CZSK verze 1.9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dodo
  • Datum začátku Datum začátku
Já jsem to normálně stáhnul, rozbalil v raru a jede, asi mám kliku. Windows 10 Profesional. ORCZ mimo systémový disc.

Zdravím,prosím o pomoc skúsenejších.Padá mi aktivitka pravdepodobne kvoli AI vlaku,kde sa dvojička Zssk 131 s aktualizovanými engami rozbieha v zime s uhlím 25ks vag,ujde pár metrov,začne sa celá akoby triasť a potom hra padne a vyskočí táto hláška.Ta je z predošlej aktualizácie a problém pretrváva i v novejerror.jpg

aha dobře, díky, vyzkouším
Skús to aj tak ako som ti písal minule , že to proste zapneš cez winrar openrails.exe otvorí ti program aspoň mne to otvorilo a tak som zatvoril OR a rozbalil niekam na disk. Skúšal som to viackrát cez 7zip a problém za každým rovnaký ako u teba.. Až potom ma napadlo rozbaliť to cez winrar normálne a šľape.

A mám chybu k nahlášení, kvůli které jsem si musel obnovit předchozí verzi ze zálohy, protože se kvůli té chybě se nedají odvěšovat diesely. Kdykoliv se u vlaku s dvojsilovým pohonem snažím odvěsit jakýkoliv diesel od vlaku, abych přejel zezadu dopředu, tak ve chvíli, kdy sedím v dieselu, a v F9 menu ťuknu na ikonu odvěšení, tak Open Rails CZ/SK spadne a vyhodí chybu uvedenou níže.
Níže je screenshot chyby:
Open Rails chyba.jpg

Pár poznámek.
1. Vůbec nezáleží na tom, jakou kombinaci elektrika + diesel mám v consistu. Jakmile sedím v dieselu a chci ho od vlaku odvěsit, Open Rails okamžitě padá.
2. Taky vůbec nezáleží na tom, jestli odvěšuji jen diesel, či s ním odvěšuji i některé vagóny. Open Rails spadne tak jako tak.
3. Když sedím v elektrice a diesel (či jinou část vlaku) pomocí F9 menu odvěsím, Open Rails vůbec nespadne.

Pro Icika: Není to poprvý, kdy Open Rails spadl ve chvíli, kdy jsem seděl v dieselu a chtěl ho od vlaku odvěsit. Podobnou chybu jsem nahlašoval už v březnu 2024 a tehdy byla daná chyba bez problémů opravena. Snad přijdeš na to, co je v tomhle případě špatně, protože podle výpisu chyby to není to stejné, jako v loňském březnu. Tohle spíš vypadá na nějaký problém s "akcí odvěšování." Teda, tak jsem to aspoň vyčetl z té chyby.

To je hodne divné pretože ZSSKC 131 neboli absolútne aktualizované. Nič sa s ladením ani engami nerobilo :)
Dodo, myslel som loko 131 ešte zo staršími engami pre 0R a Msts,ktoré neboli prerobené do ORCZSK a ktoré som si prerobil podľa engu z webu,aby boli plne funkčné i v ORCZSK.

Ale po prečítaní príspevku o páde OR od Matěja B. pri zvešovaní loko ma napadlo,či moj pád hry nie je kvoli tej samej príčine ,ako uviedol Matěj.Pretože v tej aktivite dorazím s osobákom v čele s 163 107 do konečnej stanice Čierna na Tisou,kde mám obehnúť súpravu na ďalší spoj,odvesím sa a zároveň vyráža na trasu 131 loko s uhlákmi,tak som si najprv myslel a hladal chybu v consiste a pathe 131 ,ale to do tej aktualizácie fungoval korektne a cestou do tejto stanice stretávam ďalšiu 131 s nákladom,ktoré fungujú v aktivite normálne.Proste OR a aktivita šlape až do toho odvesenia.

Ale po prečítaní príspevku o páde OR od Matěja B. pri zvešovaní loko ma napadlo,či moj pád hry nie je kvoli tej samej príčine ,ako uviedol Matěj.Pretože v tej aktivite dorazím s osobákom v čele s 163 107 do konečnej stanice Čierna na Tisou,kde mám obehnúť súpravu na ďalší spoj,odvesím sa a zároveň vyráža na trasu 131 loko s uhlákmi,tak som si najprv myslel a hladal chybu v consiste a pathe 131 ,ale to do tej aktualizácie fungoval korektne a cestou do tejto stanice stretávam ďalšiu 131 s nákladom,ktoré fungujú v aktivite normálne.Proste OR a aktivita šlape až do toho odvesenia.
Přesně tak. Tohle nemá s .eng soubory nic společného. Tohle vypadá na nějakou chybu v samotném Open Rails CZ/SK ohledně odvěšování, protože v předchozí verzi, kterou jsem si obnovil ze zazipované zálohy, odvěšování funguje, jak má. Snad na to Icik kápne a dá to dohromady.

A další, AI po odvěšení od hráče u perónu vůbec nerespektuje zadaný čas jeho odjezdu, naloží paxe a jede po své trase dál předčasně. Musel jsem jej podežet WP 3XXxx.

A další, AI po odvěšení od hráče u perónu vůbec nerespektuje zadaný čas jeho odjezdu, naloží paxe a jede po své trase dál předčasně. Musel jsem jej podežet WP 3XXxx.
Tak kecám, jen ten jeden, Regina, kterou odvěsím předtím, ale jede přes reversy a pak k perónu, ta tam stojí normálně. Takže to bude nějaká anomálka...

Pád hry jsem opravil. Měl spojitost se změněnou AI. Aspoň se odhalila další chybka.
Ahoj tak trochu mám stejný problém sice u jiné akt. ale v podstatě to samé posílám obrázek pokud to půjde a jestli jsem dobře rozuměl tak po té úpravě co píšeš by se to asi už stát nemělo?Jsem učeň protose raději optám u odborníku.Předem dík za odpověď Ivoš IMG_20250109_192200_572.jpg

Inak ešte by som mal jednu vec.Ak si stiahnete z webu súbor ORCZSK vo verzii 1.9.0,klasicky rozbalíte,spustíte,program vám ponúkne aktualizáciu,ktorá síce prebehne,ale objaví sa chybová hláška aktualizácie a program zostane v povodnej verzii 1.9.0.Šlo by to nejak opraviť???chyba aktualizace.jpg

Šlo. Odinstaluj / smaž stávající verzi, nainstaluj nějakou starší, pokud ji máš v záloze nebo ještě lépe základní 1.9.0. Spusť a po dotazu na aktualizaci ji proveď. Mělo by to být OK. Taky jsem to měl mezi 1.9.30 a 1.9.31 a tenhle postup pomohl.

Hmmm, tak ORCZ zatím ve verzi 1.9.30 mi nechce po opuštění AI nahrát aktivitu, skočí hned zpět na obrazovku nabídky.

Tak ona bude zrada jinde, vůbec mi nejde aktivita spustit. Vždy mi to skočí na nabídku ORCZ, jakoby to něco blokovalu?!
ORCZ.jpg

Ať se pokusím spustit volnou jízdu, nebo cokoliv, hned mě to flákne zpět sem. Večer jsem normálně dojel aktivitu a vypnul počítač, ku.va, co to je?

Back
Nahoře