Michal napsal:
Taxi, jaké máš zkušenosti s notebooky Fujitsu ...
Michale, mne ich prešlo rukami pomerne dosť. Poväčšine som predával Amilo Pro, neskôr radu Esprimo, ktorú v súčasnosti nahrádza rada Lifebook A/AH. Môžem povedať, že všetky z nich dodnes fungujú, na rozdiel od HP rovnakej cenovej relácie. V troch prípadoch bol s nimi problém: Jeden Amilo Pro došiel už v krabici rozbitý, zrejme ho tak zabalili vo fabrike. Po istých ťahaniciach ho vymenilikus za kus. Na jednom Amilo ( bez Pro, to jest nižšia cenová hladina ) sa ufajčila grafická karta, bohužiaľ po záruke, oprava 160 € bez DPH. Jedno Esprimo V5545 malo problémy s VGA, po nainštalovaní nového driveru zmizli, zrejme chyba driveru. U tohto modelu V5545 s VGA ATI Radeon sa chyba prejavovala pri práci s SW od ADOBE, najmä balíkom CS3, v druhom z tej istej dodávky ADOBE nebolo a toto sa neprejavilo, tam sa používa len MS Office.
Jedny z prvých NTB Fujitsu, ktoré som mal v rukách, Amilo Pro V2040 cca z roku 2005 - 6 dodnes používa môj syn na VŠ, druhý má ženina šéfka a vôbec ho nemieni vymeniť za novší, v oboch prípadoch je tam Centrino 1,7 GHz a 512 MB. Môj vlastný Amilo 1450 takisto s Centrinom 1,7 dodnes používa Pikku, akurát tam vymenil pamäte, aby to rozšíril na 2 GB.
Táto dnešná rada Lifebook A/AH 530 vyzerá solídne, akurát u AH sa mi nepáči vysokoleštený povrch, radšej model A s matným povrchom a lepšie čitateľnou šedou klávesnicou.
Servis má Fujitsu pomerne dosť husto zastúpený a čo sa BA týka, mám s nim dobré skúsenosti. V podstate sú schopní riešiť záručnú udalosť do 5-7 pracovných dní, ak je problém menší, tak po objednaní dielu mi to na počkanie do 20 minút vymenia. Trebárs u opotrebovanej klávesnici vôbec neriešili, že sa nejedná o chybu materiálu, ale o normálne opotrebenie, kedy si tetička pomýlila notebook s písacím strojom pre stenografku. Skontroloval servistag, objednal klávesnicu a o tri dni bol noťas opravený.
Čo sa týka predajnosti noťasov, do domácností dávam jednak tento Fujitsu A/AH530, jednak HP ProBook 4520, alternatívne ponúkam Lenovo G560. Pre firemných zákazníkov volím buď Fujitsu A530, Toshiba Tecra a ak 13" či 12" model, tak Toshiba Portege. No a pre náročných na CAD alebo DTP poväčšine Dell Precision. Packard firemným klientom neponúkam kvôli totálne debilnej 12-mesačnej záruke, málokto je ochotný priplácať si CarePack.