Čouda napsal:
Ahoj! Borku budu Vám/Ti oponovat. Tvorba aktivity je na hoodně dlouho když má za něco stát. myslím, že i 30 hodin to trvat může (vyčkejte na moji novou aktivitu) no a proto bych těch 20 minut (dýl to trvat nemůže) klidně obětoval. A argument, že hráče nebaví stahnout chybějící vozidla neberu taky. Stahne si je jednou a šlus. Pak už je má jenom jezdí. Chápu, že prvně je to otrava to stahovat instalovat, ale potom je to už napohodu.
Šemora napsal:
Z TBp se opravdu nedá udělat normální aktivita. Vemte si ty dnes už šeredný fallsy, Pikkovi jsou 100x hezčí. Stejně tak chybí některé vozy. PKp Fallns, Vozy řady Zans a polské lokomotivy ET22 a nějaké německé motorové řady. Nehledě na to, že autovozů je v TBP také žalostně málo a některé lůžka či lehátka také chybí. Asi bych dal do kupy seznam vozidel, která by tam aktivitáři chtěly a podle toho by se vyjednaly práva a případně přidaly
Čoudo, já nestačím zírat. Ty jsi určitě pil alkohol. Kde jsi vzal citaci "Šemora napsal" Nebo je zde registrován ještě jiný Šemora?
Koho jsi to citoval doopravdy? Žádám tě, aby jsi nepoužíval moje jméno do citací, které nepatří mě.
K věci. Abych tady nepsal o ničem a mohl akceptovat Vaše argumenty, proč rozsah TBP nevyhovuje, tak jsem si stáhnul poslední Kubovu aktivitu, kb_Vlak_plny_usmevu.
Zajímají mne aktivity, které mají úspěch .
Prohnal jsem to Conbuildrem a pustil se do consists.
První co mne praštilo do očí a to Kubovi vytýkám je pendolino. Používá úplně původní verzi se starým označením. Asi před rokem Roman Š, který má všechna skutečná pendolina pod sebou, tohle naladil, vyřešil, aby měl traffic sběrače nahoře a dal tomu nové značení dle norem. Kubovi to vytýkám proto, že uživatele nutí dělat si v adresáři guláš, pokud by tento pravěk byl někde ke stažení.
Dále se už jednalo o nějaké speciály 742, 740, 163 a 130. Asi Pikkovi falls a pár dalších nákladních vozů. Spacák zssk téže řady, ale asi jiné provedení v TBP je.
Pak jsem aktivitu spustil. Jel jsem zatím jenom kousek, ale mám další postřeh. Aktivita začíná při stmívání, takže předpokládám, že většinu traffic potkám za tmy.
Ptám se. Myslíte že v takovém prostředí hráč vychutná vozy mimo tbp? Že má protijedoucí 130 jiné inventární číslo? Já si myslím, že ne.
Můj názor je ten, že v tomto případě se jedná jen o pohodlí autora si oddělit Trainset TBP a Trainset full. Ve jmenované aktivitě je nabídka TBP plně dostačující.
Aktivitu si dojedu celou a dojmy napíšu. Pokaždé, když otevřu editor nějaké uživatelské aktivity, vždy se dívám, kolik je použito událostí a podle toho usuzuji 1. dojem o tom, jakého druhu tato aktivita bude. Tato konkrétní je o jízdě pohodovce, kde se potká bohatý traffic. Proto asi Kubovi a mnohým dalším záleží na co nejrozšířenějším trainsetu. Jenom si musíte uvědomit, že takové aktivity si zahraje jen špička ledovce uživatelů. Vím to, protože hodně uživatelů mi chodí do obchodu a často povykládáme, tak jen ventiluji jejich přání.
Další věc je ta, že každý aktivitář, který chce zveřejnit své práce, by se měl zajímat o aktualizaci trainsetu, kde by si mimo jiné všiml, že nabídka vozidel je mnohem větší než před dvěma lety a zmiňované pendolino má nový kabát ladění i novou kabinu. Proto mají uživatelé problém, že určité řady nejdou nikde sehnat. Ony možná existují, ale v jiném značení. Poslední velký třesk dělal Bob z Ostravy u vozidel ČD. Ale ty Kuba myslím má.
Jinak o kvalitě Kubovy práce nikdo nepochybuje, mě šlo jen o to, že je škoda, že pěkné aktivity jsou z hledicka počtu uživatelů MSTS, pro tak malý okruh lidí a to jen díky nekompatibilitě.