Aktivity KUBA

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Kuba
  • Datum začátku Datum začátku
Tak jsem si chtěl projet aktivitu Vlak úsměvů. Mám novou instalaci MSTS a když jsem viděl dodatek "Trainset BP + něco navíc", tak jsem čekal, že nějakou mašinku či vagon budu muset dotáhnout. Vážně mě ale rozhodil Trainstore, který mi napsal 17 chybějících položek.
Opět ale na Kubově stránce ani jeden link na stažení. :( Proč to nemohl udělat, jako Blackwolf u té jeho historické aktivity??? A jako že tam toho má hoodně moc ke stažení a přesto si tu práci s hledám stránek dal. :(

Pánové, když děláte aktivity na trať BP, berte, prosím, jako standartní trainset BP!!! Takže když použijete něco navíc, tak by bylo moc hezké, kdyby jste nejen uvedli "+něco navíc", ale i kde to sehnat! Já tu aktivitu nepojedu, protože hledat 17 různých vozidel, na to fakt nemám nervy. :(

Díky Kubo, ale z mého pohledu jsi aktivitu dělal zbytečně. A na 100% nejen z mého...

Hele,dělal jsi někdy nějakou aktivitu s minimálně 100 consistama?Ty asi nevíš jaká je to piplačka vše hledat a zjišťovat,odkud jsi to stáhnul,abyste to vy měli na zlatém podnosu.To teda ne!

Ajemgud napsal:
...Vážně mě ale rozhodil Trainstore, který mi napsal 17 chybějících položek....
Tak málo :D jsem byl nějaký ohleduplný, já tak počital okolo 30-ti, budu se muset "zlepšit".
Ajemgud napsal:
...Opět ale na Kubově stránce ani jeden link na stažení. :( ...
Z toho jsem už vyrostl.
Ajemgud napsal:
...Proč to nemohl udělat, jako Blackwolf u té jeho historické aktivity???...
Protože nejsem Blackwolf. ( Pro rýpali, to není urážka a vůbec nechci Blackwolfa nějak urážet, jeho práce si cením. )
Ajemgud napsal:
...Pánové, když děláte aktivity na trať BP, berte, prosím, jako standartní trainset BP!!!...
OK, příště žádná aktivita pro BP, protože pouze s TBP s aktivity prostě dělat nedají. Tím pádem taky nechápu proč se ostatní modeláři a skináří, kteří nemájí své modely v TBP, vůbec snaží a dělají to co dělají. TBP je dobrá věc jako základ, ale ne jako trainset k hraní aktivit.
Ajemgud napsal:
...Takže když použijete něco navíc, tak by bylo moc hezké, kdyby jste nejen uvedli "+něco navíc", ale i kde to sehnat!...
Budu se zase opakovat, ale já prostě nevím co je a co není v TBP, mám toho v trainsetu moc a neorientuju se v tom co je TBP a co ne. A na druhou stranu nepoužívám modely někde ze stránek bůh ví odkud, stačí se mrknout k Pikkovi, Vrbamovi, Kebarkovi, Čoudovi, Duusovi ( prostě do CZ-SK scény ) a tam ty modely na 95% najdeš. Jediné co nikde nenajdeš byly lokomotivy UNIPETROLu a VIAMONTu, to se ale od budoucích aktivit změní a budu používat modely, které má Tygy na CD s tratí 090.
Ajemgud napsal:
...Já tu aktivitu nepojedu...
Nejezdi, já Ti ji nenutím.
Ajemgud napsal:
...Díky Kubo...
Není zač. :D
Ajemgud napsal:
...ale z mého pohledu jsi aktivitu dělal zbytečně...
Z tvého možná jo, mě se to líbilo.
Ajemgud napsal:
...A na 100% nejen z mého...
To by si se divil kolika lidem se to líbilo a dokonce mi psali i z Německa, že aktivita byla dobrá.

Na to existuje jednoduché řešení. Pokud máš ještě místo na hadru, tak si nainstaluj jenom TBP. Budeš tam mít dva trainsety. Vždy ten funkční bude klasicky pojmenován. Tak to mám já a není problém. V tomhle Kubo vidím jenom lenost a to ti říkam já jako aktivitář. A s aktivitářu si snad jediný co dělá tenhle způsob.

alcapone napsal:
Na to existuje jednoduché řešení. Pokud máš ještě místo na hadru, tak si nainstaluj jenom TBP. Budeš tam mít dva trainsety. Vždy ten funkční bude klasicky pojmenován. Tak to mám já a není problém. V tomhle Kubo vidím jenom lenost a to ti říkam já jako aktivitář. A s aktivitářu si snad jediný co dělá tenhle způsob.
Ty si mě nepochopil, na co bych si dělal dvě složky s trainsetem, když aktivity jenom s TBP dělat nebudu a abych si dvě složky dělal jenom z toho důvod, abych věděl co je a co není v TBP tak to nehrozí.

Kuba napsal:
....
OK, příště žádná aktivita pro BP, protože pouze s TBP s aktivity prostě dělat nedají. ....
Dovolím si oponovat, protože jsem pár krátkých aktivit ( kolem trvání 12hodin :lol: ) vytvořil. Vůbec nenastala situace, že by se nějaká řada musela pro nedostatek vozidel opakovat. Je fakt, že při sestavování consists mi nějaký originál do soupravy chyběl. Ale to mi vadilo jen při sestavování consists.
Ve vlastní hře, kdy se za zlomek sekundy traffic proti mihne, opravdu jsem nestíhal kontrolovat, jestli lokomotiva má to správné inventární číslo nebo je v soupravě správná varianta vozu B. Měl jsem úplně jiné myšlenky.
Já si myslím, že zajímavá aktivita není jen o přehlídce kompletního dostupného trainsetu.

Kuba napsal:
alcapone napsal:
Ty si mě nepochopil, na co bych si dělal dvě složky s trainsetem, když aktivity jenom s TBP dělat nebudu a abych si dvě složky dělal jenom z toho důvod, abych věděl co je a co není v TBP tak to nehrozí.
Plně se ztotožňuju s Kubou. Ajemgude, jestli nechceš jezdit tyto aktivity, tak je nejezdi, jestli ji Kuba dělal zbytečně, nech laskavě na jiných, já si ji rád zajedu, Kubovy aktivity jsou super. Jestli si neumíš consisty upravit, Tvoje chyba, ale Tvůj příspěvek má nulovou hodnotu.

Zbyněk Šemora napsal:
Kuba napsal:
....
OK, příště žádná aktivita pro BP, protože pouze s TBP s aktivity prostě dělat nedají. ....
Dovolím si oponovat, protože jsem pár krátkých aktivit ( kolem trvání 12hodin :lol: ) vytvořil. Vůbec nenastala situace, že by se nějaká řada musela pro nedostatek vozidel opakovat. Je fakt, že při sestavování consists mi nějaký originál do soupravy chyběl. Ale to mi vadilo jen při sestavování consists.
Ve vlastní hře, kdy se za zlomek sekundy traffic proti mihne, opravdu jsem nestíhal kontrolovat, jestli lokomotiva má to správné inventární číslo nebo je v soupravě správná varianta vozu B. Měl jsem úplně jiné myšlenky.
Já si myslím, že zajímavá aktivita není jen o přehlídce kompletního dostupného trainsetu.
Zbyňku, určitě máš pravdu, ale každý klademe na aktivitu trochu jiný požadavek. Ty máš rád plno zápletek, Kuba a já realitu provozu na ČD, já mám taky TBP podstatně rozšířený, protože ve svém rozsahu mi nevyhovuje.

Tomes napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Kuba napsal:
....
Zbyňku, určitě máš pravdu, ale každý klademe na aktivitu trochu jiný požadavek. Ty máš rád plno zápletek, Kuba a já realitu provozu na ČD, já mám taky TBP podstatně rozšířený, protože ve svém rozsahu mi nevyhovuje.
Přesně tak, každý klademe na aktivitu jiné nároky, mě se taky nelíbí některé tady prezentované aktivity a kritizuju tady někoho. NEE. A proč, protože to je můj názor a ostatním se to třeba líbí, tak proč to tady ventilovat. A další věc je taky to, co jsem psal v předchozím příspěvku. Proč by někteří modeláři a skinaři, kteří nemají svůj model v TBP nevidět svůj výtvor v nějaké aktivitě. Dělají je snad proto aby se s nima jezdilo a ne aby je měl někdo na disku a nejezdil s tím aktivitách.

Nezbývá než souhlasit, každý odvedl na svém skinu dost práce, tak proč ho nepoužívat. Např. modely pikka, Taxe, atd., skiny Čoudy, Kadra a dalších - ty by nikdy v aktivitách nebyly. Takže, kdo chce jezdit jenom s TBP a neučit se změny consistů, ať tak dělá, ale já budu Kubovi vděčný za každou jeho aktivitu, protože mě prostě jeho aktivity berou :wink:

Já Vám to neberu, ano, každý má svůj pohled na svou tvorbu. Mne jen zaskočila věta, že se z TBP nedají udělat aktivity. Šikovný aktivitář si musí poradit i s tím málem.

Přesně tak.Já si myslim,že KUBA vždycky vyhodí do světa nečekanou superbombu v podobě jedné z nejlepších aktivit.Já si kubovo consisty vždy upravím.

klimi napsal:
Přesně tak.Já si myslim,že KUBA vždycky vyhodí do světa nečekanou superbombu v podobě jedné z nejlepších aktivit.Já si kubovo consisty vždy upravím.
Přesně tak Kuba dělá suprový aktivity a když náhodou něco nemám tak si to předělám podle toho co mám. Ty aktivity za to stojí.

Hmhm...na druhou stranu, střežme se okamžiku, až se budou všichni jako on. Dvě hodiny práce s každou aktivitou, dohledávání chybějících mašin bla bla bla.

Argument, že vytvoření aktivity stojí více času, než 2 hodiny neberu, je nesmyslný. Nevytváříme aktivitu proto, abychom měli radost z toho, že po vydání nad tím lidi stráví další hodiny.

Ano, chápu, je to jednodušší se na všechno vykašlat, ale když už se tu zavedl jakýsi "standard", tak by bylo fajn se ho alespoň trochu držet. Upřímně je mi fuk, jestli ten vlak, který vidím tři vteřiny, co jede proti mně, má poslední tři vagony červený, nebo zelený.

Pro mě je to lenost a hraní aktivit odkládám, až na to budu mít čas, proplácat se všema těma Connbuilder chybama.

Toť můj názor.

Ahoj! Borku budu Vám/Ti oponovat. Tvorba aktivity je na hoodně dlouho když má za něco stát. myslím, že i 30 hodin to trvat může (vyčkejte na moji novou aktivitu) no a proto bych těch 20 minut (dýl to trvat nemůže) klidně obětoval. A argument, že hráče nebaví stahnout chybějící vozidla neberu taky. Stahne si je jednou a šlus. Pak už je má jenom jezdí. Chápu, že prvně je to otrava to stahovat instalovat, ale potom je to už napohodu.

Šemora napsal:
Z TBp se opravdu nedá udělat normální aktivita. Vemte si ty dnes už šeredný fallsy, Pikkovi jsou 100x hezčí. Stejně tak chybí některé vozy. PKp Fallns, Vozy řady Zans a polské lokomotivy ET22 a nějaké německé motorové řady. Nehledě na to, že autovozů je v TBP také žalostně málo a některé lůžka či lehátka také chybí. Asi bych dal do kupy seznam vozidel, která by tam aktivitáři chtěly a podle toho by se vyjednaly práva a případně přidaly

Borek napsal:
Argument, že vytvoření aktivity stojí více času, než 2 hodiny neberu, je nesmyslný.
Tak to je vidět, že jsi ještě žádnou aktivitu neudělal a nevíš o čem mluvíš - pokud aktivita má stát alespoň za to, aby sis ji naintaloval, tak počítej minimálně s těmi 2 hodinami práce aktivitáře, ale raději tak s minimálně s pětinásobkem času a dost ještě více.

Borek napsal:
Pro mě je to lenost a hraní aktivit odkládám, až na to budu mít čas, proplácat se všema těma Connbuilder chybama.
Ano, souhlas - je to lennost ty vozidla si postahovat a nainstalovat, ikdyž je u aktivity soupiska, co a odkud.

Spíš bych to řešil jako někdo ( tuším Poison - pokud ne, omlouvám se) - publikoval 2 verze aktivit - ořezanou s tím minimálním TBP a pak full i s dodanými vozidly mimo TBP. Ale i to už je na stříbrném podnose.

A stále platí - nikdo tě nenutí tu aktivitu instalovat.

Pokud se chceš tedy striktně držet TBP, tak si hraj aktivity z DVD, tam to máš 100% jenom s TBP a instalace je bez práce - tedy skoro.

Toť můj názor.

Borek napsal:
Hmhm...na druhou stranu, střežme se okamžiku, až se budou všichni jako on. Dvě hodiny práce s každou aktivitou, dohledávání chybějících mašin bla bla bla.

Argument, že vytvoření aktivity stojí více času, než 2 hodiny neberu, je nesmyslný. Nevytváříme aktivitu proto, abychom měli radost z toho, že po vydání nad tím lidi stráví další hodiny.

Ano, chápu, je to jednodušší se na všechno vykašlat, ale když už se tu zavedl jakýsi "standard", tak by bylo fajn se ho alespoň trochu držet. Upřímně je mi fuk, jestli ten vlak, který vidím tři vteřiny, co jede proti mně, má poslední tři vagony červený, nebo zelený.

Toť můj názor.
Tak se řiď dle bodu 2) - aktivitu nestahuj a nebudeš se muset trápit s ConBuilderem

Čouda napsal:
Ahoj! Borku budu Vám/Ti oponovat. Tvorba aktivity je na hoodně dlouho když má za něco stát. myslím, že i 30 hodin to trvat může (vyčkejte na moji novou aktivitu) no a proto bych těch 20 minut (dýl to trvat nemůže) klidně obětoval. A argument, že hráče nebaví stahnout chybějící vozidla neberu taky. Stahne si je jednou a šlus. Pak už je má jenom jezdí. Chápu, že prvně je to otrava to stahovat instalovat, ale potom je to už napohodu.

Šemora napsal:
Z TBp se opravdu nedá udělat normální aktivita. Vemte si ty dnes už šeredný fallsy, Pikkovi jsou 100x hezčí. Stejně tak chybí některé vozy. PKp Fallns, Vozy řady Zans a polské lokomotivy ET22 a nějaké německé motorové řady. Nehledě na to, že autovozů je v TBP také žalostně málo a některé lůžka či lehátka také chybí. Asi bych dal do kupy seznam vozidel, která by tam aktivitáři chtěly a podle toho by se vyjednaly práva a případně přidaly
Čoudo, já nestačím zírat. Ty jsi určitě pil alkohol. Kde jsi vzal citaci "Šemora napsal" Nebo je zde registrován ještě jiný Šemora?
Koho jsi to citoval doopravdy? Žádám tě, aby jsi nepoužíval moje jméno do citací, které nepatří mě.

K věci. Abych tady nepsal o ničem a mohl akceptovat Vaše argumenty, proč rozsah TBP nevyhovuje, tak jsem si stáhnul poslední Kubovu aktivitu, kb_Vlak_plny_usmevu.
Zajímají mne aktivity, které mají úspěch .
Prohnal jsem to Conbuildrem a pustil se do consists.
První co mne praštilo do očí a to Kubovi vytýkám je pendolino. Používá úplně původní verzi se starým označením. Asi před rokem Roman Š, který má všechna skutečná pendolina pod sebou, tohle naladil, vyřešil, aby měl traffic sběrače nahoře a dal tomu nové značení dle norem. Kubovi to vytýkám proto, že uživatele nutí dělat si v adresáři guláš, pokud by tento pravěk byl někde ke stažení.
Dále se už jednalo o nějaké speciály 742, 740, 163 a 130. Asi Pikkovi falls a pár dalších nákladních vozů. Spacák zssk téže řady, ale asi jiné provedení v TBP je.
Pak jsem aktivitu spustil. Jel jsem zatím jenom kousek, ale mám další postřeh. Aktivita začíná při stmívání, takže předpokládám, že většinu traffic potkám za tmy.
Ptám se. Myslíte že v takovém prostředí hráč vychutná vozy mimo tbp? Že má protijedoucí 130 jiné inventární číslo? Já si myslím, že ne.

Můj názor je ten, že v tomto případě se jedná jen o pohodlí autora si oddělit Trainset TBP a Trainset full. Ve jmenované aktivitě je nabídka TBP plně dostačující.
Aktivitu si dojedu celou a dojmy napíšu. Pokaždé, když otevřu editor nějaké uživatelské aktivity, vždy se dívám, kolik je použito událostí a podle toho usuzuji 1. dojem o tom, jakého druhu tato aktivita bude. Tato konkrétní je o jízdě pohodovce, kde se potká bohatý traffic. Proto asi Kubovi a mnohým dalším záleží na co nejrozšířenějším trainsetu. Jenom si musíte uvědomit, že takové aktivity si zahraje jen špička ledovce uživatelů. Vím to, protože hodně uživatelů mi chodí do obchodu a často povykládáme, tak jen ventiluji jejich přání.

Další věc je ta, že každý aktivitář, který chce zveřejnit své práce, by se měl zajímat o aktualizaci trainsetu, kde by si mimo jiné všiml, že nabídka vozidel je mnohem větší než před dvěma lety a zmiňované pendolino má nový kabát ladění i novou kabinu. Proto mají uživatelé problém, že určité řady nejdou nikde sehnat. Ony možná existují, ale v jiném značení. Poslední velký třesk dělal Bob z Ostravy u vozidel ČD. Ale ty Kuba myslím má.
Jinak o kvalitě Kubovy práce nikdo nepochybuje, mě šlo jen o to, že je škoda, že pěkné aktivity jsou z hledicka počtu uživatelů MSTS, pro tak malý okruh lidí a to jen díky nekompatibilitě.

klimi napsal:
Já si kubovo consisty vždy upravím.
Mám-li být upřímný toto nevidím moc rád, když třeba víš jak který vůz vypadá a nahradíš stejným beru, ale měl jsem pár příkladu z minulosti kdy jsem použival Taxův vůz ČSD Sas, protože jiný prostě nebyl a došel mi mail, kde tento model uživatel najde, aby měl na přiště a že on si to nahradil vozem Ibbhps a potkat na výlukovém vlaku místo sypáků a vidět tam chlaďáky je dost blbé. :D
??? napsal:
Z TBp se opravdu nedá udělat normální aktivita. Vemte si ty dnes už šeredný fallsy, Pikkovi jsou 100x hezčí. Stejně tak chybí některé vozy. PKp Fallns, Vozy řady Zans a polské lokomotivy ET22 a nějaké německé motorové řady. Nehledě na to, že autovozů je v TBP také žalostně málo a některé lůžka či lehátka také chybí.
Tady, ať to napsal kdo chtěl, nezbývat než souhlasit, Pikkovi Falllsy jsou super ty s TBP používám jenom jako LC ve stanicich. Do seznamu bych ještě nějaké os.vozy PKP obzvlášť WRbdmnu a jednotky ED72 a potom a to hlavně osobní vozy ÖBB, ale já budu používat vozy, které jsem stáhnul tady http://zsoltee75.extra.hu/download.php?list.14 a jestli už budete na těchto stránkách tak si stáhněte i vůz ÖBB DDm, ten budu používat taky. :D
Zbyněk Šemora napsal:
První co mne praštilo do očí a to Kubovi vytýkám je pendolino. Používá úplně původní verzi se starým označením. Asi před rokem Roman Š, který má všechna skutečná pendolina pod sebou, tohle naladil, vyřešil, aby měl traffic sběrače nahoře a dal tomu nové značení dle norem. Kubovi to vytýkám proto, že uživatele nutí dělat si v adresáři guláš, pokud by tento pravěk byl někde ke stažení.
Přiznávám toto mi uniklo, vše už bylo napraveno.
Zbyněk Šemora napsal:
Spacák zssk téže řady, ale asi jiné provedení v TBP je.
Můžu vědět, který máte na mysli??? Pokud WLABmee, tak ten není TBP, ten je tuším od Ppoollla.

Zbyněk Šemora napsal:
Ptám se. Myslíte že v takovém prostředí hráč vychutná vozy mimo tbp? Že má protijedoucí 130 jiné inventární číslo? Já si myslím, že ne.
Vy třeba ne, ale mě celkem štve kdybych měl například při cestě z Ostravy do Prahy potkat na 5 nákladech stejnou mašinu stejné řady. Když mám na výběr tak si vybírám. Další kapitolou jsou osobní vozy ŽSSK ty s bílým pruhem, ty když vidím, tak se mi už otevírá nůž v kapse.

Zbyněk Šemora napsal:
Můj názor je ten, že v tomto případě se jedná jen o pohodlí autora si oddělit Trainset TBP a Trainset full. Ve jmenované aktivitě je nabídka TBP plně dostačující.
Dělat dvě aktivity, aby jedna byla s TBP a druhá ne, tak to po mě nechtějte, na to jsem, jak někdo tady poznamenal, moc lenivý. Na druhou stranu se budu zase a opět opakovat, proč by ostaní modelaři/skinaři, neměli mít možnost vidět své výtvory v aktivitách??? A za třetí jak poznamenal Čouda, uživatel si ty vozy mimo TBP stáhne jednou a má je tam, nemusí ke každé aktivitě instalovat 20 vozů, jenom třeba dodá pár, které byly vydány mezi dvěma aktivitami.

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře