Aktivity Praha - Kuty alebo Kuty - Praha

Petr Novák napsal:
Pokud někdo umí jezdit jako Jacek,tak dojede.Pokud to někdo neumí,tak mu to bude klouzat,adheze je malá.182.048 ze Šemorových stránek je nastavená podobně,tak bude taky klouzat.
Nikoliv, psal jsem, že jsem jel s mašinou z train-simu, jsou tam úplně jiné hodnoty:
comment ( upravil Ppoollll, Jacek, Frinta - verze 1.1 )

Adheasion ( 0.18 1.3 2 0 )
DerailRailHeight ( 10cm )
DerailRailForce ( 2.5*120t )
DerailBufferForce ( 350kN )
NumWheels ( 6 )
Friction (
1538.8N/m/s -0.10 1.3mph 13.902N/m/s 1.842
5.1N/rad/s 1 -1rad/s 0 1
)

K prokluzu nedošlo s postrkem vůbec - ani při plném výkonu. Zřejmě někdo zas použil jiný eng, nebo se v tom hrabal

Upřímě, mě taky nepřišlo, že by ta souprava byla tak těžká aby ji neutáhla samotná 182 bez probému...a tady měla ještě postrk... poloviční náklady tahá na lokálce Nymburk-Jičín 742jka...
Tak a tEď mě bijte 8) ...

Jacek napsal:
Petr Novák napsal:
Pokud někdo umí jezdit jako Jacek,tak dojede.Pokud to někdo neumí,tak mu to bude klouzat,adheze je malá.182.048 ze Šemorových stránek je nastavená podobně,tak bude taky klouzat.
Nikoliv, psal jsem, že jsem jel s mašinou z train-simu, jsou tam úplně jiné hodnoty:
comment ( upravil Ppoollll, Jacek, Frinta - verze 1.1 )

NumWheels ( 6 )
Friction (
5.1N/rad/s 1 -1rad/s 0 1
)

K prokluzu nedošlo s postrkem vůbec - ani při plném výkonu. Zřejmě někdo zas použil jiný eng, nebo se v tom hrabal
Tohle je v BP, staženo od Johnze, upravil jsem jen značení:
Wagon ( CD_182048
comment ( upravil Ppoollll, Jacek - verze 1.0 )
comment ( pro BP upravil Šemora )

Adheasion ( 0.18 0.4 2 0 )
NumWheels ( 6 )
Friction (
5.1N/rad/s 1 -1rad/s 0 1
)

Udělal jsem malý test.

Sestavil jsem soupravu z loko 122 007 s 32 Eas loženými uhlí, tak jak zde jezdí do ECHVA.
Rozjezd z Kolína směr Řečany nad Labem.
Souprava se rozjela na 80 km/h až u nástupiště v Záboří! :eek:
Zprvu se mi tomu nechtělo věřit, ale dle vyjádření fíry, který zde jezdí je to přesně dle reálu.
To samé jsem opakoval se 182 134.
Osmdesátkou jsem jel už u předvěsti před Zábořím, tedy zhruba na dráze kratší o dva kilometry (18%).
Až do Starého Kolína byly rychlosti vyrovnané (cca 70 km/h), potom už měl šestikolák navrch.
Co se týče 182ky, tak vyjádření od "zdroje" zatím nemám, v Ústí nad Labem ani Nymburce nikdy moc šestikoláků nebylo, tak uvidím.

Zkrátka, chování 182 mi nepříjde jako nereálné.

Naposled editoval moderátor:
Pawlik napsal:
Udělal jsem malý test.
Se 182 134+32 Eas loženými uhlím z Kolína osmdesátkou jsem jel už u předvěsti před Zábořím, tedy zhruba na dráze kratší o dva kilometry (18%).
Až do Starého Kolína byly rychlosti vyrovnané (cca 70 km/h), potom už měl šestikolák navrch.
Co se týče 182ky, tak vyjádření od "zdroje" zatím nemám, v Ústí nad Labem ani Nymburce nikdy moc šestikoláků nebylo, tak uvidím.

Zkrátka, chování 182 mi nepříjde jako nereálné.
Zajímalo by mne jestli se ti to samé povede se 182.048 z TRAINSETu BP v řešeném úseku Zábřeh-Krasíkov bez jediného zrnka písku. :!: :roll:
Bohužel nemám čas vyzkoušet to se 182.134 jinde na rovině třeba u Kolína,ale tato diskuse již zavání přesměřováním jinam.

Tak jsem si dal trochu práce s vyhledáním nastavení 182 a čísla v sekci Adheasion jsou velice zajímavá:

CD 182.048 z trainsetu BP od Zbyňka:
Antislip()

CD 182.048 v 1.0 ud Ppoolllla
Antislip()

CD 182.048 v 1.0F od Ppoolllla
Antislip()

CD 182.048 v 1.1 od Ppoolllla
Adheasion ( 0.18 0.65 2 0 )

CD 182.048 v 1.1F od Ppoolllla

CD 182.072 v 1.1 od Ppoolllla

CD 182.072 v 1.1F od Ppoolllla

Üdaje opsané z fóra v Jackově příspěvku

Podotýkám, že údaje od Ppoollla jsou čerstvě stažené (mám povolen FTP takže se mne netýká výpadek serveru pro stahování).

Pokud jsem si dobře přečet manuál k eng souborům by to mělo být takto:

Adheasion( A B C D ) důležitá jsou pouze čísla A,B,C. D je nepoužito

trakční síly jsou počítány takto:
Tah ve skluzu = A * C * váha stroje / pčcet kol
Tah normalní = B * C * váha stroje / počet kol
Tah při pískování = 0.95 * C * váha stroje / počet kol
to podle mne znamená, že je li hodnota B větší než 0.95 tak stroj téměř nemůže sklouznout a má adhezi daleko lepší než při pískování což je Jackův případ a proto mu to neklouže. Takto nastavené hodnota je podle mne nesmyslná a neměla by překročit 0.65. Manuál hovoří o hodnotách B mezi 0.4 - 0.6 jako o hodntách odpovídajících realitě. Jenom by mne zajímalo kde Jacek vzal ten údaj když u Ppoollla nikde není.

Tonik napsal:
Šestikolo se mě líbí taky moc,dvakrát sem to projel s postrkem,potřetí sem tu 130 nechal v Zábřehu a světe div se dalo se to stíhat taky,jenom v Rudolticích se osobák objevil vedle mě.Zkuste to taky!!

Zdravím a závidím všem,kteří "Šestikolo" zdárně dokončili.Já se tuto aktivitu před chvílí snad podesáté pokusil projet,ale u AB předvěsti vj.náv. do Hoštejna mne opět čekalo totální zamrznutí systému a následný vynucený restart PC.
Nechci tím ale v žádném případě kritizovat tvůrce této aktivity,ale zase tak musím se slzami v očích potvrdit,že u MSTS může mít člověk nadupaný stroj a je mu to někdy stejně houby platné. :D
Nutno ale dodat,že se mi i ta krátká jízda ze Zábřehu n.M. do Hoštejna dost líbila.Holt,zbytek si už musím jen domyslet. :D

Zdraví
David

Jak máš nastavený MSTS konkrétně Detaily grafiky? V těch místech není žádný důvod k pádům.

David:
V Hoštejně musíš být zaparkovanej už ve 13:18.To startuje pinďa.Při jízdě musíš potkat před Hoštejnem náklad pivovarských vozů PKP,ta situace může být dána pomalou jízdou.Ale jinak fakt nevím.Co máš na předvěsti k vjezdovýmu do Hoštejna?

poison napsal:
David:
V Hoštejně musíš být zaparkovanej už ve 13:18.To startuje pinďa.Při jízdě musíš potkat před Hoštejnem náklad pivovarských vozů PKP,ta situace může být dána pomalou jízdou.Ale jinak fakt nevím.Co máš na předvěsti k vjezdovýmu do Hoštejna?

Zdravím,
na předvěsti /AB návěstidle/ mám výstrahu,kolem ní projíždím rychlostí 70 km/h /viz."kulatý" rychlostník za Lupěným/,detaily grafiky vše na maximum a stíny vypnuty.Podle mne tedy nic zvláštního.Zádrhel bude u mne asi v tom nákladním vlaku s polskými vozy Rils,který "opticky" nepotkám,protože se za tou předvěstí "seknu" a končím.
Ale Poisone,hlavu si s tím nedělej.Problém je zřejmě jen u mne,protože jak je vidět,těch,co aktivitu vždy dokončí je zde většina.Respektive až na mne vlastně všichni. :D Jen tak dále.
Bude-li čas,pokusím se na to kouknout v AE.

Zdraví
David

PS Martens : Možná by stálo za úvahu mé příspěvky přesunout do sekce o Poisonových aktivitách.

Zkus stáhnout trochu dohlednost tak na 1500 a kvalitu textur objeků na 2 nebo jseště méně a zkus těsně po průjezdu žabotlamy dát save no a potom si hraj s nastavením. Já to jezdím na MSI MX440 AGP8x na plné nastavení bez pádu. Jinak ta aktivita vůbec nemá snahu k pádům.

trakční síly jsou počítány takto:
Tah ve skluzu = A * C * váha stroje / pčcet kol
Tah normalní = B * C * váha stroje / počet kol
Tah při pískování = 0.95 * C * váha stroje / počet kol
to podle mne znamená, že je li hodnota B větší než 0.95 tak stroj téměř nemůže sklouznout a má adhezi daleko lepší než při pískování což je Jackův případ a proto mu to neklouže. Takto nastavené hodnota je podle mne nesmyslná a neměla by překročit 0.65. Manuál hovoří o hodnotách B mezi 0.4 - 0.6 jako o hodntách odpovídajících realitě. Jenom by mne zajímalo kde Jacek vzal ten údaj když u Ppoollla nikde není.

Mě vyšly hodnoty 0.18 0.36 3.15 a také v sekci Friction mám vypočítané vyšší hodnoty.Pro zajímavost- připravuji eng turbínky s mech.přenosem,je to tedy šestikolák jako 182 a tam hodnoty mi výpočtem vyšly následující 0.11 0.47 3.15 .Chtěl bych upozornit hlavně na třetí koeficient,který je u čtyřkoláků okolo hodnoty 2,ale u šestikoláků je vždy přes tři,právě z důvodu vyššího počtu hnacích kol.Vezměte si vyladěný eng 555.0 a tam je třetí hodnota 2.35 z důvodu 5ti hnacích náprav.Při výpočtu používáme počet hnacích náprav,ne počet kol jako takových,na to pozor hlavně u výpočtů pro páry.Manuál hovoří o doporučených hodnotách,ale zároveň se tam doporučuje výpočet podle skutečných hodnot,takže počítám hodnoty dle skutečnosti.V prvních verzích engu turbínky byly doporučené hodnoty a loko šla v zátěži do skluzu.Přepočítal jsem to dle skutečnosti a prokluz se při rozumné jízdě vůbec neobjevuje.Eng bude veřejně vydán až Jacek udělá nové zvuky pro mechanický přenos.Psal,že to nebude jednoduché,tak vydržte,bude to stát za to...

Konečne som si aktivitu "šestikolo" prešiel. Prekvapil ma silný traffic ( možno až moc, ale to tu nejdem rozoberať ). Podstatné skôr bolo, že aj keď som bol v stanici a zjavili sa aj dva traffic vlaky, simulátor nijako neprotestoval. Počas aktivity ani raz nepadol . Takže jasne sa ukázálo že keď to niekto vie, tak MSTS zvládne aj väčšiu záťaž. Iba ma trocha zarazila správa o sťahovaní zberača za Rudolticemi, ale podmienená stahovačka bola zhasnutá. Po tom čo som v rámci skúšania trakčných vlastností prešiel celý úsek bez postrku s podobnou súpravou, sa mi jazda s postrkom javila ako veľmi ľahká.

Přátelé,
mám cosi otázek na všechny šikovné konstruktéry aktivit. Proč někdo neuděláte aktivitu třeba z hodonína do Holíče, nebo se úplně zapomnělo na trať na Rohatec, na všechny dieslové tratě. Slezli jste se jako švábi na Hradec kucí... Berte to přátelsky. Ne nijak zle. Já mám v hlavě ix scénářů a nápadů, leč mám špatný počítač a mě to prostě nejde tvořit AE editoru, nestíhá... Pouvažujte o změně. :wink:

infected.bass napsal:
Přátelé,
mám cosi otázek na všechny šikovné konstruktéry aktivit. Proč někdo neuděláte aktivitu třeba z hodonína do Holíče, nebo se úplně zapomnělo na trať na Rohatec, na všechny dieslové tratě. Slezli jste se jako švábi na Hradec kucí... Berte to přátelsky. Ne nijak zle. Já mám v hlavě ix scénářů a nápadů, leč mám špatný počítač a mě to prostě nejde tvořit AE editoru, nestíhá... Pouvažujte o změně. :wink:

Protože tam Zbyněk pracuje na rekonstrukci trati.

No těšte se. Mezi Hodonínem - Holíč - Kúty je 22 přejezdů. To se v aktivitách uhoukáte, ale také osadit to i s pískáčky byla práce na několik dní.

Update aktivity !

Jozef Karlec upravil paths vlaku hráča (teraz už netreba stláčať TAB-ko) v treťom diele aktivity Orient Expres.

Aktivitu si môžete sťiahnuť priamo tu a je aktualizovaná aj v zip-e s ostatnými dielmi.

Tak jsem zkousel aktivitu JK_R423 a je dosti dobra akorat me pak zamrzelo ze konci v Lukavicich na Morave a ne v Olomouci jak je napsano v instruktazi.

122 030-0 napsal:
Tak jsem zkousel aktivitu JK_R423 a je dosti dobra akorat me pak zamrzelo ze konci v Lukavicich na Morave a ne v Olomouci jak je napsano v instruktazi.

Protože Olomouc ještě nebyla. Na všech aktivitách, které jsem uveřejnil pracuji. Momentálně mám opravenou aktivitu SC510, kterou si můžete stáhnout na mých pracovních stránkách, ale jsou tam zapotřebí i jiná vozidla: 843+043+943 z http://vrbam.ic.cz/msts/index.php , RDZ WLABm-009-7 z http://www.train-sim.cz , u Zbyňka budé také tato aktivita, ale jenom s trainsetem BP. Tato aktivita pracuje na Binu 1,6

alcapone napsal:
122 030-0 napsal:

Protože Olomouc ještě nebila. Na všech aktivitách, které jsem uveřejnil pracuji. Momentálně mám opravenou aktivitu SC510, kterou si můžete stáhnout na mých pracovních stránkách, ale jsou tam zapotřebí i jiná vozidla: 843+043+943 z http://vrbam.ic.cz/msts/index.php , RDZ WLABm-009-7 z http://www.train-sim.cz , u Zbinka bedé také tato aktivita, ale jenom s trainsetem BP. Tato aktivita pracuje na Binu 1,6

Hele chlape, tobě čeština moc nejde co. "...Olomouc ještě nebila. Na všech aktivitách...", "...u Zbinka bedé také tato..."!!!

Back
Nahoře