Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #6

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Já mluvil o navestidle (to je v pravo) a ne o trpasliku. Stoji tam cca 4m od něj a to se mi zdá blízko, protože bude těžko z kabiny vidět a světla. Myslím že není ani nutné to návěstidlo upravovat. Bude to k realitě možná bližší. Ale je to věc názoru.

V předpise nic o 10m není. To může být tak maximálně "doporučení". Platí naprosto nekompromisně definice čela vlaku, což je kolmá rovina spuštěná na nejzaším bodě ( zde konec nárazníku ). Pro definici návěstidla však již nic takového není, kde by bylo určeno, že je to čočka, žárovka, stínítko, sloupek, patka, izolák,...

Obrázek je z Ústí nad Orlicí třebovská strana. Šipka ukazuje platné návěstidlo.

Opravdu neni? Ja tam vidim napriklad tohle:
120. Návěst Stůj (červené světlo) zakazuje jízdu strojvedoucímu vlaku. Čelo jedoucího vlaku musí zastavit alespoň 10 m (odhadem) před hlavním návěstidlem. Tam, kde hlavní návěstidlo není přímo u koleje, musí čelo vlaku zastavit před návěstidlem s návěstí Konec vlakové cesty nebo před návěstním upozorňovadlem s návěstí Hlavní návěstidlo je na opačné straně, umístěným přímo u koleje. Vzdáleností 10 m před hlavním návěstidlem je stanoveno obvyklé místo zastavení.

Jinak TNŽ 34 2620 povoluje, ze na vzdalenost mensi jak 10 m uz nemusi byt navesti pozorovatelne ze stanoviste strojvedouciho.

bob57_cz napsal:
V předpise nic o 10m není. To může být tak maximálně "doporučení". Platí naprosto nekompromisně definice čela vlaku, což je kolmá rovina spuštěná na nejzaším bodě ( zde konec nárazníku ). Pro definici návěstidla však již nic takového není, kde by bylo určeno, že je to čočka, žárovka, stínítko, sloupek, patka, izolák,...

Obrázek je z Ústí nad Orlicí třebovská strana. Šipka ukazuje platné návěstidlo.

Přeci jen už jsi z dráhy pryč docela dlouho. Tak nebuď tak kategorický.

Flying Scotsman napsal:
Opravdu neni? Ja tam vidim napriklad tohle:
120. Návěst Stůj (červené světlo) zakazuje jízdu strojvedoucímu vlaku. Čelo jedoucího vlaku musí zastavit alespoň 10 m (odhadem) před hlavním návěstidlem. Tam, kde hlavní návěstidlo není přímo u koleje, musí čelo vlaku zastavit před návěstidlem s návěstí Konec vlakové cesty nebo před návěstním upozorňovadlem s návěstí Hlavní návěstidlo je na opačné straně, umístěným přímo u koleje. Vzdáleností 10 m před hlavním návěstidlem je stanoveno obvyklé místo zastavení.
Jo , beru, ale je tam to jedno slovíčko a to je právě z právnického hlediska neurčité a tudíž v takovém případě nelze stojvedoucího postihovat, pokud zastaví třeba 2m.
Jinak TNŽ 34 2620 povoluje, ze na vzdalenost mensi jak 10 m uz nemusi byt navesti pozorovatelne ze stanoviste strojvedouciho.
A tady je to vysvětlení/doporučení a zároveň negace předešlého. Jsem blízko, vykouknu z okna a vidím.

Viz také http://www.volny.cz/mikulda/d1/htm/ctvrta1.htm
a
170. Návěst 32, Stůj (jedno vodorovné červenobílé rameno [denní návěst]; červené světlo [noční návěst]) zakazuje strojvedoucímu vlaku jízdu, čelo vlaku musí zastavit ještě před hlavním návěstidlem. Tam, kde skupinové hlavní návěstidlo není přímo u koleje, musí čelo vlaku zastavit před návěstidlem s návěstí Konec vlakové cesty.

( Různé definice pro světelné a mechanické návěstidlo ! )
Co z toho tedy vyplývá ?...

Naposled editoval moderátor:
Bob57_cz: V rozdielových predpisoch sme sa učili, že pred hlavným návestidlom (na ČD) zastaviš na "stoj" 10m od návestidla. Určíš odhadom. Na toto sa ma na skúškach pýtali.

Zdravím Vás všechny,mám dotaz ohledně - Den Blbec -
když přijíždím do Kolína 12:10:30vteřin,tak tam stojím a zničeho nic mi to vyhodí hlašku 12:11:30vteřin - Úkol nesplněn,už jsem to jem snad 10x a furt ta samá chyba,nevíte kde dělám chybu,děkuji předem za vysvětlení

píše mi to,že jedu jak šnek,že se určitě bojím jet 160,a do Kolína pozdní příjezd,v kolik tam tak musím byt,abych mohl jet pak dále ???

Príjazd do Kolína má byť o 12:11:00hod. Keďže píšeš že si tam už o 12:10:30, tak pravdepodobne stojíš na zlom mieste, moc vpredu, alebo vzadu.

Dráčik napsal:
Bob57_cz: V rozdielových predpisoch sme sa učili, že pred hlavným návestidlom (na ČD) zastaviš na "stoj" 10m od návestidla. Určíš odhadom. Na toto sa ma na skúškach pýtali.
Pokud zastavíš v rozmezí 0-10m, tak se jedná o nehodu "neoprávněné projetí návěsti stůj" ?? !! Určitě ne.

PAja26 napsal:
Já mluvil o navestidle (to je v pravo) a ne o trpasliku. Stoji tam cca 4m od něj ......

Tohle nejsou 4 metry ale 1 až 1,5 metru podle toho k čemu to na návěstidle vztáhneš. U mašiny to jsou nárazníky - přední hrana.
Tohle jen tak na okraj. Zkus si někdy změřit v SV délku nárazníků :wink: a pak budeš mít lepší odhad.

Bobe_57, díval jsi se do editoru? Není tam žádná chyba. Značka návěstidla je 10 metrů za návěstidlem, tak není možné, aby jsi si šlápnul před návěstidlem. Jestli nemáš nějakou upravovanou verzi a něco se ti tam neposunulo a chyba je pak jen u Tebe.
Jinak s vypětím všech sil se mi asi na třetí pokus podařilo propojit úsek Rokytka - Lysá nad Labem - Nymburk. Byla to hrůza a děs. Když se mi koleje od Prahy a Lysé potkaly, měl jsem tam 50m výškový rozdíl. To by byl schodek :lol:
Ale nebojte se, dodržel jsem sklon z odbočky Skály do Prahy 10 až 15 promile a na druhou stranu z Počernic až do Čelákovic 10promile dolů. Ale až na 3. pokus. Mezi Počernicemi a Mstěticemi jsem musel trochu natáhnout krok, abych utopil nepřesnost kilometrické délky. :lol:
Nyní už klidně mohu dostavět všechna nádraží.
Nechcete někdo nafotit mosty přes Labe v Čelákovicích?
Jinak ještě bych měl natáhnout koleje Praskačka - Chumec - Velký Osek, ať to máme komplet. :lol: :lol: :lol:

Martin1 napsal:
Zdravím Vás všechny,mám dotaz ohledně - Den Blbec -
když přijíždím do Kolína 12:10:30vteřin,tak tam stojím a zničeho nic mi to vyhodí hlašku 12:11:30vteřin - Úkol nesplněn,už jsem to jem snad 10x a furt ta samá chyba,nevíte kde dělám chybu,děkuji předem za vysvětlení
Máš dlouhý vlak, musíš až na konec nástupiště. Jinak místo zastavení v Kolíně je možné v prostoru od cestového návěstidla 100m zpět. Tam se každý musí strefit. :lol:

Zbyněk Šemora napsal:
Bobe_57, díval jsi se do editoru? Není tam žádná chyba. Značka návěstidla je 10 metrů za návěstidlem, tak není možné, aby jsi si šlápnul před návěstidlem. Jestli nemáš nějakou upravovanou verzi a něco se ti tam neposunulo a chyba je pak jen u Tebe.
Žebys mi na slezině prodal jiné DVD než ostatním ? :lol: BP73 + všechny následující aktualizace do 761. Do jekého editoru bych měl čučet ? Trati ? Neznám tvoje souřadnice UO. Editor může být jedna věc a jízda v act druhá. Já nic neposouval.

To Ppoollll:

Tu vzdálenost jsem bral od stožáru návěstidla k nejbližší nápravě. Bral jsem to tak proto abych simuloval a ověřil možnou polohu LIS-u a tak možné "šlápnutí" do obvodu za navěstidlem. A odhadoval jsem to podle počtu pražců (za předpokladu rozdelení e, u, d).Poloha skříně lok. či nárazníků mě nezajímala. Jen mě zajímalo jestli je vidět z kabiny na světla. Ale myslím že ne.

To Flying Scotsman:

Poslední LIS jsem dával tuším 26. září 2006 v žst Blatec. Je to tudíž realita.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře