má v simulátoru pohledem současných předpisů praktické využití pouze, bude-li hráč vjíždět do stanice na kolej, z níž nemůže být vypraven hl. návěstidlem, jako vlak pravidelně zastavující, aby během jízdy (bez zastavení) neviditelnému výpravčímu potvrdil jím dávaný Odjezd (výpravku) –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ zvlášť pro řadu 810 tedy hodně speciální případ... Nicméně, pokud ML636 skutečně volal po této návěsti (protože simulátor už zřejmě umožňuje kombinováním dlouhé a krátké houkačky věrohodně simulovat všechny zvukové návěsti, což mi dosud uniklo), pak je moje otázka mimo a omlouvám se, že jsem žádost ML636 podcenil. Mně ale přišlo, že v první řadě volá po naplnění zlozvyku v podobě nejužívanější zvukové návěsti na české železnici, tj.⁠⁠⁠ jednom krátkém zvuku lokomotivní houkačkou před uvedením HV do pohybu, který neznamená vůbec nic. :D

No, nato, že mi psal fíra 810, že to jezdí úplně shodně, kluci, ať to nepřekombinujete. Ml636, ty jsi s tím někdy fyzicky jezdil? Ale nic tím nechci shazovat, já v tomhle směru jsem lajk.
S 810, v 810 a i pod 810 jsem prakticky vyrůstal a ano, i fyzicky mě vozila, jenom ti neřeknu kde jsem všude seděl, to se mi samým klepáním vyklepalo z hlavy. :D Nicméně kam se nedostane 810, tam jsem se svezl jako příležitostný řidič historické ŠM11 a té jak známo chybí už jen budka s WC a okolky.:cool:
Nééé, já nechtěl hrabat do ladění fyziky, v tom se nepřu, ta je skvělá. Jen jsem naznačil jedovatější BS2, ale to je opravdu "kus od kusu", není to zásadní problém. A to ostatní byl jen "peeling".

Tak nevím, s tou houkačkou mám někde asi chybu v trainsetu, protože i na dotyk mezerníku houká tak 1,5 sekundy. Ono to není ani tak na návěsti brzd, jako na krátké prohouknutí přejezdu při rozjezdu ze zastávek a takové ty typické prejezdy pro veverky stačí potřetí už jen prohouknout krátce. Ale když říkáte, že vám to všem jde na ťuknutí, tak to možná bude chtít reinstalaci balíčku apod. Uvidíme.:cool:

Back
Nahoře