Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #6

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Zdeňku, aby jsi měl radost, tak jsem Ti natáhl koleje ještě asi 5 km za Lysou ke Staré Boleslavi. Jinak právě zápasím s Čelákovicemi. To zase bude mít radost Pawlík. Do té Prahy to musím dotáhnout.

To tedy mám!!!
V Čelákovicích za měnírnou opatrně je tam nepřehledné esíčko, kde občas stojím s foťákem, tak ať mě nepřejedeš. :D Napravo je pak vidět deponovaná pára.
Zrovna jsem ti posílal SZ, takže ta už je pasé.

Díky!

Naposled editoval moderátor:
Pawlik napsal:
To tedy mám!!!
V Čelákovicích za měnírnou opatrně je tam nepřehledné esíčko, kde občas stojím s foťákem, tak ať mě nepřejedeš. :D Napravo je pak vidět deponovaná pára.
Zrovna jsem ti posílal SZ, takže ta už je pasé.

Díky!
Už jsem za tím esíčkem a je tam pěknej krpál nahoru. To budou dlouhé rychlíky klouzat. Také mám radost, jak mi vycházejí přesně kilometr

Kopec je tam opravdu slušný, láme se to hned u měnírny.
Z Lysé do Prahy už to je vůbec takové klikaté a kopcovaté. Těším se na kopec od odbočky Skály do Vysočan, to je sešup.
V Káraném jsem byl naposled na podzim, vlečka byla vytrhaná, sdcovka výhybky byla nahrazená kusem kolejnice a jazyk asi přivařili.

Pawlik napsal:
Kopec je tam opravdu slušný, láme se to hned u měnírny.
Z Lysé do Prahy už to je vůbec takové klikaté a kopcovaté. Těším se na kopec od odbočky Skály do Vysočan, to je sešup.
V Káraném jsem byl naposled na podzim, vlečka byla vytrhaná, sdcovka výhybky byla nahrazená kusem kolejnice a jazyk asi přivařili.
Z odbočky Skály to bylo pěkné v noci. To byl pohled, jako by jsme přistávali s letadlem. Pod námi se objevila rozsvícená Praha. A 90tkou jsme přistávali do Vysočan. :lol: Takový pohled se mi v MSTS bohužel nepodaří.
Zatím jsem práce skončil na začátku oblouku do Mstětic. Preventivně přeměřil na mapě vzdálenost do Úval, mělo by to být vzdušnou čarou necelých 7 km. Kupodivu jsem těch 7 km v MSTS také, takže kurz mám zatím dobrý.

Dobrý den, škoda jen, že nelze klonovat, pan Šemora by pak jistě dokončil i pardubické hl.n., nebo to už zůstane napořád v současném stavu? Klobouk dolů před Vaší prací, MSTS by se mělo přejmenovat na ČMTS (Česko-moravský TS).

Když počešťovat tak celé ČMVS (Českomoravský vlakový simulátor)jinak naprosto souhlasím a myslím si bez nadsázky že o vývoj MSTS se nejvíce zsloužíli !!!!!!Čechoslováci!!!!!!

Kodl napsal:
Když počešťovat tak celé ČMVS (Českomoravský vlakový simulátor)jinak naprosto souhlasím a myslím si bez nadsázky že o vývoj MSTS se nejvíce zsloužíli !!!!!!Čechoslováci!!!!!!
Ikdyž o tom přemýšlím tak Vlastně ČMSVS (Českomoravslovenský Vlakový Simulátor)

Kodl napsal:
A nebylo by radši lepší ČSVS (Československý vlakový simulátor). Je to kratší, každý pochopí, že se jedná o Čechy, Moravu, Slezsko a Slovensko, ne? :D

LuděkD napsal:
Kodl napsal:
A nebylo by radši lepší ČSVS (Československý vlakový simulátor). Je to kratší, každý pochopí, že se jedná o Čechy, Moravu, Slezsko a Slovensko, ne? :D

A co Valaši? A Zahoraci? :-)

bobeksoft napsal:
Dobrý den, škoda jen, že nelze klonovat, pan Šemora by pak jistě dokončil i pardubické hl.n., nebo to už zůstane napořád v současném stavu? Klobouk dolů před Vaší prací, MSTS by se mělo přejmenovat na ČMTS (Česko-moravský TS).
Pardubické nádraží mám nedodělané, budu se muset polepšit, ale chybí mi detailní foto nebo nákres kolejí v depu. Na to konto jsem Kostěnické zhlaví do nákladní skupiny tenkrát nechal otevřené.

Jinak mám dobrou zprávu, k propojení trati Praha - Lysá nad Labem - Kolín mi chybí už jen kolem 10km. Včera večer jsem skončil na nádraží Praha Horní Počernice.

Zbyněk Šemora napsal:
bobeksoft napsal:
Pardubické nádraží mám nedodělané, budu se muset polepšit, ale chybí mi detailní foto nebo nákres kolejí v depu. Na to konto jsem Kostěnické zhlaví do nákladní skupiny tenkrát nechal otevřené.

Jinak mám dobrou zprávu, k propojení trati Praha - Lysá nad Labem - Kolín mi chybí už jen kolem 10km. Včera večer jsem skončil na nádraží Praha Horní Počernice.
Super.Tak to já tento úsek rovnou využiju při IC580 :D Bude to i něco navíc než jen 580.

Zbyněk Šemora napsal:

je to fakt paráda

Dnes opět končím další etapu stavby. Téměř bych trati už propojil, ale od Vysočan musím do Počernic znovu, protože tam mám navíc asi 500m, což není tolik a musím to někde postupně utopit. Takže by se to mělo srovnat mezi Počernicemi a Mstěticemi. Ale zatím je to nejlepší trefa, kdy jsem stavěl trať ze dvou míst proti sobě. Mezi Pardubicemi a Hradcem mi původně chyběly 3km, Poříčany - Nymburk mi dva kilometry přebývaly, ale 500m navíc se už utopit dá. Vyhráno není, ještě to musím srovnat výškově.

V praxi jsme vkládali lisy pro kolejove obvody max 3m před a 6m za návěstidlo. Hold ale to v MSTS vidět není. Cca min deset metru před klackem to ale vždy jistí. Ten hrbáč na obrázku stojí už dost blízko. Je vidět z kabiny vůbec na světla?

Chlapi, kde? Místo, kde to je a já to opravím.
Víte jak tohle vznikne?
Je postavená trať a někde uprostřed se dělají rekonstrukce vyhýbek. Po save ale začnou pochodovat všechny značky na kolejích. (návěstidla, přejezdy, zvuky i označení nástupiště) A to na kilometry daleko. Pak je nutné vše ručně opravovat.
To samé má i Martin321, jak v úseku Přerov - Zábřeh vyměňoval štíhlé vyhýbky. Komplet vše v celém úseku měl tenkrát deformováno. Jestli si to opravil, nevím. Také se tyto objekty posouvají, když se zarovnává terén pod kolejemi, ale ne vždy. Myslím, nejhorší je dělat opravy uprostřed trati.

PAja26 napsal:
V praxi jsme vkládali lisy pro kolejove obvody max 3m před a 6m za návěstidlo. Hold ale to v MSTS vidět není. Cca min deset metru před klackem to ale vždy jistí. Ten hrbáč na obrázku stojí už dost blízko. Je vidět z kabiny vůbec na světla?
Asi koukáš na nesprávné návěstidlo. To platné návěstidlo je v pravo a podle mě stojí dost daleko.

Matýsek napsal:
Asi koukáš na nesprávné návěstidlo. To platné návěstidlo je v pravo a podle mě stojí dost daleko.
I kdyby to byl ten trpaslík, tak by si neměl šlápnout. Nevím, jestli je to ještě v předpisech, ale fíra by měl zastavit odhadem 10m před návěstidlem.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře