CZSK verze 1.9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dodo
  • Datum začátku Datum začátku
Už jste dali dohromady toho Vectrona, který bude umět obě výšky sběrače? (na DB 6.2 a u nás 5,7) Já se tenkrát hlásil, že bych to naklonoval, ale prý už na tom někdo pracuje. Týdny plynou a nic. Asi budu jediný, kdo se na tohle těší.

Dík. Já jen, že je někdy k posr..., když brzdím a do toho mi začne řvát živák. Tak mne to zajímalo.
Klasickou VZku, pokud jsi měl stroj s elektrický brzdičem, jsi ovladačem vybavil. Ale pokud jsi ho držel dlouho v odbrzďovací poloze, bylo to stejné, jako bys držel dlouho tlačítko a VZka začala řvát a první co tě napadlo - že zůstalo "slepené tlačítko ( což se občas stávalo a většinou pomohlo promačkání obou tlačítek ) a tak člověk začal obě proklepávat a úplně zapomněl že pravá ruka stále hrdinně drží odbrzďovací polohu a už se stálo. Teprve až VZ 90 a VZ 6 už byly upravené tak, že vybavily pouze impulzem.

Ahoj, taková kosmetická, na jízdu to vliv nemá, ale kolejový jeřáb, bez průběžné brzdy nečinný, hlási chybu u vozu s brzdou. A taky je v nbídce vypnutí brzdy, Je to malinko matoucí pro neseznalé. :)
nobrzda.jpg

Optimalizoval jsem částice pro dešťové kapky a sněhové vločky. Teď můžete vidět, že těch kapek a vloček je daleko více a pohybují se vzduchem více reálněji. Schválně mrkněte a dejte zpětnou odezvu. ;)

Jirko, dobrý. Efekt "nalétávání" vloček na přední sklo jedoucího vlaku je asi nedosažitelný, že? Nebo je tu jiná odpověď? ;)
Ten déšť vypadá velmi realisticky. Ještě si zkusím pevné deštivé počasí z předvoleb.

Efekt "nalétávání" vloček na přední sklo jedoucího vlaku je asi nedosažitelný, že?
Díky, Venco. Některé vločky se snaží nalétnout na sklo, ale hned zmizí. Aby se udržely bohužel nevím jak udělat. A asi by to nebylo moc pěkný.
U některých řad má Dodo vidět zašpinění skel. Jenže to je dost náročný efekt na práci grafika. Tohle kdyby někdo pomohl Dodovi zautomatizovat. Mohla by být pak verze pro déšť a pak pro sníh.

Kabina 130 id Doda, je komplet a je to naprostá pecka. Finišuji na aktivitě a zrovna zimu mám vytestovanou ažaž.

Optimalizoval jsem částice pro dešťové kapky a sněhové vločky. Teď můžete vidět, že těch kapek a vloček je daleko více a pohybují se vzduchem více reálněji. Schválně mrkněte a dejte zpětnou odezvu. ;)
No myslím,že oproti klasike OR je to vynikajúce a reálnejšie.Nastavené silné sneženie/dážď,aj keď si myslím,že vločky by mali padať pomalšie,než kvapky,ale to je už len taký detail,ktorý si myslím,nestojí ani za reč.Skor ma desí ta krkajúca žaba na konci videa,asi nejaký zimný druh :D ,ale to je asi záležitosť mapy.Takže za mňa určite super ;):)

Ty žáby jsou určitě zvukový sloup v trati. Proto jsem stavitelům tratí vytvořil "kontroléry hlasitosti" sezónní SeasonsControlled a denní doby DayTimeControlled, aby toto umravnili. Jestli je použijí, je jen na nich.

Díky, Venco. Některé vločky se snaží nalétnout na sklo, ale hned zmizí. Aby se udržely bohužel nevím jak udělat. A asi by to nebylo moc pěkný.
U některých řad má Dodo vidět zašpinění skel. Jenže to je dost náročný efekt na práci grafika. Tohle kdyby někdo pomohl Dodovi zautomatizovat. Mohla by být pak verze pro déšť a pak pro sníh.
On by ten efekt byl asi opravdu náročný, zejména když se - podle mě - nejvíce projevuje právě za jízdy. Tedy jinak řečeno, efekt by byl závislý na rychlosti vlaku. Udržení na skle asi opravdu nemá význam v současné době.
Určitě jsi řidič, takže máš odsledováno, jak to s těmi vločkami je. Nevím, kde v současné době sněží, aby se to dalo nějak vyzkoušet. To je asi hodně parametrů / faktorů.
A co se týče kapek - zkušenosti hovoří, že ať jedeš v dešti na kole jakýmkoliv směrem, vždycky se zdá, že jedeš proti jeho směru.

Nedělalo se něco s fyzikou? Přijde mi, že se teď vozy víc "melou". Zvlášť jsem si toho všiml při rozjezdu. Vypadá to zase o něco líp.

Nedělalo se něco s fyzikou? Přijde mi, že se teď vozy víc "melou". Zvlášť jsem si toho všiml při rozjezdu. Vypadá to zase o něco líp.
Ano, to jsi si všiml dobře. :) Inspiroval mě jeden Vectron na videu, který vytvářel neskutečné kmity hlavně v ose horizontální. Asi křivé koleje nebo utržené silentbloky. Ale tak zuřivě jsem to neaplikoval.

Ale vždyť proto to tam Icik dal při aktualizaci, když je potíž se servrem, odklikneš a jedeš. Kdysi tam visel ten váleček s načítáním furt. Co řešíte? Nejde server, až půjde, chyba zmizí.

Back
Nahoře