CZSK verze 1.9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dodo
  • Datum začátku Datum začátku
Prepáč že ro tak píšem dalo by sa to aj lepšie napísať ne tak drzo.

On to aspoň napísal slušne a neutočí tak jak ty.
Ono opravdu potřebujeme více indicií. Nevím o ničem, co by teď shazovalo hru.
Jedná se o volnou jízdu nebo aktivitu? Máš aktuální verzi 1.9.61? Dej sem popřípadě hlášku, na kterou ti to spadne. Lokomotiva zssk 383 je z paklu na webu Doda? S jinou loko ti ta trať normálně naběhne?

Nazdar chlapi neviete ci to robí nejaké vozidlo alebo niečo iné testujem aktivitu a medzi stanicami Varín a Žilina spadne stále s tou hláškou ďakujem vám za odpoveď
Tady to shazuje nějaký AI provoz. Definice jeho cesty není v pořádku. Ale blíže se nedá vydedukovat.

Malý dotaz: v nastavení se objevila volba "opravit klíčové brzdné parametry u vozů" nebo tak nějak to je. Co si pod tím prosím představit a mám to zatrhnout?
Souvisí to s provozem neCZ/SK vozů, které nemají naladěné brzdy dle CZ/SK a tato volba sjednotí chování brzd, nebo?

Zdravím, je normální, že když v aktivitě dojedu k nástupišti a otevřou se dveře na opačnou stranu (do kolejí/mimo nástupiště)? Je možné, že to je starou mapou (Trať 321, 323 a 310) a nemá definováno, kde ta strana nástupiště je?

Ne, na 323 přesně nevím, i když v aktivitách, co jsem vydal, tak ok, ale hlavně na 310 to Pepa všechno předélával. Takže pokud se otvírají vrata do kolejí, je něco blbě.

Malý dotaz: v nastavení se objevila volba "opravit klíčové brzdné parametry u vozů" nebo tak nějak to je. Co si pod tím prosím představit a mám to zatrhnout?
Souvisí to s provozem neCZ/SK vozů, které nemají naladěné brzdy dle CZ/SK a tato volba sjednotí chování brzd, nebo?
Tohle je spíš moje soukromá volba pro omezení některých parametrů pro chování brzdy. Pokud není zaškrtlá, nemělo by být žádné omezení a autor kreativec se může s brzdami vyřádit. Naopak pro staré, nenaladěné modely, si myslím, přijde vhod mít zaškrtnuto.

Stalo se mi teď u jedné soupravy s řadou 150, že se prakticky nedala za jízdy naplnit (odbrzdit) brzda, šlo to velmi pomalu, i se švihem. Tak mě napadlo, zda to může mít souvislost, protože dříve tato souprava fungovala korektně. Ale ještě jsem to nezkoušel s jinými. A možná se mi do soupravy zatoulal nějaký neCZSK vůz a nelíbí se mu postupující aktualizace, tak začal zlobit. Uvidíme. Díky za vysvětlení.:)

Tady to shazuje nějaký AI provoz. Definice jeho cesty není v pořádku. Ale blíže se nedá vydedukovat.
ANO našiel som bol to MN zo Ziliny Zriadovacej do Cadce a problem je ten ze ma manipulovat v Kysuckom novom Meste ale ak zadam bod obraceni posun len v stanici koncovz bod je tiez v stanici tak vobec neberie v uvahu a trasu mi kresli az do cr vid screen neviete mi poradit ako to osefovat stale do okola mi ponuka tie trate tak ako to je vidno aj na screene. plus som nasiel miesto kde nieje funkcna trvala stahovacka medzi dvoma tunelmi pri strecne smerom od vrutok 1tunel je ok tam stahovacka funguje a druhy tunel ktory uz je deleny na1 kolaj tam HV nevypne aj ked tam nieje napetie kvoli tunelu hore nemoze byt zberac lebo nieje dostatok miesta okolo zberaca

Přílohy

• screen 1.jpg
    screen 1.jpg
    244.1 KB · Zobrazeno: 0
  • screen2.jpg
    screen2.jpg
    249.2 KB · Zobrazeno: 0
  • screen3.jpg
    screen3.jpg
    253.2 KB · Zobrazeno: 0
  • screen4.jpg
    screen4.jpg
    250.9 KB · Zobrazeno: 0
  • screnn mn kysucke nove mesto.jpg
    screnn mn kysucke nove mesto.jpg
    217.3 KB · Zobrazeno: 0
Iciku vedel by si mi poradit ? Nastali dalsie komplikacie s nacitavanim. Skusal som preinstalovavat trate aj open rails s tym ze som aj registre vymazal a stale nic :(
Log:
Neporadím, protože se z toho nedá nic poznat. a to ti nejde načíst žádná jiná uložená hra třeba na jiné trati?

Neporadím, protože se z toho nedá nic poznat. a to ti nejde načíst žádná jiná uložená hra třeba na jiné trati?
Skusal som trat bp, 321, 130 aj na trati 042 a stale to iste skusal som to vylucit aj z win defender a neuspesne

ANO našiel som bol to MN zo Ziliny Zriadovacej do Cadce a problem je ten ze ma manipulovat v Kysuckom novom Meste ale ak zadam bod obraceni posun len v stanici koncovz bod je tiez v stanici tak vobec neberie v uvahu a trasu mi kresli az do cr vid screen neviete mi poradit ako to osefovat stale do okola mi ponuka tie trate tak ako to je vidno aj na screene. plus som nasiel miesto kde nieje funkcna trvala stahovacka medzi dvoma tunelmi pri strecne smerom od vrutok 1tunel je ok tam stahovacka funguje a druhy tunel ktory uz je deleny na1 kolaj tam HV nevypne aj ked tam nieje napetie kvoli tunelu hore nemoze byt zberac lebo nieje dostatok miesta okolo zberaca
Tohle není záležitist OR, ale tratě 321, kdy se ti trasa protáhne do smyčky. Dej koncový bod a uvidíš, že trasa pokračuje dál. Dej znovu koncový bod přd něj a uvidíš konec trasy. Pak až dej bod změny směru. Na 321 není tvořit jednoduché. Musíš si to hlídat. Někdy dokonce označit koncový bod jako chybný a až pak opravit trasu umistěním na výhybky.

Skusal som trat bp, 321, 130 aj na trati 042 a stale to iste skusal som to vylucit aj z win defender a neuspesne
Nepomenil si si globaly k jednotivým tratiam?Nemanipuloval si s nimi? V tom výpise je niečo o nesúlade Globalu zo súbormi v trati....

Nemáš ty tratě, vozidla a globaly ve složce s OpenRails? Musí být mimo.
Ahoj. Na FB jsme se bavili a Alz1k musí mít nějakou potíž s aktualizacema. Poněvač hned v prvopočátku napsal, že se po akt. ORCZ nezmění verzre ORCZ. Pak mi dle rady, co jsem mu psal, ať vyloučí ORCZ z ochrany Defendru, napsal, že už se číslo nové verze zobrazí, ale save nenačte, jen ve verzi 1.9.0. Jestli to nějak pomůže nevím, ale když mu v zákl. verzi načítat lze a po update ne, tak si myslím, že mu něco chybí. Ale nejsem odborník. To jen pro upřesnění situace.

Tak něco je u mě špatně. Nenaplním normálním způsobem hlavní potrubí brzdičem BSE. Pro jistotu jsem aktualizoval packy lokomotiv a vše k nim, ale pořád přetrvává.
Nezáleží na režimu brzdy vozů, ani lokomotivy, nezáleží na zatržení toho cheatu "opravy parametrů brzd", odbrzďovací poloha plní potrubí skoro jako při režimu G, Vysokotlaký švih moc nešvihá a po švihu se automaticky nezavede Nízkotlaké přebití. I ten náběh brzdy (vyprazdňování potrubí) by mohlo být malinko rychlejší, ale to už je prkotina a asi to bude nějak spojené s tou chybou. Je to nejezditelné.:rolleyes:
Stalo se to nejspíš při aktualizaci packů po přechodu na OR verze 1.9, neměla na to vliv aktualizace packu řady 130 a nic jiného jsem s tím nedělal. Nevím...:confused:

P. S. Ale konečně se mi změnil font rychlosti na displeji Mirelu. To se mi do vydání aktualizace packů pro řadu 1.9, stále nedařilo změnit.:D

Back
Nahoře