Open Rails - galerie obrázků a videí

A jen tak na okraj, poskládejte si do consistu ten prototyp jako fikci se dvěmi mašinami stejného čísla, do soupravy hráče a v ORCZ nevyjedete ani za humna.
Mám splněno. ;) S "Baxiho" napodobeninou jsem ale dojel z Břeclavi do Podivína, kde jsem jízdu ukončil a DR Ganz už mám vyzkoušený. "Baxi" se skládal z hlav s a bez fíry, to šlo, Ganz má hlavu jen jednu, druhá je vlastně stejný eng daný na opačnou stranu soupravy, s otočením. A přeci to jezdí. :D

Přílohy

• poloBaxi1.jpg
    poloBaxi1.jpg
    689.6 KB · Zobrazeno: 5
  • poloBaxi2.jpg
    poloBaxi2.jpg
    641.1 KB · Zobrazeno: 5
  • GanzDR.jpg
    GanzDR.jpg
    616.8 KB · Zobrazeno: 5
Mám splněno. ;) S "Baxiho" napodobeninou jsem ale dojel z Břeclavi do Podivína, kde jsem jízdu ukončil a DR Ganz už mám vyzkoušený. "Baxi" se skládal z hlav s a bez fíry, to šlo, Ganz má hlavu jen jednu, druhá je vlastně stejný eng daný na opačnou stranu soupravy, s otočením. A přeci to jezdí. :D
Tak to se divím, poněvač to porušuje komplet zásady ORCZ se dvěma stejnýma mašinama v soupravě hráče popsané v zásadách simulátoru. Takže asi nějaká vyjímečná situace. Místo dokazování "ono to jede", bych si přečetl co tady Icik několikrát psal ohledně právě té shody stejných mašin v hráčově soupravě, pak tady můžeš udělovat rady, proč někomu padá aktivita, namísto diktátu, co bych měl, či neměl v aktivitě zařadit. Důvod jsem napsal výš, tečka. Pak si klidně smažte celý trainset BP, poněvač to není reálné, stejně tak nejsou reálné po okolí Brna, 854, 954, 054, ty tam přeci jezdí už léta v Najbrtu, to samé 814+941 a 842 jakbysmet, takže běda, je použít v aktivitě. Svoje jsem napsal výš. Takže jednoduché:
1. Nestahuj moje aktivity.
2. Nebo si to vyněň, pak neručím, že AI pohede stejně, upravuji i rychlosti v consist, když je potřeba.
3. Respektuj, že si autor aktivity zařadí do svojeho díla, co uzná zavhodné. Bobina 140 fakt zařazena není, je tam starší model 560tky (ano, ty shodné vozy, toho jsem si nevšimnul). :-)

Více se k tomu nehodlám vyjadřovat, jen mne tohle vysírání odrazuje cokoliv vydávat, opravovat. Až budou skiny několika variant na nový model 560 klidně dle svého vkusu zařadím, kdo je nespokojen s tím, co je v aktivitě, můža nabídnout nové varianty popsané výš, rád nahradím.

Napsal jsem jen tip, co použít, aby se to alespoň přiblížilo reálu. Tak mi teda ukaž, kolik 560 jezdilo v Uni 88 v roce 2018. Troufnu si tvrdit, že ani jedna, bez ohledu na to, kde. Pikkuho 005 a 006 odsoudíš, že by to byla "fikce jak cyp". Zatímco tam hodíš "červeno-žlutou 460", která se 560 přiblížila snad jen laděním a barvami.

! Respektuju to, že kdysi prostě nebylo tolik modelů k dispozici a že prostě bylo třeba vytvořit 560, tak se sáhlo po tom nejlepším, co bylo. Model takový mi nevadí, je fajn, do r. 2018 ale nepatří. !

Kdyby nebyly lepší alternativy, použití tohoto pochopím. Ale i na model O. Janiše existuje ČD varianta 560, k dispozici by měla být i na VŽD. Místo toho se tady dozvím, že vysírám a diktuju, co má kdo dávat do aktivity. Pro mě za mě, dej si tam klidně Big Boye s Balm-ú, mně to neva. A třeba 842 nebo 814 mi nevadí, že nejsou verze Najbrt, protože bys zrovna zeleno-žlutou 814 našel snad všude, u Prahy i Bdtn k Hydrám, apod. (jak je to u Brna nevím, nebydlím tam, ani tam pravidelně necestuji). Až takový hnidopich snad nejsem. Ale když jsi tam použil nátěr, co byl tou dobou třeba 10, 15 let jen na fotkách... ;)

A pokud jsi to dočetl až sem, tak ti něco prozradím... Teď jsem ještě na verzi 1.9.152 ORCZ odzkoušel několik souprav se stejnou loko. Jednou v řazení 423.0104, 2 vozy a 423.0104 otočená programem, podruhé 2x 181.009 v přípřeži, s i bez 2. otočené, zkusil jsem i 560.005 a 006 2x za sebou, obě ze stejných engů - 005 s fírou, 006 bez, 005 s a 006 bez. Ani jednou mi to nespadlo, vše zkoušeno na trati BP. Takže si troufnu tvrdit, že nějaké problémové řazení více stejných loko za sebe se nekoná. Pokud si dobře pamatuju, narazil jsi na to někdy "kdysi dávno" s ČSD Žabákem. Ale myslím, že i ten by už měl tím pádem v poho fungovat i ve dvojčlenu. Ale dokud budeš oponovat bez vyzkoušení, tak to nezjistíš. :)

Tak to jsme se nepochopili. Ano ta v nátěru 1988 stejného čísla byl fakt úlet. Mně šlo o diskusi potom, když jsem vyměnil právě tu zmíněnou za verzi ČSD. Ono totiž kromě té, co jsi ty projížděl a dvou skinů u Josefa a jednoho u RicarCZ není nic jiného. A z toho jsou dva mimo vozy vložené shodné a otvírání dveří má jen ten od RicarCZ. O tohle mi šlo. A je fajn, že jsi vyzkoušel dvě shodné loko v soupravě hráče a podáváš to jako argument. Já jsem tomu celkem rád, poněvač ĈSD vozů je hodně málo a někdy není zbytí, ale proč bych to zkoušel, když bylo jasně řeĉeno samotnými vývojáři NEPOUŽÍVAT DVĚ SHODNÉ LOKO. A aktivity, když jsem to zkusil padaly. Pokud se to změnilo, jen dobře.

U Josefa jsou 5 + 6, 21 + 22, 25 + 26 a ČSD prototyp. ;) Jinak chápu, že je nežádoucí dávat 2 stejné loko do jednoho vlaku, ale když to jinak nejde... Třeba ten Ganz tu 2. hlavu prostě nemá, v TSRE jsou vidět jen vozy A, C a D -> C+D jsou vložáky a hlava B tam není. Ale jo, když chci vlak třeba s dvojicí Zamračených, rozhodně nedám 2 stejné, ale sáhnu po nějaké jiné, klidně starší, ale dobově +- odpovídající. Když jich je dostatek... :)

Než abych se za každou cenu snažil protlačit ti do aktivity prototyp, chtěl jsem spíš vyzkoušet, že takové řazení už není úplně fatální a končící pádem simu a že to, minimálně volná jízda, zvládne. Pokud to zvládne někdo vyzkoušet i v aktivitě... ;)

Ani jednou mi to nespadlo, vše zkoušeno na trati BP. Takže si troufnu tvrdit, že nějaké problémové řazení více stejných loko za sebe se nekoná.
Problém se týká lokomotiv s pokročilou fyzikou EP a při uložení a načtení hry. Cíleně nevím o tom, že by se to podařilo vyřešit. Ale těch oprav už bylo tolik, že sám nevím.

Problém se týká lokomotiv s pokročilou fyzikou EP a při uložení a načtení hry. Cíleně nevím o tom, že by se to podařilo vyřešit. Ale těch oprav už bylo tolik, že sám nevím.
Mně se aktivita ani nenčetla a spadlo mi to rovnou s hláškou, když jsem kdysi dal omylem dvě shodné 742jky. Od té doby se tomu snažím předejít. Právě, že není jistota, že to zas začne dělat rotiku.

Máš pravdu, dvojice 151.006 mi už hru shodila... :)

Přílohy

• chyba.jpg
    chyba.jpg
    73.1 KB · Zobrazeno: 0
Hodně Ale FAKT hodně silný "HEKTOR"
Silný_Hektor_1.jpgSilný_Hektor_2.jpgSilný_Hektor_3.jpg
Tak i tohle umí OR nasimulovat, ale to už trochu přehání !!!!

Back
Nahoře