Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Další věc, co bila do očí, jak v Německu používám ta parkoviště s osobními i nákladními auty. Tam doslova bije do očí ta světle zelená vegetace kolem. Buď přemodelovat nebo jen vyměnit texturu. Zvolil jsem druhou možnost. A výsledný efekt je, že to už krásně zapadá. Akorát, co je rušivé, textura křoví je hodně roztažená, jako byla i u původní. Možná by pomohlo tu texturu stlačit do dvou keřů vedle sebe. Použil jsem tam tree05_3.ace namísto toho defaultního. Kdo to umí? je to s alfou, tak nějak šikovně pospojovat.
Ale z dálky ta parkoviště už vypadají přirozeně a nic rušivého tam už do očí nebije. Sice by šlo model přemodelovat, ale do toho se mi nechce. Až budou zdrojáky na auta, tak si nadělat vlastní modely a všude na míru. Kdyby Brzda dodal. Ale jestli nedělal v gmax, tak si to mohu rovnou vyimportovat sám. Jen zvolit vhodná auta, aby mi to pak někdo neomlátil o hlavu. :)
2601ParkovisteDBdetail.jpg
2601ParkovisteDB.jpg
2601ParkovisteDB1.jpg

Zdravím Zbyňku. Úprava parkovišť se mě moc líbí ;). Jenom mě podle těch fotek připadá že se vznáší vlakové přístřešky ( foto 2). A podle foto 3 auta už z parkoviště neodjedou :D .

připadá že se vznáší vlakové přístřešky
Podívej se na video, čas 1:06 a uvidíš jak vše krásně lícuje s peronem. Vždyť je to jeden model. (ale také se mi to už stalo, že nějaký modul v modelu jsem měl ve vzduchu.) Ale jinak tam jsou vidět ještě ta parkoviště s tou jasně zelenou. A ohledně toho, jestli auta odjedou, to je dané tímto uni modelem. Musel bych udělat vlastní pro každé parkoviště samostatně, ale do toho se mi zatím nechce.

Podívej se na video, čas 1:06 a uvidíš jak vše krásně lícuje s peronem. Vždyť je to jeden model. (ale také se mi to už stalo, že nějaký modul v modelu jsem měl ve vzduchu.) Ale jinak tam jsou vidět ještě ta parkoviště s tou jasně zelenou. A ohledně toho, jestli auta odjedou, to je dané tímto uni modelem. Musel bych udělat vlastní pro každé parkoviště samostatně, ale do toho se mi zatím nechce.
Jo. Podle videa lícují. Já jen že podle té fotky ne. A jinak opravdu skvělá práce. ;) ;)

Ještě chci natočit video z Bad Schandau do Děčína jak funguje změna napěťového systému. Jenomže já na tom ještě pořádně neumím jezdit. Pod stahovačkou ne a ne dolu. Je to nějak špatně nastavené, protože mu to trvá asi minutu a mezi tím mi prásklo VZ :) Na třetí pokus jsem video už natočil konečně správně, chci zkontrolovat a mě se natočilo celou jízdu okno s totalcomanderem. Nějak mi ta zkratka WIN+Alt+R nejde. :)
Tak příště.

Ale dotaz. Je možné aplikovat ovládání gamepadem? Ve WinXP to šlo přes externí SW Xpader. A to byla paráda ovládání vlaku.
Nyní mám gamepad od Xbox ONE/XS. Nějaké nápady?

Jo. Podle videa lícují. Já jen že podle té fotky ne. A jinak opravdu skvělá práce. ;) ;)
V OR vypadá víc věcí, jako by se vznášely nad terénem, ikdyž je máš někdy zapuštěné částečně pod zem. Kdybys stavěl, přišel bys na to hned. Vypadá to jako na nějak špatně definované stíny objektů v základním programu OR. Nevím přesně. Světlo podsvěcuje objekty a stín jakoby nedopadá až na zem. Nebo na objekt pod ním. Ze shora to všechno budí tento dojem. Je to zajímavý. Proto, když něco v trati osazuju, jedu kamerou až k tomu horizontálně, abych se ujistil, že to sedí na zemi. Dost to mate.

Mě se velmi líbí, jak máte vymakanou změnu napěťového systému na Vectronech.
Je to trošku zjednodušené, v reálu se musí dát ještě přechodový systém 3kV s PZB a pak po zastavení změnit na český 3kV s LS, protože změna zabezpečovače jde jen při stání. ;)
V levé koleji před hranicí ti chybí Připravte se ke stažení sběrače.

V levé koleji před hranicí ti chybí Připravte se ke stažení sběrače.
Tam mi i připadá, že ta příprava je na moc krátkou vzdálenost. Ale já to osazoval podle videí. A každé to mělo trochu jinak, podle doby natáčení. Ty co jsi mi posílal extra to už jsem to zde měl dávno postavené. Tedy ještě prověřím. Protože podle jednoho videa v tomto úseku nebyly modré, ale bílé cedule zastávek. Krippen jsem tam zapomněl odebrat, když jsem modeloval originál.

Jinak díky RicaroviCZ, který opravil textury nově přidaného křoví, jsem zkusil v krátkém úseku od 2:36 na pravé straně nasázet, jestli to zakryje v tomto úseku tu škaredou fialovou fotofexturu. A myslím, že to hodně zamaskovalo a tedy mohu tímto křovím pokračovat i jinde. Toto křoví má pivot vedle kolejí, tedy lze nasázet automaticky po 50m od výhybky po následnou výhybku nebo po místo, kde na trati dočasně deaktivuji kolej, aby se automatická pokládka zastavila. Jak se dívám zpětně na toto video i zde je těch míst ještě většina, kam křoví nasázet.

A myslím, že to hodně zamaskovalo a tedy mohu tímto křovím pokračovat i jinde. Toto křoví má pivot vedle kolejí, tedy lze nasázet automaticky po 50m od výhybky po následnou výhybku nebo po místo, kde na trati dočasně deaktivuji kolej, aby se automatická pokládka zastavila. Jak se dívám zpětně na toto video i zde je těch míst ještě většina, kam křoví nasázet.
Myslím, že u Zbyňka začala doba křovinová. A to je pro nás jedině dobře. ;)

Ty textury trávy a nízkých keřů skupin jsou na světě víc než 10 let a já je objevil až teď? Vždyť jsem mohl křovinovat už od začátku. Kolikrát mezi pole a trať nebylo co dát, protože žádné úzké pásy jsem neměl. Tak uvidíme, jak dlouho mne to bude bavit. :) Dlouhé roviny odsejpají s 200m pásy travin. Ale jak je oblouk a terénní nerovnosti...
Takto krásně zamaskuji rušivé prvky fototextur těsně u kolejí. Uvidíme, jak to bude vypadat ve hře.
2801krajina1.JPG
2801krajina2.JPG
2801krajina3.JPG
2801krajina4.JPG

Jen vyděržaj, pianěr.
Však jsem dnes celý den u TSRE5 trpěl. Ale mám to takto vyumělkované z Děčína až do Berlína. Všude se našla nějaká plocha k zatravění. Ty křoviny, uvidím ve hře. Ale u nás mám mnohem větší prostor a tam, kde nejsou fototextury, je to úplně holé. I když někde byla snaha změnit textury. Třeba Brno - Břeclav. Jak jsem dnes laboroval s návěstidly v Podivíně, ano, tady by to chtělo zahradníka.

Legrační je, že všichni o těchto porostech ví, ale že by už hodně dávno poradil nebo navedl správným směrem? A teď najednou, jako bych objevil Ameriku. :) :)
Tam, kde jsou fototextury se mi širé rodné lány líbí. Ale tam, kde je nemám, nakopíroval jsem si sazenice kukuřice, řepky a obilí. A tohle nasázím na roviny, kde fototextury nejsou, aby to nebylo jen takové ploché. Samozřejmě, že v kopcích a svazích je tohle nepoužitelné.

Takových plodin pole je hafo, ale ne každé se mi líbí. Hodně věcí jsou začátky MSTS. Ale kdyby někdo měl tip, co je opravdu pěkné.... Abych to zase nemusel pracně doplňovat nebo vyměňovat jak to celou dobu dělám. A pak co já stavím 22 let by normálně trvalo tak plus minus, kdy se budu hodně loudat 10 let.
Ale uvidíme se na slezině, třeba se nějaké rozumy dozvíme. Zkusím do sleziny trochu vylepšit úsek Břeclav - Brno, když na tento úsek plánujete soutěž nejlepších strojvedoucích.

Já děkuji Ricarovi a jeho "042" za to, že inspiroval Zbyňka, a tak konečně dochází na "BP" k oslyšení řady uživatelských připomínek a tudíž k dořešení všech detailů, které z výborné práce dělají špičkovou práci.
A nikdo mi nevyvrátí, že to je jinak.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře