Jackova dílna

Zbyňku, ale ono to možné je a taky dávno a dávno vyzkoušené. Neupínejte se pořád na jednu megatrať, existuje plno kratších a méně naročných tratí :D
Když jsem kdysi v roce 2001 začal tvořit do MSTS, byly to mise pro trať Hisatsu-Line. Byla to ta kopcovitá, líbila se mi nejvíc kvůli sklonům tak podobným naší 310. Když bylo misí více, poprvé mě oslovil Ppoollll a dotlačil mě k tomu, abych to pojal více komplexněji. Tak Ppoollll začal chystat a ladit balíky vozidel a já jsem si nakreslil kompletní uvažovaný grafikon a začal "sekat" jednu misi za druhou. Trafficy byly pro danou misi vedené v celé trase a fungovalo to. Ba co víc, traficcy jsem po všech stanicích vedl po vedlejší koleji, takže pokud měl hráč pár minut zpoždění, křižování se prostě přeložilo do jiné stanice - traffic nečekal odjel na trať a čekat tak musel hráč. Všechno fungovalo. Vlastně byl krůček k tomu, abych udělal traffic na celých 24 hodin pro celou trať a z konkrétní mise by se jen smazal traffic, místo kterého pojede hráč.
A jen pro představu, že nekecám, tady je onen GVD se všemi poznámkami - http://msts.jacek-modely.cz/GVD_Hisatsu-Line_(Jacek).rar
Byla to ale defaultní trať s jednoduchou návěstní soustavou (stůj/volno), Nikdo netvrdí, že by totéž šlo uskutečnit na úseku Košice - Praha. :idea:

Mimochodem součástí balíku misí byla 2-hodinová těžká posunovací mise vlaku Mn 89203, která dala základ všem současným a stále odpovídá současným poznatkům. Zájemcům to můžu poslat.

Samozřejmě dnes děláme mise trochu jinak a traffic v celé trase by nešel stvořit už jen kvůli naší návěstní soustavě. A taky by to bylo omezující, viz Danův příspěvek.

Jacek napsal:
Zbyňku, ale ono to možné je a taky dávno a dávno vyzkoušené. Neupínejte se pořád na jednu megatrať, ....
Jacku, já přece nepíšu o megatrati, ale o tom, že MSTS neumí u traffic provádět posun v podobě svěšování a rozvěšování vozů a sestavovat vlaky. A takové aktivity se mi líbí a několik jsem jich takových vytvořil jako vlak hráče, proto si úlohy s traffic vyměnit nemohu.
Ach jo, tady opravdu každý reaguje dřív než si cokoli přečte :D Takže nejen já :D

No ale můj první příspěvek byl jen o tom, že stejnou situaci ve stanici můžu vidět jako hráč ve dvou misích z různých vlaků. Nic víc. Traffic odvěšovat vozy neumí, ale dá se to simulovat. Tahle mašinka veze do žosky dva vozy, vrátí se bez nich, pak najede na jiné a přestaví se na jinou kolej. Samozřejmě tak, že solo mašina se schová za vozy, tam zmizí a pak se objeví se soupravou. Ale o to nejde. Prostě s přibývajícím počtem misí je možné si vybrat vlak podle GVD a stejný provoz vidět i v ostatních misích z jiného pohledu.

Před dokončením je další domeček pro trať 310, tentokrát je to nejznámější zastávka na trati, schválně kdo pozná:

4e46cc6d8008aaa9de2ff138e2fe4823.jpg

381a077f473c1fad55c37b63d49cad71.jpg

0667903134f4c49b36534d91aacfa4c2.jpg

Naposled editoval moderátor:
Tak,tak,asi to bude Jívová.;)
Petře,opět parádní kousek. Jsem rád,že se na model zmíněné budovy už nemusím jezdit dívat až do Přerova ... http://tt-vlaky.xf.cz/akce/prerov/img00044.htm . :D

David

Jacek napsal:
Před dokončením je další domeček pro trať 310, tentokrát je to nejznámější zastávka na trati, schválně kdo pozná:...

Kdopak by to nespoznal, keď dáš do názvu obrázku jej meno :D

J_Jivova_00a.jpg, J_Jivova_00b.jpg a J_Jivova_00c.jpg :P

Nádhera, to kdybych věděl, že chystáš, mohl jsem ti oskenovat kompletní plánek Jívové z železničáře, ze sekce Modelová železnice. Zrobma včera jsem uvažoval, že to plácnu na stažení sem na fórum, ale jak koukám, tak jej asi máš taky. Ta budova je přesná. ;)
S pozdravem Dan.

Taxi, jméno je nápověda :P, ale nepředpokládal jsem, že by někdo nepoznal, tahle budova je velmi častý námět pro modeláře, viz Davidův odkaz na kolejiště z Přerova.
Dane, můžeš mi prosím ten plánek naskenovat? Hodit se určitě bude nejen pro tento MSTS model.
Tady je fotka předlohy.
4f908c1c1c160e8e69b9c218c525e3ce.jpg
[/quote]

Pěkné sváteční ráno,
na mých trochu inovovaných stránkách si můžete stáhnout několik dárečeků pod stromeček, snad se Vám budou líbit a udělají Vám radost. Přímé linky k nim najdete v Novinkách.

Díky Jacku.
Inovované stránky jsou sice ještě trochu pomalejší a občas nějaká chybka, ale možná je problém u mě, takže to neřeš, nohy na stůl a hezké Vánoce :)

Ahoj Jacku.
V prvé řadě, šťastné a veselé. Díky za nové věci na webu, bohužel polovinu z nich nejde stáhnout, alespoň mně, "Services..." a konec.:( Snad jde jen o ladění webu.
Dan

Ahoj Dane,

Taky šťastné a veselé.
Stránky fungují, jen během pár minut měly přístupů jako za celý den a je tam dnes toho hodně. Musíte stát ve frontě ;-)

Taky přeji všem pěkné Vánoce, a díky za skvělá překvapení, stahování již jde bez problému, žhavím dráty na 100%...:)

Protože používám aktuální, tzn. poslední vydanou verzi MSTSbin a dnes jsem se dozvěděl, že aktivity se dají jezdit jedině pod starší verzí :D, dal jsem na stránky novou anketu. Druhá anketa je o věčném tématu zásahu rychlobrzdy, na její výsledky jsem opravdu zvědavý.

Minulá anketa dopadla celkem zajímavě, byla tam víc než rok a na otázku "Co z mé další tvorby byste si přáli", hlasovalo 3841 lidí (92%) pro zvuky. Pro ostatní možnosti jen po 2%. Bohužel nějakou nahrávku nepořídil nikdo...

Ahoj Jacku, tu anketu máš dát sem, na Tvých stránkách je někde schovaná, ale zde to přímo praští každého do očí. Myslím i že zde je takové centrum naší komunity a proto zde bude větší návštěvnost. Sem chodíme všicbni a dál na stránky autorů už chodíme jen podle svého zaměření. A navíc to chce nejen hlasovat, ale i říct svůj názor na věc, jinak je to o ničem. Jedná se o dost zásadní otázku zda používat to a to a s takovým a takovým nastavením. Ale má to smysl zase jen za předpokladu, že se najde ochotný člověk, který vše přepracuje v což nevěřím. Ale zase si alespoň povykládáme na oblíbené téma :D

Zbyňku, ono to bohatě stačí i na stránkách, je to přímo na titulní straně, návštěvnost je tam v průměru 150 přístupů za den. Spousta lidí už dávno na fórum nechodí kvůli hádkám a dát zejména tu druhou anketu sem s možností psát k tomu názory, to by jen rozpoutalo další nekonečnou hádku o něčem co už se tu stokrát řešilo. Taky není potřeba vědět hned druhý den to, co už víme teď. Je jedno jestli výsledek bude 300:0 nebo 3000:0, předpokládám, že pro tu rychlobrzdu asi moc lidí hlasovat nebude.

Krom toho tady na fóru jsem nikdy nezaložil ani vlákno, takže mě vůbec nenapadlo proč dávat ankety sem, ani nevím jak.

Jinak ten ochotný člověk by měl přepracovat co? Chování všech existujících skinů na stránkách všech autorů? Nebo jen vystavit někde vzory a všem to doporučit? Nebo jen TBP? Nakonec je stejně věcí aktivitáře jaký stroj použije a věcí hráčů jestli ve svém trainsetu ty rychlobrzdy ruší nebo nechávají. Tohle anketa nevyřeší.

Jacku, už jsem to našel. Nemáš to na titulní stránce, ale na stránce o MSTS.
Jenomže to máš špatně, jako by jsi nebyl v obraze, o co jde.
Tam se Ti mnoho lidí přihlásilo k volbě 1.70519 - stabilní verze, ale vsadím se, že tento BIN nepoužívají, protože má ještě závažné chyby. Moc si toho nepamatuji, ale jedno zásadní, například v Praze by byla polovina návěstidel potmě. Proto jsme se i s Tebou dohodli, že budeme používat jako stabilní 1.70819. A tady je to jádro problémů. Domluvíme se na A, ale pracujete na B. I ŽSR se divil, že ještě nepoužíváme 1.8 a jestli vše ladil pro 1.8, tak je to průšvih. Asi proto se mnohé mašiny nechovají korektně, ale nevím, třeba dodržel dohody a tenkrát ladil ve verzi 1.7, zatím se k tomu nevyjádřil.
Zkrátka a dobře s mou trati se každému nainstaluje BIN 1.70819, který je zárukou, že mu budou korektně fungovat aktivity. Tuto volbu tam nemáš. Pokud bude používat poslední pracovní 1.8, tak díky vynulovanému nebo nesmyslně ukazujícímu rychlostnímu limitu, což je nedořešená chyba této pracovní verze, i když si vypne zásah rychlobrzdy, závěrečné hodnocení bude k ničemu.
Jinak anketa jestli zásah rychlobrzdy ano či ne, to jsi napsal hodně zavádějící, přímo s odporem a každý Tvůj fanda bude hlasovat jak jinak, že je to naprostý nesmysl. Ale to je asi vše, co s tím může dělat, pokud je jen uživatel. To že si fíra musí stále hlídat rychlost je samozřejmost. A pokud k MSTS přistupuji jako fíra, tak ani nemohu vědět, že taková hlídací funkce je zde aktivována. :D Ale tohle jste měli dát do ankety ještě s Ppoolllem, v počátcích ladění když se vše dávalo globálně dohromady. Teď nešlo o nic a nic jiného, než pro kterou verzi BIN máme vlastně naladěná vozidla a co s tím budeme dělat. Je nutné, aby se k tomuto vyjádřili i aktivitáři. Pokud budete volit BIN 1.8, tak je naprosto zbytečné řešit návěstidla, aby měly vazbu na rychlost vlaku, protože F4 bude ukazovat nesmysly a náš krásný MSTS si totálně rozdrbeme. Jediné pro verzi 1.8 je provozování parních lokomotiv. Takže kdo chce parničky, přepne se do 1.8 na který by páry byly naladěny a kdo chce jezdit aktivity se současnými mašinami, kde se hodně šibuje, přepne se do 1.70819. Jiná volba je, že poprosíte a přemluvíte Džordže, aby v 1.8 tu chybu s vynulováním rychlosti opravil.

Já sá používám versi binu shodno se Zbyňkem - je stabilní a rozjezd s nulovým rychlostním limitem je blbost. Stejně tak je blbost mít nastavenou rychlobrzdu (nevím o tom že by lokomotivy bez AVV uměly hlídat traťovou rychlost) ta je reálné jen při nestiskutí živáku.

Back
Nahoře