Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #6

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Bude i stará Střen ještě jako stanice?[/quote]Střeň jako stanice není už pěkně dlouho,zpočátku se pouze zaslepila kolej č.3 a pak už to šlo ráz naráz.To by musel mít Zbyněk video už hodně staršího data aby to bylo jako stanice ale dá se to sehnat z plánků.Ale vím že tam bude originál staniční budova.

742.041 napsal:
Bude i stará Střen ještě jako stanice? Střeň jako stanice není už pěkně dlouho,zpočátku se pouze zaslepila kolej č.3 a pak už to šlo ráz naráz.To by musel mít Zbyněk video už hodně staršího data aby to bylo jako stanice ale dá se to sehnat z plánků.Ale vím že tam bude originál staniční budova.
Na mém videu je Střeň jako zastávka. V plánkách stanic mám tuto jako stanici o dvou kolejích, ale jak to vypadalo původně, opravdu nevím. Ale Střeň bych neřešil, materiály nejsou, dejte jí věčný odpočinek, koridorová zastávka musí stačit. Zatím aktuálně řeším Červenku. Jinak podrobné materiály o profilu trati mám jen do Štěpánova, tak ten kousek do Olomouce udělám podle Martina. Jsem zvědav jestli se mi podaří od traťovky vyžebrat i další úseky. Olomouc - Přerov (ale tam není nic složitého, bez tohoto materiálu se dá žít). Přerov - Hodonín mám. A dál na Východočesku budu potřebovat Hradec - Jaroměř - Stará Paka. A klidně dál až k Honzovi Švecovi. Takže kdo tady mluvil o Jaroměři, může se angažovat. Je to taková tabulka v excelu, kde jsou km polohy každého sklonu, rovného úseku , oblouku a jejich poloměrů.

Zbyněk Šemora napsal:
Střeň bych neřešil, materiály nejsou, dejte jí věčný odpočinek, koridorová zastávka musí stačit.
No ja mám trať Praha - Drahotuše na VHS, skúsim len pre zaujímavosť kuknúť či je tam Střeň ako stanica.Tiež to nieje nič kvalitné, ale nakoľko je to pasé tak nič.

Mirec napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Střeň bych neřešil, materiály nejsou, dejte jí věčný odpočinek, koridorová zastávka musí stačit.
No ja mám trať Praha - Drahotuše na VHS, skúsim len pre zaujímavosť kuknúť či je tam Střeň ako stanica.Tiež to nieje nič kvalitné, ale nakoľko je to pasé tak nič.
Já měl z Prahy do Přerova asi 3 šichty v životě a že tam byla nějaká Střeň jsem nezaregistroval. Tenkrát byl nedostatek personálu a mechaniky kolikrát vyhnali do "exotických" krajin i bez seznání. Sice to nebylo nic příjemného, když se člověk ocitl v neznámých končinách, ale dalo se to přežít. Z této trati mne fascinoval úsek z Třebovic do Rudoltic, který jsem v MSTS zachoval.
Ale jinak jsem zvědav, jestli se mi podaří v budoucnu spojit tuto trať do Hodonína, aby km odpovídaly. Uvidíme. Nic jednoduchého to nebude.

Tak mohu sdělit, že jsem s kolejemi před první vyhýbkou do Olomouce.
Paralelně mám na vedlejším monitoru Martinovu trať, ale stejně jsem to postavil podle sebe. Potvrzuje se úvaha, že každá trať je obrazem pohledu každého stavitele. Martin měl výhrady k některým mým stanicím, ale já jsem usoudil totéž. Problém je také ve stanicích, kde jsou nepatrné obloučky, (Červenka). V reálu je to poloměr kolem 11 km, ale MSTS dovolí max 2000m. Nastává dilema, zda to nechat jako rovinu nebo ten oblouček nepatrně přehnat. Ale z pohledu z kabiny strojvedoucího tam oblouk je. takže v MSTS tam bude oblouk trochu delší. Také jsem použil metodu zhlaví stanic, jak to vymyslel Roman Čapek ve svém neveřejném projektu Východočesko. (použito například v Týništi a Rosicích). Podobá se to nejvíce reálu.

Zdravim!
Nechci nikoho popudit, ale mel bych takovy vsetecny dotaz. Planuje se casem i rozsireni trati z Prahy na Benesov? Je mi jasne, ze prace na soucasne trati je vice, nez dostatek. Mylsim tim spis jestli nekdy vyhledove?

Krwel napsal:
Zdravim!
Nechci nikoho popudit, ale mel bych takovy vsetecny dotaz. Planuje se casem i rozsireni trati z Prahy na Benesov? Je mi jasne, ze prace na soucasne trati je vice, nez dostatek. Mylsim tim spis jestli nekdy vyhledove?
Stačí uvažovat logicky. Jezdí nějaký vlak z Benešova do Brna nebo Olomouce? Ani se tudy nedá jet odklonem.
Sice to byla také moje trať, ale tato se hodí jen jako samostatný projekt, jinak by zbytečně zatěžovala trať stávající.
To by se musel narodit další Honza Švec, který by mi vysypal na stůl padesát hotových domečků do MSTS z této trati. To by mne skutečně dojalo a postavit bych to musel. Až budu v penzi, bude víc času, snad i lepší simulátor.....

Zbyněk Šemora napsal:
Krwel napsal:
Zdravim!
Stačí uvažovat logicky. Jezdí nějaký vlak z Benešova do Brna nebo Olomouce? Ani se tudy nedá jet odklonem.
Sice to byla také moje trať, ale tato se hodí jen jako samostatný projekt, jinak by zbytečně zatěžovala trať stávající.
To by se musel narodit další Honza Švec, který by mi vysypal na stůl padesát hotových domečků do MSTS z této trati. To by mne skutečně dojalo a postavit bych to musel. Až budu v penzi, bude víc času, snad i lepší simulátor.....
Trať na Benešov se stavěla (či staví) a měla být vloni o vánocích - více o tom ví Hawk....

U aktivity R780 jsem si všiml podobného problému jako za tím Týništěm. Na vjezdu Vmax 40, vlak byl veden přes 3.nástupiště a za odjezdovkou měla skočit opět stovka, ale až do Hradce tam bylo jen 60...

Hele VaclavS, když již jsi se ozval. Co ta tvoje Trat 170 ? A Trat 120 ? Ta je uložena jinde, než by měla být. Myslím na ama-cb.cz.
A pro ostatní, kteří máte přístup na stránky ama-cb.cz a využíváte je, chtělo by to trochu šetřit s místem a nedělat si z toho propůjčeného prostoru své soukromé odkladiště. Dokáže si někdo z vás uvědomit, že díky balastu zabíráte 1,6GB prostoru ? Takže prosím o vyčištění adresářů od zbytečného balastu, starých věcí a soukromých souborů, které nesouvisí s MSTS. Mám tam přístup také a tlačítko DEL na své klávesnici znám také :-).
Karel

ok1dnh napsal:
Hele VaclavS, když již jsi se ozval. Co ta tvoje Trat 170 ? A Trat 120 ? Ta je uložena jinde, než by měla být. Myslím na ama-cb.cz.
A pro ostatní, kteří máte přístup na stránky ama-cb.cz a využíváte je, chtělo by to trochu šetřit s místem a nedělat si z toho propůjčeného prostoru své soukromé odkladiště. Dokáže si někdo z vás uvědomit, že díky balastu zabíráte 1,6GB prostoru ? Takže prosím o vyčištění adresářů od zbytečného balastu, starých věcí a soukromých souborů, které nesouvisí s MSTS. Mám tam přístup také a tlačítko DEL na své klávesnici znám také :-).
Karel

To je pravda, uklízet se musí! Odstranil jsem z tama přebytečné fotky, dalších 2,5 MB volného místa navíc

Jo Karle jestli to bude možné tak bych si na ten tvůj web chtěl dát svoje stránky, jak si mi předtím nabízel - kvůli těm, kteří webzdarma nemůžou načíst.

Kontra napsal:
U aktivity R780 jsem si všiml podobného problému jako za tím Týništěm. Na vjezdu Vmax 40, vlak byl veden přes 3.nástupiště a za odjezdovkou měla skočit opět stovka, ale až do Hradce tam bylo jen 60...

Chybí jeden detail. Která je to stanice? (Praskačka, Opatovice, Slezské Předměstí, Předměřice ?)

Zbyněk Šemora napsal:
Kontra napsal:

Chybí jeden detail. Která je to stanice? (Praskačka, Opatovice, Slezské Předměstí, Předměřice ?)

Opatovice nad Labem

milo

Z této stanice směrem na Hradec je 60 kvůli přejezdu na spojce do odbočky Plačice. Že by ten rychlostník přeskakoval do sousední koleje? Kouknu na to.
S rychlostníky na souběžných tratích je problém obecně. Ruší se vzájemně jak jen mohou :cry:

Zbyněk Šemora napsal:
S rychlostníky na souběžných tratích je problém obecně. Ruší se vzájemně jak jen mohou :cry:
Co takhle poprosit Džordže, jestli by se na to nepodíval. Rychlostník platí pro kolej u které se nachází. To ale MSTS nedodržuje a přiřazuje rychlost všem souběžným kolejím.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře