T679 - Sergej

Mám ty fotky doma. Posílal jsi mi i 138 bo jaké číslo sergeje to je. Jestli by nkdo chtěl tyto stroje vytvořit fotografie mu poskytni já z důvodů absence modelu bez tlumiče toho druého zmiˇovaného dělat nemůžu a zatím an to nemám ani čas. Jak říkám, jestli to někdo chce udělat tak má možnost ;-)

No ja som toho sergeja síce splácal, ale bolo to "ušité horkou jehlou", z dôvodu nedostatku fotomateriálu. Takže ak chcete poriadny skin, odporúčam, ho spraviť nanovo, ak stačí to čo som niekedy spravil ja, tak berte tento príspevok za bezpredmetný...

No ja mám v trainsete toto:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://sklad.obrazku.cz/obr24085_781168.jpg

Robil to Dem ale nie je to ešte dokončené, takže kto by to chcel dotiahnuť nech mi napíše a potom to vydám, je tam roboty asi tak na 20 minút pre priemerne pokročilého užívateľa. :D

Pre priaznivcov tychto nadhernych strojov, zial uz k videniu uz len na zel. akciach, som pripravil tento skin:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img379.imageshack.us/img379/4457/11sr6.jpg
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img379.imageshack.us/img379/594/22no3.jpg
Samozrejme, nejake doladovacky tam este su. Povodne som skin tvoril na madarsky model, zial stroskotal som na viacerych problemoch. Priznam sa, neviem kto modeloval tento model (je v TBP), ale i tu mam jeden problem. Po vyalfovani zrkadiel filtruju pozadie. Moze mi niekto poradit, co s tym? Resp., ci sa to nejako da. Dakujem za kazdu radu.

Hekl338 napsal:
... mam jeden problem. Po vyalfovani zrkadiel filtruju pozadie. Moze mi niekto poradit, co s tym? Resp., ci sa to nejako da ...
U hotového modelu cudzieho autora už zrejme nič, materiál zrkadiel je totožný s materiálom nejakej dosť podstatnej časti modelu a keby s tým niekto v texťáku rýpal, s veľkou pravdepodobnosťou porýpe celý model. Treba to napraviť na úrovni zdrojového modelu. Musia byť vôbec tie zrkadlá alfované ?

No pěkné,pěkné jen tak dál,těch sergejů je potřeba jak něco.Já osobně je potřebuju na elektrické výluky,zvl.vlaky a tak...
Jo,a ještě něco ale nevím či to nebude OT,včera jsem byl v Chebu a díval jsem se z lávky nad nádražím do depa a co tam není tři sergeje!781 462 jakeš takeš zachoválá ale otřískaná lak zašlý fakt je že jsem ji málem ani nepoznal dále tam byla ještě červená+výstr.proužek stav:to sámé jako 462 otřískaná ale vypadalé též nevyvrakovaně(co mě však udivilo,že ji někdo obnovil na jednom čele rudou hvězdu)No a pak tam byla totálně vymlácená(no,kdybych si vzpoměl na číslo)vyrabovaná zřejmě pro náhradní díly pro jednoho ze tří zachovaných sergejů(opravdu jsou tři nekecám dva muzejní+soukromý).Mno bylo tam ještě mnoho dalších věcí ale to už je OT.

brejlobára napsal:
Jo,a ještě něco ale nevím či to nebude OT,včera jsem byl v Chebu a díval jsem se z lávky nad nádražím do depa a co tam není tři sergeje!
To je už hóóódně stará novinka ( řádově několik let/pětiletek ), že se právě tam odebírají na poslední odpočinek nejen Sergeje, ale i Ragulíci ( Ragulini ), kteří před exekucí pobyli ještě nějaký odpočinkový mezičas v poště pod opačným koncem lávky.:cool:
Když se tam s tím začalo, tak jsi na to asi ještě neviděl přes bočnice mámina kočárku.:eek:

Naposled editoval moderátor:
A jak nejde. Musí fungovat, jinak by tam nebyl. Doporučuji si stáhnout odtud i Sergeje a porovnat zápis v cabwiev a tento si přepsat v engu do sergeje, kde mi kabina nejde. Nebo další aktualizace trainsetu, kde se Sergej vyskytuje.

On ide pri tých sergejov čo boli tiež na tej stránke. Ale to sú iba ČD.Ja mám sergeja s tadeto http://pegaspages.ic.cz/ a k tomu nejde

Pavlík napsal:
A co takhle si otevřít ENG soubor a upravit si tam směrování kabin?

Pavlíku, nebolo by lepšie dohovoriť Pegasovi, či dohodnúť sa s ním, aby dal na svoj web kabíny pre "svoje" sergeje, alebo nech zjedná v engoch nápravu on, než partizánčiť ?????????

Tax napsal:
Pavlíku, nebolo by lepšie dohovoriť Pegasovi, či dohodnúť sa s ním, aby dal na svoj web kabíny pre "svoje" sergeje, alebo nech zjedná v engoch nápravu on, než partizánčiť ?????????

Taxi, asi to tak uděláme. Teď jsem se díval na ten maďarský ENG a tam je nutná editace. Já zastávám názor, že když už někdo chce hrát MSTS, tak by měl umět upravit směřování kabin a zvuků.

Protože, když si někdo stáhne a chce dát do simulátoru nějakou mašinu nebo vagon, ne vždy mu tam hned půjde kabina i zvuky. Bohužel ne každý používá dohodnuté značení ze sleziny a tím pádem je zde nutná úprava.

Ó kéž by se dodržovaly dohodnuté normy, pod které se podepsali tehdy všichni významní modeláři. Jak by bylo na světě dobře. Pak by tady takové dotazy vůbec nebyly. Dále je to jen o vzájemné spolupráci. Vydám nový skin, není nad to se podívat, kam jsou u většiny směrovány kabiny a zvuky. Zkontrolovat, jestli v engu správně sedí stupně s kabinou. Vždyť tady nám jedno souvisí s druhým a ještě je třetí vazba a to zvuky.
Takže pokud se budu chtít odlišit, tak je nutné mít jak vlastní kabinu, tak vlastní zvuky. Jinak to spolu fungovat nebude.
Tohle myslím úplně obecně a za co už několik let tady bojuji. Pak nebude třeba otevírat engy a přepisovat nějaké hodnoty, aby mi to vůbec MSTS dovolil načíst.

Back
Nahoře