Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Jak teď křovinkuji Hodonínsko, napadlo mne v Moravském Písku načíst google mapy. A světe div se, nádraží mám jenom kousek vedle, asi 500m. Tak jsem se teleportoval do Slavkova a také načetl mapy. Slavkov má být asi o 100 severněji. Také žádný velký problém.
Tak jsem postupně načítal fotomapy a musel bych hned za Brno Slatina vše postavit znovu, abych se ve Šlapanicích plynule dostal do fotomapy. Ta červená čára.
1102BrnoSlatina.JPG
A odtud by se to muselo postavit podle GPS až do Vyškova. Tohle nádraží je ve stejné úrovni a snadno by se do původní stopy dalo najet. Opět obrázek, jak by se najelo do původního traťového tělesa.
1102Vyskov.JPG
Na druhou stranu na Křenovice tam by se také jelo podle fotomap až kam by to šlo. A pak by se mohla dál dostavět Vlára. Jak si mohu vygenerovat terén a šablony kolejí v podobě fotomap, pak bych do toho šel. Kdo se hlásí s modelováním nádražích ? :)
Ještě info, jak to vypadá v Křenovicích. Je to jen kousek vedle, zatím neřeším, asi bych to postavil také znovu jak to půjde k Brnu a někde se zase napojím.
1102Krenovice.JPG
Ale až bude nálada, zatím je to jen studie, protože ta rekonstrukce stávající trati bude dost náročná. Ale stejně se mi to tam moc nelíbí, žádná škoda, když se to zde postaví znovu. Přece jen technika trochu už pokročila. Ale také je možné, že to tam brzy modernizací zbourají a máme po ftákách.

Právě, pozor na to. Kojetín - Přerov už už budou předělávat.
A mám dojem, že minimálně budovy Kojetín a Chropyně (znalejší mě kdyžtak opravte, jistý si nejsem) by měly jít k zemi. Na focení stačí mobil a někdo ze zdejší komunity určitě poblíž bydlí (nebo se zde vyskytuje delší dobu)... ;)

Klidně bych si udělal výlet některý víkend na moravu a nafotil vše minimálně od Slavkova po Kyjov. Ve Slavkově sem 25 let žil tak to tam znám v okolí až po Kyjov velmi dobře. Když by byly instrukce jak co nafotit a jaké objekty klidně pomůžu a rád

Napíšu ti příklad od sebe... Co 2 týdny jsem jezdil na víkend do Prahy z okolí Lysé nad Labem a bylo to v době, kdy se Zbyněk Šemora dostal na "fotomapách" do Všetat a pokračoval dále. Poté, co jsem viděl, jak to tam v simu vypadá - bez origo budovy, jsem si řekl, že ji zkusím nafotit. Jako někdo, kdo rád využívá stahovací okna jsem občas během teplejšího počasí využil cesty do Prahy právě přes Všetaty, ve kterých bylo třeba asi 40 minut čekat na příjezd Os vlaku z Mladé Boleslavi. A tak jsem, bez znalostí toho, co je pro budovu třeba, zkusil něco nafotit a poslal jsem to po dohodě Zbyňkovi k okouknutí. Dokomunikovali jsme, co by chtěl lépe, případně co mám dofotit a já se na to při druhé návštěvě Všetat zaměřil. Výsledek můžeš vidět ve hře... ;) Pokud bys chtěl fotky pro inspiraci vidět, můžu je zkusit dohledat a pokud je najdu, i poslat.

Ale je když to shrnu, je to stejné, jako fotit vozy, lokomotivy, apod. - čím více do detailu, tím lépe, ideálně co nejvíce kolmo, ať se z toho ty textury dají snáze vytvořit. :)

A fotit se dá vše, co dané stanici v simu chybí - ve Všetatech jsem jen tak "z dlouhé chvíle" vyfotil i reklamu na lokobar (?) u přejezdu, aniž bych si myslel, že se využije. A ejhle, máme ji tam. :D

Napíšu ti příklad od sebe... Co 2 týdny jsem jezdil na víkend do Prahy z okolí Lysé nad Labem a bylo to v době, kdy se Zbyněk Šemora dostal na "fotomapách" do Všetat a pokračoval dále. Poté, co jsem viděl, jak to tam v simu vypadá - bez origo budovy, jsem si řekl, že ji zkusím nafotit. Jako někdo, kdo rád využívá stahovací okna jsem občas během teplejšího počasí využil cesty do Prahy právě přes Všetaty, ve kterých bylo třeba asi 40 minut čekat na příjezd Os vlaku z Mladé Boleslavi. A tak jsem, bez znalostí toho, co je pro budovu třeba, zkusil něco nafotit a poslal jsem to po dohodě Zbyňkovi k okouknutí. Dokomunikovali jsme, co by chtěl lépe, případně co mám dofotit a já se na to při druhé návštěvě Všetat zaměřil. Výsledek můžeš vidět ve hře... ;) Pokud bys chtěl fotky pro inspiraci vidět, můžu je zkusit dohledat a pokud je najdu, i poslat.

Ale je když to shrnu, je to stejné, jako fotit vozy, lokomotivy, apod. - čím více do detailu, tím lépe, ideálně co nejvíce kolmo, ať se z toho ty textury dají snáze vytvořit. :)

A fotit se dá vše, co dané stanici v simu chybí - ve Všetatech jsem jen tak "z dlouhé chvíle" vyfotil i reklamu na lokobar (?) u přejezdu, aniž bych si myslel, že se využije. A ejhle, máme ji tam. :D
Klidně můžeš poslat a mrknu ať vím jaká je představa a udělám si víkendový výlet po jižní moravě

Hlavně musí být bez sluníčka. S ostrými stíny se nic dělat nedá. Pak je problém, že něco zavazí v pohledu. Lidi zaženeš, ale křoví ne. :) Kolikrát jsem použil jenom část budovy s okny a tu pak naklonoval. Je s tím hodně práce.
Ale když jsem stavěl 072, právě, že tenkrát Mates vymodeloval hodně nádražích pro jiného stavitele a tím by modely přišly v niveč, protože projekt se nedokončil. Tedy až do Bad Schandau jsem měl modely nádražích a nějakých dominant.
Právě, pozor na to. Kojetín - Přerov už už budou předělávat.
Tam nic měnit nebudu. Celá trať Holubice - Přerov je hodně natažená (někde je kilometr i 1500m, někde i víc) Nevycházelo to.
Proto to klidně do Vyškova překopu a srovná se to alespoň do Vyškova.
Kojetín a Chropyně
Kojetín přece vymodeloval Mates. Ale i tak tam nic měnit nebudu. Bavíme se o úseku Brno Slatina -Vyškov/Kyjov. A když se to zvládne podklady mám až do Veselí nad Moravou. Nejhorší na tom je, že to tam mohou kdykoli rozkopat a modernizovat.

Hlavně musí být bez sluníčka. S ostrými stíny se nic dělat nedá. Pak je problém, že něco zavazí v pohledu. Lidi zaženeš, ale křoví ne. :) Kolikrát jsem použil jenom část budovy s okny a tu pak naklonoval. Je s tím hodně práce.
Ale když jsem stavěl 072, právě, že tenkrát Mates vymodeloval hodně nádražích pro jiného stavitele a tím by modely přišly v niveč, protože projekt se nedokončil. Tedy až do Bad Schandau jsem měl modely nádražích a nějakých dominant.

Tam nic měnit nebudu. Celá trať Holubice - Přerov je hodně natažená (někde je kilometr i 1500m, někde i víc) Nevycházelo to.
Proto to klidně do Vyškova překopu a srovná se to alespoň do Vyškova.

Kojetín přece vymodeloval Mates. Ale i tak tam nic měnit nebudu. Bavíme se o úseku Brno Slatina -Vyškov/Kyjov. A když se to zvládne podklady mám až do Veselí nad Moravou. Nejhorší na tom je, že to tam mohou kdykoli rozkopat a modernizovat.
Pokusím se to naplánovat v co nejkratším čase, horizont do jednoho měsíce. Blbé na tom je že to musím plánovat trochu s předstihem skrz prcka. Doufat že bude trochu počasí a bez sluníčka. Jelikož to mám 100 km směr od Svitav můžu to vzít klidně od slatiny směr Kyjov. :-)

Travičkuji snad úplně všude, dokud mne nepovolá Chocholoušek. :) Holé pláně mezi Olomoucí a Lukavicemi, tady z Ústí nad Orlicí do ČT to také trochu chtělo. Bratislava - Přerov je komplet. Ale už pomalu končím. Ještě kouknu na Vysočinu a do týdne vydám aktualizaci 101.

Když modeluji perony do oblouku, dávám si pozor, aby se mi moc nerozladily hrany peronů a ne všude to mám úplně plynulé. Ale viděl jsem už hodně peronů od pokročilých modelářů, kde mají z panelů peronu úplně vlnobití jako například zde.
Tohle vidí rovně jenom na mol opilý cestující. :)
1302CT.JPG
Tohle nádraží nám už zůstane jenom v této hře. Sem jsem předloni jezdíval hustopečským šinkanzenem s elektrokolem a zpátky domů 105 km už po svejch. Loni byla výluka, tedy jsem se tam nedostal a letos už bude jenom zastávka Vlkov - Osová. Já jsem stejně jezdíval později až do Osové Bítýšky, abych nemusel podchodem po schodech. Letos tam už snad bude obnovený provoz a už se těším, až tam opět vyrazím.
1302Vlkov.JPG

Super! Kopcovitá Vysočina je pěkná, například Tišnov a nahoru k Loučkám to je fakt paráda. Ale krajina začíná trochu chudnout od Havlíčkova Brodu (tam i domečky) a kolem Kutné Hory a Kolína by to opravdu potřebovalo zúrodnit.:) Ale to jen že se o tom mluví, tyhle prvopočátky tratě BP měly kouzlo i takhle jak jsou. Samozřejmě vylepšená krajina bude o mnoho hezčí.;)

Projel jsem si pro kontrolu úsek Bratislava - Přerov - Lukavice. Zvládl jsem to za 1:40 :) Někde jsem našel chyby, protože ty bloky polních plodin mají problém, když terén není úplně v rovině, ještě jsem to poté někde srovnal. Myslím, že to trochu vypadá lépe než zelená prázdná placka. I ty "kytičky" se mi celkem líbí. Z polních ploch je nejlepší kukuřice, ta krásně zapadne do krajiny. Obilí jak kde. A ty úzké pruhy trávy udělají také krásnější výhled nejen z kabiny.
1302Blava.JPG
1302pole.JPG
1302Zahl.JPG
1302Mostenice.JPG
1302Moravicany.JPG

A přitom taková blbost, žejo...
O polích jsem věděl z trati do Štúrova, ale nepřipadaly my ty boxy moc vhodné, když je zvlněná krajina. Ale ty pruhy trávy ke kolejím, to je revoluce. Jenomže kdo to používá kromě 042? Vždyť ani Martin v 321 je nemá. Asi nový objev.
Jinak opravdu, taková blbost a jak celé nedávno nudné traťové úseky prokouknou. Jo a ve Velké Leváre jsem konečně opravil ty závory. protože tam do mne napálila vetřaska s jeřábem, respektive já do ní v rychlosti 200, až jsem si leknutím cvrknul do kalhot :) Vlak naštěstí nevykolejil, ani mi nerozbil okno.
Nyní už jsou šraňky před vlakem konečně dole. Ale smazal jsem přejezd, koleje po ním a osadil znovu. Asi tam byl schovaný nějaký krtek.
1402VeLevare.JPG
Celé jsem to znovu projel a současně opravoval v editoru chyby. Například ty bloky polních plodin bylo nutné hodně často naklápět, protože jinak vznikaly terasové schody. A někde sem tam trolej, kde být nemá.
Z mašiny ta pole vypadají suprově. Ale jak se poletuje už jsou vidět hrany.
Ale jinak, tímto je krajinově traťový úsek Bratislava - Brno/Přerov celkem na slušné úrovni. Už zbývá jen modelování a je tam toho dost, perony počínaje. Nádražní budovy nám všude modeloval Mates z Ústí nad Labem, protože na Moravě se k tomuto nikdo neměl. Tedy kromě Deteria, který toho tady také vymodeloval hodně. Slovenská část je Nebulusova. Pálava od Pawlíka. Ještě se několikrát vyspíte a bude aktualizace, protože potřebuji pauzu. (Jak o ní stále mluvím)
1402pole.JPG
1402Sakvice.JPG

Ani to moc nebolelo. Včera asi hoďka práce s úpravou fotek na textury a dnes asi hoďka model Sekule. Ještě mi zbývají Velké Leváre, ale to je stejná budova, jen o patro méně. Ale plus přístavek.
Bohužel pohled od kolejiště je focený za slunečna, pokusím se ty stíny ještě vyretušovat. Plus ještě nějaké maličkosti.
Jenom pro info. Model jsem nedělal od píky, ale je to variace z nádraží Niederau v Německu. Stejná stavba jen malý rozdíl v rozměrech.
Konečně zmizela další defaultní náhradní budova z roku 2001.
Ještě poznámka. Aby tady zase někdo nebrblal, že opět modeluji někde v zahraničí a ne v Česku. :) :) :) "Sekule, kde to vůbec je? A bude tam někdo jezdit?" :) :) :) :)
1702Sekule1.JPG
1702Sekule2.JPG

Tedy ještě další model, Velké Leváre. Od kolejí ten přístavek má asi přístřešek, ale nemám fotku. Strýček google mi dal jenom tohle. Ale i tak, stejně tam je žebroví jako ve Všetatech, s tím bych si musel pohrát. Ten bok budovy je srandovní, protože je to narovnaná hodně deformovaná fotka od silnice. Už mi štvou ty stíny v TSRE5. Nedá se to nějak vypnout? Ty fotky vždy hrozně ztmavnou. A stíny se mnohdy dělají úplně nesmyslné.
1702VelLevare1.JPG
1702VelLevare2.JPG

Dobrý den, stíny se v TSRE5 vypínají v souboru "settings.txt", který se nachází v adresáři editoru: řádek shadowsEnabled = 0 . Pokud tento řádek chybí, je nutno ho doplnit. Pro zapnutí stínů změnit 0 na 1.

Nebo pak můžeš vypínat stíny při nabídce, ale nefunguje to na CarSprawn a Forest - plošné zalesnění
stíny_TSRE5.jpg

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře