Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
V jake dobe to bylo?PAja26 napsal:V praxi jsme vkládali lisy pro kolejove obvody max 3m před ...
120. Návěst Stůj (červené světlo) zakazuje jízdu strojvedoucímu vlaku. Čelo jedoucího vlaku musí zastavit alespoň 10 m (odhadem) před hlavním návěstidlem. Tam, kde hlavní návěstidlo není přímo u koleje, musí čelo vlaku zastavit před návěstidlem s návěstí Konec vlakové cesty nebo před návěstním upozorňovadlem s návěstí Hlavní návěstidlo je na opačné straně, umístěným přímo u koleje. Vzdáleností 10 m před hlavním návěstidlem je stanoveno obvyklé místo zastavení.
bob57_cz napsal:V předpise nic o 10m není. To může být tak maximálně "doporučení". Platí naprosto nekompromisně definice čela vlaku, což je kolmá rovina spuštěná na nejzaším bodě ( zde konec nárazníku ). Pro definici návěstidla však již nic takového není, kde by bylo určeno, že je to čočka, žárovka, stínítko, sloupek, patka, izolák,...
Obrázek je z Ústí nad Orlicí třebovská strana. Šipka ukazuje platné návěstidlo.
Jo , beru, ale je tam to jedno slovíčko a to je právě z právnického hlediska neurčité a tudíž v takovém případě nelze stojvedoucího postihovat, pokud zastaví třeba 2m.Flying Scotsman napsal:Opravdu neni? Ja tam vidim napriklad tohle:
120. Návěst Stůj (červené světlo) zakazuje jízdu strojvedoucímu vlaku. Čelo jedoucího vlaku musí zastavit alespoň 10 m (odhadem) před hlavním návěstidlem. Tam, kde hlavní návěstidlo není přímo u koleje, musí čelo vlaku zastavit před návěstidlem s návěstí Konec vlakové cesty nebo před návěstním upozorňovadlem s návěstí Hlavní návěstidlo je na opačné straně, umístěným přímo u koleje. Vzdáleností 10 m před hlavním návěstidlem je stanoveno obvyklé místo zastavení.
A tady je to vysvětlení/doporučení a zároveň negace předešlého. Jsem blízko, vykouknu z okna a vidím.Jinak TNŽ 34 2620 povoluje, ze na vzdalenost mensi jak 10 m uz nemusi byt navesti pozorovatelne ze stanoviste strojvedouciho.
Ano. Bo na to rameno je nahoru vidět, ale na světla ne.bob57_cz napsal:( Různé definice pro světelné a mechanické návěstidlo ! )
Co z toho tedy vyplývá ?...
Pokud zastavíš v rozmezí 0-10m, tak se jedná o nehodu "neoprávněné projetí návěsti stůj" ?? !! Určitě ne.Dráčik napsal:Bob57_cz: V rozdielových predpisoch sme sa učili, že pred hlavným návestidlom (na ČD) zastaviš na "stoj" 10m od návestidla. Určíš odhadom. Na toto sa ma na skúškach pýtali.
PAja26 napsal:Já mluvil o navestidle (to je v pravo) a ne o trpasliku. Stoji tam cca 4m od něj ......
Máš dlouhý vlak, musíš až na konec nástupiště. Jinak místo zastavení v Kolíně je možné v prostoru od cestového návěstidla 100m zpět. Tam se každý musí strefit.Martin1 napsal:Zdravím Vás všechny,mám dotaz ohledně - Den Blbec -
když přijíždím do Kolína 12:10:30vteřin,tak tam stojím a zničeho nic mi to vyhodí hlašku 12:11:30vteřin - Úkol nesplněn,už jsem to jem snad 10x a furt ta samá chyba,nevíte kde dělám chybu,děkuji předem za vysvětlení
Žebys mi na slezině prodal jiné DVD než ostatním ?Zbyněk Šemora napsal:Bobe_57, díval jsi se do editoru? Není tam žádná chyba. Značka návěstidla je 10 metrů za návěstidlem, tak není možné, aby jsi si šlápnul před návěstidlem. Jestli nemáš nějakou upravovanou verzi a něco se ti tam neposunulo a chyba je pak jen u Tebe.