Aktivity - všeobecně

Stav
nelze přidat další příspěvky.
zdravím,chci si zahrát seriál aktivit(myslim že od Dejva) a při načítání prvního dílu mě to posíla k billovi co s tím?

klimi napsal:
zdravím,chci si zahrát seriál aktivit(myslim že od Dejva) a při načítání prvního dílu mě to posíla k billovi co s tím?

Opravdu, tvoje otázky mají úroveň jen co je pravda!! Za prvé: nauč se pokládat konkrétní otázky na konkrétní problém s jeho detailním popisem (co je to za aktivitu, kdo je autorem, kdy dojde k problému, popis případných chybových hlášek a vše co by mohlo vést k identifikaci závady, co jsi udělal za pokusy o její odstranění atd.) jinak ti hrozí že budeš odkázán kamsi (ani se neptej kam....). Za druhé: nevím, že by Dejv dělal nějaké aktivity, ale možné to je.

Uznáš jistě sám, že na takto položenou otázku nelze odpovědět jinak.

takže znovu:Chtěl jsem si zahrát seriál aktivit ze stránky http://zeldop.wz.cz/aktivity.htm ,ale při načítání prvního dílu mi to hodí chybu,opravil jsem si všechny consisty v con builderu,zkoušel jsem to přes traonstore i přes normální spuštění a nic

Naposled editoval moderátor:
Potřeboval bych odborné vysvětlení od aktivitářů.
Jedu s loko A do depa Praha Masarykovo. Za přesuvnou najedu na loko B, přelezu si na tuto a loko A mám za úkol strčit na prostřední přesuvnu nové haly. S loko B pak odjet z depa ven. Jaké je správé pořadí a vzdálenosti od šturcu u otočných bodů. Mě se to podařilo vyřešit metodou pokusu a omylu. Při jízdě do šturcu se mi výměna přestavila sama, couvnul jsem, odstavil loko, ale po opětovném zajetí do šturcu se výměna přestavila až po cuknutí s lokomotivou proti hrotu vyhýbky.
Otázka zní:
Když maluji trasu, první otočný bod musí být
1. blíže hrotu vyhýbky
nebo
2. ten druhý
nebo
3. je to jedno
4. a kolik je třeba minimální vzdálenost otočného bodu od zarážedla. Respektive, který bod ve vlaku nebo lokomotivy je rozhodující, aby se výměna za vlakem přestavila.

Nesmí být moc blízko výhybce a nedělá dobrotu ani když je otočný bod mezi výhybkami.Někdy pomůže delší odjetí od otočného bodu a výhybka se přestaví bezproblému.

Reverzní bod je potřeba šoupnut o kousíček dále než je vzálenost pro bezpečné přehození výhybky před lokomotivou. Nejlepší je si ve volné jízdě měnit vzdálenost mezi hrotem výhybky a lokomotivou a sledovat, v jaké vzdálenosti se výhybka již přehodí a v jaké ne.

K umístění RB - RB musí být tak daleko od poslední přestavované vyhybky aby se mezi vyhybku a RB vešla bezpečně celá souprava. Toto se dá změřit při tvorbě úkolu v AE použitím právě ovládané soupravy a jejím umístěním na inkriminované místo.

Pokud sjedeš vyhybky po hrotu a máš se pak přes ně vracet proti hrotu tak se trasa přeci staví až po změně směru. A to je právě to že teprve po rozjetí proti hrotu se ti začnou stavět vyhybky. S tím nehneš, to je logika programu.

3 - je správně

4 - podle směru jízdy vždy čelní vozidlo soupravy vybavuje RB. Souprava se ale musí vejít mezi RB a poslední přestavovanou vyhybku.

poison - tohle co píšeš je na úrovni čarování/metoda pokus omyl

Kank - podobně jako poison. A jen tak na okraj - co je podle tebe bezpečná vzdálenost pro přestavení vyhybky před lokomotivou?

Pánové uvědomte si že je to program a má své zákonitosti podle kterých se chová - pokud je pochopíte tak máte vyhráno a nemusíte čarovat.

Děkuji za rady, už se děje, k inkriminovanému místu přijedu až někdy zítra (zatím jsem vlak zaparkoval v HK ), tak se uvidí, jak se to bude chovat naostro. Mě zmátlo to, že, pokud jsem jel po hrotu poprve (v testovací verzi), tak se výměna za mnou přestavila, ale podruhé, až jsem cuknul dopředu.

Naposled editoval moderátor:
Zbyňku - a nebyla to náhodou základní poloha té vyhybky, do které se to přestavovalo? To je totiž jediný ale oprávněný/logický případ kdy se to staví taky hned za hráčem.

Ppoollll napsal:
Zbyňku - a nebyla to náhodou základní poloha té vyhybky, do které se to přestavovalo? To je totiž jediný ale oprávněný/logický případ kdy se to staví taky hned za hráčem.
Jasně, přestavilo se to do základní polohy. Jenomže tyto maličkosti laik neví, proto je lepší se zeptat.
Jinak mne potěšilo, že aktivitu jsem počítal v Bin1.57, nyní ji testuji v 1.6 a rychlost, kromě pomalých trafic, které zrychlily, se nezměnila. I po dvou hodinách jízdy jsem byl všude včas, možná jsem měl nepatrně kratší pobyty. Ale snažím se dělat čas jízdy, tak, aby se nemuselo jet nadoraz. Rezervy pro ještě pomalejší hráče udělám při šibováních kterých je v této aktivitě 9. (nepočítám prosté odpojení lokomotivy nebo prosté najetí na vozy bez přecházení na druhé stanoviště, takové případy jsou další 4) Vystřídají se 4 vlaky, SC,2xEC a 1xLV. Pojede se na třech lokomotivách (151, 380 a 210) Tak držte palce. Jestli úspěšně přes víkend dojedu do cíle (jsem zvědav za jak dlouho), tak mám vyhráno. Pak už se bude jednat jen o kosmetické úpravy v nastavení úkolů s doplněním traffic a nejhorší bude křižování, zde bych nerad experimentoval, ale rovnou se nechám někým poučit. Tato aktivita bude spíše příběh nečekaných událostí, které by teoreticky mohly strojvedoucího potkat a účelem bude projezdit co nejvíce tratí v BP. Uvidíme, snad do vánoc to dám dohromady.

Zbyněk Šemora napsal:
.....Jenomže tyto maličkosti laik neví, proto je lepší se zeptat.......

Pokud znám odpověď tak rád na tyto dotazy odpovím.

Zbyněk Šemora napsal:
....Pojede se na třech lokomotivách (151, 380 a 210)....

A teď k tomu tebou plánovanému střídání mašin. Souhlasil bych ještě s přestupy u stejných loko. Přestup na jiný typ loko (jinak definované ovládání a jiné druhy ovladačů - například BS2, BSE a pod.) se zatím nechovaj korektně. Je to dáno základní konstrukcí programu. MSTS si tyto věci načítá akorát na začátku úkolu (začátek nebo nahrání uloženého). Původně se nedalo nikam přestupovat takže nebylo toto zapotřebí ošetřovat. A i když Džordž rozchodil přestupy tak zatím ne vše je zcela korektní. Některá nastavení si prostě simulátor stále drží v paměti ve stavu počátečního spuštění či nahrání úkolu.
Obecně bych doporučoval úkol rozdělit na více částí. Vyřešíš tím tak mimo jiné i určité nesrovnalosti jako je rozcházející se čas, budeš mít vždy v určitém okamžiku zcela jednoznačně definován stav úkolu a pár dalších drobností majících vliv na hratelnost úkolu a stabilitu (zblbnutí) MSTS.

Vysvětlí mi někdo, co se stane s loko ze které slezu a jdu na jinou? To tam zůstane jako loose ? Již jsem psal do vlákna s binem jestli by se dala nadefinovat trasa opuštěné loko, aby mi nezůstávala aktivní v simulátoru. Pravda, hrál jsem si s tím jen 1x, ale stále nevím co s tím a jestli to vůbec jde.

Zdeněk Itterheim napsal:
Vysvětlí mi někdo, co se stane s loko ze které slezu a jdu na jinou? To tam zůstane jako loose ? Již jsem psal do vlákna s binem jestli by se dala nadefinovat trasa opuštěné loko, aby mi nezůstávala aktivní v simulátoru. Pravda, hrál jsem si s tím jen 1x, ale stále nevím co s tím a jestli to vůbec jde.

To půjde dost těžko, protože odvěšené vozidlo se zabrzdí, ale co je důležité, nejde převést na AI vlak aby moho odjet a zmizet. Ono vlastně nemá ani kam, protože je stále svázáno s path hráče, takže tam zůstává jako loose consist. Ale z hovoru s Džordžem na slezině vyplynulo, že loose consist i opuštěné vozidlo mimo rozsah viditelnosti MSTS registruje pouze jako bod v prostoru trati a MSTS takové vozidlo proti všem tvrzením zatěžuje pouze minimálně a ničemu nevadí. Vozidlo se vlastně "zhmotní" jen pokud je blíž ke kameře než jeho maximální LOD.

Miran napsal:
Zdeněk Itterheim napsal:

To půjde dost těžko, protože odvěšené vozidlo se zabrzdí, ale co je důležité, nejde převést na AI vlak aby moho odjet a zmizet. Ono vlastně nemá ani kam, protože je stále svázáno s path hráče, takže tam zůstává jako loose consist. Ale z hovoru s Džordžem na slezině vyplynulo, že loose consist i opuštěné vozidlo mimo rozsah viditelnosti MSTS registruje pouze jako bod v prostoru trati a MSTS takové vozidlo proti všem tvrzením zatěžuje pouze minimálně a ničemu nevadí. Vozidlo se vlastně "zhmotní" jen pokud je blíž ke kameře než jeho maximální LOD.
No jo, ale jak vysvětlíš, když loose consists někde v Brně má vliv na jízdu vlaku mezi Zábřehen a ČT. Kdy akrivita padala na každé vykouknutí z okna. Po odstranění LC z Brna se už vše vrátilo do normálu. Platilo to u původní verze bez BIN. Současně nevím. V mé gigaaktivitě mám 7 LC různě po trati, které budu potřebovat a zatím to problém nedělá.

Zbyněk Šemora napsal:
No jo, ale jak vysvětlíš, když loose consists někde v Brně má vliv na jízdu vlaku mezi Zábřehen a ČT. Kdy akrivita padala na každé vykouknutí z okna. Po odstranění LC z Brna se už vše vrátilo do normálu. Platilo to u původní verze bez BIN. Současně nevím. V mé gigaaktivitě mám 7 LC různě po trati, které budu potřebovat a zatím to problém nedělá.

Jak jsem na slezině od Džordže koupil, tak prodávám. :lol: Speciálně jsme tam vedli já a myslím Pajavlaky a ještě někdo řeč na tohle téma. Vysvětlení i se zdůvodněním by musel podat jedině on.

Tak jsem zatím skončil po 3 hodinách a 40 minutách na konci trati za Prahou Sedlecí. Problém je otočný bod a jeho vzdálenost od konce koleje. Proto jsem se ptal co tento otočný bod vybaví. S tím čelem lokomotivy to nebude úplně pravda. Připadá mi to, že se aktivuje až jeho druhá strana. Jestli to náhodou nesouvisí s tím, že tam přijedu s otočenou mašinou a nevybaví jej až konec vlaku. Projel jsem návěstidlo na konci koleje a RV stále zůstane neprojetý, přitom v Paths bod je kus před koncem.
Ale přišel jsem na to, jak zrušit limit 0 km/h při změně stanoviště. Stačí se klávesou 1 přesunout ještě jednou na původní stanoviše a zpět, Po té vám na monitoru naskočí rychlost jaká je na trati. (stejným způsobem vyresetujete penalizaci po zásahu rychlobrzdy)
Udělám nějaké stavební opravy v trati, co jsem objevil cestou a hold budu muset si vše odjet znovu.
Ještě jsem chtěl vzkázat, že jak jste měli někdo problém s časem, že neseděl s hodinami v kabině s potvrzením odjezdu v jízním řádu. Tak i po těch 3 a půl hodinách mi vše jde synchronně, žádný problém.

Zbyňku

Já nepsal "čelo vozidla", já napsal "podle směru jízdy vždy čelní vozidlo soupravy vybavuje RB" neboli jinými slovy "to první vozidlo". A jestli to je u toho vozidla čelo, střed či jeho konec jsem nikdy neřešil neboť jsem to nepotřeboval.
A jinak nemůžeš nacpat RB až ke konci koleje k šturcu. Musíš tam mít mezeru alespoň na to čelní vozidlo vybavující RB. Jinak ti to lidi jedoucí jako uživatelé nezvládnou - nevybaví ti RB.

O zrušení toho 0 limitu rychlosti už tady v diskusi někdo psal přesně to samé co teď ty - několikrát přesednout dopředu a dozadu. Totéž přitom padlo i o zrušení penalizace. Akorát si nepamatuju kdo a nemá pro mne ani význam to teď hledat. Tu penalizaci dával dotyčný jen jako malou perličku navrch jak ji obejít.

A k těm LC - tam mohl být problém s počtem objektů na čtverec v souvislosti s tím jak to máš občas zaplněné až na maximum. Sám jsi kdysi psal že ti stačilo do určitých čtverců přidat jen jeden jediný objekt a následoval pak atomový výbuch - holá krajina.

A tomu, že LC je mimo viditelnost počítán jen jako bod bych i věřil. MSTS nemá důvod se tím jinak zabývat. Potřebuje vědět jen polohu konkrétního objektu. Nic víc. Je to ale záznam navíc někam do paměti.

Mimochodem ta penalizace účinkuje i v případě, že já přímo použiju rychlobrzdu a tam se mi to vůbec nelíbí. Naposledy se mi to stalo, když nějaké auto vjelo na přejezd (jako v reále, že) a pak jsem 90 sekund čekal "až zahřmí". Totéž při nedobrždění u perónu, atd.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře