TSRE CZ

Dostal jsem dotaz, jestli by při tvorbě aktivit v TSRE nemohly být v okně „Services“ po načtení Path ve výchozím stavu vypnuté stanice a uživatel si sám vybral, kde má vlak zastavit. Podařilo se mi to, ale víc budu vědět až po testech.

S @MilanV řešíme na Discordu práci s aktivitami v TSRE.

Měl několik požadavků:
  • vypnutí výběru v okně „Services“ – HOTOVO
  • kopírování trafficu do jiného „souboru“ – HOTOVO
  • označování více položek pro kopírování – HOTOVO
Doplnil jsem tedy možnost výběru pomocí Ctrl + kliknutí myší :-)

trafiic_2.jpg

Ukázka toho, jak funguje hromadné kopírování trafficu.

Zároveň @MilanV chtěl, aby se po zkopírování nebo vytvoření nového trafficu hned zobrazil v okně „Timetable“ a nebylo nutné nejdříve u položky „Traffic“ nastavit „Nenadefinováno“, poté znovu vybrat traffic a až následně otevřít okno „Timetable“.

Dále jsem upravil tlačítko „Remove Selected“, aby fungovalo i pro smazání více položek.

V TSRE mě už od začátku štvalo, že jsem musel při každém spuštění vždy vybrat cestu z „rozbalovacího seznamu“ a až potom se mi načetlo vše potřebné.

Proto jsem ve své verzi TSRE CZ udělal drobnost v podobě paměti poslední cesty. To znamená, že když teď zapnete Editor tratí nebo souprav, program si bude pamatovat poslední zvolenou cestu a vše potřebné zobrazí hned po spuštění.

Samozřejmě pokud má někdo více cest k souborům, zůstává zachováno i původní „proklikávání“. Program si jednoduše vždy zapamatuje poslední vybranou cestu.

Když otevřeš jakékoli „Load“ okno (ať už Editor tratí nebo souprav), musíš nejdříve vybrat uloženou cestu z rozbalovacího seznamu, a až potom se ti zobrazí, jaké tratě máš nainstalované nebo kolik máš v Trainsetu vozů.

Podívej se pozorně na to video a zkus hádat, co je tam nového. Už to dělat nemusíš – „Load“ okno se hned otevře tak, jako bys předtím vybral cestu z rozbalovacího seznamu.

Hoši, evidentně nevíte, o co jde!

Nechápu jednu věc – proč všechno cpete do settings.txt? Ten soubor není určený k tomu, aby určoval, jak se má program chovat nebo co má dělat. To by mělo být správně nastavené přímo v kódu, protože settings.txt je přepisovatelný soubor.

Jak píšu, evidentně nevíte, o co jde a na co celou dobu upozorňuji. Obhajujete verzi 0.8 (nebo jakou používáte) a myslíte si, že je vše v pořádku, ale není. Já bych mohl také všechno nacpat do game.cpp (který settings.txt vytváří) a mít hotovo za jeden večer.

Navíc když u své verze smažeš settings.txt a necháš TSRE vytvořit nový, nebude vypadat stejně jako ten původní. Proto je k tomu přibalený už vytvořený settings.txt – a právě na to celou dobu upozorňuji.

Schválně si u verze 0.8 (nebo jakou používáš) zazálohuj settings.txt třeba jako settings_zaloha.txt, spusť TSRE a podívej se na nově vytvořený settings.txt. Vypadá stejně jako ten původní? Ne. To znamená, že je vše nastavené jen v tom přibaleném settings.txt a z kódu se nebere prakticky nic.

Promiň, já proti Tobě "nepotřebuji bojovat", ale v původním Tsre5 to nastavit lze, umí to i kouzla pro jiná mimo jiné i pro editor tratí, např. výměna ročního období pro editaci, či dohledání chybějících textur. Taky jsem nikde v žádné verzi nevdiěl žádný soubor s koncovkou .CPP, ale to jen, že jsem chtěl vidět, co má kecat do nastavení v TSRE5. Ale to Tě nezrazuji od činnosti.

Promiň, já proti Tobě "nepotřebuji bojovat", ale v původním Tsre5 to nastavit lze, umí to i kouzla pro jiná mimo jiné i pro editor tratí, např. výměna ročního období pro editaci, či dohledání chybějících textur. Taky jsem nikde v žádné verzi nevdiěl žádný soubor s koncovkou .CPP, ale to jen, že jsem chtěl vidět, co má kecat do nastavení v TSRE5. Ale to Tě nezrazuji od činnosti.
Soubor .cpp je zdrojový kód a ten neuvidíš. V něm upravuji jak překlad, tak nové funkce.

Zkrátka – pokud cokoliv dáte do settings.txt, je to špatně. settings.txt je přepisovatelný soubor, který se může při spuštění TSRE změnit nebo znovu vytvořit. To, že vám to aktuálně funguje, je jiná věc.

Kluci, celou dobu tady mluvím právě o tomhle. Pokud jednou smažeš upravený settings.txt, TSRE po spuštění nevytvoří stejný soubor a musíš vše ručně nastavovat znovu. Už si rozumíme?

Proto pořád zdůrazňuji, že se to má správně řešit ve zdrojovém kódu (.cpp), aby bylo vše pevně v .exe, a ne v settings.txt, který se může kdykoliv přepsat nebo smazat.

Navíc pokud TSRE nejde spustit, často se právě maže settings.txt, aby si ho program při startu vytvořil znovu.

proč všechno cpete do settings.txt?
Podle mne je důležité si to zde editovat.
Například defaultně mám nastavené:
#loadAllWFiles = true
#autoFix = true
Z důvodu, že by se TSRE5 načítal asi o pět minut déle. Tohle zapínám, jen když potřebuji zkontrolovat a opravit chyby.
A za další, fotomapy. Tady si musím zadat řetězec včetně svého kódu. Když platnost kódu vyprší, tak musím zadat nový řetězec. A když nám Google pro všechny státy EU zablokoval, bylo nutné zadat řetězec na jiného poskytovatele map.
Pak se tam například zadává, odkud generuji terén ( geoPath = d:/hgst )
To jen pro info proč často upravujeme zápisy v settings.

#loadAllWFiles = true
#autoFix = true
Z důvodu, že by se TSRE5 načítal asi o pět minut déle. Tohle zapínám, jen když potřebuji zkontrolovat a opravit chyby.
A za další, fotomapy. Tady si musím zadat řetězec včetně svého kódu. Když platnost kódu vyprší, tak musím zadat nový řetězec. A když nám Google pro všechny státy EU zablokoval, bylo nutné zadat řetězec na jiného poskytovatele map.
Raději už nic neříkám. Jen to celou dobu děláte špatně. Tohle všechno se dá nastavit přímo v kódu tak, aby se nemuselo nic vypínat a vše fungovalo tak, jak má. Jenže starého psa novým kouskům nenaučíš. Nemyslím to nijak ve zlém ani jako narážku na věk.

Jeden příklad za všechny. Když se podíváte na to mé video, uvidíte, že mám cestu zapsanou tak, jak má být – tedy D:/Microsoft Games/Train Simulator, a ne původní vše malými písmeny d:/microsoft games/train simulator.

Já moc dobře vím, že to jde změnit v souboru cerecent.txt, ale proč by měl uživatel dělat spoustu zbytečných úkonů navíc jen proto, aby program fungoval tak, jak má?

Pokud bude všechno správně řešené v kódu, stačí jen spustit .exe a vše funguje. Není potřeba dělat milion úprav kolem. Už chápete, co tím celou dobu chci říct?

#loadAllWFiles = true
#autoFix = true
A to je takový problém rozšířit tabulku příkazů přímo v Editoru, kde si to můžeš zapínat a vypínat podle potřeby? Také je možnost udělat nové okno pro zadávání těch řetězců místo toho, abys to cpal přímo do settings.txt.

Může se také stát, že se TSRE jednou „naštve“, všechno přepíše a budete v pr***i jako Baťa s dřevákama :-D

Já si teda většinou dělám zálohu ze zálohy zálohy originálu. Navíc ještě přehazuji disky z PC do PC, takže to mám složitější, uživatele bez těchto komplikací To je pak pro ně jednodušší. Ale dobrý nápad

Když otevřeš jakékoli „Load“ okno (ať už Editor tratí nebo souprav), musíš nejdříve vybrat uloženou cestu z rozbalovacího seznamu, a až potom se ti zobrazí, jaké tratě máš nainstalované nebo kolik máš v Trainsetu vozů. ...
Nemusím :cool:
... Podívej se pozorně na to video a zkus hádat, co je tam nového. Už to dělat nemusíš ...
Nic nového nevidím:

A když potřebuji rovnou do editoru:

... Hoši, evidentně nevíte, o co jde!
Chápu že si přesvědčen že jsi objevil Ameriku, ale vůbec ti nedochází že je nás tu spousta, kteří v TSRE staví už několik let. A že tomu tak bylo dávno předtím, než ty jsi o něm vůbec věděl! :cool:
Nechápu jednu věc – proč všechno cpete do settings.txt? Ten soubor není určený k tomu, aby určoval, jak se má program chovat nebo co má dělat. To by mělo být správně nastavené přímo v kódu, protože settings.txt je přepisovatelný soubor. ...
Co to zase meleš? Nikdo tam nic necpe, pouze si tam každý může přizpůsobit program podle svých potřeb. Kdybys ses v tom programu
jenom nehrabal, ale taky něco tvořil, tak bys to možná pochopil. Ten soubor tam je od začátku, a jeho nastavení je dokonce uvedené v manuálu, o kterém zřejmě ani netušíš! ;)
Navíc když u své verze smažeš settings.txt a necháš TSRE vytvořit nový, nebude vypadat stejně jako ten původní. Proto je k tomu přibalený už vytvořený settings.txt – a právě na to celou dobu upozorňuji.
A proč bychom si ten Settings.txt mazali??? V případě nové verze a čistého Settings.txt si to každý opět nastaví podle sebe, a jede dál. :cool:
... Jen to celou dobu děláte špatně. ...
My celou dobu postupujeme podle manuálu autorů původního TSRE. Pokud to bylo špatně, tak je to teda průser, protože všechny tratě postavené v TSRE je potřeba zlikvidovat, a postavit znovu v novém a lepším editoru. :cool:
Raději už nic neříkám. ...
Za posledních pár dní první rozumná úvaha! :rolleyes:

Back
Nahoře