Aktivity - všeobecně

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Kontrolní a reverzní bod.

ahoj,prosim o vysvětlení a omlouvam se jestli to tu bylo ale nenašel jsem nic popisujícího.
1)Co to je Revrezní bod?Kde ho najdu a jak se s ním pracuje?
1)Co to je Kontorlní bod?Kde ho najdu a jak se s ním pracuje?

klimi

Kolik ti je let?

Na RB si najdi odpověď ve vyhledávání.

Kontrolní bod jako termín v AE neexistuje. Je to jen hovorový termín pro určitou událost pomocí které autor úkolu něco kontroluje -> kontrolní bod. Ke konstrukci související s kontrolním bodem může být použita kterákoliv ze tří typů událostí - závisí na čase/místě/konkrétním úkolu. Je to celé jen na fantazii a kombinačních schopnostech autora.

Jak udělat, aby vlak ovádaný hráčem počkal na vlak v určité stanici. Aby výpravčí nezapískal dřív, ale zapískal až vlak, na který vlak ovádaný hráčem čeká, přijede?

LuděkD napsal:
Jak udělat, aby vlak ovádaný hráčem počkal na vlak v určité stanici. Aby výpravčí nezapískal dřív, ale zapískal až vlak, na který vlak ovádaný hráčem čeká, přijede?
Asi správně načasovat pobyt vlaku hráče - ruční editace jízdního řádu.

LuděkD napsal:
Je rozdíl mezi aktivitou se smyšlenými časy a aktivitou udělanou dle skutečného GVD. V prvním případě tě v časech téměř nic neomezuje. U druhého případu se může čekat na vlak jedoucí včas, nebo na vlak zpožděný. U vlaku jedoucího včas je to jednoduché - tam přijede např. motorák z lokálky v 15:47 a ty máš odjezd v 15:50, zapíská se až v 15:50. A zpožděného máš 2 možnosti - buď necháš pravidelný odjezd na 15:50 (výpravčí zapíská odjezd, ale ty budeš ve stanici ještě pár minut), nebo ho o pár minut posuneš (pak ti sice zapíská správně, ale bude to odklon od pravidelného JŘ). A teď mě napadla ještě jedna možnost - hrát si s počtem cestujících na nástupišti. Příjezd a odjezd nastavíš dle skutečnosti, ale zapískání ti bude blokovat nástup/výstup cestujících.

Kank: Tá posledná metóda je najsprávnejšia ... narichtovať počet cestujúcich tak, aby zodpovedal nejakému tomu pobytu a potom nechať odjazd ako treba ... btw. on ten systém má svoje dôvody, jedná sa tam o možnosť krátenia meškania na pobytoch ...

To co uvedl Kank jako třetí možnost je správně. MSTS totiž dá povel k odjezdu až po splnění těchto dvou podmínek:
1 - vystoupěj/nastoupěj všichni cestující
2 - nastane čas odjezdu dle JŘ
Pokyn je dán až v okamžiku kdy dojde ke splnění obou podmínek. To znamená následující:
A - pokud jako první skončej lidi tak se čeká na čas odjezdu
B - pokud jako první nastane čas odjezdu a lidi ještě vy/nastupujou tak se čeká na lidi

Je tady ale ještě jedna věc na kterou se musí dát pozor. Pokud úkol začíná samotnou loko která se připojuje k dalším osobním vozům tak je vý/nástup cestujících v MSTS oproti AE pokrácen v odpovídajícím poměru k připojeným vozům a jejich kapacitě pasažérů. AE to počítá s tím jak je souprava nadefinována při spuštění úkolu - v případě samotné loko AE počítá jen s tou loko/motorem. V MSTS už jsou ale připojeny po prvotním posunu i vozy které to ovlivňují také.

Mám dotaz,bude někdo dělat aktivitu IC 580 OSTRAVAN dle nového jízdního řádu ? Jestli se do toho nikomu nechce,rád bych ji udělal,ale jen poloviční a to v úseku Karviná - Česká Třebová, a někdo další by musel udělat aktivitu tutéž ale v úseku Č.T. - Praha. Je to nová aktivita,tedy nový vlakový spoj pro obyvatelé lázeňského města Karviná,kteří potřebují přímý vlakový spoj s hlavním městem.
Jinak teď absolutně nestíhám,takže pokud by ji nikdo neudělal tak moje první část aktivity by byla na světě počátkem příštího roku nebo mezi vánočními svátky a novým rokem. :wink:

Jiří napsal:
Mám dotaz,bude někdo dělat aktivitu IC 580 OSTRAVAN dle nového jízdního řádu ? Jestli se do toho nikomu nechce,rád bych ji udělal,ale jen poloviční a to v úseku Karviná - Česká Třebová, a někdo další by musel udělat aktivitu tutéž ale v úseku Č.T. - Praha. Je to nová aktivita,tedy nový vlakový spoj pro obyvatelé lázeňského města Karviná,kteří potřebují přímý vlakový spoj s hlavním městem.
Jinak teď absolutně nestíhám,takže pokud by ji nikdo neudělal tak moje první část aktivity by byla na světě počátkem příštího roku nebo mezi vánočními svátky a novým rokem. :wink:
rád se toho ujmu.nyní dodělám aktivitu z HK do Chocně a pka bych to mohl udělat?

klimi napsal:
Jiří napsal:
rád se toho ujmu.nyní dodělám aktivitu z HK do Chocně a pka bych to mohl udělat?

OK. Potřeboval bych vědět,na který úsek se vrhneš,jestli úsek v trati 321 ( Karviná - Česká Třebová ) nebo jestli úsek v trati ZŠ ( Česká Třebová - Praha ) ? :roll:

Jiří napsal:
klimi napsal:
Jiří napsal:

OK. Potřeboval bych vědět,na který úsek se vrhneš,jestli úsek v trati 321 ( Karviná - Česká Třebová ) nebo jestli úsek v trati ZŠ ( Česká Třebová - Praha ) ? :roll:
Určitě trat Zbynka Semory trat k druhemu useku nevlastnim.Zacnu s tim nejpozdeji pristi tyden....a mas prostor kam to dát nebo bychom to dali ke mě?

klimi napsal:
Jiří napsal:
klimi napsal:
Jiří napsal:

Určitě trat Zbynka Semory trat k druhemu useku nevlastnim.Zacnu s tim nejpozdeji pristi tyden....a mas prostor kam to dát nebo bychom to dali ke mě?

Mohu ti doporučit veřejný upload server na http://www.edisk.cz . Normálně zabalíš aktivitu třeba do RARu a tu pak dáš na server http://www.edisk.cz , získáš odkaz,který si můžeš nechat poslat emailem nebo jej skopíruješ do schránky Ctrl+C a zveřejníš odkaz.Nebo to může být u mne na stránce http://msts-forum.ic.cz/msts/Aktivity

Naposled editoval moderátor:
Zdravím.
Prosím někoho, kdo má trať Luhačovice a aktuální trainset BP. Potřebuji zkontrolovat před vydáním jednu aktivitu. Více mail nebo SZ. Díky.
Davidus

Tak jsem konečně projel svou 10 hodinovou aktivitu a musím konstatovat, že se mi časy také rozchází. Příčinu vidím v dodatečné editaci Paths při zařazeném servisu do traffic. Tímto se mi o nějakou desítku sekund opozdil vstup všech vlaků traffic. Také jsem měl pocit, že všechny vlaky jedou nějak pomalu. Takže asi budu muset traffic smazat a znovu nadefinovat. Rozdíly v časech byly po hodině jízdy asi o 20 sekund, po 4 hodinách minuta a po 8 hodinách dvě minuty. Rozdíl v okně jízdních řádů byl podobný. Pokud jsou v aktivitě zadány úkoly, tak vidím řešení jako základ použít časové okno, které je synchronní s hodinami na lokomotivě. Jízdní řád pod F10 nepoužívat, stejně při šibování se všechny potřebné stanice do něj zadat nedají. A traffic, asi s nějakou úměrou zpoždění počítat a jejich časy posunout.
Ideální by bylo, kdyby Džordž všechny hodiny sesynchronizoval.
Ale objevil jsem další věc. Když najedu na soupravu, mám všechny nárazníky na dotek. Ale jakmile hru uložím, load nebo měním stanoviště, tak pozoruji že mezi všemi nárazníky mám mezery.

Aktivitu bych chtěl do vánoc zveřejnit. Jsem zvědav, kolika uživatelům takový styl aktivity bude vyhovovat.
Chci také poděkovat Nebulusovi a Gerontovi za Slovenský a Německý dabing.

Pánové, je vlak, který stojí na nádraží a čeká až přijede vlak z druhé strany, aby mohl jet. Je to jednokolejná trať. Vše jsem udělal, nastavil trafficy a traffic nejel. Je tam pouze vlak ovládaný hráčem a mám zelenou. Proč mi tam nejezdí traffic a nemám červenou do té doby, než přijede traffic? Jak to udělat?

LuděkD napsal:
Pánové, je vlak, který stojí na nádraží a čeká až přijede vlak z druhé strany, aby mohl jet. Je to jednokolejná trať. Vše jsem udělal, nastavil trafficy a traffic nejel. Je tam pouze vlak ovládaný hráčem a mám zelenou. Proč mi tam nejezdí traffic a nemám červenou do té doby, než přijede traffic? Jak to udělat?

Dej proti sobě ve směru jízdy trafiku (v dostatečné době před příjezdem Tvého vlaku) servis2

CD servis a BIN

A jak je to se servisy a BINem? Jestli jsem to dobře pochopil, byl problém v minimální rychlosti servisu. Je to už nějak vyřešeno? Od jaké verze BINu? Díky

Tomes napsal:
Dej proti sobě ve směru jízdy trafiku (v dostatečné době před příjezdem Tvého vlaku) servis2

Nikoliv servis2 - ten můžeš zcela vynechat - ale ten konkrétní vlak a použij hned u začátku (v odpovídající vzdálenosti) vyčkávací bod s dostatečnou časovou rezervou. Jinými slovy ti ten trafik musí obsadit návěstidla pro sebe. V AE ale také musíš vysledovat jak daleko před sebe ty návěstidla obsadí aby jsi jako hráč do té stanice mohl vjet.

Narazil jsem na problém s řadou 754.Pokud se chci připojit k této loko a následně na ni přelézt tak se mi za žádnou cenu neodbrzdí a nelze se s ní rozject nebo lze,ale násilím.Poradí někdo?

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře