Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #6

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Zdeněk Itterheim napsal:
To nemůžu dát trf. vedle pač tam právě jedu, ako v reálu. Nic. Dám tam čekačku a path po angličana.
Už jsem to opravil, ani to tolik nebolelo. Po víkendu vydám aktualizaci, co stihnu, to stihnu. Nebude to nic převratného, ale každá objevená vážnější chyba je důvodem k vydání aktualizace.

Ikdyž jsem celý víkend makal na trati, tak na aktualizaci to ještě není. S pokládkou kolejí jsem zatím z Hradce do Smiřic. Do Jaroměře je to už kousek. Něco jsem manipuloval v prostoru Bratislavy , ale také není hotovo. Takže to vidím tak nějak mezi svátky. To samé platí i ve vydání své aktivity. Ideální by bylo, kdyby do té doby byla i nová verze BIN.

David Kodet napsal:
Juchů,to mám radost ,že se jede do Jaroměře,už jsem myslel,že to stavět nebudeš

Je to můj subjektivní pocit nebo holý fakt,že se tady preferují tratě na VýchodoČesku ?Hmm? A co my Moraváci,kdy se dočkáme ? :cry:

Jiří napsal:
David Kodet napsal:

Je to můj subjektivní pocit nebo holý fakt,že se tady preferují tratě na VýchodoČesku ?Hmm? A co my Moraváci,kdy se dočkáme ? :cry:
Máš jich snad na Moravě málo!!!

atb napsal:
Jiří napsal:
David Kodet napsal:

Máš jich snad na Moravě málo!!!

Já myslím, že to je jen subjektivní pocit a u toho bychom asi mohli zůstat. 8)

Jiří napsal:
David Kodet napsal:

Vy Moraváci se dočkáte, až někdo z Vás začne modelovat.
Zatím pro tratě aktivně pracuje Honza Švec, (Hradecké tratě) Nebulus (Slovensko) Pawlik (Vysočany - Lysá nad Labem, proto je zde plánovaná pokládka v nejbližším termínu) HarkIV (Poříčany - Nymburk)
Znáte někoho z Moravy, kdo je ochotem modelovat budovy????
Já zatím ne.
Jen pro info. Moravské je pouze Brno hl. n od pana Starého. Jinak od Šakvic do Skalice všechny budovy jsou práce Slováka Tomiho, Letovice, Svitavy, Opatov a Krasíkovské tunely včetně zastávky Tatenice jsou práce JaMar ze Středních Čech.

Jiří napsal:
David Kodet napsal:

Jiří, než něco napíšete, tak si to 3x promyslete ! Zase připomínka na hov...

Jiří napsal:
David Kodet napsal:

Je to můj subjektivní pocit nebo holý fakt - ale pane Jiří, kdy se dočkáme my?

Ad Jiří: Vám se snad východočeko nelíbí? Mě jo a jak! (taky tam bydlím) Nehledě na to, že na moravě staví Tomáš Volejník a pěkně, a proto bych si dovolil použít jednu hlášku Bolka polívky: "Co tady džkuješ, na to si nezvykaj!" :lol:

Včera před půlnocí kopáči položili koleje před první vyhýbku do Jaroměře. Dnes pokud to půjde by mohla být i stanice.
Práce v tomto úseku dostaly prioritu z důvodu dávno hotových budov nádražích a zastávek Předměřice, Lochenice, Smiřice i Černožice od Honzy Švece. Takové pěkné modely přece nebudou trčet někde v šuflíku.
Dále se těšte na originál Poříčany od Harka IV. Ještě máme nádherný model nádraží Čelakovice od Pawlika, ale tam se musím prokousat přes Kostomlaty a Lysou nad Labem nebo Praha Vysočany - Horní Počernice a Mstětice (model nádraží také už hotov od téhož autora). Ale vzhledem k přesnému propojení kolejí bude nutné postavit celý úsek najednou. (Takže to až příště.) Ale pak už to bude jiné kafe. Ještě propojit Kanín s Praskačkou a rychlíky z Prahy do Hradce pojedou po své trase. V příštím roce bych chtěl ještě konečně dokončit propojení Rohatec - Přerov - Olomouc. A něco postavit i směr Havlíčkův Brod.
Plány jsou veliké, snad se zadaří.

tak to je nádherná vyhlídka........tak ať se daří stavba jako doteď......................a pak že neexistuje "Projekt ČR" :lol: :lol: :lol:

Já už se nemůžu dočkat, až si "stavbaři" podají ruce u odbočky na Rokytce.
Co se týká objektů, nenašla by se z miliónu Pražáků dobrá duše, která by kvalitně nafotila nádraží, případně i přiléhající stavby, Vysočany, Hočo - Počo, nebo Kostomlaty nad Labem? Hlavu neukousnu.
Navíc proti létu je všude opadané listí, obloha zatažená - takže podmínky ideální.
Na jedno krásné nádraží mám ještě perfektní materiály od Michala Tučka, ale pak dojdou a jestli nám nasněží na střechy a zedníci budou bez fotek...

Úsek Lysá - V. Osek, to bude něco pro aktivitáře. Silná nákladní doprava z/do Ústí nad Labem, do toho příměstská Praha - Kolín a hradecké rychlíky.
A pokud se nemýlím 80ková výhybka v Lysé je první "rychlá" odbočka dvou hlavních tratí na Zbyňkově díle.

Čouda napsal:
Ad Jiří: Vám se snad východočeko nelíbí? Mě jo a jak! (taky tam bydlím) Nehledě na to, že na moravě staví Tomáš Volejník a pěkně, a proto bych si dovolil použít jednu hlášku Bolka polívky: "Co tady džkuješ, na to si nezvykaj!" :lol:

Ne,že nelíbí,ale nemám k východočesku vztah.Nic mi to neříká,znám to akorát opravdu z MSTS,ani v reálu jsem to neprojížděl,a Morava je mi blíž u srdce,znám ji líp,a jak řekl Zbyněk,dokud se nenajdou moravští modeláři,tak mám holt smůlu tečka. :roll:

P.S. To už bych radši uvítal,kdyby byla dokončena Praha. Chybí Vršovice,Smíchov,a další stanice :roll: :roll:

Pawlik napsal:
A pokud se nemýlím 80ková výhybka v Lysé je první "rychlá" odbočka dvou hlavních tratí na Zbyňkově díle.
První nebude, už dávno je v Brně Židenicích, ale ta trať zatím usnula, takže se současně nedojede ani do Králova Pole.
Ale až bude dokončena Lysá, Jaroměř i Chlumec, tak budu mít hotovo téměř vše, kde jsem jezdil v turnusové skupině EM03 na 451. Pak už doplnit v Praze triangl a kousky do Benešova, Berouna a Kralup nad Vltavou a budu mít všechny koleje kde jsem jezdíval (sice jednou za oběh se jelo i do Lovosic, ale to už je práce jiného stavitele). Kéž by vše šlo stavět tak snadno, jak se uvažuje. :lol: :lol: :lol:
Ale zpátky na zem. Včera jsem řešil stanici Jaroměř a trochu hlavolam bylo zhlaví do oblouku směr Dvůr Králové nad Labem.

Zbyněk Šemora napsal:
... jsem řešil stanici Jaroměř a trochu hlavolam bylo zhlaví do oblouku směr Dvůr Králové nad Labem.
Zbyňku, keď už budeš v tom Dvore Králové nad Labem, nezabudni na Safari park ZOO, mysli pls aj na nás, milovníkov prírody, zvieratiek a na deti

Naposled editoval moderátor:
Tax napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
... jsem řešil stanici Jaroměř a trochu hlavolam bylo zhlaví do oblouku směr Dvůr Králové nad Labem.
Zbyňku, keď už budeš v tom Dvore Králové nad Labem, nezabudni na Safari park ZOO, mysli pls aj na nás, milovníkov prírody, zvieratiek a na deti
Jasně. Ve Dvoře Královým dám na koleje zvýšený počet kamzíků nebo jak se ta havěť z MSTS jmenuje. Ale když jsem tuto trať dokumentoval na video, asi by se Ti v MSTS líbila. Jednokolejka bez drátů, malé staničky většinou do oblouku, malebná krajina kolem.......chybí mi jen sklonové poměry. Poloměry oblouků se dají vypočítat pomocí délky oblouku, pokud z videa najdu v křoví patníky kilometrovníků. Honza Švec i Miran si zaslouží za odvedenou práci do MSTS, aby k jejich domovu vedla nebo se alespoň přiblížila trať MSTS. Pro mě má tato trať vzpomínku, kdy jako študák jsem jezdíval každý rok na prázdniny do Smržovky. (Rychlíkem Brno - Liberec) Jsou vánoce, tak můžeme alespoň snít. Ale realita od tohoto snu zase tak daleko není. Například Stará Paka je už velmi blízko a žádná složitá nádraží v cestě nejsou.

Naposled editoval moderátor:
Zbyněk Šemora napsal:
Honza Švec i Miran si zaslouží za odvedenou práci do MSTS, aby k jejich domovu vedla nebo se alespoň přiblížila trať MSTS. Pro mě má tato trať vzpomínku, kdy jako študák jsem jezdíval každý rok na prázdniny do Smržovky. (Rychlíkem Brno - Liberec) Jsou vánoce, tak můžeme alespoň snít. Ale realita od tohoto snu zase tak daleko není. Například Stará Paka je už velmi blízko a žádná složitá nádraží v cestě nejsou.

Takže ty jsi jezdil na Smržovku na prázdniny? No vidíš a já tam 25 let bydlel přímo u smržovského tunelu. Takže kudy pojedeš? Přes Železný Brod a Tanvald, nebo přes Liberec a Jablonec n. N.? :lol: Já jen jaká nádraží mám začít dělat. Lepší je to spodem přes Tanvald, je tam překrásné údolí Kamenice a vyhneš se libereckému a jabloneckému nádraží. A taky by v trati BP byl pořádný viadukt! :lol: No a když už budeš v Tanvaldě, tak zubačka do Kořenova je pro tebe brnkačka. Alespoň bude kde prohnat Rakušanku 715, i za tu cenu že by se musel udělat model ozubnice přímo na míru trati aby se nerozšiřovalo kolejivo. :lol: Videa z těchto končin není problém udělat. Jo, jo to se to ukládají úkoly co? :wink: :wink: :wink: :wink:

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře