Hodnocení a doporučení aktivit

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Mondeo
  • Datum začátku Datum začátku
Martens

"Instalace - Pavle, upřímně řečeno, tak se mýlíš .... instalace není jenom to kliknutí na apk, ale taky dodatečné informace o použitých vozech, které nejsou v trainsetu tak, abych si je lehce mohl najít na internetu ...... a určitě by se taky našly i aktivity, zabalené v ZIP, kterým chybí consisty, paths a pod..."

Nemýlím. Aktivita je jen ten APK soubor. A co je mimo tento soubor již není věc aktivity. A pokud to autor z vlastní blbosti a neschopnosti balí do ZIP souboru a vyzobává to ručně tak je u mne blb který neumí použít v menu AE volbu k vyexportování úkolu se vším všudy během zlomku vteřinky. Do toho nepatří použití trainsetu ZŠ či jiného. Trainset - použitá vozidla - NENÍ instalace aktivity!!! A navíc to samo o sobě (ZIP soubor) pak také vypovídá o úrovni vlastního zpracování aktivity. Buďto dotyčný umí AE používat alespoň v jeho základních funkcích nebo nemá smysl to vůbec stahovat a pak se s tím trápit.

O tom jaký je použit trainset (ZŠ + další vozidla) se stačí jen jednou zmínit v popisu aktivity. To nemá smysl hodnotit. Zase bys hodnotil jednotlivé modely a práci autorů modelů a nikoliv úroveň aktivity a jejího provedení. A jak jsou jednotlivá další vozidla dostupná a jak je má každý nainstalovány opět přece NENÍ věc instalace aktivity!!! Kdyby to bylo věcí aktivity tak by AE musel tyto vozidla taktéž přibalit do APK. Takže pokud bys chtěl hodnotit toto, tak je to o použitých vozidlech a jejich dostupnosti, ne o instalaci aktivity. S ohodnocením tohoto bodu bych možná souhlasil. Muselo by ale být jasně definováno co chceš hodnotit/bodovat. Dostupnost vozidel na webech, použitý sortiment, či něco jiného? Bez přesné definice obsahu ti pak toto pojme každý jeden člověk jinak a je to pak nesrovnatelné.

K padání aktivit - je to hodně o každém jednom PC. S tím souhlasím. Taktéž ale pokud bude aktivita hodně padat 9 lidem z 10 tak to o něčem svědčí naproti tomu kdyby byl ten poměr obrácený. Nebo to nikomu nic neřekne? Ani autorovi, že vytváří něco, co je pro jiné dost těžko použitelné, a že by měl někde ubrat ze svých představ?

Martens napsal:
... a určitě by se taky našly i aktivity, zabalené v ZIP, kterým chybí consisty, paths a pod ...
Martin, u starších aktivít je to možné, ale kľudne to môže byť aktivita veľmi starého dáta a vtedy sa ešte o exporte do apk tak nevedelo.A keď náhodou niečo chýba, stačí poslať e-mail a hotovo ... :wink:

Ppoollll napsal:
Nemýlím. Aktivita je jen ten APK soubor. A co je mimo tento soubor již není věc aktivity. A pokud to autor z vlastní blbosti a neschopnosti balí do ZIP souboru a vyzobává to ručně tak je u mne blb který neumí použít v menu AE volbu k vyexportování úkolu se vším všudy během zlomku vteřinky.
Pokiaľ viem, systém ZIP používa iba Kebarko a mne osobne nerobí problém otvoriť si 5 priečinkov + jeden ZIP a parkrát stlačiť CRTL+C a CTRL+V.A to že niekto nepoužíva nejaký systém ešte nemusí znamenať že je lenivý či blbý ale možno otom len nevie, nakoľko nie každý je jasnovidec, či "maniak" ktorý je zbehlí vo všetkom. :wink:

Mirec napsal:
Martens napsal:
... a určitě by se taky našly i aktivity, zabalené v ZIP, kterým chybí consisty, paths a pod ...
Martin, u starších aktivít je to možné, ale kľudne to môže byť aktivita veľmi starého dáta a vtedy sa ešte o exporte do apk tak nevedelo.A keď náhodou niečo chýba, stačí poslať e-mail a hotovo ... :wink:

Ppoollll napsal:
Nemýlím. Aktivita je jen ten APK soubor. A co je mimo tento soubor již není věc aktivity. A pokud to autor z vlastní blbosti a neschopnosti balí do ZIP souboru a vyzobává to ručně tak je u mne blb který neumí použít v menu AE volbu k vyexportování úkolu se vším všudy během zlomku vteřinky.
Pokiaľ viem, systém ZIP používa iba Kebarko a mne osobne nerobí problém otvoriť si 5 priečinkov + jeden ZIP a parkrát stlačiť CRTL+C a CTRL+V.A to že niekto nepoužíva nejaký systém ešte nemusí znamenať že je lenivý či blbý ale možno otom len nevie, nakoľko nie každý je jasnovidec, či "maniak" ktorý je zbehlí vo všetkom. :wink:

Otázka ZIP archivu byla myšlena asi takto - pokud mi to někdo zabalí do ZIP archivu, prosím, nebráním se tomu, ale.....

1) Špatně pojmenované ručně vytvořené adresáře ....body dolů
2) Chybějící soubory a consisty......body dolů

V tom je riziko ZIP archivu, že se tam něco zapomene - (samozřejmě to neplatí pro ZIP archivy, kde je zabalena aktivita v apk formátu a třeba i navíc scan SJR pro daný vlak - třeba)

Martens napsal:
Otázka ZIP archivu byla myšlena asi takto - pokud mi to někdo zabalí do ZIP archivu, prosím, nebráním se tomu, ale.....

1) Špatně pojmenované ručně vytvořené adresáře ....body dolů
2) Chybějící soubory a consisty......body dolů

V tom je riziko ZIP archivu, že se tam něco zapomene - (samozřejmě to neplatí pro ZIP archivy, kde je zabalena aktivita v apk formátu a třeba i navíc scan SJR pro daný vlak - třeba)
K bodu 1) - to je samozrejmé, preto Kebarko balí súbory priamo do archívu.A koncový užívateľ si to prehádže kam treba.K bodu 2) - tomuto by sa dalo prejsť vtedy ak by dotyční mal v MSTS iba jednu aktivitu.Systémom CTRL+A, CTRL+V by sa nezabudlo nič.K poslednej poznámke tiež len dodám že by sa to dalo riešiť samostatne, ale potom by boli veci k aktivite neprehľadné a zbytočne by bolo veľa linkov na download.

Ja mám zvoje značenie Trainsetu odlišné od BP. Pri vydaní aktivity musím kompletne preznačiť consisty. Aktivita takto preznačená sa už nedá korektne otvoriť v AE a preto ju nemôžem zbaliť do APK. Preto som po preznačení nútený ju baliť do ZIP-u. V takomto tvare ju posielam Mirecovi, ten ju skontroluje a on ju už môže vydať ako APK.

Tomes napsal:
Zdeňku, kdy pustíš ostrou verzi ?

Momentálně jsem na dovče, ale musí se uhladit terminogie, a asi se doplní ještě nějaké hodnotící parametry. Musím řádně projít tuto větev a dát dohromady připomínky pro opravy. Myslím si že příští týden by mohla být ostrá verze venku. Ale znáš to. :)

Zdeněk Itterheim napsal:
Tomes napsal:

Momentálně jsem na dovče, ale musí se uhladit terminogie, a asi se doplní ještě nějaké hodnotící parametry. Musím řádně projít tuto větev a dát dohromady připomínky pro opravy. Myslím si že příští týden by mohla být ostrá verze venku. Ale znáš to. :)
Zdendo, už máš hotovou tu ostrou verzi ? Ten projekt se mi líbil a byla by škoda, aby zůstal v šuplíku

Mondeo napsal:
Zdeněk Itterheim napsal:
Tomes napsal:

Zdendo, už máš hotovou tu ostrou verzi ? Ten projekt se mi líbil a byla by škoda, aby zůstal v šuplíku

Samozřejmě že to dotáhnu nenechám to v šupliku, upravím terminologii doplní položky a pošlu to do světa. Jen chvilku času já se budu snažit co nejdříve to dokoulet.

Zdeněk Itterheim napsal:
Tak jsem to trochu poupravil. Koukněte na to někdo. - http://boletice.cz/util/aktivity/
Zdenku :
1) u textu Trať se Ti místo ť zobrazuje dvojitá šipka - zřejmě problém s češtinou

2) Při zadávání aktivity bych možná doplnil k aktivitě i odkaz na aktivitu ke stažení

3) Při hodnocení aktivity dej ke combu alespoň text, že 1 je nejslabší a 10 nejvíce (či naopak) - to tam nikde není

4) Doplnil bych tam i hodnocení ala Celkový dojem - on ten průměr je docela zkreslující a i v případě, že by z hlediska instalace, trainsetu i padání či nutností save byla silně podprůměrná, může zanechat celkově příjemný dojem

5) To zvaž sám, jestli by hodnotitelé nechtěli i kromě bodového odhodnocení doplnit k jednotlivým částem i komentář, tj. jeden celkový roztrhnout na x dílčích - ale jak říkám, tohle si zvaž sám.

6) Dál bych k aktivitě přivítal i výběr - lehká, střední a těžká. Dále i kontakt na autora a jméno autora aktivity - ne vždy bude zadavatel autorem

7) Určitě tam v některé z dalších verzí udělej filtry a hledání :
* Filtr podle trati - BTW jak tam máš řešeno zadávání tratí? Pouze jako admin - tohle bych být tebou preferoval.
* Filtr podle hodnocení - ale i těch dílčích
* Filtr podle autora aktivity

Zkusil jsem se zalogovat prošel zadání aktivity i hodnocení a po návratu do hlavního seznamu už mne to nechce pustit na zadání aktivity a hodnocení - už vím proč - autentikace Ti vyskakuje v solo okně - snaž se to udělat do jednoho okna - nebo to zvláštní okno s autentikací napiš tak, aby ho z pozadí hodil do popředí

V celku souhlasím s Martensem, ale ještě bych tam doplnil počet lidí kteří hlasovali pro tu danou aktivitu, aby se vědělo jak moc je to objektivní, protože je rozdíl jestli to hodnotilo 20 lidí nebo jenom třeba 1 nebo 2.

Kuba napsal:
V celku souhlasím s Martensem, ale ještě bych tam doplnil počet lidí kteří hlasovali pro tu danou aktivitu, aby se vědělo jak moc je to objektivní, protože je rozdíl jestli to hodnotilo 20 lidí nebo jenom třeba 1 nebo 2.
JJ, máš recht, tohle by šlo Zdenku spočítat automatem přes agregace v SQL dotazu...

Martens napsal:
Kuba napsal:
JJ, máš recht, tohle by šlo Zdenku spočítat automatem přes agregace v SQL dotazu...

No problemo s agregací, již jsem to předcházející trochu poladil. Napište co ještě .... .

Tomes napsal:
Zdeněk Itterheim napsal:
Ještě se apl. malinko poupravila. Zkoukněte otestujte ať to jde ven.
http://boletice.cz/util/aktivity/
Zdeňku, ještě bych tam doplnil verzi MSTS Binu, z důvodu kompatibility (např. kabiny, servisy, apod.)
Protože bin není stálá položka psal bych jí do textu, nebo opravdu přidat další pole ať to tam každý napíše. Rozhodněte. Prosil bych Ppoooolla o komentář. Díky.

Zdeněk Itterheim napsal:
Tomes napsal:
Zdeněk Itterheim napsal:
Ještě se apl. malinko poupravila. Zkoukněte otestujte ať to jde ven.
http://boletice.cz/util/aktivity/
Zdeňku, ještě bych tam doplnil verzi MSTS Binu, z důvodu kompatibility (např. kabiny, servisy, apod.)
Protože bin není stálá položka psal bych jí do textu, nebo opravdu přidat další pole ať to tam každý napíše. Rozhodněte. Prosil bych Ppoooolla o komentář. Díky.

Zdenku, ještě tam chybí jedna věc a to k infu o trati....a to je verze trati, se kterou je aktivita kompatibilní .... tzn. udržovat v seznamu tratí více verzí této trati a tím to už odlišit při volbě trati....

To Tomes :
Udržování informace o verzi MSTS Bin - opravdu asi postačí mít to v textu, protože pokud už něco budeš mít v traisnetu kopatibilní s MSTS Bin, tak už stejně musíš mít takto udělán celý trainset...
Spíš je ta informace o MSTS Bin podstatná a důležitá až v okamžiku, kdy se začnou využívat opravené nebo upravené funkce ( viz čekací body v MSTS Bin).

Zdeňku, na toto bych taky udělal samostatné pole s číselníkem verzí MSTS Bin - jakmile to dáš volně do textu, tak už se podle toho hůř vyhledává - ( ikdyž by možná postačilo mít tam jenom zatržítko - MSTS Bin (Ano/Ne) - ale pak je problém, když ve vyšší verzi MSTS Bin Džordž třeba opraví další funkce v AE a už to budeš muset rozlišovat i na verze).

Back
Nahoře