Hlášení chyb pro trať Bratislava - Praha v Open Rails

Při projíždění nových a staronových tratí jsem našel levitující sklonovník za Golčovým Jeníkovem ve směru do Prahy. Musím říct, že jízda přes Vysočinu je nyní naprostá pecka. Doufám, že nemystifikuji, protože jsem někdy nejspíš pokazil aktualizaci a někde mi chybí koleje, tak mě čeká reinstalace, ale poslední dobou se mi do toho nechce a oznámit to chci ještě před příští aktualizací. Pokud stihnu reinstalaci a znovu projet toto místo, ozvu se znovu, případně se můžou projet a podívat ostatní.Open Rails 2026-05-30 11-40-49.jpgSnímek obrazovky 2026-05-30 114139.jpg

Na zábrzdnou vzdálenost. Tedy jestli to není někde jinak. Zkoušky z D1 a D2 jsem už mnoho desítek let nedělal.
Já zase nemám přehled o epochách částí tratě BP vs. pro ně aktuálních předpisech, ale např. mezi Kolínem a Pardubicemi jsem si všiml nekonzistence, tzn. někde je to dnešních 1550m, někde zase 1000m, přestože je všude traťová rychlost nad 120km/h. Asi by pomohlo to umísťovat podle skutečnosti a pro jednu trať konzistentně, protože z těch 120km/h se pak podle tabulí brzdí hodně špatně. Samozřejmě se musí respektovat i pravidla blízkých zastávek nebo zastávek za stanicí. Ale klidně si to dám za úkol a aspoň pro Praha - ČT sepíšu. On na této trati asi málokdo jezdí osobáky, ale to by neměla být výmluva.
Jo a všiml jsem si předvěstník od Okříšek na Jihlavu před bítovčickou 60km/h je umístěný asi 2,2km místo 700m.

Back
Nahoře