Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #6

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Ale na Spnt nesahat. To je kulišárna použita ve smyčce Velký Osek, kdy místo odvratných vyhýbek fyzicky vidíte koleje, jako by tam žádná vyhýbka nebyla.

"a indexy 02, atd přejmenovat na 2, atd, dle ostatních starších složek"

jestli tomu dobře rozumím, tak ve složce TRACK_B tedy budou složky SHAPES-2 a shapes_2 atd. , nebo obsah těch shapes_02 nakopírovat do SHAPES-2 a takto udělat všechny ?

AlesB napsal:

jestli tomu dobře rozumím, tak ve složce TRACK_B tedy budou složky SHAPES-2 a shapes_2 atd. , nebo obsah těch shapes_02 nakopírovat do SHAPES-2 a takto udělat všechny ?
Jasně. Deterio omylem změnil názvy složek

Zbyněk Šemora napsal:
AlesB napsal:

Jasně. Deterio omylem změnil názvy složek
Já problém nemám, ale pro méně zdatné by bylo dobré udělat miniupdate bp761.zip s kompletní platnou složkou TRACK-B a návodem o smazání celé stávající složky.
Taky jsem dělal verifikaci Michalovým TR a vyselektoval mi 29MB nadbytečných položek z trati a globalu.
Na druhou stranu hlásí chybějící
"Přebývající a chybějící soubory ve složkách Envfiles a Global lze zjistit na příslušných záložkách":
Chybí: markdest.ace Prolezl jsem celý PC a tohle nenalezeno.

a1tbuffer.s v SHAPES-8 nemá *.sd, stačí dokopírovat z SHAPES-2/9 ? !

zbynku, ked uz si zaviedol medzi breclavi a brnem 200, zaved tam prosim aj stvorznakovy ab. (a samozrejme nekontrolovat 120 na vystrahach) v tvojom dni blbec je zajeci neubrzdietelne bez zachrannej brzdy (a nie som si uplne isty, ci by bolo s nou)!

Re: den blbec

jeffer napsal:
tak zatial (odchadzam z hlavaku): hlaska o popotiahnuti vozov na holesoviciach je zle umiestnena - zastavil som vsetkymi voznami pod zastresenim peronu a ono ze mam potiahnut aby nevystupovali do kolaji :(

K tomu lze dodat snad jen toto:

za prvé: nadřízený má vždycky pravdu!
za druhé: a pokud ne, tak platí bod 1 ! ! !

Příklad: Když Tě výpravčí pošle ručně zkontrolovat zda je v troleji šťáva, tak to prostě uděláš.

jeffer napsal:
zbynku, ked uz si zaviedol medzi breclavi a brnem 200, zaved tam prosim aj stvorznakovy ab. (a samozrejme nekontrolovat 120 na vystrahach) v tvojom dni blbec je zajeci neubrzdietelne bez zachrannej brzdy (a nie som si uplne isty, ci by bolo s nou)!
Víš, já původně chtěl upozornit vysílačkou, že se do Zaječí pojede bokem. Ale je to hra a proč hráče nepotrápit. Když máš dobrý postřeh a natáhneš tam hodně vzduchu, tak to v pohodě ubrzdíš na 120. Já to jel 3x a držel jsem poctivých 200 až do probliknutí žlutého světla na opakovač a vždy to vyšlo (a to jsem kopyto) :lol: Jinak si cením, že z aktivity dáváš průběžné info. Díky.
Bob57: ten ace vyznačený tučně, opravdu nikde není.
Jinak jsem nemazal dle TR nadbytečné noční textury Sadské, Poříčan, atd, protože asi bude chyba v parametru sd souboru. Hold nějak jsem to zapomněl s autory prokonzultovat.

Zbyněk Šemora napsal:
Tak já čekám dojmy jak stíháte jet aktivitu.....
Dojmy z "tour_deBP": Tak po 10h 18min 54s jsem odstavil 380 v bratislavském depu. Musím říct, je to záhul. Jel jsem ji natřikrát, první část je již v tomto vlákně popsána dříve. Nebude detailně rozepisovat každý kilometr, jen obecné shrnutí.
Nikde jsem neměl problémy s časem, spíše jsem do stanic, kde je manipulace, dojížděl s náskokem až dvou minut a to jsem se nehnal, v některých místech by se dalo zkrátit i více. U kratší aktivity bych ošetřil i toto, ale zde s ohledem na množství Paths beru, stejně jsem si to pak musel v těch stanicích odstát do času (aspoň byl čas vykonat životní potřeby )
Některé hlášky by se mohly objevit i dříve, např. v Březové jsem brzdil i očima, když jsem témeř v úrovni dopraní kanceláře dostal příkaz k zastavení v její úrovni, ale byl jsem "v limitu".
V Brně hl.n. mne překvapilo nefunkční odjezdové návěstidlo. Na opakovačce "Opakované Volno", na cesťáku z první koleje "Volno", po projetí konec, "Projel jsi nefuknčí návěstidlo". Tak Load a znovu, na opakovači mám taky volno, tak zapnu TrackMonitor a zde již se ukazuje jako nefunkční. Je to zajímavá anomálie, protože když jsem zkoumal aktivitu v AE, tak tam je návěstidlo funkční.
Rychlost 200 již tady byla vzpomínána, před Zaječím to nelze ubrzdit, projedu oddílem, naskočí mi žlutá na opakovači, okamžitě sjíždím z výkonu a brzdím, přesto kolem "Očekávej 80" kde bych měl jet 120 prohulákám cca 145, pak samozřejmě rychlobrzda (Penalty). Takže Load z posledního Save a teď už připraven brzdím cca 300 m před posledním Volnem a už to stíhám dobrzdit.
A teď veselé momenty - v Hohenau jsem měl sto chutí odjet dřív, abych se od rakušáka dozvěděl, že jsem "trotl", ale neudělal jsem to. Ovšem co mě dostalo, byla hláška v Blavě. Opět jsem přijel o minutku a půl dřív, po zastavení hláška o zamýšleném posunu, počkal jsem na ukončení výstupu cestujících a jelikož jsem toho měl už "plné brejle", nějak mi uniklo, zda v hlášce o zamýšleném posunu byl i souhlas k němu po výstupu lidí. Tak jsem ještě minutu počkal a vzal za to. Hláška, která následovala, mě dostala. Psát ji nebudu, zajeďte si tam, sejvněte a zkuste se rozjet......

Takže za aktivitu dávám 1-. Až někdy rodina odjede a zanechá mne samotného, zkusím ji znova a v kuse. Z technické hlediska je to zajímavá prezentace toho, že když je aktivita dobře odladěná, MSTS ji bez problémů zvládne. Zbyňku a spol., díky.

Naposled editoval moderátor:
Ahoj, takže určitě noční textury u mých modelů nadbytečné nejsou, v žádném případě pak u modelů nádraží, v archivu, který jsem posílal, byly určitě nadefinované textury - denní, noční i zimní. Tímto prosím, jestli chcete, aby ste si v Shapes našli Sadska.sd a PoricanyNadr.sd a PoricanyNadrb.sd a přepsali si tam hodnotu ESD_Alternative_Texture ( 0 ) na ESD_Alternative_Texture ( 257 ), děkuji.

tak, den blbec dorazeny do konca! vsetko sa stiha dobre, akurat je divne, ze do blavy vychadzam z tunela na posun - som predsa vlak, nie posunujuci diel - na to by som sa bez predchadzajuceho pokynu nemal hybat...
inak pekna aktivita, len ta hracia doba :-D

jeffer napsal:
tak, den blbec dorazeny do konca! vsetko sa stiha dobre, akurat je divne, ze do blavy vychadzam z tunela na posun - som predsa vlak, nie posunujuci diel - na to by som sa bez predchadzajuceho pokynu nemal hybat...
Který tunel je při vjedu do Blavy pro posun? Pokud se nemýlím, tak vlaky jezdí oběma, akurát v jednom nejsou dráty a jezdí se spádem se staženým sběračem....

ahoj, jen drobná otázka ke značení v trainsetu BP. u lokomotiv ZSSK je správný tvar zssk_xxxyyy.eng nebo xxxyyy.eng? Např. řady 350, 263, 240 jsou po aktualizaci ve tvaru zssk_xxxyyy.eng, což mi rozhodilo spoustu consistů..

Franc napsal:
ahoj, jen drobná otázka ke značení v trainsetu BP. u lokomotiv ZSSK je správný tvar zssk_xxxyyy.eng nebo xxxyyy.eng? Např. řady 350, 263, 240 jsou po aktualizaci ve tvaru zssk_xxxyyy.eng, což mi rozhodilo spoustu consistů..

Správný tvar je ten s podtržítkem. Viz zde http://www.semora.cz/msts/download.htm . Tvar bez podtržítka je pozůstatek starého značení, které je postupně nahrazováno. A ty consisty si ve vlastním zájmu oprav, což s pomocí Conbuilderu jde rychle, a není ani až takový problém to opravit textovým editorem.

Miran napsal:
Franc napsal:

Správný tvar je ten s podtržítkem. Viz zde http://www.semora.cz/msts/download.htm . Tvar bez podtržítka je pozůstatek starého značení, které je postupně nahrazováno. A ty consisty si ve vlastním zájmu oprav, což s pomocí Conbuilderu jde rychle, a není ani až takový problém to opravit textovým editorem.
Problém je v tom, že pokud se Ti sejdou 2 mašiny se stejným číslem, ale jedna od ZSSK a druhá třeba od ČD, tak s tou druhou si prostě nezajezdíš, ikdyž ji máš v trainsetu....proto ta vlastnická správa před podtržítkem....

jeffer napsal:
Tohle je už vlastnost návěstidel a s tím posunem se to projeví jak v Bratislavě, tak v Hodoníně. Pokud je na odjezdovém posun dovolen, tak na cestovém svítí také bílá, ikdyž jedeš jako vlak. Jediná pomoc je odjezdové návěstidlo blokovat servisem. Někdy příště.

a este: na prvy krat mi nezopol aktivacny bod miesta zastavenia v ceskej trebovej - skusal som zastavit asi 5x a furt neuspesne (mozno to bude tym, ze save bol skoro presne na tom aktivacnom bode - z nejakeho dovodu nezopol). tak som to isiel zas az od vjazdovych vyhybiek do MuN a uz to bolo dobre.

tak isto hlasenie dispecera za roztrhnutym vlakom je mozno az zbytocne blizko pri stoj - na prvy krat som tak blizko ani nepotiahol a kym som to dotiahol, zas zastavil, otocil, nestihal som uz obeh v lanzhote.

Do ČT právě jedu. Dle scénáře aktivity jsem právě dojedl dva řízečky, ale Plzničku si dávám už za jízdy. :lol: :lol: :lol:
Jinak krátím čím dál víc. Takže kdo nestíhá dojet včas, asi to chce víc trénovat.

Jeffer, že jsi těch Plzniček cestou do Třebové vypil požehnaně. Jinak si neumím vysvětlit, že jsi se tam až na 5. pokus strefil k peronu. Místo zastavení je od poloviny peronu až jeden vůz za peron. To musíš zvládnout i se zavázanýma očima.
:lol: :lol: :lol:

Dojmy z "tour_deBP": Po dlouhé době jsem se šel odreagovat a vyzkoušet aktivitu.Této se věnuji již třetí den(cca18hodin),a spocený jsem dneska vyrazil z Hlaváku s EC směr Morava.Do Chocně jsem se probojovával asi na dvacet pokusů,protože vždy u vjezdu mě vítala hláška o ukončení úkolu.Jsem pomalý a nevím jak to zrychlit.I když tady čtu názory jak jet a studoval jsem návod na skutečnou 151,nemohu na to přijít jakým stylem jet.No nic do té Chocně jsem to jentaktak stihnul s necelým dvouapůl minutovým spožděním.Oči upřený na TrackMonitor a vyjímečně jsem bliknul na trať.Takže nějaký prohlížení objektů v misi si mohu nechat zdát.Z Chocně jsem preventivně houkal na každý přejezd,jestli jsem nepřehlédl pískáček.Bylo to už ale volnější jízda.Takže v Nymburce jsem si všimnul chybičky,kde na budově je nápis Lysá.Někde jsem se zapotil s dobržďováním ze 120 (100)na čtyřicítku.Je to všechno cvik,ale těch pokusů jsem měl taky dost.Buď jsem zabrzdil moc a nebo málo.Další problém mi nastal na Masaryčce,kde jsem nepochopil u jaké budovy mám zastavit.Takže na poprvé jse nezastavil u žádné,takže se objevila později hláška,Pak jsem zkoušel tu velkou budovu,až konečně zvítězila ta malá boudička :lol: .No a pokud jsem si trochu zvyknul na lokomotivu,tak jsem přesedlal na 380 a opět si zvykat na jiné ovládání.Jinak spousta ukončení pro rychlou jízdu (v depu ty rychlosti neznám,ale tímto stylem to rychle asi pochopím)
Mise se mi velmi líbí,ale pro neznalce předpisů a malé praxe v řízení lokomotiv,to je oříšek.Takže jdu zase rozšířit počet nových objektů pro ty co jízdu zvládají bez problémů a mají čas se kochat i okolím,aby měli na co koukat.Už finišuju s domkama do Kostěnic,kde jich mám 26 v jednom objektu.
Určitě tu misi chci ještě dojet do konce.

Dojmy z DB ... pro mne je aktivita i po 2 letech ježdění (roku bez TM) na této trati nezvládnutelná - v Brandýse přes 5 min. sekera... Znovu se mi to fakt nechce, s tímto typem řízeni asi nemám šanci, určitě ale pude pěkná a je do ni vloženo spoustu úsílí...

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře