Jackova dílna

Chápal by som že prejdené návestidlo je prúser, ale telefonovať preto do Microsoftu hneď netreba:D
Tie dve mašiny posunujúce mojím smerom som si všimol až teraz, nejako mi to nedošlo. Každopádne díky za radu.
Cabu sa snáď už dočkáte:P.

No ale ani pohyb správnym smerom nepomohol, keď sa pohnem, prejdem pol metra a spadne to...

nebulus napsal:
No ale ani pohyb správnym smerom nepomohol, keď sa pohnem, prejdem pol metra a spadne to...
Ahoj, mám obavu, že v tomto ti asi nikdo nebude schopný pomoct. Já se přiznám, že jsem tuto aktivitu nejel, nestíhám, pustil jsem se do tvorby aktivit pro chystanou aktualizaci BP. Ale mně se stalo něco podobného, když jsem dělal R791, tak mi pravidělně MSTS padnul v HK při najetí na Brejlovce z 163-jkou. Původně jsem myslel, že jde o známý problém z Win7, ale při testech na jiném PC s Win XP to padlo úplně stejně a zaboha nevím proč. Pomůže jen Save a Load po pádu těsně před napojením Brejlovce. Dělalo to všem co aktivitu testovali. No a druhá záhada byla, že se někomu nezobrazila hláška po odpojení a tím aktivitu nedohrál. Avšak všem dotazovaným testerům se hláška objevila. Takže podtrženo a sečteno, MSTS je hold nevyspitatelný. Navíc to dokládají, pády aktivit po přechodu na stanovišti a náslený pokus o načtení u lokomotiv 742, Pilštyků. Tam jsem ale přišel na fintu. Pokud aktivitu začnu tak, že není souprava spojená s vozy a začíná se jen na mašině, tak je vše OK a aktivita nepadne. Takže pokud mám vyjet s celou soupravou, stačí dát sólo mašinu, kousek za ni vozy, couvnout na ně a pak odjet a může se přecházet a ukládat a načítat aktivitu kdykoliv.
Dan.

Tu sa začína na sólo mašine, Save-Load nepomohol. Skúsim Bin preinštalovať, len sa teraz ukázalo že mám v PC nejaký sajrajt.

Zdravím,

mám tu večer jednu nepříjemnou novinku. Musel jsem dočasně zrušit downloady zvuků, ponechal jsem jen taurusy a balíček pro vozy. Zvuky z MSTS se dají bez větších úprav použít pro zvukové dekodéry modelů, což je stará věc, občas jsem některým modelářům zvuky upravoval. S příchodem továrních modelů ovšem nastal konkurenční boj firem. Ještě to není ani rok a už máme brejlovce ve velikosti TT hned od tří firem. Teď je na řadě boj o berty. Česká firmička MTB se vytasila se svými zvukovými dekodéry a jaké překvapení, s mými prastarými zvuky z MSTS :D.
Instaláky jsem proto zatím stáhl, budu muset vymyslet nějaké omezení, třeba heslo nebo něco takového.

Omlouvám se za komplikace

Zdravím, ale nevím jestli tohle pomůže. Podle mě ty zvuky už má spousta uživatelů a tak pro ně nebude problém se k nim dostat :)
Nebude lepší konaktovat právě ty výrobce a domluvit se snimi na použití a nějakých právech?

kucimsts napsal:
Zdravím, ale nevím jestli tohle pomůže. Podle mě ty zvuky už má spousta uživatelů a tak pro ně nebude problém se k nim dostat :)
Nebude lepší konaktovat právě ty výrobce a domluvit se snimi na použití a nějakých právech?
Zdravím,
Pro Jacka:
já si myslím,že když prokážeš duchovní vlastnictví(nebo jak se to jmenuje) a v tvým případě to nebude problém,tak pro nynější výrobce je jepší Ti zaplatit,než předělat výrobu a stáhnout to co už prodali a taky s Tebou spolupracovat,protože beztak ty zvuky někde sehnat musí.V každým případě bych to tak nenechal.Dnes je na dením pořádku,že někdo se s něčím moří,třeba jen pro zábavu a někdo to okamžitě zpeněží.
Fandím Ti,Mirek

Jedná se o video a výtvor tohoto uživatele - http://www.youtube.com/watch?v=VEe48Rlvx4g&feature=related , kromě rozhlasu a motoru je všechno ostatní z MSTS. Abych měl důkaz vytáhl jsem z toho zvukovou stopu a do ní dosadil originál, viz http://jacek-modely.cz/zvuk_MTB.mp3 . Souhlasí i délky zvuků, takže omyl je vyloučen.
S tím člověkem jsem nakonec telefonoval, v klidu jsme se domluvili. Pan Báňa s tím nic společného neměl. Ale než jsem zjistil, kdo to vlastně prodává, psal jeho kolega na fóru, že to je jejich a když je něco veřejně na internetu, tak si s tím mohou dělat co chtějí a já že nemám dráždit kobru bosou nohou. K tomu není co dodat.
Teď začíná konkurenční boj mezi firmami i jednotlivci, kteří chtějí nabídnout zvuky pro modely, můžu udělat jen to, že vsoupím na stejné pole a přijdu s tím dřív než někdo jiný z mých vlastních zvuků :D. I když je to věc dost drahá a prakticky nevýdělečná.

Pokud jde o MSTS, balíky vrátím na stránky, zatím jsem tam dal parní lokomotivy. Motorové vozy a lokomotivy budou až na svátky i s drobnou aktualizací.
Akorát jsem tam dal zatím to heslo.

Tady jde o to, že jak psal jacek o konkurenční boj, no a kde sehnat lepší zvuky, než u našeho(myšleno, že tvoří do msts) jacka?

Jacek napsal:
...... že to je jejich a když je něco veřejně na internetu, tak si s tím mohou dělat co chtějí a já že nemám dráždit kobru bosou nohou.......

Tak tam po cestě do Prahy zajedeme a trošku jim to rozeberme. Předpokládám sice nápis nesahat na vystavené exponáty, ale už né, že si je nesmím odnést.
No co však je to veřejně přístupné ne. A do 5000 kč to jen přestupek.

:D:D:D

No tak tohle je už moc...připadá mi to jako jednání jednoho nejmenovaného člena z TRS...kdo se v této sféře pohybuje asi bude vědět koho tím myslím....

Pánové zdravím.
Já nevím, čemu se divíte. Toto je klasicky česká povaha, jeden něco udělá a druhý si to přivlastní a když mu to někdo vytkne, tak má ještě blbé kecy. Toto je hold nešvar doby minulé, kdy autorská práva, či práva o jakékoliv dílo byly tabu a nikdo si s tím hlavu nelámal. Vždyť si jen ráno pusťte rádio a uslyšíte naše "star pop music" s 98% převzatých písniček s upravenými českými texty a silně pochybuji, že někde odvádí skladateli nějaký poplatek. Pokud ano, tak bych se divil. I my s tím máme zkušenost, když hned druhý den po vydání CD se tato deska objevila na na známém servru k stahování dat. No a z jiného soudku a to mne s prominutím nasralo nejvíc, na jedněch nejmenovaných ruských stránkách nabizí naše skladby v mp3 za poplatek, což považuji za vrchol drzosti. Bohužel my cédla pod heslem vydávat nemůžem a zastavit nahrávání desek, tak by jsme byli sami proti sobě, pokud chcem fungovat. Smutné je, že se v takovýchto případech nemá člověk kam obrátit, tedy kromě soudů a ty stojí bohužel peníze a tak by člověk víc prosoudil, než vydělal. A navíc než by něco vysoudil, tak by při rychlosti naši justice byl spíš v důchodovém věku...
Takže řešení Jacka s žádostí o zaslání hesla chápu a myslím, že v jeho pžípadě je to dobré řešení, pokud se ovšem nenajde někdo nastrčený, který si nechá poslat heslo a pak toto zneužije ve svůj prospěch, taky česká povaha některých jedinců. Bohužel, naštěstí ne všech.
Dan

Ahoj Jacku, měl bych jednu drobnou připomínku ke zvukům...chtěl jsem protáhnout Hydru a pokochat se avizovanými novými zvuky...zjistil jsem, že od 4.stupně v kabině utichne zvuk motoru a při bližším zkoumání přišel na to, že mi chybí wav soubory T444.0101_motor_5 až 8 na které se sms soubory nově odkazují (dříve tam byly motor_725_1 až 8) Je chyba jen u mě nebo došlo k nějakému výpadku? Mrkni na to, díky

Zdravím,
narazil jsem při ladění nových zvuků lokomotivy 751 041 na "drobný" problém. Existuje několik verzí engů a u nich je z nějakého důvodu jiné rozložení výkonu na jednotlivých stupních. Která verze je aktuální? Taktéž která kabina pro verzi ČD je aktuální? U většiny skinů jsou engy od ŽSR s označením verze 1.27, tam jsou stupně takto:
NumNotches ( 9
Notch ( 0 0 Dummy )
Notch ( 0.03 0 Dummy )
Notch ( 0.09 0 Dummy )
Notch ( 0.23 0 Dummy )
Notch ( 0.35 0 Dummy )
Notch ( 0.48 0 Dummy )
Notch ( 0.62 0 Dummy )
Notch ( 0.81 0 Dummy )
Notch ( 1 0 Dummy )

Pak je eng Ondry Janiše se stejným rozložením výkonu a označením verze 1.0. U skinu lokomotivy 751.041 je eng verze 1.5 s jiným rozložením:
NumNotches ( 9
Notch ( 0 0 Dummy )
Notch ( 0.03 0 Dummy )
Notch ( 0.06 0 Dummy )
Notch ( 0.12 0 Dummy )
Notch ( 0.29 0 Dummy )
Notch ( 0.46 0 Dummy )
Notch ( 0.64 0 Dummy )
Notch ( 0.82 0 Dummy )
Notch ( 1 0 Dummy )

Když už existuje několik verzí ladění jedné řady, bylo by dobré, aby ty stupně byly stejně. Spolu s různými variantami regulátoru, zapnutého topení, atd. je každá taková změna opravdu pomstou zvukařovi nebo tvůrcům kabin :twisted:, pokud se tedy nejedná o zvuky dělané na jeden konkrétní stroj.
Na kterou verzi zvuky ladit??

Já mám 749
NumPositions ( 9 0 1 2 3 4 5 6 7 8 )
NumValues ( 9 0 0.03 0.06 0.12 0.29 0.46 0.64 0.82 1 )
751:
NumPositions ( 9 0 1 2 3 4 5 6 7 8 )
NumValues ( 9 0 0.03 0.09 0.23 0.35 0.48 0.62 0.81 1 )
T478 mám jako 751.
Hold je v tom někdy guláš. Také jsem na to narazil a hledal, jak to má být a synchronizoval. Právě tyto věci by se měly prodiskutovat na slezinách, proč je to tak či onak. Jinak nevidím problém udělat ladění jen pro učité inventární číslo, kdyby někdo trval na tom, že to tak musí být a ježdění bude zase pestřejší.

Zrovna u těch Bert skoro u každého stroje taky přepisuju cvf protože mě hrozně nervuje když volant nestupňuje podle výkonu. Chtělo by to určité sjednocení, i když je pravdou to co říkal pan Šemora....když jede každá mašina jinak je to taky fajn a hlavně tak jak to bývá ve skutečnosti...:D

Back
Nahoře