Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #6

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Tak jsem se díval že Zbyněk používá leteckou mapu z mapy.cz,ale jak jsem se díval tak ty fotky jsou tak minimálně 5 let staré....

Jelikož je u nás celý den deštivo a zákazníků moc nechodí, tak po kouskách jsem Kolín dal dohromady a už téměř vypadá jako na posledním obrázku na předchozí stránce. Zbývá jen pár kolejí v seřaďovací skupině. Zatím se prostředí MSTS chová stabilně. Pokud nebude další problém, tak příští týden by koleje mohly být v Kutné Hoře.
Krajinu na všech rozestavěných úsecích (Olomouc, Holíč i Kutná Hora) začnu dodělávat až budou všechny koleje a návěstidla OK. Jak jste se mohli přesvědčit v přímém přenosu, osazení kolejí je nejtěžší část stavby trati. Při chybování už není návratu. Krajinka a domečky, to už je ta veselejší část stavby, tam není co pokazit.

Ex141Detvan napsal:
Tak jsem se díval že Zbyněk používá leteckou mapu z mapy.cz,ale jak jsem se díval tak ty fotky jsou tak minimálně 5 let staré....

A máš snad lepší fotky? Tady asi někdo objevil nový světadíl.....

Miran napsal:
Ex141Detvan napsal:

A máš snad lepší fotky? Tady asi někdo objevil nový světadíl.....
Lepší 5 roků staré, než drátem do oka.....

Ex141Detvan napsal:
A to je na tom to nejkrásnější. Je tam stará Choceň jako na dlani, atd. Koridorové úseky už vyplynou z děje a posbíraných materiálů. Mapu Prahy mám také ještě s depem Praha Masarykovo a moc mi pomohla dát původní depo dohromady. Za pár let buhví co bude. Možná nebude ani Masarykovo nádraží. Vítkovský tunel cyklostezka. Vzpomínky si bude možné osvěžit, jak to kdysi bylo, na dobových fotkách a MSTS.

Jak si mohu nastavit, aby se kopule Prahy hl. n. při nastavení kvality zobrazení objetků na 2 zobrazovala správně. Chápu, že bych s tím měl počítat, když používám toto nastavení, ale nikde jinde na trati není objekt takto hrozný. Když to nepůjde, tak se nedá nic dělat, před Prahou vždy uložím a přepnu.

Martens napsal:
Jednoznačně buĎ si čas od času koupit aktuální CD a nebo si trať aktualizovat a čas od času si ji vypálit na záložní CD jako již nainstalovaný archiv

Díky, dobrý nápad si na RW zálohovat přímo kompletní trať.

Petriik napsal:
Martens napsal:
Jednoznačně buĎ si čas od času koupit aktuální CD a nebo si trať aktualizovat a čas od času si ji vypálit na záložní CD jako již nainstalovaný archiv

Pozor však na formát zálohy. Nelze prostě vzít celý adresář s tratí a jednoduše vypálit. Na medium se dá uložit jen omezený počet souborů. Při pálení by se to tvářilo jako OK, ale stovky malých souborů se vypálí s nulovou velikostí - prázdné.
Aby k tomu nedošlo, je nutné se ochránit zaarchivováním celého adresáře do zipu, raru či uha, cab, cokoliv z archivátorů s kompresí a poté teprve vypálit tento komprimovaný soubor.

Pajavlaky napsal:
Jak si mohu nastavit, aby se kopule Prahy hl. n. při nastavení kvality zobrazení objetků na 2 zobrazovala správně. Chápu, že bych s tím měl počítat, když používám toto nastavení, ale nikde jinde na trati není objekt takto hrozný. Když to nepůjde, tak se nedá nic dělat, před Prahou vždy uložím a přepnu.

Tak s tím nic neuděláš. Hala má nastavenu LOD tak aby se vnitřní část modelu načetla až ze vdálenosti 500m. A další je při 750m, tam už je vyloženě jen vnější plášť haly. MSTS , pokud snížíš kvalitu objektu, zobrazí právě objekt v redukované kvalitě dle LOD. Jedná se více - méně o několik objektů se snižujícím se počtem polygonů, které se při exportu spojí v jeden a MSTS jej zobrazuje dle definovaných parametrů.... Tady to byla opravdu nutnost, celý model má 5208 polys a že mne Michal musel hodně krotit :lol:. Ve vzdálenosti 500m už jen 1551 polys, a to je rozdíl. Však také MSTS odmítl obě kopule dohromady zobrazit a musel jsem je spojit v 3ds.max pomocí Select and Link ( tak jako se spojují např. podvozky se skříní )

bob57_cz napsal:
Petriik napsal:
Martens napsal:

Pozor však na formát zálohy. Nelze prostě vzít celý adresář s tratí a jednoduše vypálit. Na medium se dá uložit jen omezený počet souborů. Při pálení by se to tvářilo jako OK, ale stovky malých souborů se vypálí s nulovou velikostí - prázdné.
Aby k tomu nedošlo, je nutné se ochránit zaarchivováním celého adresáře do zipu, raru či uha, cab, cokoliv z archivátorů s kompresí a poté teprve vypálit tento komprimovaný soubor.

No, já si to zkomprimoval do samorozbalovacího *.exe souboru a vypálil testem na DVD-RW a funguje mi to.

Já si čas od času vypálím na 2 DVD-RW tratě a Trainset a žádné problémy jsem nikdy neměl, stačilo pouze zkopírovat. Akorát to trvá poměrně dlouho u složek Shapes
V každém případě je nesmysl všechno pracně instalovat po jednu aktualizaci po druhé

Tak už by Zdeněk mohl se Saxoniou přijet do Kutné Hory. Ale na kolejišti tohoto nádraží bude ještě hodně práce. Koleje u peronu jdou do kopce, ale koleje u výpravní budovy budou pravděpodobně rovně (tuto část ještě nemám). Nemáte někdo fotky hlavně Čáslavského zhlaví? I druhý peron je zajímavě tvarovaný, zkrátka dost těžké nádraží.

GLOBAL

Prosím pomozte. Musel jsem přeinstalovat Windowsy a zálohoval jsem předtím tuto trať. Ale před chvílí jsem zjistil, že mi chybí celý adresář Global k této trati . Lze tento adresář někde stáhnout anebo si musím objednat nové DVD?

Naposled editoval moderátor:
Re: GLOBAL

Pavlík napsal:
Prosím pomozte. Musel jsem přeinstalovat Windowsy a zálohoval jsem předtím tuto trať. Ale před chvílí jsem zjistil, že mi chybí celý adresář Global k této trati . Lze tento adresář někde stáhnout anebo si musím objednat nové DVD?
Je na instalačním CD/DVD s tratí, takže stačí si trať nainstalovat z toho media znovu a pak dodat pozdější aktualizace. Přeinstalace windowsu nemaže adresáře. Trochu divná záloha... (legal?).

Re: GLOBAL

bob57_cz napsal:
Pavlík napsal:
Je na instalačním CD/DVD s tratí, takže stačí si trať nainstalovat z toho media znovu a pak dodat pozdější aktualizace. Přeinstalace windowsu nemaže adresáře. Trochu divná záloha... (legal?).

Právě že nemůžu najít instalační DVD.

OTRAVNÝ DOTAZ

Můžu se prosím zeptat,kdy asi bude trať do Jaroměře a do Paky?
A teď to co je zakázané,ale nemůžu se dočkat a prosím o odpověď,kdy bude aktualizace.Počíta zlobí a budu ho muset dát zpravit,tak a´t si můžu naplánovat na kdy,abycj ji stihnul.

Já si myslím že má pan Šemora dost práce a že to bude trvat dost dlouho....
Plány do budoucna jsou, kromě dokončení úseku Kúty - Bratislava, rekonstrukce trati Kúty - Holíč - Hodonín a výstavba úseku Hradec Králové - Jaroměř. Dále je hodně dodělávek v Praze, kde se počítá s protažením kolejí na ONJ a Smíchov. Dále Odb. Blatov - Běchovice - Malešice - Libeň. Současně bude třeba propojit Zábřeh - Přerov - Rohatec a když se podaří správně napojit koleje, tak Brno - Havlíčkův Brod - Kolín. Ale pořadí výstavby se může měnit. Co nejdříve bych chtěl Kolín - Kutná Hora - Čáslav a Brno - Tišnov - Vlkov. Vše dle chuti a jak čas dovolí. Také budu potřebovat poshánět sklonové poměry a poloměry oblouků většiny úseků, hlavně na Brno - Havl. Brod - Kutná Hora a HK - Jaroměř - Stará Paka.

Myslím si, že se asi bude dokončovat nejdřív to, co je...

Nechystáte protažení kolejí Praha-Praskačka?

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře