Aktivity - všeobecně

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Tak teď jsem se pustil do opravy aktivit dle TBP3.Upravil jsem vše i s loos consistama v souboru ****.act.Conbuilder mi nevyhazuje žádné chyby v consistech ani LC.U té aktivity mi to však napíše,že nelze nalézt soupor Plasserzsp.Naskakuje mi to,když už aktivitu vyberu v MSTS a spouštim jí,tak asi v půlce loadování.Co s tím?Děkuji :eek:

Naposled editoval moderátor:
Tak teď jsem si ten Path u aktivity upravil, ale stejně mi to píše chybu.Byl by tu někdo ochotný mi to opravit.

klimi napsal:
Tak teď jsem se pustil do opravy aktivit dle TBP3.Upravil jsem vše i s loos consistama v souboru ****.act.Conbuilder mi nevyhazuje žádné chyby v consistech ani LC.U té aktivity mi to však napíše,že nelze nalézt soupor Plasserzsp.Naskakuje mi to,když už aktivitu vyberu v MSTS a spouštim jí,tak asi v půlce loadování.Co s tím?Děkuji :eek:
A máš tam tu podbíječku v pořádku ? Nesedí eng podle con nebo eng/s.

Mam takovy problem, chtel bych aby v aktivite, kdyz vlak dojede do cilove stanice, dojel az na dane urcite misto, aby se aktivovala ( zobrazeni zpravy ) a pokud ten vlak zastavi o par metru drive, tak aby se ukol ukoncil jako neuspesne. Jak toto udelat ? Uz si nad tim lomim zuby nechty docela dlouho. :roll:

Čuřil napsal:
...a pokud ten vlak zastavi o par metru drive, tak aby se ukol ukoncil jako neuspesne. Jak toto udelat ? ...
Nebylo by (obecně) lepší většinu "méně závažných" událostí řešit pouhou hláškou? Mě osobně ty násilné konce přímo vytáčí - překročil si rychlost o 1 km/h, konec. Přijel si o 1 minutu pozdě, konec, nezahoukal si, konec. Nezastavil si na neurčitém místě (pokud by tam nebyla ta figurka s praporkem) a zase konec.
Dřív byl MSTS nestabilní program, který padal kde mohl. Dnes pro změnu člověka vyhazují samotné aktivity všude kde se dá.

Jacek napsal:
Nebylo by (obecně) lepší většinu "méně závažných" událostí řešit pouhou hláškou? Mě osobně ty násilné konce přímo vytáčí - překročil si rychlost o 1 km/h, konec. Přijel si o 1 minutu pozdě, konec, nezahoukal si, konec. Nezastavil si na neurčitém místě (pokud by tam nebyla ta figurka s praporkem) a zase konec.
Dřív byl MSTS nestabilní program, který padal kde mohl. Dnes pro změnu člověka vyhazují samotné aktivity všude kde se dá.

Tady bych si dovolil souhlasit s Jackem.Také mi to připadne příliš razantní.Stejně tak jako časové limity u některých aktivit.Nevím přesně která to byla,ale začínala posunem v Klatovech.Ačkoliv jsem se nijak neloudal,prostě jsem dodržoval pokyny,při posunu 30,byl jsem "vyhozen" a to jsem ani nestačil "uklidit" služební Daak.Přitom se možná naivně domnívám,že při posunu nejde pokaždé o závody s časem.Prostě klídek a tak bych si to představoval i v aktivitě.Já si klidně 5 minut na odjezd počkám......

T napsal:
Přitom se možná naivně domnívám,že při posunu nejde pokaždé o závody s časem.Prostě klídek a tak bych si to představoval i v aktivitě.Já si klidně 5 minut na odjezd počkám......
Tak, tak. U posunu se v žádném případě nespěchá, to je krok do prušvihu. To mi říkali všude, kde jsem byl v zácviku. A toho se taky držím od doby, kdy jsem jako elév chtěl urychlit křižování a po přestavení místně stavěné výměny jsem zapomněl zakrýt poklop zámku. Poslední vůz odjížděnícího Pn vlaku kryt zmačkal jako papír. :eek:
Takže aktivity typu "jeď co to dá" nebrat, s reálem nemají nic společného.

T napsal:
Jacek napsal:

Tady bych si dovolil souhlasit s Jackem.Také mi to připadne příliš razantní.Stejně tak jako časové limity u některých aktivit.Nevím přesně která to byla,ale začínala posunem v Klatovech.Ačkoliv jsem se nijak neloudal,prostě jsem dodržoval pokyny,při posunu 30,byl jsem "vyhozen" a to jsem ani nestačil "uklidit" služební Daak.Přitom se možná naivně domnívám,že při posunu nejde pokaždé o závody s časem.Prostě klídek a tak bych si to představoval i v aktivitě.Já si klidně 5 minut na odjezd počkám......

Tady bych reagoval jelikož podle popisu se jedná o mojí aktivitu.Názory hráčů mohou být různé.Rád bych to vysvětlil ze svého pohledu tvůrce
1,Přesné zastavení-přejedeš-konec.Jde o to že pokud toto použiju,má to nějakou návaznost.Například připojování dalších vozů.A pokud stavím aktivity tak aby hráč neopustil stanoviště strojvedoucího musí být naváděn přibližovacími hláškami.Jestliže si každý zastaví kde chce,toto ztrácí smysl.
2,Časové hlášky-nestihl jsi-konec.Další případ kdy je třeba během aktivity sjednotit časy hráčů.Jde o to že například dochází ke křižování nebo předjetí a tyto věci jsou podmíněny nasazením servisu.Pokud hráč bude příliš pomalý tak ve chvíli kdy tento servis startuje jsi na jeho trase a tudíž nemůže naskočit,v návaznosti na to neproběhne třeba křižování a aktivita se stává nehratelnou.Já osobně toto ale řeším tak že srovnám časy těch kteří mi aktivitu testují,k nejpomalejšímu přidám minutu a to dám jako nejpozdější dobu kdy se nějaký bod má přejet.
Nechci rejpat,ale jestli jsi nestihl odstavit Daak tak je to až neuvěřitelné protože tam je proti "běžným" hráčům rezerva více než minuta.Samozřejmostí je že aktivity stavím při dodržování rychlosti a předpisů.

Čuřil napsal:
Mam takovy problem, chtel bych aby v aktivite, kdyz vlak dojede do cilove stanice, dojel az na dane urcite misto, aby se aktivovala ( zobrazeni zpravy ) a pokud ten vlak zastavi o par metru drive, tak aby se ukol ukoncil jako neuspesne. Jak toto udelat ? Uz si nad tim lomim zuby nechty docela dlouho. :roll:

Na příjezdu musíš dát hlášku která nějakým běžně viditelným bodem přibližuje kde se asi bude zastavovat.Například konec nástupiště,nebo něco podobného.Potom do bodu kde se má zastavit umístíš událost u které vymezíš nějaký poloměr,pokud to nemusí být naprosto přesné precizní zastavení například 30m a aktivuješ u události že se zobrazí po zastavení.No a potom umístíš před a za události s poloměrem například 30m před,1m za a s tím že před se aktivuje po zastavení,za pokaždé.No a do jejich volby zadáš úkol ukončen neúspěšně protože v prvním případě jsi zastavil brzo,v druhém případě jsi přejel místo k zastavení.
Jestli ti to nebude jasné tak se se mnou spoj a já ti to názorně ukážu v nějaké aktivitě.

Tommy66 napsal:
Čuřil napsal:

Na příjezdu musíš dát hlášku která nějakým běžně viditelným bodem přibližuje kde se asi bude zastavovat.Například konec nástupiště,nebo něco podobného.Potom do bodu kde se má zastavit umístíš událost u které vymezíš nějaký poloměr,pokud to nemusí být naprosto přesné precizní zastavení například 30m a aktivuješ u události že se zobrazí po zastavení.No a potom umístíš před a za události s poloměrem například 30m před,1m za a s tím že před se aktivuje po zastavení,za pokaždé.No a do jejich volby zadáš úkol ukončen neúspěšně protože v prvním případě jsi zastavil brzo,v druhém případě jsi přejel místo k zastavení.
Jestli ti to nebude jasné tak se se mnou spoj a já ti to názorně ukážu v nějaké aktivitě.

Mockrat diky za radu, nicmene uz je aktivita venku ( a doupravovat uz bych ji nechtel, ledaze by tam byla jeste nejaka kriticka chyba, ktera by branila hrace dojet az do cilove stanice -> ted uz se pripravuji na dalsi aktivitu, kterou vydam za par dnu ), a tak doufam, ze hrac zastavi tak jak byl o tom spraven, pri vjezdu do stanice. Jedna se o aktivitu SC Kosican a o tom, ze ma zastavit presne vedle lokomotivy se soupravou aby cestujici na pripoj do Cierne nad Tisou zbytecne neklusali pres cele nastupiste. :lol: :lol:

Ale budu moc rad, pokud mi ukazete, ve ktere vasi aktivite tohle presne funguje, abych se mohl poucit. :idea:

Tommy66 napsal:
Nechci rejpat,ale jestli jsi nestihl odstavit Daak tak je to až neuvěřitelné protože tam je proti "běžným" hráčům rezerva více než minuta.Samozřejmostí je že aktivity stavím při dodržování rychlosti a předpisů.

No asi nejsem dobrý fíra.Snažil jsem se v rámci normálu a klidu.Při stresu se dělají chyby :-).Při posunu v pohodě dle hlášky zastavím,změním si směr odbrzdím-zahoukám a jedu těch 30 zapojit Daak,potom s ním vyjedu zpět na zhlaví a při sunutí za první vyhybkou mne to pošle do ...-že se to stane nehratelné....To potom zřejmě testeři aktivit budou Supermani s velkým "S",když to zvládají a je tam ještě minuta rezerva.
Jinak aktivity jsou výborné jen u mne je někde asi problém...

T napsal:
Tommy66 napsal:

No asi nejsem dobrý fíra.Snažil jsem se v rámci normálu a klidu.Při stresu se dělají chyby :-).Při posunu v pohodě dle hlášky zastavím,změním si směr odbrzdím-zahoukám a jedu těch 30 zapojit Daak,potom s ním vyjedu zpět na zhlaví a při sunutí za první vyhybkou mne to pošle do ...-že se to stane nehratelné....To potom zřejmě testeři aktivit budou Supermani s velkým "S",když to zvládají a je tam ještě minuta rezerva.
Jinak aktivity jsou výborné jen u mne je někde asi problém...

I tak může někdo jezdit.Nic proti tobě.Nechceš se podílet jako nezávislý na testování aktivit aby k podobným situacím nedocházelo?Přivítám spolupráci.
A ještě pro upřesnění,doufám že se jmenovaní nebudou zlobit,když tak to od nich snad vydržím.Ti jmenovaní "Supermani" jsou Kank,Poison a Šnek.A myslím že něco už mají v aktivitách odježděno a stvořeno a jejich návrhy a časový rozvrh beru jako tutovku.

T napsal:
Zajímal by mě tvůj styl jízdy. Rozhodně nemohu říci, že bych při testech aktivity zběsile lítal po nádraží. Já mašinku zvolna rozjel tak na 25 km/h a setrvačností a pomalým přibržďováním dojel až k vozům. Počkat 5 minut? Ano, ale to lze většinou pouze u odjezdu ze stanice. Čekat 5 minut za každou výhybkou by bylo trochu nereálné. Od hráče je vyžadován jistý cit, přeci jen zastavit s posunující soupravou za výhybkou tak, jak je požadováno, není na první pokus nic jednoduchého. Raději zvolna brzdím více dopředu a před zastavením už odbrzdím, takže plynule zastavím a za chvíli můžu jet zpět. Lepší než brzdit o život a pak dlouho čekat na odbrždění soupravy. A pokud se dobře pamatuji, aktivita nese označení těžká :lol: :twisted:. Ale nezoufej, zkus to znovu a uvidíš, jistě budeš lepší :)

Kank napsal:
Zajímal by mě tvůj styl jízdy. Rozhodně nemohu říci, že bych při testech aktivity zběsile lítal po nádraží. Já mašinku zvolna rozjel tak na 25 km/h a setrvačností a pomalým přibržďováním dojel až k vozům. Počkat 5 minut? Ano, ale to lze většinou pouze u odjezdu ze stanice.

Nevím čím to je a nikde jsem se nijak nezdržoval,použil jsem zcela "nekřesťansky" Ondrův 770(ZSSK v Klatovech jak pěst na oko,ale co už).Po imaginárním odstoupení od soupravy po postavení vl.cesty jsem vyjel na zhlaví.Pak okolo nástupiště průjezd třicítkou na druhou stranu.Potom najetí a připojení Daak a znovu na zhlaví.Následně mělo přijít k odstavení Daak a hned po začátku sunutí mne to poslalo někam.Přitom jsem celou dobu udržoval 30.

Trauma z toho ,ale nemám.Zajedu to jindy lépe......Věřím si....:-)

Tommy66 napsal:
I tak může někdo jezdit.Nic proti tobě.Nechceš se podílet jako nezávislý na testování aktivit aby k podobným situacím nedocházelo?Přivítám spolupráci.
A ještě pro upřesnění,doufám že se jmenovaní nebudou zlobit,když tak to od nich snad vydržím.Ti jmenovaní "Supermani" jsou Kank,Poison a Šnek.A myslím že něco už mají v aktivitách odježděno a stvořeno a jejich návrhy a časový rozvrh beru jako tutovku.

To vyřešíme přes SZ,nemám nic proti spolupráci.

Zdravím. Nevíte někdo jak to funguje v Pardubicích při posunu s poštou? Potřeboval bych vědět kam zhruba jet a po kterých kolejích posunovat, aby to tak nějak odpovídalo. Díky předem.

Davidus napsal:
Zdravím. Nevíte někdo jak to funguje v Pardubicích při posunu s poštou? Potřeboval bych vědět kam zhruba jet a po kterých kolejích posunovat, aby to tak nějak odpovídalo. Díky předem.
Bývaly dva postupy:
1. - staniční záloha vytáhne pošty do rosické a nasune zpět do posledního šturcu u silnice ( a zpět )
nebo při více vozech k 1.peronu
2. - z opačné strany přes kostěnické zhlaví nasune do "poštovních kolejí u plotu" - mezi poštou a staniční budovou.
Záleželo podle situace.

Díky, to mi docela stačí. Jen ještě jedna věc. Když přijedu s pošťákem od Prahy, kam s ním mám zajet?

Pokud budeš všechny vagóny dávat do sturcu tak na 4. kolej od budovy, kde na hradeckém zhlaví stojí záloha. Jinak k nástupišti kde nebude překážet.

poison napsal:
Čuřil:
Nastavení JŘ v AE se probíralo snad 200x tak po 201 nejen pro tebe.Cituju z odpovědi na SZ.
V okně editace jízdního řádu klikneš dvakrát na příjezd u danné stanice,do okna napíšeš čas odjezdu a klikneš OK.Poté klikneš znova dvakrát na příjezd a napíšeš čas příjezdu.V tu chvíli máš čas odjezdu stejný jak si zadal předtím a čas příjezdu takový jaký si zadal podruhé.

To vim taky uz davno, ale me se jedna o to, abych si orientacne zjistil jak dlouho budu stat ve stanici, abych pripadne mohl bud zkratit nebo prodlouzit pobyt ve stanici definovanim poctu cestujicich na nastupisti v ae. A taktez vim o jedne utilitce aktivity changer, ale mne se jedna o ten orientacni cas pobytu vlaku ve stanici. :wink:

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře