Ex141Detvan
Začátečník
Tak jsem se díval že Zbyněk používá leteckou mapu z mapy.cz,ale jak jsem se díval tak ty fotky jsou tak minimálně 5 let staré....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Ex141Detvan napsal:Tak jsem se díval že Zbyněk používá leteckou mapu z mapy.cz,ale jak jsem se díval tak ty fotky jsou tak minimálně 5 let staré....
Lepší 5 roků staré, než drátem do oka.....Miran napsal:Ex141Detvan napsal:Tak jsem se díval že Zbyněk používá leteckou mapu z mapy.cz,ale jak jsem se díval tak ty fotky jsou tak minimálně 5 let staré....
A máš snad lepší fotky? Tady asi někdo objevil nový světadíl.....
A to je na tom to nejkrásnější. Je tam stará Choceň jako na dlani, atd. Koridorové úseky už vyplynou z děje a posbíraných materiálů. Mapu Prahy mám také ještě s depem Praha Masarykovo a moc mi pomohla dát původní depo dohromady. Za pár let buhví co bude. Možná nebude ani Masarykovo nádraží. Vítkovský tunel cyklostezka. Vzpomínky si bude možné osvěžit, jak to kdysi bylo, na dobových fotkách a MSTS.Ex141Detvan napsal:Tak jsem se díval že Zbyněk používá leteckou mapu z mapy.cz,ale jak jsem se díval tak ty fotky jsou tak minimálně 5 let staré....
Martens napsal:Jednoznačně buĎ si čas od času koupit aktuální CD a nebo si trať aktualizovat a čas od času si ji vypálit na záložní CD jako již nainstalovaný archiv
Pozor však na formát zálohy. Nelze prostě vzít celý adresář s tratí a jednoduše vypálit. Na medium se dá uložit jen omezený počet souborů. Při pálení by se to tvářilo jako OK, ale stovky malých souborů se vypálí s nulovou velikostí - prázdné.Petriik napsal:Martens napsal:Jednoznačně buĎ si čas od času koupit aktuální CD a nebo si trať aktualizovat a čas od času si ji vypálit na záložní CD jako již nainstalovaný archiv
Díky, dobrý nápad si na RW zálohovat přímo kompletní trať.
Pajavlaky napsal:Jak si mohu nastavit, aby se kopule Prahy hl. n. při nastavení kvality zobrazení objetků na 2 zobrazovala správně. Chápu, že bych s tím měl počítat, když používám toto nastavení, ale nikde jinde na trati není objekt takto hrozný. Když to nepůjde, tak se nedá nic dělat, před Prahou vždy uložím a přepnu.
bob57_cz napsal:Pozor však na formát zálohy. Nelze prostě vzít celý adresář s tratí a jednoduše vypálit. Na medium se dá uložit jen omezený počet souborů. Při pálení by se to tvářilo jako OK, ale stovky malých souborů se vypálí s nulovou velikostí - prázdné.Petriik napsal:Martens napsal:Jednoznačně buĎ si čas od času koupit aktuální CD a nebo si trať aktualizovat a čas od času si ji vypálit na záložní CD jako již nainstalovaný archiv
Díky, dobrý nápad si na RW zálohovat přímo kompletní trať.
Aby k tomu nedošlo, je nutné se ochránit zaarchivováním celého adresáře do zipu, raru či uha, cab, cokoliv z archivátorů s kompresí a poté teprve vypálit tento komprimovaný soubor.
Je na instalačním CD/DVD s tratí, takže stačí si trať nainstalovat z toho media znovu a pak dodat pozdější aktualizace. Přeinstalace windowsu nemaže adresáře. Trochu divná záloha... (legal?).Pavlík napsal:Prosím pomozte. Musel jsem přeinstalovat Windowsy a zálohoval jsem předtím tuto trať. Ale před chvílí jsem zjistil, že mi chybí celý adresář Global k této trati . Lze tento adresář někde stáhnout anebo si musím objednat nové DVD?
bob57_cz napsal:Je na instalačním CD/DVD s tratí, takže stačí si trať nainstalovat z toho media znovu a pak dodat pozdější aktualizace. Přeinstalace windowsu nemaže adresáře. Trochu divná záloha... (legal?).Pavlík napsal:Prosím pomozte. Musel jsem přeinstalovat Windowsy a zálohoval jsem předtím tuto trať. Ale před chvílí jsem zjistil, že mi chybí celý adresář Global k této trati . Lze tento adresář někde stáhnout anebo si musím objednat nové DVD?
VolejnikTomas napsal:Pavlík: BP kolejivo se dá stáhnout odsud: http://msts.web2001.cz/
S největší pravděpodobností anoPavlík napsal:VolejnikTomas napsal:Pavlík: BP kolejivo se dá stáhnout odsud: http://msts.web2001.cz/
Takže do původního Globalu zkopírovat tohle BP kolejivo a mělo by to šlapat?
Plány do budoucna jsou, kromě dokončení úseku Kúty - Bratislava, rekonstrukce trati Kúty - Holíč - Hodonín a výstavba úseku Hradec Králové - Jaroměř. Dále je hodně dodělávek v Praze, kde se počítá s protažením kolejí na ONJ a Smíchov. Dále Odb. Blatov - Běchovice - Malešice - Libeň. Současně bude třeba propojit Zábřeh - Přerov - Rohatec a když se podaří správně napojit koleje, tak Brno - Havlíčkův Brod - Kolín. Ale pořadí výstavby se může měnit. Co nejdříve bych chtěl Kolín - Kutná Hora - Čáslav a Brno - Tišnov - Vlkov. Vše dle chuti a jak čas dovolí. Také budu potřebovat poshánět sklonové poměry a poloměry oblouků většiny úseků, hlavně na Brno - Havl. Brod - Kutná Hora a HK - Jaroměř - Stará Paka.