CZSK verze 2.0

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Ono to ani povinne nie je. Voľbu posunovača si sám zapinaš a vypinaš cez F9.
Právě, že Icik vymyslel, že už nemusíš zapínat nic. Taková dohoda, aby se to implantovalo do aktivit, vše už jde na poziční a časové zprávy. Byla by škoda, tohle v aktivitách hodit za hlavu a jet s písemnýma zprávama. Tohle právě, co tu píšu, jsou postřehy z testu v aktivitách, o které mně Icik požádla, abych právě napsal chování. Takže ne, vypínat se nic nebude. :) Banální poruchy, které by posunovač odstranil. se dají zkousnout, dá se třeba počítat, že dám na zkoušku brzdy rezervu 5 - 8 minutspustím ji časovou událostí, tak, aby se dal stíhat odjezd v případě poruchy. Alemusí tam být prostě hranice od - do. Příklad odjezd ve 12:00, brzdu spustím v 11:52 a se vším i fičurynama musím odjet ve 12. Další průser je krátký čas dle skutečnosti, při objíždění souprav, kde se dělá jednoduchá zkouška. Kolikrát je na objezd dle JŘ pouhých 15 minut i méně, což nechápu.

V obou chystaných nových aktivitách, už je posunovač a zkouška brzdy zapracována.

Áno ale stále je to o tom že to tam nemusíš dávať do tej aktivity ale chápem ťa čo si tým chcel povedať.
Ja som ale hovoril o tom že cez zmenu F9 si tiež vieš aktivovať posunovača alebo deaktivovať.

Jasně, ale tak na co se to potom dělá. :) Takové testni to, ale nemusíš to tam dávat, mi přijde docela divné. Tak se právě naopak musí vychytat mouchy, proto jsem psal o té rezervě, furt lepší, jak časová zpráva "zabrzdi", druhá "povol, třetí "brzda ok". Toho se rád v aktivitě zbavím. Ale když dávám ty 3 události, vím, přesně, kolik to zabere času a o to jde, přesně vědět maximální délku zkoušky. Když skončí dříva nevadí, ale nesmí přesáhnout harmonogram scénáře.

Dane děláš novou aktivitu, tam se snad nemá cenu bavit o čase jak mu to dlouho trvá. Až budeš opravovat aktivity tam budeš brečet. Zajdi si na nádraží k rychlíku a zkus si to jít od mašiny na konec a zpět.

Dane děláš novou aktivitu, tam se snad nemá cenu bavit o čase jak mu to dlouho trvá.
Má, nepochopil jsi. Když to implantuji teď, tak si musím být jistý, kdy ta událost skončí. Vždy musím odjet načas. Nemůže jednou ta událost proběhnout na 5 minut a podruhé na 10, chápeš? Musí se udělat maximální dálka průběhu a je klid. To znamená, že když budu vědět, že ja maximálka 10 minut, podle toho dám časovou zprávu před odjezd. Tady jde právě o tvorbu nových aktivit.

V aktivite s tym treba počítať a nerobiť to všetko natesno. Ak to nevychádza tak máš zlé technologické časovanie.
Ano souhlasím, ale jako tvůrce aktivity musím znát tzv. maximálku trvání, když se vše vyse.e. To znamená total brutal všechno špatně, ta nejhorší daná situace při brzdě. Abych věděl, s jakou rezervou před odjezdem ji spustit. To je pro mne ten důležitý mylník při tvorbé. Když bude brzda bez problémú, ať fíra v klidu čumí a čeká výpravu vlaku. To je na pohodu. Ale nesmí to být naopak, aby byla událost v běhu a já už byl vypraven. A to je ta rezerva o které píšeš. Jinak mi na tom nic nevadí, ať tam zápletka klidně je a koloťuk ať ji řeší. To samozřejmě přidá na pestrosti a realitě.

Ono stanovit ten čas není úplně jednoduché. Závisí na počtu a délce vozů, případné nálezy zavřených kohoutů a odpojených hadic, povolení ruční brzdy a také, jak reaguje hráč na pokyny.

Ale obecně je to cca 1 minuta na zadání pokynů koloťukem a pak v průměru na vůz 10 s + délka vozu jako vteřiny. To je hodně zjednodušeně napsáno.
Ve skutečnosti by to bylo asi o dost více.

Ono stanovit ten čas není úplně jednoduché. Závisí na počtu a délce vozů, případné nálezy zavřených kohoutů a odpojených hadic, povolení ruční brzdy a také, jak reaguje hráč na pokyny.

Ale obecně je to cca 1 minuta na zadání pokynů koloťukem a pak v průměru na vůz 10 s + délka vozu jako vteřiny. To je hodně zjednodušeně napsáno.
Ve skutečnosti by to bylo asi o dost více.
Ja si skor myslím a neberte to v zlom,ale myslím si,že aktivitári by mali prisposobiť svoje aktivity novým fičurám z reality,vyskúšat si,kolko trvá skúška brzdy pri danom počte vozov a podla toho prisposobit dané časy.Niektorí z vás bez urážky si ani nedajú tú námahu vyskúšat si,čo a kolko to trvá,pretože to majú zaužívané z msts ,že sadnú a idú.Nedávno som si stiahol a zajazdil inak skvelú a nádhernú aktivitu od Josefa Kadlece zo stránky moje vláčky R 988-981 Vysočina na BP ,Brno-Praha-Brno,kde sa do aktivity spavneš v 6:00 na odstavnom nádraží v Brne s mrtvou súpravou a 6.15 máš odchádzať z hlavného i zo skúškou brzdy a 200 cestujúcimi na palube,proste nestíhačka jak, prase,len pomocný kompresor na cd362 fúka tak 3 minúty,takže som odchádzal z hlaváku s 3 min sekerou a so mnou i všetky statické consisty :)

@Mustang Nejde přizpůsobit dynamiku vymyšlených fičuryn do aktivity. Zkus si udělat manipulák ohláškovat jej a do toho zapasuj AI vlaky. AI provoz neumí přemýšůet na různyma variantama, je to jen hloupý AI, co mu zadáš to udělá. On nepochopí, že se tvůj vlak zpozdí o 15 minut a nepřízpusobí celou dopravu. Ona je s tím docela práce. Taky nic ve zlém, ale aktivitáři fakt nejsou poskoci. Jsou určitá pravidla a přes to nejede vlak. Ale jinak, my to právě s Icikem řešíme. Takže si myslím, že dojdem ke kýženému cíli. :-)
@Icik neeee, ty jsi to vzal se vším všudy. Ono úplně postačí, když bude strop zkoušky se vším všudy (i ty prouchy a řešení) třeba 15 minut. Pak je to OK. Neboli jinak, změřím si zkoušku brzdy v testu u mé soupravy a k tomu připočtu si já jako aktivitář možnost poruchy, i s řešením, kterýžto čas bude mít strop, takže třeba zkouška dle počtu vozů bez poruchy dynamická a k tomu si přičtu čas na řešení poruch, který bude napevno a když se nic dít nebude, tak tam prostě fíra v klidu vyčká a odjezde.

- Klasická zkouška betz poruchy, kterou si aktivitář při tvorbě zanese dle dělky soupravy (příklad 4 minuty na 5 vozů, 8 minut na 10 vozů atd...)
- Možnost poruchy + čas k té zkoušce a bude tam 10 minut s výmyslem poruchy a jejím řešením. Tu si tam aktivitář připočte a buď ta událost bude, nebo nebude, nebo bude trvat jen 4 minuty navíc, ale bepřesáhne těch 10 minut strop.

Nejsem schopný ti dát pevný čas. Je to nesmysl. Víš kolik vozů má vlak a vynásob to 30 s. K tomu připočti 3 minuty jako ostatní režii. Musíš si to vyzkoušet. On tu brzdu opravdu zkouší. Není to fake.

V update jsem koloťuka naučil vypořádat se i s přebitou brzdou, takže ji už nebude označovat za chybnou a nebude ji vypínat. Hezky takový vůz odcucá a uvede brzdu do připravenosti.

Ja si skor myslím a neberte to v zlom,ale myslím si,že aktivitári by mali prisposobiť svoje aktivity novým fičurám z reality,vyskúšat si,kolko trvá skúška brzdy pri danom počte vozov a podla toho prisposobit dané časy.Niektorí z vás bez urážky si ani nedajú tú námahu vyskúšat si,čo a kolko to trvá,pretože to majú zaužívané z msts ,že sadnú a idú.Nedávno som si stiahol a zajazdil inak skvelú a nádhernú aktivitu od Josefa Kadlece zo stránky moje vláčky R 988-981 Vysočina na BP ,Brno-Praha-Brno,kde sa do aktivity spavneš v 6:00 na odstavnom nádraží v Brne s mrtvou súpravou a 6.15 máš odchádzať z hlavného i zo skúškou brzdy a 200 cestujúcimi na palube,proste nestíhačka jak, prase,len pomocný kompresor na cd362 fúka tak 3 minúty,takže som odchádzal z hlaváku s 3 min sekerou a so mnou i všetky statické consisty :)
Jo vím, ten začátek je trochu stres, i mě se zdá, že ten pomocnej komresor jde zbytečně dlouho. Ale pak je tam více času, tak tu ztrátu dojedeš snad ve Ždáru. Já jsem přemýšlel pak zda tu soupravu nechat na začátku mrtvou, ale asi to předělám. Jak 200 cestujících, tam je snad nějakých 70 mnou zadaných, pokud, ale jedeš na generující tak te, ale mimo mě.

Jak 200 cestujících, tam je snad nějakých 70 mnou zadaných, pokud, ale jedeš na generující tak te, ale mimo mě.
No ty generujíci som mal zapnuté,som si všimol až ve Žďáru,kde už nebolo miesto vo vlaku ,uznávam,až potom v activity liste som si na konci všimol krásne rozpísané počty,myslím,v Brne si ich písal nejakých 115,ale aj tak to bol docela fofr,takých 5 minut najviac a odchod z odstavného nádr v 6:08 by bolo snád idealne,ale nechcem ti do toho kafrat,inak krásne prepracovaná super aktivitka,teda až na ten fofr na začiatku,ďakujem.

Oni ti generovaní paxi, jsou v aktivitě nepoužitelní, na tohle bacha. Tak mi nedávno Alcapone testnul kousek aktivity v Lipová lázně a taky nevypnul a zkolabovalo to úplným nesmyslem. Já už dávám k aktivitám moje nastavení ORCZ, poněvač těch záludností s nastavením je víc.

To nevím co jsi tam dělal?? Já odjížděl úplně na pohodu v čase odjezdu.

Back
Nahoře