Aktivity KUBA

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Kuba
  • Datum začátku Datum začátku
Je pardon pane Šemora v citaci měla být pouze ta první věta. Respektive ta citae měla být jako reakce na Váš příspěvek.

V TBP je tato verze - úprava od Ppoolllla. Cituji z readme:
Model lužkového vozu WLABm českých drah

autor modelu: Ondra Janiš
textury : Parmenides
(c) 2004 by Parmenides
http://www.msts.website.pl
parmenides@wp.pl
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://ama-cb.cz/zbynek/ZSSK_WLABme.gif
Jinak Čoudo, mne ta citace trochu hnula žlučí i z důvodu, že bych cituji :"která by tam aktivitáři chtěly " ve chtěli nenapsal nikdy tvrde Y :lol: Kdyby snad aktivitářky, to by bylo už jiné kafe. :lol:
Ohledně zssk, uznávám, že tam mám hodně pravěku a chtělo by to updatovat a oživit. Já si myslím, že vše je o slezině a dohodě. V SZ mi přišla nabídka od Kádra k zařazení jeho skinů (zatím je jeho web http://eldar.cz/kank/ dnes nepřístupný), u Duusa také není problém. Problémy jsou jen ve zpracování. Příjdou mi modely a letmo koukám na nastavení. U čmeláka mne praštila do očí aktivovaná penalizace 90sekund (která je na přání většiny dávno zrušena), někde jsou jinak výchozí polohy brzdičů a to je vše nutné sladit. Pak příjde nová kabina a zde je také nutné sladit všechny prvky starých engů. Chce to jen čas.

Naposled editoval moderátor:
Vy třeba ne, ale mě celkem štve kdybych měl například při cestě z Ostravy do Prahy potkat na 5 nákladech stejnou mašinu stejné řady. Když mám na výběr tak si vybírám. Další kapitolou jsou osobní vozy ŽSSK ty s bílým pruhem, ty když vidím, tak se mi už otevírá nůž v kapse.

Pokud seš nádražák, tak zjistíš že mašin ve stejném nátěru je hromada, jenom se liší drobnostmi, které ve stovce stejnak nepostřehneš a kor v noci. A 130 v TBP je 6 a každá skříň je odlišná.

alcapone napsal:
Vy třeba ne, ale mě celkem štve kdybych měl například při cestě z Ostravy do Prahy potkat na 5 nákladech stejnou mašinu stejné řady. Když mám na výběr tak si vybírám. Další kapitolou jsou osobní vozy ŽSSK ty s bílým pruhem, ty když vidím, tak se mi už otevírá nůž v kapse.

Pokud seš nádražák, tak zjistíš že mašin ve stejném nátěru je hromada, jenom se liší drobnostmi, které ve stovce stejnak nepostřehneš a kor v noci. A 130 v TBP je 6 a každá skříň je odlišná.
Náhodou jsem a náhodou to vím. Zkusím to ještě víc rozvést, tam tak nejde o nátěr, ale o pocit že na každé loko je jiná tabulka s číslem. Uživatel to třeba nepozná, ale já jsem ty soupravy sestavoval tak to vím a to bych těžko nesl, když mám na výběr, tak proč si nevybrat. Je to taková moje úchylka, tak mi ji neberte mě se líbí. :D :D :D

Zdravím.

Tak si to tady tak pročítám a nedá mi abych nereagoval. Stejně jako alapone používám dva trainsety (BP a FULL). Pokud mi přijde od nějakého aktivitáře nová aktivita k uveřejnění na web, tak jí projedu v TBP, abych viděl co je zde navíc. Občas se stane, že je navíc třeba jenom jeden vagón nebo loko a to se potom s tvůrcem dohodnem na nahrazení ekvivalentním vozem z TBP. Samozřejmě jsou i aktivity, kde je vozidel mimo TBP hodně a to potom ve spolupráci s tvůrcem se snažím zjistit linky na tyto vozidla, aby je uživatel nemusel pracně shánět - stříbrný podnos.

V zásadě nejsem proti používání vozidel mimo TBP, ale co mě docela vadí je to, že někteří aktivitáři přepisují názvy a engy (wagy) vozidel, která v aktivitě použijí. Takže i když si je uživatel stáhne, stejně je musí pomocí nějakého pgm (ConBuilder, Activity Analysis apod) dodat do consistů. Párkrát se mi už stalo, že jsem zbytečně stahoval nějaké vozidlo, i když jsem ho měl ve fulltrainsetu, abych pak zjistil, že autor aktivity má jenom upravený název dle "jeho" značení.

Zbyněk Šemora napsal:
...V SZ mi přišla nabídka od Kádra k zařazení jeho skinů (zatím je jeho web http://eldar.cz/kank/ dnes nepřístupný...
Za toto se omlouvám, zřejmě jim to tam spadlo a přes víkend u toho nikdo nesedí, takže web by měl fungovat zítra ráno až se k tomu někdo dostane. Těšte se na jednu štavnatost :)

Po dlouhe dobe jsem si opet v klidu zahral aktivitu. Projel jsem si obe casti SC 502. Co se tyka consistu, jedina vec, ZSR kolejova pole v loose consist. To jsem musel prepsat, myslim, ze je to tim, ze Kebarko udelal opravu a ty mas starsi verzi :wink: Jedina vytka, pomala jizda pred Cervenkou. Jezdim bez tratoveho monitoru. Ocekavej 30 Km/h a asi 20 metru za tim Zacatek pomale jizdy. Ani zachrani brzda nepomohla :lol: jinak obe casti se mi moc libili. Skoda, ze CD servis loze neni varinta , kde na ni stoji pracovni mechanizmi (auta), bylo by to zivejsi, ale to jiz sem nepatri.........

SC 509

Hezký den, tak jsem si potřeboval odpočnout od tvorby chystaná aktivity a zahrát si zas něco od jiného autora. Kubo nezbývá než konstatovat, opět pěkná aktivitka. :D Jinak ty kolejová pole, ty by asi chtělo aktualizovat, máš starou verzi a ty roboty torowe, tak ty jsou super. Taky jsem na stránkách od Poláků na tento výtvor narazil a hned si to taky stáhnul. Hezké oživení u výluk na trati. :D Už se těšim na další aktivitu. S pozdravem Dan.

Hekl338 napsal:
Po dlouhe dobe jsem si opet v klidu zahral aktivitu. Projel jsem si obe casti SC 502. Co se tyka consistu, jedina vec, ZSR kolejova pole v loose consist. To jsem musel prepsat, myslim, ze je to tim, ze Kebarko udelal opravu a ty mas starsi verzi :wink: Jedina vytka, pomala jizda pred Cervenkou. Jezdim bez tratoveho monitoru. Ocekavej 30 Km/h a asi 20 metru za tim Zacatek pomale jizdy. Ani zachrani brzda nepomohla :lol: jinak obe casti se mi moc libili. Skoda, ze CD servis loze neni varinta , kde na ni stoji pracovni mechanizmi (auta), bylo by to zivejsi, ale to jiz sem nepatri.........
Jsem rád, že se líbila. Ohledně kol.polí díky za upozornění toho jsem si nevšiml, už to je opravené. Na pomalou jízdu si byl upozorněný před začátkem aktivity, si představ že někdo ukradl předvěstník. :D :D :D

Jinak na webu je nová aktivita pro nový GVD.

Právě jsem dojel aktivitu na 321ce sv/os Bohumín-Čadca , pěkná aktivita,zajímavá lokomotiva a žádná bláznivá časovka!!!

Banán napsal:
Právě jsem dojel aktivitu na 321ce sv/os Bohumín-Čadca , pěkná aktivita,zajímavá lokomotiva a žádná bláznivá časovka!!!
Jsem rád že se líbí, nějak jsem s novým GVD chytil slinu, tak mi teď aktivity jdou jak na běžícím páse, dneska bude zřejmě další.

Jinak letošní GVD tam jsou volnější jízdní doby, z důvodu stavebních prací na koridoru a taky i tím, že ten úsek byl stavěny jako první, tudiž je i to trošku kratší než by mělo být.
A k loko, mě se taky líbila, je to taková změna a když už nám tady jezdí, tak proč toho nevyužít. :D

Kuba napsal:
Banán napsal:
Jsem rád že se líbí, nějak jsem s novým GVD chytil slinu, tak mi teď aktivity jdou jak na běžícím páse, dneska bude zřejmě další.

Jinak letošní GVD tam jsou volnější jízdní doby, z důvodu stavebních prací na koridoru a taky i tím, že ten úsek byl stavěny jako první, tudiž je i to trošku kratší než by mělo být.
A k loko, mě se taky líbila, je to taková změna a když už nám tady jezdí, tak proč toho nevyužít. :D
Ty teda jedeš,jen přijdu z práce a je tady další aktivita!!! :D Vždyť ještě nemám odjeté ty dva díly SC 509!!V každém případě mnoho úspěchů v tvorbě dalších aktivit.Jo a díky za meil. Ty roboty torowe,to je fakt pěkné oživení MSTS!!Radek.

Kubo prosím tě aktivita 278 Jaroslav Hašek je na kterou verzi tratě.Nejde mi spustit,protože mám šedé políčka při startu.

gillich napsal:
Kubo prosím tě aktivita 278 Jaroslav Hašek je na kterou verzi tratě.Nejde mi spustit,protože mám šedé políčka při startu.
Nevím to přesně, ale podle všeho by měla fungovat na verzi 78.3. Tuším, že v 79 se hýbalo s kolejema v Praze na hlaváku, možná tam bude zakopený pes.

Ahoj Kubo,Sp 1901 opět pěkná aktivita!!Začátek ze žehličkou a na ONJ tam je to jako ve skutečnosti což u jiných aktivit tak není(bez trafficu),vBěchovicích prac.vlak+stroje na výluku,RobotyTorowe-NO PROSTĚ CEELKOVÝ DOJEM PERFEKTNÍ!!!

Banán napsal:
Ahoj Kubo,Sp 1901 opět pěkná aktivita!!Začátek ze žehličkou a na ONJ tam je to jako ve skutečnosti což u jiných aktivit tak není(bez trafficu),vBěchovicích prac.vlak+stroje na výluku,RobotyTorowe-NO PROSTĚ CEELKOVÝ DOJEM PERFEKTNÍ!!!
Díky za slova chvály, člověka to potěší a povzbudí do další práce.
ONJ a hlavák ten byl na mojem počítači na hranici hratelnosti, chtěl jsem tam to toho dát víc, ale pak jsem zvolil cestu plynulejšího chodu PC než aby z toho byla sekaná. Taky na tom bylo dobré to, že se mi celá Praha podařila na první pokus, z toho jsem měl velkou radost. To se ale nedá říct o mé další aktivitě, kde měl být začátek podobný, ONJ hlavák a tradá na Moravu. Ale vůbec se nedaří a asi budu muset omezit ty posuny na ONJ a hlaváku. V hlavě nápad vypadal hezky, ale MSTS to nějak nechce přijmout.

Banán napsal:
gillich napsal:
Škoda.Já mám 79.Dík za odpověď
Kuba napsal:
Banán napsal:
Díky za slova chvály, člověka to potěší a povzbudí do další práce.
ONJ a hlavák ten byl na mojem počítači na hranici hratelnosti, chtěl jsem tam to toho dát víc, ale pak jsem zvolil cestu plynulejšího chodu PC než aby z toho byla sekaná. Taky na tom bylo dobré to, že se mi celá Praha podařila na první pokus, z toho jsem měl velkou radost. To se ale nedá říct o mé další aktivitě, kde měl být začátek podobný, ONJ hlavák a tradá na Moravu. Ale vůbec se nedaří a asi budu muset omezit ty posuny na ONJ a hlaváku. V hlavě nápad vypadal hezky, ale MSTS to nějak nechce přijmout.
Na hlaváku se mi to trochu víc sekalo,ale myslím že to ještě šlo.Jen si myslím ty odjezdy ze stanic (Kolín,Záboří n.Labem atd)by tam mohla být hláška odjezd a ne odjíždět na postavení náv.ale to je jen detail.Doufám že připravovanou aktivitu doděláš do úspěšného konce,hodně štěstí,ahoj Radek.

Měl bych dotaz na Kubu.Proč mi při tvých aktivitách skáče chyba : chyba při načítání CD_B2.s .Mšlo by to být ve složce Shapes.Příoadně kde tento soubor sehnat.Děkuji za odpověd'.

Back
Nahoře