Aktivity - všeobecně

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Tommy66 napsal:
Právě proto jsem to psal.Pokud jedeš přes výhybku tak mi to pokaždé rozhodilo čas.

Tohle nebylo přs vyhýbku. podívej se do tý mojí aktivity a nech si to projet počítačem. uvidíš, kde a jak je ten servis. S časovým bodem blbnul

Servis by měl začít na hlavní a pak pokračovat k mému návěstidlu kde skončí a Bobe57_cz cestu budu mít postavenou k návěstidlu, ale nesmím pustit servis zbytečně brzo a musí ještě blokovat předjíždějící vlak. Tak je to i v návodu. a funguje to, ale je to souhra času a někdy záleží i na sekundách.

Zdravím, tak jsem při tvorbě moji nové aktivity narazil na zvláštní věc, se kterou si nevím rady. Jde o to, že mi když ukládám hru, je vše v pohodě, ale nesmím ze hry odejít, pokud tak učiním a hru loadnu, vše běží v pohodě, než se pokusím hru znovu uložit, to následuje nekompromisní pád. Zajímavé je, že i když se pokusím aktivitu uložit, kde pžedtím save fungovalo hra opět padá. Když dám aktivitu odznova, save zase funguje. Nevíte někdo čím by to mohlo být :?: S pozdravem Dan.

Čaute: Včera som dve hodiny "študoval" Ppoollov návod pre tvorbu.Neviem či som slepý alebo neviem čítať alebo som bol prispatý (bolo 2:35 ráno) nenašiel som tam vec ohľadom k "Súhlasu k jazde pre nefunkčné návestidlo".Nevedeli by sme ma aspoň nejako naviesť? Mám pocit že to bude "Úkolové Okno" ale neviem si rady s tými správami ani čo je aktivačná úroveň 1 alebo ako sa v úkole dá prehrať zvuk...
Zaujíma ma aj,či sa mi môže správa zobraziť až po zastavení,nie počas jazdy...Viete ako,že si napíšem tvar Všeobecný rozkaz podla origoš predkladu a akože mi ho dá výpravca počas zastavenia.Nie za jazdy.Ale to by som musel zastaviť na presne stanovené miesto...

K ČD Servisu 2 : Ak mám nastavený v stanici servis a nedajbože budem mať s mojim vlakom sekeru 20 minút...Servis mi zmizne?? a bude potom na voľno? Ten vlak čo chcem aby ma obehol ma teda v stanici už neobehne a bude do mňa rýpať zo zadu celú aktivitu?
Vopred ďakujem za pomoc...Idem ešte študovať

Naposled editoval moderátor:
Shader: Odpovědi na většinu otázek v tom návodu JSOU! A hlavně, pusť si k tomu Activity Editor, vytvoř si aktivitu podle návodu a projeď si jí. Pak to pochopíš. Teorie bez praxe je na 2 věci...

Souhlas k jízdě přes nefunkční návěstidlo - musíš zažádat o povolení přes klávesu TAB, pak ti simulátor umožní jízdu dál sníženou rychlostí 30 km/h.
Přehrání zvuku - sice to vypadá že by to mohlo fungovat, ale nefunguje. MSTS to neumí (ač s tím tvůrci při vývoji počítali, bohužel to nedotáhli do konce). Možná někdy v budoucnu pomůže MSTS Bin.
Servis 2 - Po zmizení budeš mít volno a k předjetí nedojde. Pokud s tou sekerou budeš počítat při konstrukci aktivity (tzn. že všichni hráči budou mít +-20 min sekery) a časy blokování servisu 2 tomu budou uspůsobeny, k předjetí dojde. Pokud ale jako hráč uděláš 20 min sekery loudáním, záchrankami apod., tak k předjetí nedojde. K tomu by dojít nemělo a v aktivitě by to mělo být ošetřeno kontrolními body. Nehledě na to, že pak můžeš jet bez trafficů, protože všechny zmizely...

Kank : Vďaka za pomoc,Súhlas jazde k funguje...

Ale experimentoval som ešte s úkolmi ale tá moja vysnená funkcia asi MSTS nepozná.Názorná predstava

Prídem s rýchlikom do stanice a v momente keď zastavím,čiže vlak stojí,sa mi zobrazí správa,alebo len INFO...Nedá sa to takto?Skúšal som to celý deň len bez úspechu. .Lebo nemám moc rád keď mi v priebehu jazdy napíše správu...Minule som mal IC vlak čiže si idem pohoda,klídek,kafíčko a zrazu blik,takmer som vylial kafe,som sa normálne zlakol,že spriahadla v prdeli a nakoniec som tam mal len nejakú blbosť (správu) čo som zabudol v AE odstrániť...Čiže preto sa pýtam,či existuje funkcia zobrazovania správ až počas zastavenia vlaku.Ono to bude zrejme fungovať asi tak,že ten úkol musím dať v AE na určité miesto a potom počas hrania aktivity na toto miesto presne zastaviť...No to bych musel byť iný majster .Ak to náhodou je v návode tak som to opäť prehliadol,za čo sa vopred ospravedlňujem.A samozrejme vopred ďakujem za pomoc a ochotu ak viete pomôcť.Vďaka

Shader napsal:
Čiže preto sa pýtam,či existuje funkcia zobrazovania správ až počas zastavenia vlaku.
Tato možnost existuje. Funguje to tak, že dáš událost závislou na místě, dáš ji poměrně velký dosah a co je důležitý zaškrtni políčko "Povinné zastavení" a zpráva se zobrazí pouze tehdy jestliže v okruhu jejího dosahu zastavíš. A to je všechno.

Shader napsal:
Ono to bude zrejme fungovať asi tak,že ten úkol musím dať v AE na určité miesto a potom počas hrania aktivity na toto miesto presne zastaviť...No to bych musel byť iný majster
Jen ještě doplním Mirana. Nemusíš být mistr, stačí si zvětšit dosah události na maximum - 100 m. Případně dát 2 a více stejných události za sebe tak, aby sis kruhama dosahů událostí vytvořil patřičnou oblast pro zobrazení hlášky. A ve hře se ti pak aktivuje jen ta, na které zastavíš.

Tommy66 napsal:
Já mám jediný dotaz k něčemu co už tu bylo?
Komu funguje servis přes výhybku?Mně třeba ani náhodou!
Mě osobně funguje, ale jen přes výhybku do kříže, použil jsem to v mé nové aktivitě.

No asi jsem blbej.Ale jak dám servis_2 přes výhybku tak se mi totálně rozhodí časy.No nic,nebudu dělat chytrýho.Mi to prostě nejde.

Tommy66 napsal:
No asi jsem blbej.Ale jak dám servis_2 přes výhybku tak se mi totálně rozhodí časy.No nic,nebudu dělat chytrýho.Mi to prostě nejde.
Tak tam místo servisu dej normální mašinu a prověř, jestli to bude funguvat. Pokud to bude funguvat s normální mašinou, tak to dodělej s ní a teprve po zfinalizování ji ruční editací vyměň na servis.
Tak zjistíš, jestli je chyba v samotném servisu nebo chování simulátoru.

Historický motorák Choceň, HK, Praha

Zdravím, už víc jek tři dny si lámu hlavu s problémem vykřižování v Stéblové. Jedu vlakem od HK na kolej rovně průběžnou (1kolej) př. 10:40 odj 10:42, proti mě na trati mám postavený nákled, s časem před začátkem celé aktivity 8:55 (začátek akt. hráč: 9:00). Ten mi má vjet do stanice a vjede v 10:40 (přijede v pohodě na 3. kolej). Problém mám, že potžebuju aby mě předjel zrychlený vlak od HK po 2. koleji (stanici projíždí 10:41). Na trasu hráče za navěstidlo jsem hodil servis 2 s poč. časem 8:55 a podržel jsem ho VB, aby zmizel v 10:42. Takže mám na odj náv. červenou a v 10:42 v pohodě skočí zelená , ale zrychlený vlak (poč. čas 10:39 před Stéblovou na trati), který mě má předjet má na odj. ve stanici červenou i když náklad je již v žst a vlak hráče drží servis na stůj. Ani zaboha mi nechce ze stanice odjet, už fakt nevim co s tím. S pozdravem Dan :D

Zdravím, tak jsem to zkusil, dal jsem trasu toho servisu obráceně a docílil jsem jen toho, že mi ani traffic hráče, ani ten zrychlený vlak do stanice vůbec nevjel, zůstal stát před návěstidlem do stanice na trati. Takže by ten zrychlený os. do mě zezadu narazil. Dan :D

Zdravím, tak problém s křižováním ve Stéblové vyřešen. :D Musel jsem zrušit ten náklad, co jsem dal na trať ještě před začátkem akt. a Zrychlený os. mě předjel v pohodě. Nevím sice co mu vadilo v odjezdu ze stanice, když pri průjezdu měl volnou tať, a náklad byl už ve stanici? No nechápu. S pozdravem Dan.

Zdravím. Mám menší problém s aktivitou, kterou se pokouším vytvořit. O co jde. Přijedu s elektrikou do Pardubic, kde budu provádět posun s dieslem, který je připravený na mé koleji. Přijedu, naťuknu na něj, přestoupím a chci pokračovat dál, ale na návěstidle červená a nepomáhá ani TAB. Za návěstidlem je hned vyhýbka a kousek za ní má udělaný otočný bod a dál trasa na posun. Posun končí tak, že ze zadu se napojím na vlak, kterým jsem přijel, pak bych měl přelézt zpět na elektriku a pokračovat dál na ČT. BIN mám ve verzi 1.7.072421

Když mám v Activity Editor nějaké vlaky umístěné na trase (ne traffic), tak mi zamrzne editor. Co s tím? Nepomohl ani AeFix.

Davidus napsal:
Zdravím. Mám menší problém s aktivitou, kterou se pokouším vytvořit. O co jde. Přijedu s elektrikou do Pardubic, kde budu provádět posun s dieslem, který je připravený na mé koleji. Přijedu, naťuknu na něj, přestoupím a chci pokračovat dál, ale na návěstidle červená a nepomáhá ani TAB. Za návěstidlem je hned vyhýbka a kousek za ní má udělaný otočný bod a dál trasa na posun. Posun končí tak, že ze zadu se napojím na vlak, kterým jsem přijel, pak bych měl přelézt zpět na elektriku a pokračovat dál na ČT. BIN mám ve verzi 1.7.072421
Jestli máš RB dělaný mezi několika výhybkama může to způsobit že jeho trasa nepůjde postavit a tudíž neprojedeš ani přes TAB.Zkus posunout RB až za poslední výhybku.

Jak mám nastavit počáteční rychlost vlaku? Když tam napíšu třeba 40 km/h, uložím a spustím aktivitu, tak vlak stojí. A pak když se podívám do AE, tak je tam 0 km/h.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře