Aktivity - všeobecně

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Čuřil:
Jestli to nebude tím, že nejedeš na nastavených 75% výkonu, ale na 100%. 8)

Michale, je to mozny jak to popisujete, ale ted jsem si vlastne uvedomil, ze ten aktivity editor pocita vse od startu aktivity. No a v teto aktivite se konkretne v Ziline odpojuji vozy CD_Aee a CD_Beel, a jeste restauracni vuz CD_Beer, celkem ta souprava, ktera vyjizdi z Ostravy ma celkem 13 vozu a poslednich pet vozu se odpojuje v Ziline. A je tedy mozne, ze ten ae pocita i rozjezdy. Je fakt, ze do Ziliny je rozjezd hodne pomalej, protoze dam vykon na 50 % a jeste par vterin stoji souprava na miste, ale pak jakmile odpojim ty vozy tak se souprava o dost zlehci.
Mimochodem, i na FPS je to dost poznat, predtim jsem tu jizdu odskakal a pak po odpojeni je jizda vlaku plynuleji bez cukani. :lol:

Kazdopadne, mam ty casy uz napsane na papire, takze uz jen opravim tabulku casu na realnejsi hodnoty, pak jeste si pohraji s trafficem a muze byt ma aktivita zverejnena :lol:

Čuřil napsal:
Vsiml jsem si, ze asi nejlepsi metodou na tvorbu dlouhych aktivit je nejprve udelat si cistou aktivitu bez trafficu, odjezdit si to, psat si casy na papir, a pokud dodrzuji rychlost nebo mirne prekracuji rychlost o 1 km/h tak to pak ty casy dopsat pozdeji a nespolehat se na prepocitavani jizdniho radu.
:roll: :roll: :eek:

Jinak to skutečně nejde.Například když dělám aktivitu s RB tak mi AE předvede takovou rychlost změny směru že by se fíra cítil jak ve voze F1. A to nemluvíme o tom že je tam třeba nastavit nějaké časové body abychom sjednotily časy všech.
Prostě všechno je o tom že to je tužka a poznámkový blok a hodiny prosezené u ladění časů aktivity

Naposled editoval moderátor:
Já bych potřeboval taky poradit, i když se zřejmě nejedná o aktivitu jako takovou, ale o ladění, nevím, kam to zařadit, tak to píšu sem. Jedu s vlakem 151+6x Postw, zastavím ve stanici, odvěsím první 2 vozy, které odstavím na vedlejší kolej, poté jedu do šturcu pro jiné odstavené vozy (taky Postw), které připojím na konec mé soupravy, pak najedu znovu na mou soupravu zepředu, ale již nemám šanci se rozjet. (všechna vozidla by měla být vyladěná dle TBP - 151006, Postw - jiná použitá nejsou). Byl bych vděčen za každou radu, díky moc, já už nevím, jak dál a nerad bych tímto aktivitu ukončil...

Tomes napsal:
Já bych potřeboval taky poradit, i když se zřejmě nejedná o aktivitu jako takovou, ale o ladění, nevím, kam to zařadit, tak to píšu sem. Jedu s vlakem 151+6x Postw, zastavím ve stanici, odvěsím první 2 vozy, které odstavím na vedlejší kolej, poté jedu do šturcu pro jiné odstavené vozy (taky Postw), které připojím na konec mé soupravy, pak najedu znovu na mou soupravu zepředu, ale již nemám šanci se rozjet. (všechna vozidla by měla být vyladěná dle TBP - 151006, Postw - jiná použitá nejsou). Byl bych vděčen za každou radu, díky moc, já už nevím, jak dál a nerad bych tímto aktivitu ukončil...
Po každém připojení udělej jednoduchou zk.brzdy z obou stanovišť loko, pak se teprve odvěs a objížděj. Po najetí znovu zepředu zase JZB, pokud nepomůže, odvěsit, popojet od vlaku, přejít na přední st. a na vlak nacouvat. JZB a jede to.
Vozy, které dobíráš ze šturcu a připojuješ na konec - nemají náhodou po přivěšení k vlaku opačnou orientaci oproti ostatním (flip)?
Tohle by dělalo neplechu jako dobírání LC. Lépe by bylo je mít ve šturcu jako trf. ( s neviditelnou mašinou na straně šturcu, ale pak musíš nějakou hláškou zajistit odpojení servisní mašiny ).

bob57_cz napsal:
Tomes napsal:
Po každém připojení udělej jednoduchou zk.brzdy z obou stanovišť loko, pak se teprve odvěs a objížděj. Po najetí znovu zepředu zase JZB, pokud nepomůže, odvěsit, popojet od vlaku, přejít na přední st. a na vlak nacouvat. JZB a jede to.
Vozy, které dobíráš ze šturcu a připojuješ na konec - nemají náhodou po přivěšení k vlaku opačnou orientaci oproti ostatním (flip)?
Tohle by dělalo neplechu jako dobírání LC. Lépe by bylo je mít ve šturcu jako trf. ( s neviditelnou mašinou na straně šturcu, ale pak musíš nějakou hláškou zajistit odpojení servisní mašiny ).
Díky, vyzkouším, mám tam opravdu LC, tak je dám jako trf

To Tomes:Přecházíš při změně směru z jednoho stanovistě na druhé?To je totiž snad asi jediné co by mohlo způsobovat problémy.S tím už jsem se setkal a jenom několikeré zmáčknutí živáku mi mašinu znovu rozjelo.Ve svých aktivitách jsem několikrát takto přidával vozy a vždy je mám jako LC.Zkus celý posun absolvovat bez změny stanoviště.

Mám návrch na jednu aktivitu, newím jestli je udělaný zkušební okruh ve Velimi a proto jestli je tak by tam mohl někdo udělat aktivitu. Měl bych takovou představu vzít třeba Pendolíno z Prahy do Velimi tam by třeba čekal nějaký diesel např. 754. Ten by ho tam vytáhl a potom by se udělalo pát jízd a potom třeba zpátky do Prahy.To samé třeba s jinýma vozidly třeba taurus a AMPZ nebo BMZ nebo nějaké lůžka. Co na to říkáte????

151-tka napsal:
Mám návrch na jednu aktivitu, newím jestli je udělaný zkušební okruh ve Velimi a proto jestli je tak by tam mohl někdo udělat aktivitu. Měl bych takovou představu vzít třeba Pendolíno z Prahy do Velimi tam by třeba čekal nějaký diesel např. 754. Ten by ho tam vytáhl a potom by se udělalo pát jízd a potom třeba zpátky do Prahy.To samé třeba s jinýma vozidly třeba taurus a AMPZ nebo BMZ nebo nějaké lůžka. Co na to říkáte????
Okruh je v BP jen "jako", vůbec neodpovídá realitě a kdyby odpovídal, tak by byl nepoužitelný. Jak se zamkneš v kolečku, už z něj není cesty ven ! V lepším případě jsi tam zamčen a nehneš výhybkama, v horším rovnou msts padne. Můžeš si to vyzkoušet i bez aktivity volnou jízdou, pak nabídni řešení.

Tommy66 napsal:
To Tomes:Přecházíš při změně směru z jednoho stanovistě na druhé?To je totiž snad asi jediné co by mohlo způsobovat problémy.S tím už jsem se setkal a jenom několikeré zmáčknutí živáku mi mašinu znovu rozjelo.Ve svých aktivitách jsem několikrát takto přidával vozy a vždy je mám jako LC.Zkus celý posun absolvovat bez změny stanoviště.
Ahoj Tommy, ano přecházím, několikrát, ale ve stanici předtím taky a nic se neděje. To, co navrhoval bob57_cz nepůjde, kdybych dal ty odstavené vozy jako trafik, tak mě tam nepustí návěstidlo. Živák jsem zkoušel, ještě vyzkouším nepřelézat, díky.

Tomes napsal:
To, co navrhoval bob57_cz nepůjde, kdybych dal ty odstavené vozy jako trafik, tak mě tam nepustí návěstidlo.
Nejde povolit jízda proti stůj ? ( tab ) Ta šestistovka ti dává zabrat...! :lol:

bob57_cz napsal:
Tomes napsal:
To, co navrhoval bob57_cz nepůjde, kdybych dal ty odstavené vozy jako trafik, tak mě tam nepustí návěstidlo.
Nejde povolit jízda proti stůj ? ( tab ) Ta šestistovka ti dává zabrat...! :lol:
Bohužel nejde. Jízda proti stůj není povolena, jakou 600 myslíš ? To není R 600. Je to Nex 50452, ale to je jenom část aktivity.

Tomes napsal:
bob57_cz napsal:
Tomes napsal:
Nejde povolit jízda proti stůj ? ( tab )
Bohužel nejde. Jízda proti stůj není povolena.
Tuším, že Michal dělal u příležitosti vydání nějaké verze "bin" testovací aktivitu výluky, kde se čekalo na příjezd trf, pak se na ten trf najelo mašinou hráče a celé se to odtáhlo odklonem. Fungovalo to, zkusil jsem si to jet, ale nevím, jak to bylo dělané.

bob57_cz napsal:
Tomes napsal:
bob57_cz napsal:
Tomes napsal:
Nejde povolit jízda proti stůj ? ( tab )
Bohužel nejde. Jízda proti stůj není povolena.
Tuším, že Michal dělal u příležitosti vydání nějaké verze "bin" testovací aktivitu výluky, kde se čekalo na příjezd trf, pak se na ten trf najelo mašinou hráče a celé se to odtáhlo odklonem. Fungovalo to, zkusil jsem si to jet, ale nevím, jak to bylo dělané.
To ano, i já jsem to již několikrát použil, ale to musí trafik naskočit, když už máš postavenou cestu nebo musíš začínat v téže stanici, nebo musí trafik začínat za vjezdovým návěstidlem dané stanice

ne ne v té aktivitě jsi jako fíra nejel za návěstidlo a cesta se postavila tu aktivitu jsem jel, lae zase na obsazenou trafikem je to trošku divný. to by sim. neměl povolit

Hezky vecer, ted jsem si u sve aktivity vsiml jedny zvlastnosti, v Ziline mam dva trafficy, jeden z nich je na sve ceste do Bratislavy a mel by se se mnou mijet, kdyz vjizdim do stanice od Brodna a pak mam jeste jeden traffic stojici u nastupisti smerem na Cadcu.

A ted, jakmile projedu zastavkou Brodno, je tam k vuli mostu omezena rychlost na 80 km/h ; a zacnu zvysovat rychlost na 100 km/h a pak zacnu brzdit az u vjezdu, kde je 60 a 40 km/h, tak zacnou se na mne sypat hlasky o tom, ze nejde pridat vozidlo do sveta nebo neco o chybnych sms souborech. Pro jistotu jsem mel posledni save v Kysuckem Novem Meste, jakmile jsem jel na podruhe, tak jsem za Brodnem nezvysoval rychlost naopak jsem se soural jako snek a u vjezdovyho navestidla jsem prudce zpomalil a pak uz jsem to doklopytal do stanice bez jedine hlasky, o tom ze nejde pridat vozidlo na sveta. Jeste jsem stihnul pozdravit traffic jedouci na Bratislavu a pak docukal do stanice.

Co z toho vyplyva ? Ze pokud jedete moc rychle ( rychlost je ovsem pojem relativni, ze ? ) tak vlastne se i rychle pohybujete po trati ( cim vyssi rychlost tim musi simulator rychle makat aby se zobrazovali pozadovane objekty nebo vozidla ) a pak simulator nestiha nacitat vozidla atd. Kdyz naopak pribrzdite a jedete v tom kritickem miste, tak ten simulator to zvladne. Ona Zilina je vubec kriticka, i ve volne jizde to tam cuka, asi Stavitelxx pouzil nejake dynamicke koleje atd. :idea:

Čouda napsal:
ne ne v té aktivitě jsi jako fíra nejel za návěstidlo a cesta se postavila tu aktivitu jsem jel, lae zase na obsazenou trafikem je to trošku divný. to by sim. neměl povolit
Ale jde to, mám to u pár aktivit, ale za podmínek, které jsem psal

Zdravim.Chci upravit aktivity z verze BINu 1.6 na verzi 1.7.Co musím v takovém případě udělat?Omlouvám se pokud to tu už bylo. :eek:

Naposled editoval moderátor:
klimi napsal:
Zdravim.Chci upravit aktivity z verze BINu 1.6 na verzi 1.7.Co musím v takovém případě udělat?Omlouvám se pokud to tu už bylo.
Myslím, že je jiná rychlost servisních vozidel.

bob57_cz napsal:
klimi napsal:
Zdravim.Chci upravit aktivity z verze BINu 1.6 na verzi 1.7.Co musím v takovém případě udělat?Omlouvám se pokud to tu už bylo.
Myslím, že je jiná rychlost servisních vozidel.
Ne jenom jejich, nebudeš stíhat, jestli jsi neměl příliš volné jízdní doby

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře