Průzkum - Co vám schází v OR za funkce, vylepšení?

Mě tam chybí pořádné datové rozhraní. Na něm by se dalo stavět dál. Ať už pulty, dispečerská stanoviště nebo jednoduše záznamníky. Není nutné, aby se do OR cpalo všechno. Něco přes rozhraní může být bokem. A na něčem pomalu pracuju...

Mě tam chybí pořádné datové rozhraní. Na něm by se dalo stavět dál. Ať už pulty, dispečerská stanoviště nebo jednoduše záznamníky. Není nutné, aby se do OR cpalo všechno. Něco přes rozhraní může být bokem. A na něčem pomalu pracuju...
Ono by to chtělo rozšířit web server. Získávání dat z něj rozšířit a přidat možnost ovládání jak je tomu v klasickém OR :)

Přidávám se k Nebulusovi. Já bez LC bych žít nedokázal. Už nejsme v MSTS a hlavně, já ty LC v aktivitách potřebuji. Jsou to nové soupravy, na které najedu a se kterými budu pokračovat dál. Mě to tak baví, než jezdit celou šichtu s ucelenou soupravou. Nějaký inteligentní traffic naopak nepotřebuji. Jen jednou jsem použil najetí na soupravu, kterou jsem přivezl, aby traffic pokračoval v jízdě. Tohle bylo dobré. (Den blbec v Hohenau)

Asi bych nějak sjednotil nebo jak to nazvat používání conssitů a trainsetů protože doplňovat některé broken do aktivit je až několikahodinová práce i když ve finále zjistím že ten vagon či loko tam mám akorát jen je jinak označený (stačí blbost - tečka nebo malým písmenem napsaný a už to prostě nevezme a musí se to doplňovat namátkově ty posraný Easy těch je jen podle čísel asi 30 ale k mání jich je cca 8)a taky jestli by se nedalo pokud se vyskytne chyba tak aby se to dalo srozumitelně v češtině přečíst kde jsem něco pos...

Pánové, pokud děláte aktivity tak, že místo vozů natřískáte loose consisty, je to aktivitářská prasárna. Tomu se mezi fachmany říká kinder výroba aktivity. Když si tak tvoříte pro sebe, nic, vaše věc. Ale statické soupravy se nezapisují do consist, nýbrž do souboru ACT. tím máš v consist pár souborů a zbytek chybí. Výněna je pak složitější a vše okolo taky, je toho daleko víc. Nehledě na to, že když jedeš místama vícekrát, tak jsou stejná a mrtvá. Proto jsme se na slezině s aktivitáři shodli, že takhle fakt NE. Když vozy umístím jako trasu, je aktivita dynamičtější a i v seznamu AI vidíš co kde je. Tohle bych přesně přirovnal k tomu, jako když ti zedník melouchář amatér postaví barák za týden, nebo profík za 3 týdny a pořádně.

Pánové, pokud děláte aktivity tak, že místo vozů natřískáte loose consisty, je to aktivitářská prasárna. Tomu se mezi fachmany říká kinder výroba aktivity. Když si tak tvoříte pro sebe, nic, vaše věc. Ale statické soupravy se nezapisují do consist, nýbrž do souboru ACT. tím máš v consist pár souborů a zbytek chybí. Výněna je pak složitější a vše okolo taky, je toho daleko víc. Nehledě na to, že když jedeš místama vícekrát, tak jsou stejná a mrtvá. Proto jsme se na slezině s aktivitáři shodli, že takhle fakt NE. Když vozy umístím jako trasu, je aktivita dynamičtější a i v seznamu AI vidíš co kde je. Tohle bych přesně přirovnal k tomu, jako když ti zedník melouchář amatér postaví barák za týden, nebo profík za 3 týdny a pořádně.
Dík za vysvětlení i já jsem to tak nějak chápal ale anketa zní mimo jiné "co schází či jaké vylepšení"tak jsem napsal svůj názor a nic nekritizoval.Nebo se to tak nesmí??????!!!!!!!

Dík za vysvětlení i já jsem to tak nějak chápal ale anketa zní mimo jiné "co schází či jaké vylepšení"tak jsem napsal svůj názor a nic nekritizoval.Nebo se to tak nesmí??????!!!!!!!

Ty máš právě potíže s Loose consist a to je právě ono. Bohužel, na posuny jsou nutné. Na dynamuxký AI vlak nedáš událost. Ale jinak, jak jsem psal, pokud si dělá někdo aktivitu pro sebe, vozy má a je to jedno. Ale nakopejte si na 4 koleje vozy RegioJetu, jako Loose censist, třeba v Ostravě a koukněte se na FPS :-).

Ještě mě napadlo, jestli by se místo pouhého ročního období, dalo dát nastavit konkrétní datum, s tím, že podle toho data by pak vycházelo a zapadalo slunce.
Jo, to by byl fajn nápad. Ale věř tomu, že byl Icik rád, když se dělaly období, že se po save a Load konečně západ a východ slunce sjednotil. Byly doby, kdy jsi uložil za tmy a po nahrání bylo světlo. Tady bych byl s vrtáním velmi opatrný. :-)

Ještě mě napadlo, jestli by se místo pouhého ročního období, dalo dát nastavit konkrétní datum, s tím, že podle toho data by pak vycházelo a zapadalo slunce.
To já už zkoušel laborovat s reálným počasím :D že by se počasí chovalo tak jak je venku reálně :D
datapocasi.jpg

Nevím, zda už to bylo nějak řešeno, ale nedávno jsem upozornil na světelné poměry u vegetace v zimní noci.
Jednou je vše v pořádku, vidět jsou stromy a keře jen v dosahu světelného kuželu (použit "malý" reflektor), jindy vše svítí do daleka jak americké vánoční stromky (při stejné mašině, stejném druhu vnějšího osvětlení).
Nepovedlo se mi vypozorovat žádnou závislost.
Noční textury, pokud jsou k dispozici, se pomocí shaderu v noci neztmavují. Pouze jen denní textury reagují na dynamické osvětlení. Jestli právě některé stromky po přepnutí na noční texturu nedělají bordel.

Ja by som bol rád,keby pri posune AI lokomotívy,napr.pri obrate súpravy svietili na tej AI lokomotíve správne svetlá ,aké pri posune majú svietit.
Ty světla jsem se pokusil upravit, aby lokomotiva, která posunuje (najíždí na vozy nebo jede na obrat), svítila správnými světly. Samozřejmě dle omezení v odstavci Lights.

A tak to bejvávalo. Odstavené vozy někde strašily i několik měsíců. :) Ale určitě, pokud zmizely to nebylo dřív než do jednoho dne. Tedy ne během šichny.
Ja sicher, ale tady jde Zbyňku o výměny a spousty dalších aspektů. Prostě, každy kdo tvoří veřejně ví, že do aktivity neplácáme zbytečné Loose Consisty. :)

Noční textury, pokud jsou k dispozici, se pomocí shaderu v noci neztmavují. Pouze jen denní textury reagují na dynamické osvětlení. Jestli právě některé stromky po přepnutí na noční texturu nedělají bordel.
Lepší, než složitě popisovat problém a uvažovat nad jeho možnými příčinami, bude vložit sem nějaký snímek pro názornost.
Test1.jpg
Mašina 163 při jízdě, zapnut 'malý' reflektor.
Je vidět, že vegetace září i mimo kužel světla - do stran i vzadu na vzdáleném horizontu.

Test2.jpgOpět mašina 163, vypnuto veškeré vnější osvětlení. Vegetace se prokresluje opět na všechny strany.

Test3.jpgStejná mašina. Předpokládaný stav. Záře vegetace je upozaděná.

Test4.jpg

Pohled (3), zhasnuté reflektory. Vegetace se zimními texturami opět vylézá a září jak na vánoce v Brooklynu.

Ještě jeden postřeh: všechny snímky pořízeny od jednoho řídícího času a není tam asi žádná závislost. Stav, zda textury září či nikolivěk, je čistě náhodný při spuštění jízdy. Stalo se mi při aktivitě, že se záře měnila nejen při načtení uložené pozice, ale i během vlastní jízdy. Prostě přepnulo to.

funkční MP, co konkrétně ?
Jde o to, že ať už hrajeme prostřednictvím RadminuVPN, nebo Hamachi, tak se se spoluhráči navzájem nevidíme, vidí jen jeden druhého, nebo se dva vidí a třetího ne,... No blázinec :D A děláme tutově všechno dobře, chyba bude v OR, jsem si skoro jist.

Jde o to, že ať už hrajeme prostřednictvím RadminuVPN, nebo Hamachi, tak se se spoluhráči navzájem nevidíme, vidí jen jeden druhého, nebo se dva vidí a třetího ne,... No blázinec :D A děláme tutově všechno dobře, chyba bude v OR, jsem si skoro jist.
a co všechno děláte tutově dobře ? :D

a co všechno děláte tutově dobře ? :D
Všichni jsme připojení na stejný server v Radminu či Hamachi, všichni máme na 100% stažené všechny modely, máme stejnou mapu i global a máme stejnou i verzi Openrails. Do toho spouštěcího řádku vkládáme IP adresu hostitele serveru tak, jak to radí jak všechny tutoriály, tak AI. Port teda necháváme výchozí (30000 myslím tam je). AI pak radila třeba i takový ten web s veřejnými servery, přes které se dá hrát, tento web mi však při návštěvě napíše něco na způsob zamítnutí přístupu a nemůžu nic. ;-)

Back
Nahoře