CZSK verze 2.0

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
To jsi nejel na NDŽ snad 2018 (Č. Budějovice) s Albatrosem 498.104. Ten tehdy obutý tendr měl a to byly rány... :D
Fakt? No Tvl... Já jen nechápu, jak jsem jej vůbec obul. Fakt ani nebyl ve smyku. :-) Nicméně ta porucha brzdy je ale blbě a u Os vlaků, jsme to po dohodě s @Icik zrušili.

Jak někdo obuje něco, co brzdí vzduchem tak blbě... Nechápu... :D
Já bych osobně řekl, že dojem „blbého“ brzdění je spíše subjektivní a je dám tím, že strojvedoucí pocitově porovnávají brzdící účinek v rozsahu obvyklých hodnot tlaku v brzdových válcích (0 – 4 bar), nikoliv relativně vzhledem k plnému tlaku v brzdových válcích 6,5 bar (při brzdění přímočinnou brzdou nebo v režimu P). Objektivně má Eso 50 brzdících procent a např. řada 122 jen 51 brzdících procent, kupodivu si ale u řady 122 na nedostatečné brzdění nikdo nestěžuje... Eso navíc musí splnit nomogram při menší tepelné kapacitě špalíků, což pro zachování téže brzdících procent vyžaduje větší brzdící sílu nezahřátých špalíků na počátku brzdění.

Kluci, nicméně jsme tématem obutí, zazdili dvě anomálky:
A) "svatozář" vozů s žárovkovým osvětlením definovanúch ve wag.
B) Porucha brzd u tendru ve vlaku s os. přepravou, kde byla domluva, že se bude vztahovat jen na nákladní vozy.

Zdravím,
nevím, zda-li je to tak správně nebo je to chybka.
Dnes jsem po dlouhé době sednul k PC, zaktualizoval OR a stáhnul nový pack Vectron a při jízdě s Vectronem mi při stažení sběrače mašina začne sama od sebe brzdit "dynamickou brzdou". Není to kdoví jaká síla, ale pokud pojedu s těžkým nákladním vlakem pomalu pod stahovačkou, tak se bojím, že mě to zastaví. Děkuji za odpověď :)

Zdravím,
nevím, zda-li je to tak správně nebo je to chybka.
Dnes jsem po dlouhé době sednul k PC, zaktualizoval OR a stáhnul nový pack Vectron a při jízdě s Vectronem mi při stažení sběrače mašina začne sama od sebe brzdit "dynamickou brzdou". Není to kdoví jaká síla, ale pokud pojedu s těžkým nákladním vlakem pomalu pod stahovačkou, tak se bojím, že mě to zastaví. Děkuji za odpověď :)
Toto by měla být vlastnost. Na reálných Vectronech má páčka sběrače směrem dolů dvě polohy - "měkké stažení", kdy lokomotiva nad rychlostí 30km/h sama přejde do malého dynamického brzdění, čímž generuje výkon pro pomocné pohony, a následně stáhne sběrač. Opětovné zvednutí sběrače pak vede na rychlejší uvedení lokomotivy do pohotovosti pro tah. Druhá poloha slouží k "tvrdému stažení" sběrače, kdy dojde i k vypnutí rychlovypínače a při opětovném zvedání sběrače probíhají některé interní testy a postupné oživování výkonových obvodů, tzn. tento proces trvá podstatně déle.
Síla při "měkkém stažení" by neměla být problém, pokud je za lokomotivou 200t a více - setrvačnost udělá své. Čím menší zátěž, tím větší propad rychlosti. Pod 30km/h to pak padá automaticky do výběhu.

Já bych osobně řekl, že dojem „blbého“ brzdění je spíše subjektivní a je dám tím, že strojvedoucí pocitově porovnávají brzdící účinek v rozsahu obvyklých hodnot tlaku v brzdových válcích (0 – 4 bar), nikoliv relativně vzhledem k plnému tlaku v brzdových válcích 6,5 bar (při brzdění přímočinnou brzdou nebo v režimu P)..
Jezdci z jednoho nejmenovaného "elitního" depa kdesi na Moravě byli takoví umělci, že brzdili do zastávek přes rychlobrzdu, samozřejmě bez včasného odbrzdění. A bylo jim jedno zda kotouče, špalky či co to bylo. A nejsmutnější bylo to, že tento "um" dokázali předávat i v rámci zácviku dalším :confused:

Toto by měla být vlastnost. Na reálných Vectronech má páčka sběrače směrem dolů dvě polohy - "měkké stažení", kdy lokomotiva nad rychlostí 30km/h sama přejde do malého dynamického brzdění, čímž generuje výkon pro pomocné pohony, a následně stáhne sběrač. Opětovné zvednutí sběrače pak vede na rychlejší uvedení lokomotivy do pohotovosti pro tah. Druhá poloha slouží k "tvrdému stažení" sběrače, kdy dojde i k vypnutí rychlovypínače a při opětovném zvedání sběrače probíhají některé interní testy a postupné oživování výkonových obvodů, tzn. tento proces trvá podstatně déle.
Síla při "měkkém stažení" by neměla být problém, pokud je za lokomotivou 200t a více - setrvačnost udělá své. Čím menší zátěž, tím větší propad rychlosti. Pod 30km/h to pak padá automaticky do výběhu.
Díky za vysvětlení. Jsem o něco chytřejší a tím pádem OR je reálnější :)

Zdravím, OR CZSK program sa nechce aktualizovat,píše ,že nejakú knihovnu dll už mám a po opetovnom spustení sa snaží zase aktualizovat ale s rovnakým výsledkom.Ked si nanovo stiahnete z webu program ORCZSK v.2.0.0 po rozbalení a spustení sa automaticky neponúkne aktualizácia na novú verziu a program zostáva vo verzii 2.0.0 . Ďalej program neprehráva niektoré zvukové súbory sms zo staničným hlásením,test prebehol s negatívným výsledkom v poslednej mojej verziii 2.0.254 z 22.8 .2026 ,verzia 2.0.0 stiahnutá z webu tieto zvuky prehráva....

zde na obrazku stačí smazat soubory co to napíše .tmp a pak znova aktualizovat

Přílohy

• smazat.jpg
    smazat.jpg
    54.6 KB · Zobrazeno: 16
zde na obrazku stačí smazat soubory co to napíše .tmp a pak znova aktualizovat
Díky za tip,ale aktualizacie nestahuje program vobec,stiahne len aktuálne vypínačky trolejí,najnovšiu verziu,čo mám v pc je v 2.0.254 z 22.8.2026 a tú verziu 2.0.0 ktorú som si nanovo stiahol z webu sa tiež nechce aktualizovat. V tej mojej najnovšej verzii 2.0.254 mám toto a i po odstranení súboru Tmp sa nič nezmení,program sa neaktualizuje....

Přílohy

• Menu ORCZSK.jpg
    Menu ORCZSK.jpg
    100.8 KB · Zobrazeno: 9
Díky za tip,ale aktualizacie nestahuje program vobec,stiahne len aktuálne vypínačky trolejí,najnovšiu verziu,čo mám v pc je v 2.0.254 z 22.8.2026 a tú verziu 2.0.0 ktorú som si nanovo stiahol z webu sa tiež nechce aktualizovat. V tej mojej najnovšej verzii 2.0.254 mám toto a i po odstranení súboru Tmp sa nič nezmení,program sa neaktualizuje....
Ověř si, jestli ti OS nezměnil zabezpečení složky, kde máš OR CZ/SK nainstalovaný, a tím brání instalátoru v instalaci aktualizací. Když jsem měl ještě PC s Windows 10 Pro, tak se mi párkrát stalo, že OS složce s OR CZ/SK změnil zabezpečení, čímž znemožnil instalátoru instalovat aktualizace a ten si kvůli tomu ani neškrtl. Teprve po ruční změně zabezpečení složky mi aktualizace začli zase fungovat.
Pokud netušíš, kde nastavení zabezpečení dané složky najdeš, ťukni pravým tlačítkem myši na složku s OR CZ/SK pak vyber "Vlastnosti" a pak vyber kolonku "Zabezpečení."

Ověř si, jestli ti OS nezměnil zabezpečení složky, kde máš OR CZ/SK nainstalovaný, a tím brání instalátoru v instalaci aktualizací. Když jsem měl ještě PC s Windows 10 Pro, tak se mi párkrát stalo, že OS složce s OR CZ/SK změnil zabezpečení, čímž znemožnil instalátoru instalovat aktualizace a ten si kvůli tomu ani neškrtl. Teprve po ruční změně zabezpečení složky mi aktualizace začli zase fungovat.
Pokud netušíš, kde nastavení zabezpečení dané složky najdeš, ťukni pravým tlačítkem myši na složku s OR CZ/SK pak vyber "Vlastnosti" a pak vyber kolonku "Zabezpečení."
Díky za tip,ale ako mám zistit,či sa v kolonke zabezpečenia v zložke ORCZSK niečo zmenilo? Mám Win 11. Zaujímavé je to,že ked som tu verziu ORCZSK s hláškou s knihovnou dll hodil do koša a potom ju z neho vytiahol a spustil,už sa ta chyba s knihovnou dll už neobjavila,stiahli sa len vypínačky a teraz pri spustení aktivity mi vyskočila hláška,že brána firewal zablokovala niektoré funkcie ORCZSK s ponukou povolit alebo ponechat,tak som klikol na povolit a stav sa nezmenil.ORCZSK sa mi proste neaktualizuje,teda neviem,či aktualizácia z 22.8.2026 je aktualna,pretože sa nedeje vobec nič.Len by som niekoho chcel velmi poprosit,keby mi poslal aktuálnu verziu programu,aby som mohol vyskúšať. Ďakujem.

Přílohy

• opravneni.jpg
    opravneni.jpg
    68.4 KB · Zobrazeno: 10
Smazat ten .tmp i pen a musi to jit taky jsem to zazil

Back
Nahoře