Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Někdy v druhé polovině 90. let minulého století jsem na brněnských 754 mezi Brnem a Jihlavou jezdil. Nepamatuji se, že bych měl někdy problém s chlazením vody nebo oleje i v těch největších vedrech. Jezdil jsem do 1000 otáček, což je asi 83%. Jestli to bylo zdařilou konstrukcí stroje, nebo kvalitní údržbou ( v těch letech končilo depo Brno dolní a údržba 754 se stěhovala. Do Hor. Heršpic provozní ošetření a do Maloměřic MM a MV ) neumím posoudit, stroje jiných dep jsem tenkrát nevyzkoušel.Zkoušel jsem v trati BP a v ORCZ Brejlovce 754 068 s rychlíkovou soupravou z Brna do Rapotic, váha soupravy cca 325 tun se zapnutým topením vlaku. A přijde mi, že, jakmile dám výkon nad 70 %, že se přehřívá olej v motoru až moc rychle. Vždyť v reálu Brejlovec tahal do stoupání i 7 vozů a ne vždy měl vypnuté topení vlaku. Nevydržel Brejlovec ve skutečnosti jet (ve stoupání Zastávka u Brna - Rapotice) delší dobu na vyšší výkon, než 70 % (nikoliv plný), aby vytáhl rychlík se 7 vozy do Rapotic? Pouze se slušně ptám.
BS2 je jen regulátor tlaku v hlavním potrubí, u něhož se z podstaty předpokládá proměnný objem, takže není důvod, aby se na jednotlivých mašinách v čemkoliv lišil.Ještě k těm 810tkám, ta BS2 není jedovatější, to je nasraná tchýně, stačí se blbě podívat a máš rozbitou hubu. Nemá to souvislost s tím, že je tam .inc brzdiče BS2 kalibrovaného pro 742? Kulový tomu rozumím, jen dotaz pro mé pochopení této věci, děkuji.![]()
Nejsi sám, koho trápí "vařící se" Brejlovci. V mým případě mám za Brejlovcem vypnutou, nečinnou elektriku (většinou Eso či Peršana) + 5 osobních vozů. Vjedu do většího stoupání, dám Brejlovci pořádně napít a olej se určitý době začne přehřívat. Vlakové topení mám většinou zapnuté, kvůli pohodlí cestujících, i když topení vlaku při jízdě do stoupání někdy vypnu na kratší dobu, když potřebuju všechen výkon Brejlovce.Zkoušel jsem v trati BP a v ORCZ Brejlovce 754 068 s rychlíkovou soupravou z Brna do Rapotic, váha soupravy cca 325 tun se zapnutým topením vlaku. A přijde mi, že, jakmile dám výkon nad 70 %, že se přehřívá olej v motoru až moc rychle. Vždyť v reálu Brejlovec tahal do stoupání i 7 vozů a ne vždy měl vypnuté topení vlaku. Nevydržel Brejlovec ve skutečnosti jet (ve stoupání Zastávka u Brna - Rapotice) delší dobu na vyšší výkon, než 70 % (nikoliv plný), aby vytáhl rychlík se 7 vozy do Rapotic? Pouze se slušně ptám.
Tak pánové, teď mi psal Jarin a 810 se chovají úplně shodně, jako v realitě, už jsem se přeučil a je to v prackách no...Ještě k těm 810tkám, ta BS2 není jedovatější, to je nasraná tchýně, stačí se blbě podívat a máš rozbitou hubu...![]()
Mám otázku ohledně INC souborů uvnitř balíku [snd754] - jsou zde správně nebo se něco zatoulalo? Nějak by mi ty soubory víc pasovaly do common.eng / 754.Skúste si stiahnuť aktualizáciu balíčku Diesel Pack a MSV 754 kde Igor ešte asi pred mesiacom upravil nejaké veci aj čo sa týka chladenia. Moja chyba, zabudol som to aktualizovať.
Tak jsem to dneska zvládl stáhnout a měl jsem odpoledne aspoň asi 20 minut na to se projet a myslím, že se to fakt hodně povedlo!Na webe je nahratý Aktualizovaný balíček ČD 810tok.
Do Packu boli pridané upravené modely od RicarCZ.
Kabína má teraz 2 varianty s poškriabanými sklami a bez aby si každý prišiel na to svoje.
Krátká houkačka jak píše Martin S. - stiskni a rychle uvolni mezerník a jen krátce houkneš.Ještě něco málo k těm 810: Dala by se tam prosím aktivovat na klávesu B/N ta krátká houkačka? Případně délku sepnutí houkačky navázat na délku stisku mezerníku? ...možnost krátkého houknutí mi tam teď chybí asi jako jediná.Předem děkuji, jestli to půjde.
Edit.: A ještě jsem si vzpomněl, nefunguje dle manuálu topení stanoviště Ctrl+Shift+H, nic mi to nedělá.
Trochu jsem si pohrál s tím Idle režimem páky a blokování trakce. V update.5.) Dal by se bod zařazení 1. stupně před rozjezdem, posunout těsně nad hranici polohy páky ve volnoběhu? Třeba 5% výkonu na páce, a teprve na toto sepnutí navázat zvuk zařazení? Je tam v mechanismu páky spínač a teprve ten sepne po lehkém přesunutí páky vpřed, převodovku - ozve se to typické buchnutí, rozsvítí se kontrolka I. stupně. Spínač 0 - J před rozjetím samostatně převodovku nezapne ("buch" se nemá ozvat).
Při rychlosti nad 20 km/h se kontakty rychloměru spínač v plynové páce přemostí a ve volnoběžné poloze páky je převodovka stále zařazená - vyřadit a zařadit lze jen spínačem 0 - J. Pod 20 km/h vyřadí posunutím plynové páky do volnoběhu i při spínači v poloze J.
Nook, mně to jde na pohodu. Ťuk mezerník a stejně, jak kl.: "b". To je citlivější průběžná.Záleží to na délce podržení mezerníku, krátké houknutí se dá. Ale chce to rychlé ruce.![]()
Co třeba Povolte brzdy úplně?ML636: K čemu u 810 tak potřebuješ návěst Zabrzděte mírně?![]()
Povolte brzdy úplně má v simulátoru pohledem současných předpisů praktické využití pouze, bude-li hráč vjíždět do stanice na kolej, z níž nemůže být vypraven hl. návěstidlem, jako vlak pravidelně zastavující, aby během jízdy (bez zastavení) neviditelnému výpravčímu potvrdil jím dávaný Odjezd (výpravku) – zvlášť pro řadu 810 tedy hodně speciální případ... Nicméně, pokud ML636 skutečně volal po této návěsti (protože simulátor už zřejmě umožňuje kombinováním dlouhé a krátké houkačky věrohodně simulovat všechny zvukové návěsti, což mi dosud uniklo), pak je moje otázka mimo a omlouvám se, že jsem žádost ML636 podcenil. Mně ale přišlo, že v první řadě volá po naplnění zlozvyku v podobě nejužívanější zvukové návěsti na české železnici, tj. jednom krátkém zvuku lokomotivní houkačkou před uvedením HV do pohybu, který neznamená vůbec nic.Co třeba Povolte brzdy úplně?
S 810, v 810 a i pod 810 jsem prakticky vyrůstal a ano, i fyzicky mě vozila, jenom ti neřeknu kde jsem všude seděl, to se mi samým klepáním vyklepalo z hlavy.No, nato, že mi psal fíra 810, že to jezdí úplně shodně, kluci, ať to nepřekombinujete. Ml636, ty jsi s tím někdy fyzicky jezdil? Ale nic tím nechci shazovat, já v tomhle směru jsem lajk.