Aktivity Praha - Kuty alebo Kuty - Praha

Jacek napsal:
Martens: Tak. Dnes by mě jako fíru po posunu ve výše popsané misi asi zavřeli, protože jsem tam jezdil po stanici jako parní válec a nakonec jsem zrušil pendolino. A proč? BO tam chyběly ty hlášky...
Tak toto je vtip týždňa

Naposled editoval moderátor:
Martens napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Já měl první aktivity také jen na šipky monitoru. Ale z provozního hlediska je to totálně špatně a je to tak, jak píše Jacek. Že se někomu nelíbí moc hlášení? Tak nemůže pracovat na dráze a tedy hrát ani aktivity. Když šibuji ve stanici, tak fíra musí znát místní poměry a při posunu jej vždy navádí posunovač, rozhlas, vysílačka. Mám pocit, že jen klasické rozsvícení bílé na návěstidle není souhlasem k posunu. Vždy to komentuje nádražní rozhlas, dnes asi vysílačka.
Když tak aktivní fírové, opravte mne. Už jsem po zkouškách nějaké desetiletí.
Zbyňku, pakliže rozsvícení bílé na návěstidle není pokynem k posunu, tak jaký význam to tedy potom má?

citace z D1:
541. Návěst 111 a, Posun dovolen (bílé světlo) dovoluje posun; je-li na návěstidle platném jen pro jednu kolej, informuje o postavené posunové cestě a je souhlasem k posunu. Tato návěst jízdu vlaku nedovoluje.
Ono je to dle místních ustanovení. Jak si pamatuji, nepříklad v Benešově na měnírně nám rosvítili bílou a do toho rozhlas: "Pantograf ze 101 koleje, pojeď do stanice." (možná ten rozhlas byl preventivní, aby nás eventuelně probudili, přece jen jsme tam v noci spávali) A každá kolej měla své návěstidlo. Ale na releovce, kde je ranžírka za každým rohem, tam si myslím dalo jet na bílou rovnou. Ale vždy je nutné fírovi oznámit kam a jak pojede, pokud se nejedná o pravidelný posun. Ale v MSTS, kde máme ranžírky na dopravních kolejích nefunkční, tak je nutný rozhlas. A pokud šibuji s vozy, tak mám posunovače a ten mi dává návěsti.

OK OK opravím. Jen trošku času, teď dělám na Orlici, momentálně jsem zaseklej u odjezdového návěstidla směr Pardubice, asi špatně dán reverz. A co je horší snažil jsem se dát ty hlášky a nezobrazí se v Ustí a nejde dát na reverz v HK. Doufám, že se pro projetí to ho bodu, kdy se zobrazí hláška tento bod deaktivuje, protože tím místem projedu 3x.

alcapone

Pro tvůj klid - veškeré události jsou aktivovány pouze jedenkrát. Pak již nejsou aktivní a nic nedělají.

Tak mám dvě zprávy. Jednu dobrou a jednu špatnou.
Dobrá zpráva je, že díky MSTS BIN mi Hradec Králové vydržel 4 traffic včetně rozhlasu. Sice to málem zastavilo počítač, ale vydržel.
b77d8efa3607710c0a4012ebeb7a4607.jpg

Špatná zpráva je, se mi na mostě traffic posrážely. :cry:

0418daf47411be8493616a6966b604f5.jpg
9bf7c82b4cf86de7981d7a645249b7c8.jpg

Ale to se naladí. Simulace byla OK, praxe je hold trochu jinak.

Zbyněk :D :D ,a s tim rozhlasme dá se to nějak získat nebo jenom se dostavit na nádraží a nahrát?

Zbyňku, kouknul jsem teď na ten HK a je mi jasné proč se ti to srazilo. Sem do fóra to píšu kvůli ostatním a tobě to opravím v tom co ti pošlu. Už se mi povedlo sloučit ty mé a tvé paralelně provedené zásahy a pokračuju v doplňování těch podmínek takže zatím počkej.

A teď pro ostatní.
Tak jak vidíte na přiložených Zbyňkových obrázcích ty vykolejené soupravy tak je vidíte prakticky ve výchozím stavu/přesněji v místech nasazení. Jsou nasazeny jednu vteřinu po sobě což nevadí. Mají i trasu která se nekřižuje. I to by bylo OK. Jenže simulátor (narozdíl od AE) nasadí ty soupravy přes vyhybky v jejich defaultní/výchozí poloze. AE je nasadí podle definované trasy.
Z toho vyplývá jedna obecná zásada - nenasazovat soupravy na zhlavích přes vyhybky pokud jste přehazovali vyhybky a trasa není shodná s defaultní/výchozí polohou vyhybek.

Já ještě musím upravit i rychlosti vlaků. Ten nákladní vlak projíždí Hradcem asi 90tkou. Z Týniště, když jsem závodil se 714, která táhne osobáček do Náchoda, tak jsme jeli souběžně také 90km/h
cad4cc180bdeb8b2b9bdcf1f4bc0458a.jpg
Ale potěšilo mne, že časy traffic odpovídají přesně času, které jsem dosadil do editoru. Tedy zatím se nic nerozchází.
Ale jinak to bude ještě makačka. Snad bude stát za to.
Tato aktivita byla mým snem od dob mé "Náročné služby".
Děkuji Ppoollllovi za kontrolu, eventuelní opravy a doplnění dalších úkolů, kterých k dnešnímu dni je 122. S Trafficem už budu raději opatrnější, aby se mi podobná srážka nestala i někde v dalších stanicích. HK jsem potřeboval nějaký traffic kvůli vyplnění času pobytu. (aby si hráč vychutnal rozhlas a dohnal eventuelní zpoždění)

Jinak aktivitáři, dejte si bacha na angličany. Dva vlaky do kříže MSTS klidně pustí. Pak můžete dopadnout jako já s Hurvínkem, když jsem poprve testoval Miranovu úpravu, ale ještě pod Binem 1.57, kde nefungovaly vyčkávací body. Ještě teď si zamačkávám bouli na čele.
:lol: :lol: :lol:
1445031384665906508c8ed0c770ec4a.jpg

Ppoollll napsal:
Zbyňku, kouknul jsem teď na ten HK a je mi jasné proč se ti to srazilo. Sem do fóra to píšu kvůli ostatním a tobě to opravím v tom co ti pošlu. Už se mi povedlo sloučit ty mé a tvé paralelně provedené zásahy a pokračuju v doplňování těch podmínek takže zatím počkej.

A teď pro ostatní.
Tak jak vidíte na přiložených Zbyňkových obrázcích ty vykolejené soupravy tak je vidíte prakticky ve výchozím stavu/přesněji v místech nasazení. Jsou nasazeny jednu vteřinu po sobě což nevadí. Mají i trasu která se nekřižuje. I to by bylo OK. Jenže simulátor (narozdíl od AE) nasadí ty soupravy přes vyhybky v jejich defaultní/výchozí poloze. AE je nasadí podle definované trasy.
Z toho vyplývá jedna obecná zásada - nenasazovat soupravy na zhlavích přes vyhybky pokud jste přehazovali vyhybky a trasa není shodná s defaultní/výchozí polohou vyhybek.

Ppoolll: Tak to nebyl můj případ, co jsi popisoval. I po Tvé úpravě se to chová stejně, 471 zůstává viset u vyhýbky a 122 do ní najede. Problém je v tom, že 122 má návěstidlo na volno a 471 stojí před angličanem, ale bohužel nemá hranice s trasou 122, tak ta ji lízne bokem a vykolejí.

Asi budu muset servisem na chvíli bloknout návěstidlo pro 122, aby 471 měl šanci vjet do stanice. Nebo 471 pustit jinou trasou, aby se nekřižovaly.

A jaký návěstidlo chceš blokovat když obě nasazuješ až za návěstidly a ne před nima? Vhodnější by asi bylo je dát časově více od sebe, ne jen tu jednu vteřinu. Pokud teda ale nezůstane ta první stát u vyhybek.
A o hranicích já osobně dost pochybuju. Trasy maj dost daleko od sebe a měly by v klidu jet souběžně. Tady je ale problém podle těch tvých screenů v tom že ta 122 je jinde než by měla být.
Jinak já to zatím na vlastní oči neviděl - ještě jsem k tomu místu nedojel :cry:

Ppoollll napsal:
A jaký návěstidlo chceš blokovat když obě nasazuješ až za návěstidly a ne před nima? Vhodnější by asi bylo je dát časově více od sebe, ne jen tu jednu vteřinu. Pokud teda ale nezůstane ta první stát u vyhybek.
A o hranicích já osobně dost pochybuju. Trasy maj dost daleko od sebe a měly by v klidu jet souběžně. Tady je ale problém podle těch tvých screenů v tom že ta 122 je jinde než by měla být.
Jinak já to zatím na vlastní oči neviděl - ještě jsem k tomu místu nedojel :cry:
Už jsem to opravil a musí to fungovat.
Jinak vlaky jely dobře, 471 od Pardubic, 122 do Pardubic a nikdy nemohly jet souběžně. 122 má před sebou odjezdové návěstidlo, které se postavilo na volno, proto 471, která před sebou návěstidlo neměla, zastavila před angličanem. Vše jsem podrobně sledoval díky Džordžově prodloužení vzdálenosti kamer. Vyřešil jsem to tak, že 471 jsem natrasoval až za vyhýbkami, stejně v čas vstupu je vlak hráče nejdříve na opačném zhlaví za mostem. Naopak, po odjezdu této soupravy vstoupí do hry ještě jeden traffic (s nikým se nekříží)
Jinak na Masaryčce v dobu mého příjezdu nic nejezdí. Něco má jet na Kolín, Roudnici a Hostivice. Tak jsem tam na 20 minut, co tam bude hráč šaškovat postavil 3 soupravy. Už bych konečně rád ten Hradec prorazil a zkontroloval traffic dál. Jinak Ppoolllle díky za blokování předčasných odjezdů, funguje to OK.
Ale jak jsme se bavili o zadání jízdního řádu F11, opravdu to nejde. Ve stanicích, kde najíždím na vozy se mi zobrazení stanice neobjeví. Proto to mám udělané na příjezd, odpočítávání po entru je pro výstup cestujících a odpískání je pokyn pro zahájení posunu. (což je stejný kompromis jako když posunuji na barvu) Jiné řešení mne nenapadá.
Ale to už jsou závěrečné jen kosmetické úpravy.

Ppoollll napsal:
Tak mám dojem že jsme psali každý o jiné soupravě. Já to místo sledoval zatím jen v AE.
Ne, psali jsme o soupravě, které se srazily na obrázku.
Ale po dnešním projetí, jak jsem to nastavil, už to šlape jak hodiny. A ještě mám námět jak to vylepšit. V Pardubicích jsem měl víc štěstí než rozumu, ale nakonec vše vyšlo TIP TOP. (traffic naštěstí vstoupil až po ukončení mého posunu) V Kolíně jsi něco nastavil, co nelze projet, viz soukromý email. Doufám, že napíšeš, jak to obejít. Nerad bych to jel opět znovu. Potřebuji zjistit situace dál a až potom dělat další úpravy.

Podle mejlu odhaduju že jsi přijel do Kolína pozdě. Je to ale jen odhad (Potvrzeno druhým mejlem - stojíš už na nákladu a po čase konec což je poviný čas pro zastavení u peronu). Takže pokud dojedeš a zastavíš u toho peronu včas tak bys to měl projet.
Podrobnosti - popis konstrukce a fce i časů - viz mejl.
Nejsou hlídány jen předčasné odjezdy ale i pozdní příjezdy. Nutnost právě kvůli trafiku. A řídil jsem se tvými časy od událostí závislých na čase co jsi tam už měl. A vesměs počítám s půl minutou (maximálně) poviným příjezdam před časovým pokynem k odjezdu či jinými časovými událostmi v té které konkrétní stanici jako jsou například pokyny ke zkoušce brzdy.

Info pro ostatní.
Kolín patří po té konstrukční stránce v závislostech událostí k těm nejjednodušším. Tam se totiž jen projíždí se zastavením u peronu. Každá stanice je ale trochu jiná a některé jsou mnohem složitější. Je tam totiž nutné počítat i s posunem a tím, že se přez určitá místa jede i někoikrát. Takže u takovýchto stanic již nejsou ty závislosti tak jednoduché. Zvědavci budou mít co studovat. Z mého pohledu jsou toto jen jednoduché konstrukce. Mám i mnohem složitější včetně takovýchto situací jako například je odstavení vozů někde na koleji a pak následně při dalším posunu jsou hlášky o přibližování se k těmto vozům včetně toho že je měněn text/hlášky podle toho kde jsou ty vozy ponechány. Takže fíra na čumáku vlaku ví kolik vozů mu ještě chybí do spojení toho, co tlačí před sebou a toho k čemu se připojuje. Podotýkám že ty vozy, ke kterým se připojuje, mají určitou toleranci pro odstavení a přesto se hlásí správně "Ještě dva/jeden vůz" jako v reálu. Nemám totiž rád letecký pohled. V reálu je fíra také stále v kabině a na konec vozů dost často nevidí a může se řídit jen pokyny posunovačů. Pokud bude mít někdo z aktivních zkušených tvůrců zájem tak mu mohu dotyčný úkol poslat ke studiu.

Ppoolllle mám otázečku, jak je to s toleranci RB, jak hodně daleko ho mohu přejet a začít couvat. Při solo, to jde, ale když připojím vagóny, tak ta tolerane je okolo jednoho metru, a to je dost málo. Zápasím s ním v HK na Orlici. Je to jediný problém, který mě zdržuje od vydání opravené aktivity.

Ohledně návěstí při posunu. Je to trochu jinak. V reálu je na posledním voze posunovač s praporkem a dává návěst "přiblížit" Až se posunující díl přiblíží k vozům, tak posunovač vztyčí praporek (návěst "pomalu") a pak s předstihem, aby sunutý díl přesně zastavil dá návěst "dobrá" (stůj).
V hlášeních MSTS by to mohlo vypadat asi takto:
1.Souhlas k posunu na kolej XY
2.Pomalu
a těsně před vlakem 3. "Stůj"
Takže nikoli" "ještě kousek, ještě kousek.....ještě kousek....a teď se pojď podívat, co jsi rozbil" :lol: :lol: :lol:

Zbyněk Šemora napsal:
Ohledně návěstí při posunu. Je to trochu jinak. V reálu je na posledním voze posunovač s praporkem a dává návěst "přiblížit" Až se posunující díl přiblíží k vozům, tak posunovač vztyčí praporek (návěst "pomalu") a pak s předstihem, aby sunutý díl přesně zastavil dá návěst "dobrá" (stůj).
2.Pomalu
Takže nikoli" "ještě kousek, ještě kousek.....ještě kousek....a teď se pojď podívat, co jsi rozbil" :lol: :lol: :lol:

Měl bych otázečku - funguje na událostech přehrávání zvuků? v AE jsem něco takového našel, ale nefungovalo to.....dost dobře si nedovedu představit, že by se při najíždění na soupravu odklikávala neustále písemná zpráva......s těmi zvuky by to bylo daleko lepší.....

Martens napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
2.Pomalu

Měl bych otázečku - funguje na událostech přehrávání zvuků? v AE jsem něco takového našel, ale nefungovalo to.....dost dobře si nedovedu představit, že by se při najíždění na soupravu odklikávala neustále písemná zpráva......s těmi zvuky by to bylo daleko lepší.....

To je to, že nefunguje. Psal jsem o tom před nějakou dobou Džordžovi, zda by se na to podíval. Přislíbil, že se na to koukne ale zřejmě se ještě nedostal do sekce která se stará o přehrávání zvuků. To samé platí o zvucích lokomotivní brzdy (nefunkční DiscretteTriggery 20 a 21 v sms). Tohle by se nechalo taky využít k simulaci vysílačky atd. atd.

To nefunguje. Ppoollll přece tenkrát napsal, že to tlačítko našel skryté, tak jej aktivoval, ale jak se prakticky dá aktivovat i jeho funkce, to asi je jen v silách Džordže.
Ale jinak buďte rádi, že máte písemná hlášení, při nichž se i pauzne hra. Kdyby hlášení probíhala přímo v pohybu, tak by aktivity byly mnohem těžší. Navíc každý zvuk by přetěžoval MSTS. Ale bylo by to opět něco jiného a nového.

Zbyněk Šemora napsal:
...Takže nikoli" "ještě kousek, ještě kousek.....ještě kousek....a teď se pojď podívat, co jsi rozbil" :lol: :lol: :lol:

Jenže dnes se zpravidla používají vysílačky a tohle tomu přesně odpovídá - v praxi "suňme o vůz, o 6 metrů, o 4 metry, o 2 metry, o 1 metr, najíždíme, dobrá zastav"
Kdysi jsem poslouchal to přibližování v centimetrech, když byl na mašině fíra v zácviku a najížděl na vozy jak na křišťálový lustr :D

Ppoollll:
jestli jde o misi Mn89203, nebylo by lepší to konečně zveřejnit? Už to bude 4 roky staré, takže to bude už jen pro ty tvůrce misí...

Back
Nahoře