CZSK verze 2.0

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
A další, ale to nevím, zda to není chyba v trati BP a @Zbyněk Šemora nepoužil v podzim zimní stromy? Ale ORCZ, podzim/dynamické počasí a:
podzim.jpg

I když omrzlé stromy mohou býti, že by nový majstrštyk?

Tak na Verzi 1.5.1. mi to hodilo totok :
Chyba_OR-1.5.1.jpg

V log souboru to napsalo taky seznam věcí, které se mu nelíbí, zahrnul i modely náspů, mostovek a čeho všeho. Mohu poslat.
Ale hlavně při nájezdu na točnu mě to hodilo rychlobrzdu, neboť jsem nejel 5km/h, ale 7,5km/h a při pokusu o otočení na točně to spadlo a vyhodilo výše uvedenou hlášku.
Takže větší hrůza než ve verzi CZ/SK

Druhý pokus a tohle nechápu, že to v 1.5.1. jde a ani to nežuchlo.
Chyba_OR-1.5.1_01.jpg

TM jede normálně, po návratu na výjezdovou kolej bez problémů, ukazuje i vzdálenost, pokud není v kolejích návěstidlo, či hektometr.

Chyba_OR-1.5.1_02.jpg
Chyba_OR-1.5.1_03.jpg
Takže v 1.5.1 v pohodě.

V aktuálním update se mi podařilo razantně navýšit fps. Dejte mi prosím vědět, jestli a jak se to promítlo u vás na PC. ;)
Teraz v aktuálnej verzii mám v tažkých podmienkach ( veľká stanica, traffic vlaky a LC ) zvýšenie o cca 2-3FPS. Predtým 26-27, teraz na pár sekúnd 28, potom chvíľu 29 a už sa len držalo 30 ( viac mám zamknuté ). Akurát po prechode na druhé stanovište sa pár krát zablyslo vonku :p

Iciku, nemohol by si ešte trochu poladiť tie svetelné kužely? Napríklad je značne nereálne aby pozičky cez deň osvetlovali zem . ( Leto 8:05 hod )

pozicky.jpg

Iciku, nemohol by si ešte trochu poladiť tie svetelné kužely? Napríklad je značne nereálne aby pozičky cez deň osvetlovali zem . ( Leto 8:05 hod )
No počkej, to máš trochu zataženo, aby v 8:05 v létě byla taková tma. Světlo od poziček se řídí okolním světlem tak, jako v reálu.

V reále to takto svieti možno v noci , ale cez deň žiadne svetlo od tých bludičiek ani pri zamračenom počasí nevidno.
Ano, to máš pravdu, ale stejně tak nevidíš v světlometu žárovku. Nebo fíra nejezdí prakticky na dálkové světlo. Ale za mne, je to hra a nechme těm odrazům aspoň trochu vyniknout. Mně osobně se to líbí. Naopak teď dělá trochu kosmetický brajgl vyřazení světel den v eng, kdy chceš dát pozičky, ty jsou zhaslé a mašinka má odraz. Ale to je na autorech skinú a modelů, já si to vesmés, když nejsem líný upravuji, aby svítily.

Ahoj @Icik
Tak v testu Alcaponeko aktivity (verze OR 2.0.265), ale to nebude jen tam, jsem narazil na bug v brzdách. AI vlak mi přihodí vozy:
a) když nespojím hadice, tak u UZB je sice koloťuk spojí, ale po odbrždění se zasekne a vyžaduje zabrzdi, zabrzdi... furt dokola, dokud ho neumlčím vypnutím v F9.
b) když spojím hadice kl.:"¨", tak brzdy nepovolí:
brzda.jpg

A když nastane zkouška brzdy a povel "povol". tak ti řekne koloťuk ok a za chvíli opět zabrzdi... než jej nevypnu.

c) když dám v aktivitě automatické svěšení, tak mi po najetí na vozy v Pardubicíchc sice posunovač otevřel kohouty, ane nespojil hadice, takže výsledek katasroga.. :) Už jsem i ten Alcaponeho osobák překop na manuál svěšení, ale ten bod "b" je průser. Pomohloaž zavřít koloťukovi hubu a použít Shift+Podtržítko.

Tak v tom Kolíně zatím jediné východisko z pattu, Shift+Podtržítko po najetí a spojení vozů a pak funguje i koloťuk na časové zprávě. Jedu dál...

To vypadá jako přebitá brzda a on by měl nabýt podezření a brzdu vypustit. Po nafoukání opět žádat zabrzdit a pak odbrzdit. Takto pro všechny tyto přebité vozy.

To vypadá jako přebitá brzda a on by měl nabýt podezření a brzdu vypustit. Po nafoukání opět žádat zabrzdit a pak odbrzdit. Takto pro všechny tyto přebité vozy.
Ale ty vizy nechtěly povolit ani po zabrždění a odbrždění. Přitom mi AI jen privěsil vagóny a mašina odjela, fakt pomohl až reset brzd.

Zdravím,chcem uviest na pravú mieru moj problém,ktorý som tu riešil a zostal nevyriešený,a to problém,že sa mi nechcel aktualizovat program ORCZSK v 2.0.0 ,ktorý som si nanovo stiahol z webu po tom,ako mi ten stávajúci vyhodil chybu,že ,,chyba aktualizace,nelze vytvořit soubor,který už existuje,, (príspevok č. 995) .Tento problém sa ukázal ako moja chyba (ako vždy) :D a to tá,že som si na plochu ako zástupcu ORCZSK vytvoril z menu.exe a nie z openrails.exe,tým pádom sa mi po kliknutí na zástupcu na ploche spustilo len menu,ale nie updater. Nezaslúžilo by si ORCZSK konečne nejakú slušnú inštalačku s autovytvorením zástupcu na ploche pre debilov,ako som ja? :D

@ To Icik: Ahoj, tak jsem zkoušel i jiné tratě s točnami nebo šupnou a jediný problém s Track Monitorem je ve verzi CZ/SK. Dělají to všechny tratě, včetně žsr130 nebo Alfold. Ve verzi 1.5.1. není nikde problém. Tak kdybys byl od té dobroty a mohl se na to zaměřit. Není asi nutné vrhnout se na to hned, ale chci vydat aktualizaci 090, tak aby někdo nebyl zaskočen, že TM nemaká při pojezdu na točně nebo šupně.
Díky.

Kluci, to víme každý, kdo kolem mašiny byť jen prošel. Třeba u takové páry ČSD 310.0, by jste jeli i v noci pfakticky potmě. Ale upřímně, to by ty aktivity nikdo nehrál. :-)

Back
Nahoře