Alois Nebel
Posunovač
Ono to nejde v Open Rails CZ/SK vypnout?Kluci, to je všechno hezké a jsou to všechno super vychytávky, ale nevím, jak už mám vysvětlit, neslučitelné s aktivitou.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Ono to nejde v Open Rails CZ/SK vypnout?Kluci, to je všechno hezké a jsou to všechno super vychytávky, ale nevím, jak už mám vysvětlit, neslučitelné s aktivitou.
Právě, že Icik vymyslel, že už nemusíš zapínat nic. Taková dohoda, aby se to implantovalo do aktivit, vše už jde na poziční a časové zprávy. Byla by škoda, tohle v aktivitách hodit za hlavu a jet s písemnýma zprávama. Tohle právě, co tu píšu, jsou postřehy z testu v aktivitách, o které mně Icik požádla, abych právě napsal chování. Takže ne, vypínat se nic nebude.Ono to ani povinne nie je. Voľbu posunovača si sám zapinaš a vypinaš cez F9.
Má, nepochopil jsi. Když to implantuji teď, tak si musím být jistý, kdy ta událost skončí. Vždy musím odjet načas. Nemůže jednou ta událost proběhnout na 5 minut a podruhé na 10, chápeš? Musí se udělat maximální dálka průběhu a je klid. To znamená, že když budu vědět, že ja maximálka 10 minut, podle toho dám časovou zprávu před odjezd. Tady jde právě o tvorbu nových aktivit.Dane děláš novou aktivitu, tam se snad nemá cenu bavit o čase jak mu to dlouho trvá.
Ano souhlasím, ale jako tvůrce aktivity musím znát tzv. maximálku trvání, když se vše vyse.e. To znamená total brutal všechno špatně, ta nejhorší daná situace při brzdě. Abych věděl, s jakou rezervou před odjezdem ji spustit. To je pro mne ten důležitý mylník při tvorbé. Když bude brzda bez problémú, ať fíra v klidu čumí a čeká výpravu vlaku. To je na pohodu. Ale nesmí to být naopak, aby byla událost v běhu a já už byl vypraven. A to je ta rezerva o které píšeš. Jinak mi na tom nic nevadí, ať tam zápletka klidně je a koloťuk ať ji řeší. To samozřejmě přidá na pestrosti a realitě.V aktivite s tym treba počítať a nerobiť to všetko natesno. Ak to nevychádza tak máš zlé technologické časovanie.
Tohle si ošefnu v testu při tvorbě, mně jde o tu rezervy při MU.Tak Icik by mohol vydať nejaký metodický pokyn pre koloťukov koľko maximálne môže trvať skúška brzdy 5, 10, 15, atď vozňov.
Ja si skor myslím a neberte to v zlom,ale myslím si,že aktivitári by mali prisposobiť svoje aktivity novým fičurám z reality,vyskúšat si,kolko trvá skúška brzdy pri danom počte vozov a podla toho prisposobit dané časy.Niektorí z vás bez urážky si ani nedajú tú námahu vyskúšat si,čo a kolko to trvá,pretože to majú zaužívané z msts ,že sadnú a idú.Nedávno som si stiahol a zajazdil inak skvelú a nádhernú aktivitu od Josefa Kadlece zo stránky moje vláčky R 988-981 Vysočina na BP ,Brno-Praha-Brno,kde sa do aktivity spavneš v 6:00 na odstavnom nádraží v Brne s mrtvou súpravou a 6.15 máš odchádzať z hlavného i zo skúškou brzdy a 200 cestujúcimi na palube,proste nestíhačka jak, prase,len pomocný kompresor na cd362 fúka tak 3 minúty,takže som odchádzal z hlaváku s 3 min sekerou a so mnou i všetky statické consistyOno stanovit ten čas není úplně jednoduché. Závisí na počtu a délce vozů, případné nálezy zavřených kohoutů a odpojených hadic, povolení ruční brzdy a také, jak reaguje hráč na pokyny.
Ale obecně je to cca 1 minuta na zadání pokynů koloťukem a pak v průměru na vůz 10 s + délka vozu jako vteřiny. To je hodně zjednodušeně napsáno.
Ve skutečnosti by to bylo asi o dost více.
Prosím tě, to nechci, nechápem se, nic, více v SZ. Tohle je fakt spíš pokec pro tvůrce a tvorbu aktivit a zanaáším vlákno.Nejsem schopný ti dát pevný čas. Je to nesmysl. Víš kolik vozů má vlak a vynásob to 30 s.
Jo vím, ten začátek je trochu stres, i mě se zdá, že ten pomocnej komresor jde zbytečně dlouho. Ale pak je tam více času, tak tu ztrátu dojedeš snad ve Ždáru. Já jsem přemýšlel pak zda tu soupravu nechat na začátku mrtvou, ale asi to předělám. Jak 200 cestujících, tam je snad nějakých 70 mnou zadaných, pokud, ale jedeš na generující tak te, ale mimo mě.Ja si skor myslím a neberte to v zlom,ale myslím si,že aktivitári by mali prisposobiť svoje aktivity novým fičurám z reality,vyskúšat si,kolko trvá skúška brzdy pri danom počte vozov a podla toho prisposobit dané časy.Niektorí z vás bez urážky si ani nedajú tú námahu vyskúšat si,čo a kolko to trvá,pretože to majú zaužívané z msts ,že sadnú a idú.Nedávno som si stiahol a zajazdil inak skvelú a nádhernú aktivitu od Josefa Kadlece zo stránky moje vláčky R 988-981 Vysočina na BP ,Brno-Praha-Brno,kde sa do aktivity spavneš v 6:00 na odstavnom nádraží v Brne s mrtvou súpravou a 6.15 máš odchádzať z hlavného i zo skúškou brzdy a 200 cestujúcimi na palube,proste nestíhačka jak, prase,len pomocný kompresor na cd362 fúka tak 3 minúty,takže som odchádzal z hlaváku s 3 min sekerou a so mnou i všetky statické consisty![]()
No ty generujíci som mal zapnuté,som si všimol až ve Žďáru,kde už nebolo miesto vo vlaku ,uznávam,až potom v activity liste som si na konci všimol krásne rozpísané počty,myslím,v Brne si ich písal nejakých 115,ale aj tak to bol docela fofr,takých 5 minut najviac a odchod z odstavného nádr v 6:08 by bolo snád idealne,ale nechcem ti do toho kafrat,inak krásne prepracovaná super aktivitka,teda až na ten fofr na začiatku,ďakujem.Jak 200 cestujících, tam je snad nějakých 70 mnou zadaných, pokud, ale jedeš na generující tak te, ale mimo mě.
To nevím co jsi tam dělal?? Já odjížděl úplně na pohodu v čase odjezdu.Ja si skor myslím a neberte to v zlom,ale myslím si,že aktivitári by mali prisposobiť svoje aktivity novým fičurám z reality,vyskúšat si,kolko trvá skúška brzdy pri danom počte vozov a podla toho prisposobit dané časy.Niektorí z vás bez urážky si ani nedajú tú námahu vyskúšat si,čo a kolko to trvá,pretože to majú zaužívané z msts ,že sadnú a idú.Nedávno som si stiahol a zajazdil inak skvelú a nádhernú aktivitu od Josefa Kadlece zo stránky moje vláčky R 988-981 Vysočina na BP ,Brno-Praha-Brno,kde sa do aktivity spavneš v 6:00 na odstavnom nádraží v Brne s mrtvou súpravou a 6.15 máš odchádzať z hlavného i zo skúškou brzdy a 200 cestujúcimi na palube,proste nestíhačka jak, prase,len pomocný kompresor na cd362 fúka tak 3 minúty,takže som odchádzal z hlaváku s 3 min sekerou a so mnou i všetky statické consisty![]()