Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Já děkuji Ricarovi
To poděkuj Icikovi. Nejprve nadšeně komentoval nějakou polskou trať, jak je pěkně zarostlá. A když vyšla právě ta 042, tak se Icik také začal rozplývat nad vegetací. Tedy jsem tam nakouknul, co tam vlastně má. A to co mne zaujalo jsem si vytáhl. Předtím jsem doplňoval něco od Martina 321, ale on tam tyto nízké křoviny nemá. Jinak bych je měl už dávno.
Ale tady je názorně vidět, že ta nejhorší, nejtěžší a nejtrpělivější práce, po které už dojdou síly, to málo kdo ocení a ještě nelíbí. A když mám vhodnou vegetaci, tak osázení trvá jenom zlomek času, práce je to tak nenáročná, že by to zvládla i slepice ťukající zobákem do klávesnice, ale takový počin sklidí konečně uznání, jak je to pěkné. :)

Ono by stačilo v TSRE5 se teleportovat do Podivína a u všech vjezdů nalinkovat na 7. kolej rychlost 40. Před slezinou, až to trochu dokončím tak pošlu nějakou pracovní verzi.

Tak jsem Brno - Břeclav projel a nejpřirozeněji vypadá ta kukuřice. Řepka a obilí nesmí být moc blízko kolejí. Ale jinak mi trať připadá přirozená.
Jinak jsem to mydlil 200 abych stihnul ve 12 v Břeclavi oběd. :) Přijel a zastavil jsem z 2 minuty 12.
Ale na tomto úseku bude modelování. Podivín, jediná stanice, kde není originál nádraží. Mosty v Brně. Ty jsou ještě z defaultní trati MSTS, atd. Ale nechápu, proč Deterio nedokončil nádraží v Šakvicích. Už je to tolik let. Vždyť to měl ve fázi, kdy už stačily maličkosti. Ty hloupé dlouhé podchody, ty nepotřebuji nijak nafocovat, ale poskládám je z modulů. Ale tehdy tam v reálu ještě asi nebylo hotovo a pak na to už zapomněl. Asi už vím, kterým směrem budou první jarní výlety na kole. Tedy pokud bude chuť modelovat a nebude nějaká pauza.
3001Brno-Breclav1.JPG
3001Brno-Breclav2.JPG
3001Brno-Breclav3.JPG
3001Brno-Breclav4.JPG
3001Brno-Breclav5.JPG

Aby se neřeklo, něco jsem také nasázel na trati Přerov - Břeclav, ale zatím jsem skončil ve Starém Městě. Tam v těch rovinkách to není tolik záživné. :)
Raději jsem se přesunul tam, kde jsem skončil od Berlína, tedy v Děčíně a trochu okřovinoval a zatravinoval pravobřežku zatím do Střekova. Bylo toho až až, protože jsem tam úplně zapomněl na souběžnou silnici. Tedy nezapomněl, ale vůbec se mi do ní nechtělo a ani se nedivím. Tady políčka s řepkou a podobně moc nejdou, ale tam kde je to trochu rovné jsem také něco zasadil. Ale když se dívám na obrázky, tak to tam přece nevypadá tak špatně, jak tady stále někdo povídal. :) Ale asi to "spáleniště" bylo dál za Střekovem. Tam to nasázím zítra.
0102Pravobr1.jpg
0102Pravobr2.jpg
0102Pravobr3.jpg
0102Pravobr4.jpg

Konečně ta krajina začíná nabírat potřebnou kvalitu.
Ale zadarmo to opravdu není. :) Ten kdo staví tratě, ví. :) Tedy jinými slovy, vše nejde najednou v takových kilometrech. Ale za poslední. kdyby někdo poradil ty křoviny a traviny, byly by už tenkrát. Ale já opravdu o nich nevěděl. A tolik jsem je potřeboval. Ale do té souběžné silnice se mi už opravdu tenkrát nechtělo.

Mydlí 200 ale chudáci vozy s maximálkou 160
Ty vozy to snesou. :) Když jsem pracoval na dráze, tak za socíku se pořádaly takové zájezdy po Evropě (ale asi jen pro prověřené a bohaté) To vyprávěl jeden strojvedoucí kolega. Měli svůj lehátkový vůz starší konstrukce a ten se vždy připojil za nějaký rychlík a tak cestovali. Kolik mohla stará backa mít, 120? Ano, našel jsem . Někde ve Francii pak šli k peronu na svůj vlak. U peronu moderní luxusní souprava a hned za lokomotivou byla zapřažená ta jejich starožitná backa. Prý to pak byla jízda divočina. Vlak měl 120 už ve výměnách a stále zrychloval asi na těch 160. Prý se v tom voze nedalo vydržet jak to tam začalo vibrovat a z podlahy se zvedal prach a všichni utekli do sousedního vozu. Sice jízdu přežili, ale ten vagon poté musel do generální opravy.

Tak jsem ještě keříčkoval a travinoval, ale tato monotonní práce je taková otrava, že jsem pak i přeskakoval někde od Žernosek zase z druhého konce od Staré Boleslavi, ale i tak už toho mám dost. Je to asi tak zajímavá práce jako, jestli někdo sleduje seriál Odloučení na Apple TV, jako vyhledávat na těch jejich CRT monitorech ta děsivá čísla. :) Pro změnu od editoru jsem se přepnul do hry a projel z Berlína do Drážďan ve finále skrz ten nový úsek přes Cossebaude a myslím, že celá trať teď dostala ten správný šmrnc. Tedy mohu s křovinami pokračovat, až bude zase chuť.
Ale neseděl jsem jen u počítače. Dopoledne i odpoledne jsem se trochu provětral na kole abych splnil všechny proužky pohybové aktivity. :)
0202Ovcary.jpg
0202Vsetaty.jpg 0202Libochovany.jpg

Ty to pane máš dobré. Stále si jezdíš v létě.
To jsou fotky z TSRE5 a tam je vždy léto. :) Ale jinak, kdyby jsi jezdil, tak bys věděl, že nejlepší relax na lokomotivě je léto den. Tedy pokud není na stanovišti 50°C a víc. To také stálo za prd. Klimatizace? Otevřené okénko. My jsme se i vysvlékali do půl těla, žádná ústrojová kázeň. Pamatuji si, jak přišel výpravčí, vylezl po schůdkách, prý jestli náhodou nejezdíme na Adama. :) Ale to se fakt nedalo. A na gorile? Díky šikmým oknům na čele nešlo mít otevřené okénko, jinak vznikal velký podtlak a dveře do strojovny se prohýbaly. Tam jedině zavřené okna a ventilátorek. Tedy asi na dráze nejlepší bylo jaro.

To jsou fotky z TSRE5 a tam je vždy léto. :) Ale jinak, kdyby jsi jezdil, tak bys věděl, že nejlepší relax na lokomotivě je léto den. Tedy pokud není na stanovišti 50°C a víc. To také stálo za prd. Klimatizace? Otevřené okénko. My jsme se i vysvlékali do půl těla, žádná ústrojová kázeň. Pamatuji si, jak přišel výpravčí, vylezl po schůdkách, prý jestli náhodou nejezdíme na Adama. :) Ale to se fakt nedalo. A na gorile? Díky šikmým oknům na čele nešlo mít otevřené okénko, jinak vznikal velký podtlak a dveře do strojovny se prohýbaly. Tam jedině zavřené okna a ventilátorek. Tedy asi na dráze nejlepší bylo jaro.
v nové verzi TSRE se dají roční období přepínat :)

Ale já nepoužívám novou verzi. Ale zimní by se někdy hodily, pokud používám model, který vypadá jinak v zimě než v létě. Například zásněžky.

V gmax nevidím nápis, mapuji naslepo. Tedy metoda pokus a omyl. Ale to už jsou jen drobnosti.
Zbyňku, neuveríš, ale teraz som to zažil aj ja. Importoval som časti iného modelu, dal novú textúru, Gmax ju zobrazil. V mapovacom okne bolo 10 starých textúr ale nová sa nezobrazila ani za svet. Nakoniec som stláčal všetky gombíky ako opica v rakete :) a zistil som že keď dám v okne Material Tools ( pod pismenom M ) voľbu "put" ( bez výkričníka), tak sa staré textúry vymažú a je tam iba tá nová.

Jak koukám, posledními obrázky jsem opět naštval Deteria. On vůbec nemluví (nepíše) ale jenom samá Haha nebo naštvaný. Tak tomu říkám plodná zpětná reakce. A to je tady ten člověk od začátků věků. Co se ti nelíbí ? Ty polní plodiny? A člověk s tím tráví pomalu celou neděli.

Z nějakých lajků pod obrázky si nic nedělej, pane Zbyňku. Nějaké virtual palce nahoru nebo dolů Tě nemusí trápit. To je o ničem. To je jako něco na soc. sítích, kdy si dnešní omladina rve vlasy, když má málo lajků v těch svých přiblblých příspěvcích :) Z toho se nehroť. Bereme to s nadhledem a jako nepodstatnou srandu :)

Myslím, že i celá 072 celkem prokoukne. Tedy od Staré Boleslavi až do Děčína. Tam, kde jsou fototextury. Ještě jsem doplňoval nějaké silnice, tam, kde je souběžně s tratí. Tedy BP 101 nebude jen v Německu. I když tam je to hlavní téma, propojovací trať přes Friedrichstadt, kde jsou mé originální modely pro tento úsek. Ale jak koukám po 072, tam to také chce ještě hodně modelovat.
Jen malá ukázka krajinek kolem Štětí. Ty úzké křovinky a travinky jsem opravdu potřeboval jako sůl.

Už mi zbývá dotravinkovat jen pár kilometrů kolem stanice Polepy.
0502Steti.JPG
0502Host.JPG

Zbyňku, asi si udělám radost a zakoupím si tu trať na flešce. Budu muset, protože jsem zjistil, že při kopírování tratě ze starého kompu do nového, se mi nestáhly všechny soubory s kolejivem a pak to vypadá jak po výbuchu.
Mimochodem - v Brně Maloměřicích ti chybí ten vysoký most přes celé kolejiště.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře