ako urobit zo skinu novy eng subor a ostatne casti

Lubos

Cestující
Naskinoval som rusen 350 013 a chcel by som ho dat do samostatneho adresara (napr.zsk_350013) ale chcem aby sa aj eng subor aj ostatne ace subory tak pomenovali.
Je to mozne spravit?

Dakujem za radu

V zásade nutné úpravy zodpovedajú premenovaniu vozidla.

Musíš premenovať všetky súbory tak ako to chceš mať, potom potrebuješ v .sd súbore zmeniť na treťom riadku názov .s súboru, tak aby zodpovedal realite, v .eng a .wag súboroch musíš upraviť riadky Wagon a Engine (jedno je tam 2x, zapána nespomeniem, ktoré) aby zodpovedali novému názvu .eng a takisto riadok shape tak aby zodpovedal novému názvu .s súboru. No a finálne musíš rozkompilovať .s súbor a zmeniť v ňom názvy textúr (.s súbor je dlhý, príslušné názvy sú spravidla cca v tretine (poznáš to podľa toho, že sa zrazu zmení veľkosť odsadenia, tak na začiatku zhruba sú tie riadky) tak aby zodpovedali názvom ACE súborov ...

JOHNZ napsal:

Musíš premenovať všetky súbory tak ako to chceš mať, potom potrebuješ v .sd súbore zmeniť na treťom riadku názov .s súboru, tak aby zodpovedal realite, v .eng a .wag súboroch musíš upraviť riadky Wagon a Engine (jedno je tam 2x, zapána nespomeniem, ktoré) aby zodpovedali novému názvu .eng a takisto riadok shape tak aby zodpovedal novému názvu .s súboru. No a finálne musíš rozkompilovať .s súbor a zmeniť v ňom názvy textúr (.s súbor je dlhý, príslušné názvy sú spravidla cca v tretine (poznáš to podľa toho, že sa zrazu zmení veľkosť odsadenia, tak na začiatku zhruba sú tie riadky) tak aby zodpovedali názvom ACE súborov ...

Mám jeden problém. když chci otevřít .s soubor ve wordu nebo jiném textovém editoru tak mi to místo písmen píše klikyháky. Porad mi prosim co s tím. Děkuju

Čouda napsal:
JOHNZ napsal:

Mám jeden problém. když chci otevřít .s soubor ve wordu nebo jiném textovém editoru tak mi to místo písmen píše klikyháky. Porad mi prosim co s tím. Děkuju

Tento soubor otevřeš pomocí ffedit - je standartně součástí MSTS v adresáři utils.

Děkuji, ale mám ještě jeden problém. Koukal jsem na návod na jakési stránce (už si ji nepamatuju) a nevim si rady s uložením textového souboru jako .bat Asi sem na to lama. Prosím napiště jak to převádíte vy (pokud možno jako pro debila pač to jinak nepochopim) ještě jednou děkuju

Čouda napsal:
Děkuji, ale mám ještě jeden problém. Koukal jsem na návod na jakési stránce (už si ji nepamatuju) a nevim si rady s uložením textového souboru jako .bat Asi sem na to lama. Prosím napiště jak to převádíte vy (pokud možno jako pro debila pač to jinak nepochopim) ještě jednou děkuju

Jednoduše, dáš UložitJako a do dialogu pro jméno souboru napíšeš "JmenoSouboru.bat" a to je vše.

Klepneš ve složce pravým tl. myši a dáš Nový->textový dokument. Do něj vepíšeš např:
ffeditc_unicode 363163.s /o:363163.s
Dej Uložit jako a do řádku název vepiš např. conv.bat a v řádku uložit jako typ vybereme "všechny soubory". pAK STAČÍ BAŤÁK SPUSTIT A JE TO..

dík za radu ale má to malej háček. ve wordu není uložit jako "všechny soubory"

Čouda napsal:
dík za radu ale má to malej háček. ve wordu není uložit jako "všechny soubory"
A co zkusit použít masku (*.*) - ale bacha......eng musí být jako TXT soubor v UNICODE kódování...ne že ho uložíš jako DOC dokument, ikdyž se bude tvářit jako eng....

už jsem pokročil. Vím jak udělat .bat soubor ale když to spustím nic se nestane

Potažmo sa na to vykašli úplne a skús grafický frontend pre ffedit. JEho autorom je Robert K. Guy a volá sa Shape Shifter. Dá sa stihnuť napr z mojich stránok.

Čouda napsal:

dej si na další řádek v bat souboru příkaz pause.
To potom se ti to okno samo neztratí a uvidíš tam případnou hlášku od ffeditu proč nic neudělal.

takže bat bude vypadat nějak takto

pause

Miran napsal:
Čouda napsal:

To potom se ti to okno samo neztratí a uvidíš tam případnou hlášku od ffeditu proč nic neudělal.

pause

Zase pokrok udělal jsem to podle toho návodu co psal Robo zkoušel jsem to podle tebe a prozměnu mi to vyfluslo v DOSovým okně nějaký blbí kecy který se týkaly zadávání cesty kam se to bude ukládat a jestli se to má zkomprimovat(vše v EN jazyce), takže jsem z toho mírně rozčarovanej. eště se poohlídnu po tom grafickým zpracování programu, tedy pokud mi někdo nechce napsat kde ho stáhnu a ušetřit mi tak hledání :lol:

Čouda napsal:
Miran napsal:
Čouda napsal:

pause

Zase pokrok udělal jsem to podle toho návodu co psal Robo zkoušel jsem to podle tebe a prozměnu mi to vyfluslo v DOSovým okně nějaký blbí kecy který se týkaly zadávání cesty kam se to bude ukládat a jestli se to má zkomprimovat(vše v EN jazyce), takže jsem z toho mírně rozčarovanej. eště se poohlídnu po tom grafickým zpracování programu, tedy pokud mi někdo nechce napsat kde ho stáhnu a ušetřit mi tak hledání :lol:
..nějaký blbí kecy ???
O dva hlasy výše ti to Johnz nabídl přímo na tácku.
To dosovské okno je správně v pořádku.
Pročti si znovu pořádně avizované návody a udělej to přesně podle nich !
Pokud neumíš uložit textový soubor jako..., je to chyba neznalosti, ale dá se to i obejít jinak - prostě ten soubor nebudeš ukládat a po jeho vepsaných změnách jej prostě zavři křížkem vpravo nahoře. Vyskočí dotaz, jestli se mají zapsat provedené změny, dáš ANO a bude to uložené na stejném místě a se stejným názvem, jako jsi to otevíral, jen to bude už změněné.
Soubory *.eng jdou díky své maličkosti normálně editovat notepadem, soubory větší ( třeba*.s ) se pak nabídnou pro otevření ve wordpadu ( v žádném případě word ! - zmrší formátování ). Namísto těchto lze použít i výborný notepad2, který nemá omezení notepadu z win.
Alternativních editorů je celá řada, ale zacházet s nimi by měl již mírně pokročilý uživatel, nejsou pro začátečníka, který nezná, jak přepsat příponu.
Mimo jiné v tom tvém wordu se ti neukáže možnost uložit jako... všechny soubory, protože máš defaultní nastavení zobrazování složek. MS toto nastavení dává jako výchozí právě na ochranu před přepsáním neznalými uživateli. Kdyby jim dal k vidění hned všechny skryté a systémové soubory a přípony, byly by hotline permanentně zahlcené.

Stahl jsem si ten program jak psal Johnz.Po vložení cesty k *.s souboru se mi nabídne i cesta kam to uložit ve formátu *.txt, ale už se nezaktivuje tlačítko ok. Sem asi lama ještě si s tím pohraju, ale nivim nevim. Že já vůl sem se pouštěl vůbec do toho reskinu.... :(

Čouda napsal:
Stahl jsem si ten program jak psal Johnz.Po vložení cesty k *.s souboru se mi nabídne i cesta kam to uložit ve formátu *.txt, ale už se nezaktivuje tlačítko ok. Sem asi lama ještě si s tím pohraju, ale nivim nevim. Že já vůl sem se pouštěl vůbec do toho reskinu.... :(
Určitě děláš něco blbě! Jen se doklikám k *.s souboru a okamžitě to nabídne cestu pro uložení i s aktivací tlačítka.
Nejdříve musíš tomu programu ukázat v nastavení options, kde je ffedit, je to totiž jen gui nástavba nad ffe.

bob57_cz napsal:
Čouda napsal:
Určitě děláš něco blbě! Jen se doklikám k *.s souboru a okamžitě to nabídne cestu pro uložení i s aktivací tlačítka.

Tak jsem Magor, kterej neumí klikat. Se na to dneska vyseru asi nemám den. Zkusím to zejtra.

Back
Nahoře